URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2012, 13:17

Ioan Mang: "2012 a fost cel mai bun an din istoria PSD Bihor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a făcut joi în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul activităţii filialei pe anul care se încheie, ajungând la concluzia că 2012 a fost un an bun.

"În acest an am avut alegeri locale, un referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri parlamentare. PSD Bihor a ieşit bine din toate cele trei campanii", a spus Mang.

În ceea ce priveşte alegerile locale din 10 iunie, liderul PSD Bihor a arătat că organizaţia a câştigat 8 mandate de consilieri judeţeni, 6 mandate de consilieri locali în Oradea, un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi un post de viceprimar de Oradea. "Acest lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii zece ani", a spus Mang.

Premieră istorică

Social-democratul a trecut la reuşite şi referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. "În localităţile cu primari PSD, 60% din populaţie s-a prezentat la urne şi a votat "Da" în favoarea demiterii. Din păcate rezultalul a fost răsturnat apoi de Curtea Constituţională, care a hotărât, după cum zicea şi Stalin, că nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile", a declarat preşedintele PSD Bihor.

Alegerile generale din 9 decembrie, în urma cărora USL a obţinut o majoritate de 67% în Parlament, au constituit conform social-democratului o premieră. "Pentru prima dată în istoria PSD Bihor am câştigat patru mandate de parlamentari. În 2004 am avut doar trei mandate, pentru că al patrulea i-a revenit domnului Eduard Hellvig, care era de la PC", a spus Mang.

În acest context, social-democratul a afirmat că "aceste rezultate obţinute în 2012 ne demonstrează că organizaţia a lucrat bine". Chiar dacă a recunoscut că alianţa PSD-PNL-PC sub umbrela USL a ajutat filiala să iasă câştigătoare din cele trei campanii electorale, Mang a ţinut să precizeze că "PSD ar fi avut acelaşi rezultat şi dacă ar fi candidat separat".

De făcut...

În ceea ce priveşte anul 2013, Mang a afirmat că, la nivel naţional, PSD se va concentra pe relansarea economică, pe reforma constituţională care să permită înfiinţarea regiunilor, pe reforma administrativă care să creeze noile regiuni, pe relansarea absobţiei fondurilor europene, a agriculturii, a marilor proiecte de investiţii şi pe acceptarea României în spaţiul Schengen.

Referitor la regionalizare, liderul PSD Bihor a declarat că Oradea are şansa de a deveni centru de regiune doar în cazul unei formule cu peste 12 regiuni. "Dacă rămân opt regiuni, pe sistemul actualelor regiuni de dezvoltare, în mod sigur nu vom fi centru de regiune, dar dacă vor fi 12 sau mai multe vom fi în mod cert", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a spus că filiala va face în 2013 lobby la nivel central în favoarea celei de-a doua variante, mai avantajoase pentru judeţ.

Revine votul pe liste

Mang a mai spus că în mod probabil primele alegeri pe regiuni vor avea loc în 2014, când bihorenii vor fi chemaţi la urne să aleagă noul Consiliu Regional, urmând ca ulterior membrii acestuia să îşi aleagă preşedintele şi vicepreşedinţii. "Până atunci va trebui făcut referendum şi va trebui schimbată Constituţia", a spus el.

După toate probabilităţile noua Constituţie va aduce schimbări majore în sistemul de vot. "Eu cred că în 2016 votul va arăta cu totul altfel. Probabil vom avea vot pe listă pentru Camera Deputaţilor şi vot uninominal pentru Senat", a opinat PSD-istul, afirmând că, după toate probabilităţile, în noua formulă Senatul va fi format din reprezentanţii regiunilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
:))
Zi-mi te rog cand a mai avut PSD in Bihor 4 parlamentari si 2 secretari de stat. Iti zic eu. Niciodata. Felicitari Dlui Mang pentru ce a reusit sa realizeze. Lucrurile concrete conteaza si cresterea nu o poate nega nimeni
Postat 29 Decembrie 2012, 16:46 de @shogun
@Shogun
,,...Oradea s-a schimbat simțitor de când e [bolovan] primar... " Daca faceai bascalie scuza-ma, nu am prins poanta. Daca vorbeai ,,pe bune", te compatimesc, esti un orb cu ochii vii !
Postat 29 Decembrie 2012, 11:37 de Vladimir
@Vladimir
Vladimire, mă doare-n cot de Popa, eu mă uit în oraș și văd că PSD Bihor nu există. Când era PDL la guvernarea locală, adică până în 2008, PSD Bihor era mic, mic de tot. După ce a preluat PNL hățurile administrației locale, PSD s-a făcut și mai mic în Bihor. NOROC cu alianța la nivel național între PNL și PSD, că altfel dădea PSD Bihor ortu popii. E adevărat că, în România, PNL e foarte mic iar PSD e mult prea mare, dar în Bihor PNL are susținători deoarece chiar au mișcat în front, cel puțin în Oradea, ceea ce PDL-ul n-a făcut-o în viața vieților lui în timpul lui Filip. Nu mă dau în vânt după Bolojan, dar Oradea s-a schimbat simțitor de când e el primar. Cu Filip la cârmă ajungeam un amărât de tîrg de provincie.
Postat 29 Decembrie 2012, 10:51 de Shogun
replica la @roman normal pupincuristul PLAGIATORULUI Ioan Mang
BAH pitzule tizule @roman normal popincuristul PLAGIATORULUI Ioan Mangex senator PSD, am scris ADEVARUL si DREPTATEA, nu minciuni asa cum faci tu bah mancator de kakath de-l Plagiatorului Mang!:))=))BAH popincuristule sunt un realist pragmatic si intodeuna pun raul inainte de pune binele, pentru ca cunosc realitatea crunta a vieti cotidiene din ROMANIA .I-a bah un SICTIR da-te dreacu de mancator de kakath plagiator Mang!:))=))@roman normal schimbarea filialei PSD Bihor trebuia ca sa se faca in momentul cind a fost dovedit plagiatul lucrarilor lui Ioan Mang PLAGIATORUL ,o demisie de onoare il scutea de scandalul mediatic ce a urmat si cemai urmeaza ,dar ``arogantul nesatul Mang`` a tot amanat schimbarea in PSD Bihor.PeSZeDistule@roman normal NEMULTUMIRILE sunt multe in PSD Bihor ,si de obicei in PSD se canibalizeaza fosti liderii pt neperformanta ,esec,distrugere,cultul personalitatii ,dictatura personala,aceeasi soarta-l asteapta si pe PLAGIATORUL Ioan Mang ex senatorPSD,ex presedinte de filiala PSD Bihor :))=))Puterea politica este cel mai al dreacu drog ca te scapa de ea doar moartea!:))=))Spoune-i asta PLAGIATRORULUI Ioan Mang!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Decembrie 2012, 10:02 de Romanul Simplu
replica la articol si la comentatorul @ALIN mancatorul de kakath de-al PLAGIATORULUI Mang
Adevarul si dreptatea este dincolo de intelegerea oamenilor romanii simpli bihoreni din Bihor si aduce mai multa durere si suferinta decit impacare si pace ,si asa si explcatiile si laudele care le face la adresa PSD Bihor ex senatorul PSD PLAGIATORUL Ioan Mang!:))=)).Adevarul adevarat este ca PSD Bihor este in umbra PNL Bihor si al celorlalte partide din Bihor ,aceeasi oameni vechi de 20 de ani vor ca sa conduca iarasi si sunt cu ochii spre functiile politice de conducere din deconcentrate ,acelasi Pavel Florian ,acelasi Marius Rotar vamesul spagar ,si alti batranii ,acestia sun primul esalon din PSD Bihor vechii comunisti !:))=)) PLAGIATORULE Ioan Mang dar dece nu ai vorbit de schimbarea conduceri corupte din PSD Bihor si a presedintelui PLAGIATOR al filialei PSD Bihor ?:))=))Schimbarea trebuia facuta in luna noiembrie 2012 si la fel si schimbarea conduceri TSD Bihor daca tot se amana NU se trece cu vederea!:))=))@ALIN mancatorul de kakath de-al plagiatorului Mang i-a SICTIR da-te dreacu si pishatul tau la copacul libertati (democratiei sociale ) bihorene ca tre sa aduni multi pupincuristii de-ai plagiatorului ca sa usuce copaculsocial Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 29 Decembrie 2012, 07:48 de Romanul Simplu
mang mangleala
ce a facut ma, papagalilor, PSD in Oradea si Bihor? pacalicilor, daca nu erau bolojan si usl sa va care in circa voi nu luati nici 5% capuse ordinare, iar acum dupa ce a trecut greul ca niste viteji ce sinteti iesiti ca si sobolanii din gauri si va laudati cu ce au cistigat altii pt voi. Fara PNL erati desfiintati in Bihor, asta sa va fie clar, nu v a votat nimeni.........
Postat 28 Decembrie 2012, 20:57 de copy paste
mangleala
Copy Mang Paste, un plagiator ordinar la fel ca si seful lui copylotul....
Postat 28 Decembrie 2012, 20:52 de copy paste
Bravo PSD Bihor
Bravo PSD Bihor pentru cresterea spectaculoasa si pentru echipa cristalizata. Felicitari Dlui. Mang pentru rezultatele obtinute!
Postat 28 Decembrie 2012, 17:42 de Oradean
Greu era fara Mang
Fara Mang nu uita Shogune ca Popa nu iesea niciodata presedinte. Deci ar trebui comentariul sa fie multumesc Psd Bihor si Mang pentru ce au facut in campanii !!!
Postat 28 Decembrie 2012, 17:39 de Vladimir
?!
Da, sigur că da, normal că a fost cel mai bun an pentru PSD Bihor... mulțămită PNL Bihor. De nu era PNL Bihor, PSD Bihor murea sigur.
Postat 28 Decembrie 2012, 16:32 de Shogun
Mult succes in continuare
Va doresc mult succes in campanile urmatoare.
Postat 28 Decembrie 2012, 14:19 de florin
Felitari
Felicitari domnu Mang ati demonstrat ca suneti un lider adevarat ptr Psd Bihor. Mult succes in continuare
Postat 28 Decembrie 2012, 14:14 de Ghita
Felitari
Felicitari tuturor celor din USL pentru munca depusa
Postat 28 Decembrie 2012, 14:09 de marta
Felicitari
Felicitari domnului Mang si echipei PSD Bihor. Papagalii care stau si cobesc de pe margine si nu au contribuit cu nimic la acest rezultat mor de ciuda! Ultimii ani au demonstrat ca se poate construi si in PSD Bihor. Mult succes la alegerile de la Draganesti! :)
Postat 28 Decembrie 2012, 14:06 de Brelocu85
Bravo
Felicitari Psd Bihor...si felicitari domnului Mang
Postat 28 Decembrie 2012, 14:06 de anonim
@Romanul Simplu
Nu pune la suflet ! Ai nostri romani sunt, vorba lui Motoc si/sau a Lapusneanului : multi, dar prosti sau prosti dar multi... adica tot un draq...
Postat 28 Decembrie 2012, 14:01 de Oradean
* larga
ne pisham pe copacul lui Romanul simplu, acest CHE al onlinului bihorean! fara el, nici un forum nu are gust. fara ineptiile lui, nici o dezbatere nu are substanta. chiar ne-am plictisi in absenta comentariilor sale labagiste. **** larga la tot colegiul!
Postat 28 Decembrie 2012, 12:11 de ALIN
2013
LA MULTI ANI PNL,PSD,MNG,BOLOJAN,USL,ORADEA,BIHOR,ROMANIA..DOAMNE AJUTA SA NE FIE SI NOUA BINE..!
Postat 28 Decembrie 2012, 12:10 de oradea
replica la popincuristul PLAGIATORULUI Mang cel cu nick name-ul @labalaba
BAH comentatorul poupincurist al ex senatoruui PSD Ioan Mang PLAGIATORUL care-si are nick name-ul @labalaba kakamash pe capoul tau de mancator de kakath al PLAGIATORULUI Ioan Mang sa-ti scriu o replica la debitatiile dfebile de handicapat mintal !:))=))BAh mancator de kakath de-al plagiatorului scriu pe forumul saptamanalului Bihoreanul de ani buni nu ca si tine care scrii la indemnuril;e plagiatorului Mang din sediul PSD Bihor ,sunt un simplu roman din ROMANIA care scrie ADEVARUL si DREPTATEA care supara pe multi din PSD Bihor si conducerea corupta afilialei PSD Bihor .BAH onanistul PeSZe Deului Bihor ti-ai gasit sa-mi scrii replici ?I-a de aici citat ca sa nu mori prost `` Copacul libertatii (social democratiei ) mai trebuie udat din cind in cind cu singele patriotilor si al tiranilor ``bah intelectualul lu peshte prajit pe cine citez si parafrazez bah prostovane?:))=)) Degeaba crezi ca o sa ma intimidezi si infricosezi ca nu tine ,am sa-ti arat onanistul PeZeDeului Bihor cel cu nick name-ul @labalaba cum se distruge o organizatie PSD incepand de jos si pina sus la PLAGIATORUL |!:))=)) Conducerea PSD Bihor sai TSD Bihor ca si functiile Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Decembrie 2012, 11:51 de Romanul Simplu
:)
1 Like si pentru Mang ! :)
Postat 28 Decembrie 2012, 11:14 de Dan Dorin
USL pentru Oradea
una peste alta echipa usl a facut cele mai multe lucruri bune, pentru orasul asta din 89` incoace.. Bravo PSD, bravo PNL !
Postat 28 Decembrie 2012, 11:12 de etc
a romanu simplu egy nagy faszkalap
romanul simplu e un labagist ordinar, un oligofren care isi bea cafeaua dimineata in fata oglinzii - sa aiba si el companie! asta e parerea ungurului bulan!
Postat 28 Decembrie 2012, 11:02 de labalaba
replica la articol
Lauda de sine nu miroase a bine (miroase a schimbare a filialei PSD Bihor)USL si PeNaLi Bihor au cistigat cu adevarat si nu PSD Bihor i-a dat Tromful Cornel Popa lui PLAGIATORUL Ioan Mang ex senator PSD o functie de vice o subordonare a PSD numai sa taca. Hai SICTIR da-te drecu de PLAGIATOR!:))=))Romanii simpli sa fie atenti la capcanele schimbarii constitutiei si regionalizari ,ca se va ajunge in situatia ca vom regreta actuala Constitutie cit de cit democratica,clasa politica USL urmareste suprimarea tuturor drepturilor civile individuale,distrugerea individului ,distrugerea protestului individului ,distrugerea dreptului la opinie actual liber al cetateanului roman din ROMANIA.Clasa politica USL o noua dictatura comunista distrugind libertatea si democratia!Regionalizare politica ,republica parlamentar prezidentiala,schimbareconstitutie ,si in viitor alegeri fraudate in care doar clasa politica actuala si copii lor ,sipupincuristii lor v In 2012 PLAGIATORUL se asemana lui Stalin ca are mustata !:))=))PLAGIATORULE Ioan Mang nu te mai crede nimeni,nu mai crede in tine simplul membru PSD din Bihor cinta la masa PeNaLilor Bihor!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Decembrie 2012, 19:28 de Romanul Simplu
anul minciunilor
corect,cu atata minciuna si manipulare...uite inca o stire mai noua pt. fanatici iubitori ai psd-ului:Victor Ponta: Următorul an va fi unul dificil, în care Guvernul va lua şi măsuri nepopulare...Cand boc a zis si a si facut asta nenea Victoras a facut turul spumelor pe la antene si nu numai"ca daca el era premier" asa ceva nu se intampla,uite ca acum e premier si..si.. tot se va intampla,dragi concetateni votanti ai psd-ului va merge sau va va merge mai bine?insusi mai marele vostru iubit declara clar cum stau lucrurile,acuma nu mai veniti sa injurati pe nimeni?nu mai iesiti in strada?va este rusine ceea ce ati votat?nenorocitilor!!! o meritati si cu varf indesat,aiurea e ca o incasez si eu,asistatilor sociali si bugetarilor,ceilalti care lucreaza la privat nu au timp de greve ca voi,ia sa va vad ca iesiti in strada sa reparati ceea ce ati stricat!
Postat 27 Decembrie 2012, 18:57 de eldoradea
Bine zice!
Zice bine Ioan Mang ! Pentru PSD Bihor 2012 a fost cel mai bun an.Nu se va mai repeta si,de fapt,asta-i partea buna a stirii. Ca nu Ioan Mang a fost cel mai reusit ministru al Educatiei pe care l-a oferit Bihorul e un fapt cam atat de neglijabil precum protagonistul...Daca lua lectii la timp de la Mircea Malita poate-ar zice tampenii ceva mai rar...Sau asa-i place?
Postat 27 Decembrie 2012, 17:58 de gyorgy tozser
URAAAA
APLAUZEEEEEEEE!!!!!!!!!BRAVOOOOOOOOOO!!!!!!!
Postat 27 Decembrie 2012, 16:07 de LULUTZA
FELICITARI!
Rezultate foarte bune pentru PSD pentru ca au numit oameni capabili pentru functii. Domnul Bodog este cel mai bun exemplu.
Postat 27 Decembrie 2012, 15:00 de Unu
plagiatorul
Are dreptate. Anul 2012 a fost cel mai bun pentru plagiatori si hoti.
Postat 27 Decembrie 2012, 14:03 de cetatean
Si ?! Tu ce merit ai, hotule ?!
Ciuma rosie si prostia / Vor distruge Romania !
Postat 27 Decembrie 2012, 13:56 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON