URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2015, 16:45

Investiţie de 4 milioane euro: ADP Oradea licitează realizarea parcării şi pasajului subteran de lângă Piaţa Rogerius

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce printr-o hotărâre de Consiliu Local a fost mandatată să realizeze o parcare subterană şi un tunel lângă Piaţa Rogerius, Administraţia Domeniului Public Oradea este în curs de finalizare a procedurii de licitaţie, ofertele urmând a fi depuse pe 30 aprilie, până la ora 10, respectiv deschise în aceeaşi zi, la ora 13.

Noul parking va fi realizat pe amplasamentul actualului cort din faţa Spitalului Municipal şi va fi legat de Piaţa Rogerius printr-un tunel subteran. Parcarea, prevăzută cu 412 locuri, se va întinde pe 5.395 mp şi va avea două niveluri, demisol şi parter.

ADP Oradea licitează proiectarea şi execuţia lucrărilor, investiţia totală fiind estimată la 17.954.744 lei, fără TVA, adică 4.040.000 euro. Lucrările vor fi plătite prin credit furnizor, după modelul parcării supraterane din strada Tribunalului şi parcării subterane din strada Independenţei. Timpul de execuţie a lucrărilor este de 11 luni.

În şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local, aleşii orădenilor au aprobat cu unanimitate de voturi modificarea listei de investiţii a ADP Oradea prin atribuirea către societate a sumei de 200.000 de lei, necesară în acest an pentru pregătirea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
P.S
Nu fac munca de convingere cu voi pentru ca as fi platit (nu sunt, si nici nu-mi lipsesc banii primariei). O fac din convingere, pentru ca imi doresc ca si orasul asta sa devina un nume in Romania. Pentru ca voi nu aveti ganduri constructive, din contra.
Postat 29 Aprilie 2015, 23:41 de marius_ro
@scortosul
Podul Sovata. Unu ai vrut, unu ti-am dat.
Postat 29 Aprilie 2015, 23:38 de marius_ro
@marius_ro
No .. tebagasi si tu in seama cu comentarii platite din bugetu PMO. Da, sigur esti mult mai matur ca mine din moment ce esti platit din buget. Si totusi da un nume de proiet OK. Unul macar din alea multe, ca eu vorbeam de modificari majore doar. Asta ca sa revenim la subiectul articolului. Ei cheama un prieten sa te ajute la problema , marius romanul .
Postat 29 Aprilie 2015, 17:17 de scortosul
@scortosul
"Pocitul" numelui si copilariile astea gen "coada de ciocan" le faceam si eu pe la 5-6 ani, cand ma jucam cu copiii in curte. Nu am eu treaba, zi-i cum vrei, dar e putin penibil pentru un om de (banuiesc) peste 25 de ani sa-l vezi cu asemenea fraze... Si referitor la proiecte nemodificate, mai uita-te odata, sunt foarte multe. Poate daca nu ne-am fi obisnuit atat de mult ca mai toate proiectele sa fie facute pe fonduri, tu si colegii tai postaci n-ati mai fi avut despre ce scrie si evidend nu va puteati castiga coltul de paine. Sunt zeci de alte orase care n-au facut nici 10% din ce s-a facut in Oradea pe fonduri. Dar e usor sa stai in scaun si sa critici, cand tu n-ai construt la viata ta nici un gard. Din pacate asta ne caracterizeaza ca natie. Acum ii inteleg pe restul de se feresc de fonduri, pentru ca se feresc si de prosti. Daca trebuie facuta o modificare la vreun proiect, asta e, ca era facuta inainte ca dupa e tot acelasi lucru.
Postat 29 Aprilie 2015, 11:26 de marius_ro
@anticomunist
Tu stii citi ??? Tu pricepi ce citesti ?? Daca nu reciteste pana pricepi, eventual cheama un prieten ! Daca NU atunci taci !!! Arata-mi un proiect bine facut , fara "uitaturi" , faca completari majore, fara ....... unul bine gandit pana la capat !!! Hai recunoaste ca esti unul cape pupi si lingi la bolovan , si din asta traiesti !
Postat 29 Aprilie 2015, 11:07 de scortosul
@scortosul
Tu chiar crezi ce scrii? Sa-l acuzi pe Bolojan si PMO ca nu atrag fonduri UE, cred ca depaseste orice limita a tupeului. PMO este de ani buni in topul municipiilor din Romania care au atras fonduri europene.Inca ceva, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, googaleste si ai sa te convingi.
Postat 29 Aprilie 2015, 09:00 de User anonimizat
INTREBARE :
INtrebare : pe banii cui ???? Gandire tipic PMO , adica ne trezim la sfarsit ca nu am gandit destul la inceput > In loc sa gandeasca de la inceput si sa atraga fonduri EU acu le face din taxe si impozite platite de oradeani ! Minte de bolovan....bolojan-coada de ciocan ????
Postat 28 Aprilie 2015, 19:14 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON