URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2016, 18:03

Investiţii noi: 25 milioane de euro alocate de Faist Mekatronic şi Adeplast în parcurile industriale orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat, joi, realizarea a două noi investiţii majore în Parcurile Industriale I şi III. Este vorba despre companiile Faist Mekatronic şi Adeplast care, împreună, vor investi peste 25 milioane de euro pe terenurile puse la dispoziţie de municipalitate.

În general, redevenţa pentru teren datorată de firmele care se stabilesc în parcul industrial este de aproximativ 8 euro pe metrul pătrat pentru o perioadă de circa 25 de ani sau până la cumpărarea terenului, la care se adaugă taxa de administrare datorată ADL de 0,50 euro pe metru pătrat pe an şi costurile cu utilităţile.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) Oradea, Faist Mekatronic va realiza o nouă investiţie pe două parcele de teren în Parcul Industrial I situat pe Calea Borşului, în suprafaţă totală de 13.973 de metri pătraţi, parcele aflate în vecinătatea actualei fabrici. Investiţia în valoare de 10 milioane de euro se va realiza în două etape: prima până la sfârşitul anului 2017 (dezvoltarea secţiei de matriţerie, 5 milioane de euro, 50 de noi locuri de muncă), iar a doua etapă la sfârşitul anului 2019 (secţia de asamblare şi tunning, 5 milioane de euro, 100 locuri de muncă).

"Compania Faist Mekatronic are un număr de 1400 de angajaţi şi a investit până acum 50 de milioane de euro în Parcul Industrial I din Oradea. Valoarea totală a investiţiilor în Parcul Industrial I din Oradea cu această nouă investiţie este de 231 de milioane de euro", arată ADL Oradea.

A doua investiţie majoră aprobată de Consiliul Local Oradea este cea a producătorului de materiale de construcţii şi termoizolaţii Adeplast, care va investi cel puţin 15 milioane de euro în Parcul Industrial III din Oradea (situate în spatele CET I). Investiţia se va finaliza în termen de doi ani de la semnarea contractului şi constă în amenajarea unei hale de producţie de 10.300 mp, deservită de minim 60 de angajaţi.

"Suprafaţa totală de teren aferentă investiţiei Adeplast este de 73.241 mp", arată ADL Oradea, care precizează că prin acest nou contract, valoarea totală a investiţiilor în Parcul Industrial III din Oradea se ridică la 30 de milioane de euro.

Adeplast deţine trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti şi Roman. Capacitatea anuală de producţie a celor trei fabrici existente în Oradea este de 250.000 tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 tone de vopsea şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), compania având şi o capacitate de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON