URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2014, 12:25

Ioan Lucian, preşedinte interimar al Uniunii Naţionale a Patronatului Român

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor (FPB), a preluat interimar conducerea Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR). Anterior, orădeanul fusese vicepreşedinte al organizaţiei naţionale conduse de Marian Petre Miluţ.

Potrivit unui comunicat trimis presei de FPB, marţi, în numele UNPR, "în urma retragerii domnului Marian Petre Miluţ din funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Comitetul Naţional Director al UNPR l-a ales cu unanimitate de voturi pe Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor ca preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român".

"Uniunea Naţională a Patronatului Român trebuie să-şi recapete poziţia de lider al mişcării patronale din România, aceasta fiind, de altfel, prima organizaţie patronală înfiinţată în România după revoluţia din 1989", a spus preşedintele Ioan Lucian, "după alegerea de ieri", cum menţionează comunicatului.

Conform unui document publicat pe site-ul UNPR, Ioan Lucian a fost, de fapt, numit preşedinte interimar al Uniunii, de către Colegiul Director întrunit în data de 29 septembrie, măsura fiind valabilă "până la convocarea Consiliului Naţional al UNPR". Decizia Colegiului Director este semnată chiar de Marian Petre Miluţ şi nu oferă nicio explicaţie privind retragerea acestuia de la şefia organizaţiei.

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) a fost înfiinţată în anul 1991, cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici şi mijlocii activând în domeniul serviciilor, comerţului şi producţiei. UNPR este o uniune de federaţii patronale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. În afara filialelor judeţene, din UNPR mai fac parte şi asociaţiile profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
felicitari!
In sfarsit avem pe cineva in frunte si din Oradea!!Bravo Lucian!!!
Postat 01 Octombrie 2014, 17:02 de sandu
rusine
A plecat dracu si a venit tatsu. Acest LUCIAN este unul din cei mai mari E------i din Oradea. Un parvenit caruia nu-i place decat sa apara pe sticla si la care ii place munca ca si la caine lantul.
Postat 01 Octombrie 2014, 14:42 de necunoscut
Marxismul a murit, fabrica Malaxa e doar istorie, reveniti in Romania lui 2014
acelst milutz, regatzean tipic, genul nou-imbogatzit ce asteapta sa-l stergi pe pantofi se retrage... booom, mare stire. Terminati cu miscari patronale si sindicale,lupta de clasa nu mai exista, erau niste facaturi uni-personale, ale lui asta, Petru marian milutz, adica PMP, ale lui patriciu, miculestii pe la noi, sa se mai decoreze si ei cu niste premii, daca societatea oricum nu-i iubea.
Postat 01 Octombrie 2014, 13:15 de Tony Blair Witch
vai de el
Asta-ar face orice numai sa nu munceasca....mare papagal..
Postat 01 Octombrie 2014, 13:05 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON