URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2013, 12:59

Ioan Mang: "Descentralizarea - primul pas serios făcut pentru a rupe administraţia din România de cea comunistă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Descentralizarea proiectată de Guvernul USL, prin transferarea către Consiliile Judeţene şi Consiliile Locale a unor servicii guvernamentale descentralizate în teritoriu, este considerată de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, "primul pas serios făcut pentru a ne rupe definitiv de administraţia de tip comunist".

"Timp de 23 de ani au mai vorbit şi alţii, şi încă prea mult, despre descentralizare şi despre întărirea autonomiei locale, şi totuşi decizia a continuat să se ia la Bucureşti, la Ministere s-a decis ce este mai bine pentru Bihor", i-a criticat Mang, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, pe politicienii din opoziţie care apreciază că proiectul Guvernului nu este suficient de bun.

În ce priveşte varianta pentru care Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea în Parlament, Mang afirmă că era loc de mai bine, deoarece "nu s-a descentralizat tot ce ne doream, tot ce ar fi trebuit să se descentralizeze, dar sunt convins că vor urma şi ceilalţi paşi". Concret, şeful PSD Bihor spune că are motive să creadă că alte instituţii, precum AJOFM, Agenţiile de Prestaţii Sociale şi structurile de Ordine Publică din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie vor fi şi ele transferate în subordinea administraţiilor locale în câţiva ani.

Mang a afirmat, de asemenea, că actualii angajaţi ai instituţiilor ce fac obiectul descentralizării nu vor fi concediaţi masiv, ci acestea vor fi restructurate, doar posturile de conducere urmând să fie împuţinate. El a completat explicând că descentralizarea va produce mutaţii şi la nivelul autorităţilor locale, pentru a simplifica modul de lucru, dând exemplul Consiliului Judeţean, unde este vicepreşedinte: "Noi avem în prezent un compartiment de Mediu, care - desigur - va fi încorporat în structura actualei Agenţii pentru Protecţia Mediului". Mang a mai adăugat şi că toate instituţiile primite prin transfer de la Ministere vor avea noi organigrame, regulamente de organizare şi funcţionare şi state de plată, pentru a fi coordonate unitar la nivelul administraţiei judeţene.

Întrebat când anume vor începe să funcţioneze instituţiile în subordinea autorităţilor locale, preşedintele PSD Bihor a arătat că după intrarea în vigoare a legii privind descentralizarea vor fi adoptate şi normele metodologice şi se vor încheia protocoale de predare-primire, indicând ca termen de funcţionare în noile condiţii primăvara anului viitor, adică "lunile martie sau aprilie".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@Land
ungurul iredentist da in tremurici cand vede Tricolorul Romanesc.
Postat 22 Noiembrie 2013, 01:00 de @Land
hahalera mang, comunismul si descentralizarea
nevasta lui mang e unguroaica. el cu cine voteaza ? manglitorul si kisstozaurul sunt "asociati" in ale manariilor locale. de asta a si insistat sa fie ultimul langa el in C.J.... o combinatie "racoroasa". dume a inceput sa scuipe din el si bine face. de ce sa traga ca prostul singur ponoasele iar "big fish" sa stea bine merci, bucurandu-se de prada... apropo de mang si kiss, indivizii n-ar cam trebui sa fie pe la parnaie ?
Postat 22 Noiembrie 2013, 00:46 de @observator
N-ati inteles ?
ungurul iredentist vrea ca pe Transilvania sa fie pus steagul unguresc si sa fie o vaca buna de muls pt buda ! asta e singura "descentralizata' dorita de el.
Postat 22 Noiembrie 2013, 00:29 de Land
N-ati inteles ?
ungurul iredentist vrea ca pe Transilvania sa fie pus steagul unguresc si sa fie o vaca buna de muls pt buda ! asta e singura "descentralizata' dorita de el.
Postat 22 Noiembrie 2013, 00:29 de Land
Partidul clasei muncitoare e pe val
In afara de Manga, Draghicioaia si Pavelut, la PSD Bihor mai sunt membri?
Postat 21 Noiembrie 2013, 16:33 de Java
Primul pas, si acela gresit.
Unul centreaza si acelasi da cu capul. Asta nu e DESCENTRALIZARE ci doar CENTRALIZARE LOCALA. Ce sa-si mai bata capul guvernantii cu mizeriile de nivel national de la Cultura, Sanatate si Mediu, mai bine sa se spele pe cap cu astea cei ca Mang, Popa, Kiss, Bolojan, etc.
Postat 21 Noiembrie 2013, 16:30 de Baby
GULAG
Mars la kkt, comunistule! Nu-ti crapa obrazul?
Postat 21 Noiembrie 2013, 16:13 de HADES
REPLICA
Iarasi vorbeste fara el Ioan Mang PLAGIATORUL?:))=))Ioan Mang ex(crocul) senator PSD presedinte le filialei PSD Bihor isi freaca mainile de bucurie `coledgi ` lui de la PSD Cluj vor conduce regiuneade Nord -Vest Rusu si cu Dancu , Oradea va fi un targ prafuit de tara uitat de ROMANIE ,asta-i asemanarea intre descentralizare si regionalizare!:))=))Bah PLAGIATORUL Mang Ioan ...sistemul politic s-a schimbat in ianuarie 1990 administratia publica locala prefecti , presedinti CJ , primari consilieri locali etc , ceea ce faci tu acuma este un COPY PASTE care stii sa PLAGIEZI , de la |Bucale de la PeSZeDe faci ceea ce ti se ordona de la Dragnea Vasile ,o regionalizare , o baronizare , o pregatirea primarilor pt alegeri.Ministerul lui Dragnea Vasile are o caruta de bani care o va arunca in alegeri, si care va cumpara voturile la sate , tu PLAGIATORUL o sa ramai acelasi PLAGIATOR purtator de vorbe de la Bucale ca pe acolo la Bucale nu mai calci ca sa nu-l superi pe Victor Viorel Ponta premierul PSD. Hai SICTIR da-te dreacu!:))=))Drac ne-a pous sa-l primim in PSD din PDL ?DA !DA!Dreacul ala batran de Ion Iliescu ala sarac si cinstit!:))=))Acesta este opinia lui Romanul simplu
Postat 21 Noiembrie 2013, 14:41 de Romanul Simplu
Nu ne rupem de comunism nici morti
Mai draga tovarase Mang a vorbi de ruperea de comunism este ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului fara atine cont de meandrele concretului. Cu stima proletara-Nea Nelu.
Postat 21 Noiembrie 2013, 14:35 de Nea Nelu
jeg
primul pas serios facut pentru a rupe din romania pt intarirea puterii maghiare cu consimtamantul comunistilor pesedisti
Postat 21 Noiembrie 2013, 14:29 de observator
primul pas
,spre cantatul prohodului oradiei,aici va mai fi un mall,o universitate(sorbonica,pt intelesu bihoreanului)cafenele si,binenteles politicieni de marca ca mang(cacofonie permisa ca biserica catolica),birouri notariale si avocatesti de mare anvergura...atat
Postat 21 Noiembrie 2013, 13:59 de unu
mang, sa aude "zdong, zdong..."?
din cate scrie presa, crisana, bihon, bihoreanul, bihorstiri si informatia de bihor, se pare ca dume a cam completat acele declaratii, varianta detaliata si ca a cazut pe afacerile lui mang. in sensul ca era nevoie de bani la partid, dume a fost pus sa simuleze niste chestii pentruc are se cheltuiau in hartii bani multi, iar banii au ajuns la mang. bine, la PSD, ca vin europarlamentare, rpezidentiale, etc...asa ca sunt curios daca intr-o dimineata citim "mang, ridicat dde la universitate de catre mascati si DNA"
Postat 21 Noiembrie 2013, 13:54 de vocea din ureche
Nu cred ca modificarea va aduce ceva bun pt. cei multi
Un caz concret pt. credulii care spera ca aceste Consilii Judetene si Locale vor vrea si putea face bun si pt.cetatenii de rand. Am ajuns somer la o varsta inaintata si afland ca ASCO acorda ajutoare alimentare mi-am zis "de ce nu" si am vrut sa le scot. Nu eram trecut pe lista cu somerii (acestea nu au fost actualizate din iunie) si dupa doua zile am reusit sa depun o cerere la ASCO pt. a fi trecut pe o lista suplimentara, ocazie cu care am aflat ca lista trebuie probata de catre Consiliul Judetean si ca aprobarea pt. ajotoarele pt. 2013 va venii probabil in ianuarie 2014. Nu-i problema, dar a ne pune sperante in CJ si CL nu ne va fi decat o mare deziluzie.
Postat 21 Noiembrie 2013, 13:52 de Somer
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON