URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2014, 11:41

Ioan Cupşa: M-am săturat de România şmecheră, respect România Normală!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim-ministrul Victor Ponta ne anunţa, la sfârşitul săptămânii trecute, că va fi luni în Camera Deputaţilor şi, în calitatea sa de deputat, va şi vota! Este doar obligaţia lui regulamentară! Dar, domnul Ponta nu este un simplu prim-ministru, el este un şmecher!

Şmecherul se opreşte pe coridor, în faţa sălii de sedinţă, nu intră în sala de şedinţă, nu votează, dar face declaraţii de presă! Nu intră în sala de şedinţă pentru a nu vota ridicarea imunităţii unor corupţi, pentru a nu vota vacantarea locului de deputat lăsat de către domnul Viorel Hrebenciuc!

Batjocorind funcţia publică de prim-ministru, ca un şmecher ce este, dă indicaţii Justiţiei cum să soluţioneze dosarul dlui Klaus Iohannis! În România şmecheră a lui Viorel, să sabotezi lucrările din Parlamentul României, să amâni la nesfârşit luarea unor hotărâri normale privitoare la corupţie şi corupţi este un mod de viaţă!

Prin tertipuri, şmecherii s-au opus la ridicarea imunităţii parlamentare a numiţilor Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Ion Diniţă, Ion Adam! Prejudiciul arătat de procurori, doar în cele două cazuri de corupţie (Microsoft şi retrocedarea pădurilor), este de ceva mai mult de 400 de milioane de euro! Spăgile depăşind şi ele câteva zeci de milioane de euro!

Pentru şmecherii PSD, aceste sume sunt mizilic, pentru noi, oamenii normali, ţin de domeniul incredibilului! Şmecherii plâng pe umărul pensionarilor, al mamelor singure, al cadrelor didactice, al celor cu venituri mici şi stau cu mâna adânc înfiptă în bugetul statului de unde fură sute de milioane de euro!

Şmecherul te priveşte în ochi şi îţi promite majorarea pensiilor, a indemnizaţiilor, a salariilor ... mărirea a ce vrei tu!

Dar are grijă prim-ministrul şmecher să ascundă faptul că nu are bani pentru aceste "pomeni electorale"! Nu avem până acum nici măcar un proiect de buget pentru anul 2015, deşi legea şi responsabilitatea funcţiei obliga, PENTRU CĂ NU INTENŢIONEAZĂ SĂ ÎŞI ŢINĂ PROMISIUNILE, FIIND IMPOSIBIL DE REALIZAT!

Cea mai mare parte dintre noi trăim în România normală, o Românie normală care este proiectul de ţară al dlui preşedinte Klaus Iohannis!

O Românie normală în care, fie că eşti prim-ministru sau nu, îţi respecţi obligaţiile, îi respecţi pe ceilalţi! În România normală merită să fii onest, merită să munceşti, merită să înveţi, să fii solidar. Justiţia îşi îndeplineşte rolul, îi face să plătească pe cei care sunt vinovaţi şi ne protejează pe noi, cei oneşti.

În România normală nu ,,se taie pensii", ele  sunt garantate de către stat. Veniturile şi averile cinstit obţinute sunt garantate.

În România normală cetăţeanul nu este umilit cu pomeni electorale!

În România normală, cetăţeanul este încurajat să aprecieze lucrul bine făcut şi este lăsat să câştige pentru bunăstarea sa şi a familiei sale. România nu are nevoie de revoluţii sau reforme radicale, nu are nevoie de oameni providenţiali şi de soluţii savante. România are nevoie de oameni normali care au şi calităţi de lider!

Preşedintele Klaus Iohannis este liderul de care avem nevoie.

Klaus Iohannis ne promite că Justiţia va fi lăsată să îşi îndeplinească rolul, protejându-ne pe noi, cei cinstiţi! Ne propune ca educaţia naţională să fie o prioritate absolută, la fel şi sănătatea. Ne propune o reducere a fiscalităţii şi încurajarea muncii şi iniţiativei private!

Klaus Iohannis ne propune o Româniea lucrului bine făcut!

Rămâne să îl votăm pe Klaus Iohannis, pentru a ne da şansa ca România normală să reînvie!

Ioan Cupşa,
deputat PNL

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
vai,vai..
Hauhau hau..si tu si Bodea latratzi la stele..Cite gropi ai in fata blocului unde stai???????????Hauhauhau!!!
Postat 01 Noiembrie 2014, 07:34 de Nea taticu
când EUROPA
este prin ea, în esenţă... o porcărie, nu are cum .... ROMÂNIA să reînvie!!!!!! ci doar va trebui să se târâie pe traseul impus!!!!!!dacă atâta nu ştuţi, dle CUPŞA ... aţi fost un parlamentar .... neatent!!!!!!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2014, 01:38 de ADINA
Comentarii deplasate
Dragi Postaci, vouă poate să vă fluture cineva ș-un tramavai, nu vedeți decât: Bolojan, țărani ... Osteniți un pic și vedeți ce vrea să spună cel despre care s-a scris articolul. Poate veți vedea că avem și un parlamentar care are personalitate. Pitagora (un calic, nu doar fără curea la nădragi, dar chiar și fără acest articol vestimentar) spunea ... cândva, demult, că oamenii sunt egali ... doar în fața morții. Discipolii (mai vechi și mai noi) ai lui K. Marx au tot zis că TOȚI oamenii sunt egali ("atât ca posibilități, cât și ca necesități" - vorba lor). ALEGEȚI! (între cele două extreme)
Postat 31 Octombrie 2014, 23:26 de Grigore
@ cetateanul european
Cata saracie a adus guvernul PONTA daca oamenii ajung sa faca atata scandal pt 16 lei/luna (probabil ajutor pt incalzire)!!!
Postat 31 Octombrie 2014, 15:34 de Petcu
CE SALARII DAM NOI peste 10.000 lunar +ch. administrative ?!!
pentru un ajutor de 16 lei/ luna tu faci drumuri si cheltuieli ca nu scoti cei 70 lei cati iti da , asta face ARINA MOS in ORADEA, CE SALARII DAM NOI peste 10.000 lunar +ch. administrative ?!! CE CHELTUIELI avem noi cu ASCO ?!! CE FACEM NOI IN ORADEA la modul SOCIAL si RESPONSABIL dam ajutor de 16 / luna !!! faceti o sera cu banii asti si fiecare sa si ia hrana si munca VOLUNTAR , nu le dati banii ca nu manac de 16 lei :)))
Postat 31 Octombrie 2014, 14:49 de CE SALARII DAM NOI peste 10.00
Betivul de carciuma
Sa intelegem ca cetateanul suparat pe primar si nemultumit de birocratia de la ASCO, s-a simtit obligat sa faca inchisoare deoarece nu a reusit sa obtina alocatia copilului, acesta fiind incredintat bunicii spre crestere?
Postat 31 Octombrie 2014, 14:07 de Petcu
nu putem lasa o tara la NIVELUL DE IODIOTI precum in PDL si PNL>NU PUTEM =PSD :)))))
PSD stie bine ce securitate exista in PNL si PDL , SRI, fost SECURISTI COMUNISTI, psd cunoaste toata GLOATA voastra de TORTIONARI in PNL si PDL , oricum slugile de tarani care ii servesc sunt invatati sa fie IDIOTI la MAXIM , nu putem lasa o tara la NIVELUL DE IODIOTI precum in PDL si PNL>NU PUTEM =PSD :))))) vrem nu vrem MERGEM sa ne votam PRESEDINTELE unei tari care vrea PROSPERITATE nu IDIOTI care cad in capcanele intinse de PDL si PNL :)) .
Postat 31 Octombrie 2014, 14:01 de nu putem lasa o tara la NIVELU
nivelul psd-ului!!
psd-istilor!!!, nu va suparati, ce fel de sustinatori aveti?! cititi mai jos si vedeti nivelul partidului vostru, nici nu-i greu sa prostesti pe cineva cu asa nivel si-l poti pristi ieftin. Ce adunaturi aveti in partidul ala? Sunt buni pt vot, nu pticep ei multe? asa-i?!
Postat 31 Octombrie 2014, 13:51 de oradeanul de bine
DEPINZI DE INDEMNIZATIA de insotitor incat trebiuie sa fii in PNL si PDL , APOSTOLEEEEEEEE "!!
cine e in PSD distrusule, tu fara politica nu sti sa TRAIESTI, esti handicapat CUMVA ?!!! DEPINZI DE INDEMNIZATIA de insotitor incat trebiuie sa fii in PNL si PDL , APOSTOLEEEEEEEE "! VORBESTI ca un BETIV de carciuma si tu vrei CULTURA !
Postat 31 Octombrie 2014, 13:38 de cine e in PSD distrusule,
Vai de voi!
Jalnica prestatie culturala au acesti postaci PSD semianalfabeti de mai jos!
Postat 31 Octombrie 2014, 13:23 de Apostol
copilul are domiciliu la BUNICA ce custodie mai vreti ?!!
atentie merg oamenii la ASCO si au bagat in plus niste acte ca sa l INJURE PE PONTA asta nu e manipulare si minciuna , aratati LEGEA ca trebuie si custodia copilului , nepotului daca locuieste la BUNICA ?!!NU CUNOASTETI VOI PDL SI PNL , copilul are domiciliu la BUNICA ce custodie mai vreti ?!! DE CE DEZBINARE POLITICA si fara DREPTURI=fosta securitate COMUNISTA ?!!
Postat 31 Octombrie 2014, 12:49 de copilul are domiciliu la BUNIC
At
Tov CUPSA pare-se ca ai memorie ffff.scurta uiti când cu câtva timp va pupați pe scena din Oradea mare cu acest plagiator si Șmecher acum vii si spui ca ce face voii PNL alții susținut pe acest derbedeu sa ajungă unde a ajuns sunteti cu totii niște Hiene care numai la prada ii sta filitu mulțumită lui Antonescu si gasca lui ați destabilizat tara veți vedea câta lume mai au încredere in voi PNL
Postat 31 Octombrie 2014, 12:00 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON