URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2018, 19:33

Interlopul Răzvan Parfene a fost „săltat” din Vama Borş: Bătăuşul era căutat în Austria pentru vătămare corporală (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interlopul orădean Răzvan Parfene a fost încătuşat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce încerca să iasă din România prin Punctul de trecere a frontierei Borş. BIHOREANUL a aflat că bărbatul era dat în consemn, fiind căutat de autorităţile austriece pentru vătămare corporală.

Parfene a fost predat de poliţiştii de frontieră unui echipaj de poliţişti din cadrul Compartimentului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Bihor, care l-a depus în Arestul Poliţiei.

Marţi, Parfene a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi a fost condus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Curţii de Apel Oradea, care a dispus arestarea provizorie a interlopului pentru 15 zile.

Termenul de judecată pentru confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele lui Răzvan Parfene de autorităţile austriece a fost stabilit pentru ziua de 25 aprilie, până când instanţa va primi traducerea în limba română a documentului emis de procurorii din Austria.

Încheierea Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Parfene are posibilitatea să o conteste în termen de 48 ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ultimii ani, Răzvan Parfene a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind condamnat ultima oară, în 2013, la 3 ani de detenţie pentru o încăierare din 2008 în benzinăria Lukoil Nufărul, care l-a vizat pe interlopul Gabriel Tămăşdan, zis Gabi Dinamită.

După eliberarea din Penitenciar, bătăuşul s-a mutat în Austria, însă a ieşit din nou în evidenţă, toamna trecută când, într-o filmare postată pe Facebook, a transmis un mesaj dur poliţistului, procurorului şi judecătorilor care l-au trimis "gratis" la închisoare pentru scandal. În ciuda limbajului vulgar şi a ameninţărilor evidente, interlopul nu a fost reclamat de nici unul dintre cei vizaţi. 

De altfel, Parfene pare să aibă o obsesie cu privire la oamenii legii şi acţiunile lor, simţindu-se în permanenţă vizat sau chiar urmărit de aceştia, după cum o arată o nouă filmare cu o maşină de Poliţie postată de interlop pe Facebook, pe 11 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
dă-te
@detectiv: Lasă-l! Ce pretenții să ai de la taximetristi ? Nu știu de unde i-a venit " Osânda " pentru că nu cred că a văzut ecranizarea romanului " Velerim și Veler Doamne " , nu pot aprecia ce știe din " Moromeții " dar... se dă șmeher...
Postat 21 Aprilie 2018, 15:19 de dani-e-let
Detectiv
Jura-te Ma Prostea. Vocabularul meu e pur Românesc si sunt mândru de asta ( ia studiu de caz Moromeții , Osânda ), te poti lua de mana cu Sarca, sa mergeți amândoi la statuie . A fi destept e una , a te da destept e o tragedie. Nu te ma uita la BADEA ca ala e mai prost ca tine.
Postat 20 Aprilie 2018, 08:50 de Sandu1201
@Sandu1201
Vocabularul tau spune tot:cacacios, vai samar de capul tau, etc. Esti tare nene, ce sa zic. Te informez totusi ca ca tu nu ai ani de vacanta cati am eu de studiu. Nu prea inteleg ce treaba are, sau ai cu TDS, din punctul meu de vedere esti un limbric fata de TDS, am vazut aici postari din partea lui TDS foarte bine documentate si cu vocabular cultivat, tu mai trebuie sa faci gradinita si clasele primare ca sa ajungi la 10% din TDS. Pe mine nu ma intereseaza indeile politice ale nimanui, nici ale lui TDS, deci excluzand politica, TDS nu e un anagramat ca si tine. Da, politica il strica, in rest e normal la cap, pe cand tu nu esti si nici nu ai sanse sa fii. Nu ai nici o postare constructiva, ceva din care sa poata omul afla ce, sa invatam ceva, un lucru documentat. Poate ca pe unul de speta ta il intimidezi cu vocabularul tau sarac si obosit, dar pe mine nu si nici pe altii, am invatat sa suport si pe cei mai putin inzestrati cu ratiune, persoane care incearca cu orice pret sa demonstreze teoria lui Darwin. Sandel! hai pa!
Postat 20 Aprilie 2018, 07:02 de detectiv
Detectiv
Daca il tii in chiloți ascuns, asta inseamna ca esti cacacios . Te caci pe tine James Bond ?
Postat 20 Aprilie 2018, 00:22 de Sandu1201
Detectiv
Ma nebunule Teroriștii nu sunt interesați de România. Vai samar de capul tau. In Bangladesh e locul tau.
Postat 20 Aprilie 2018, 00:20 de Sandu1201
Detectiv
Foarte tare. Nu am ce zice. Du-te amu da mana cu TDS.
Postat 20 Aprilie 2018, 00:14 de Sandu1201
Priviti aici si va minunati
asta imi zicea mie @poiu: "Zi-mi te rog si mie cum poti falsifica un card biometric in care ai amprentele si imaginea faciala criptate cu o cheie de 1024. Sa nu vorbim de 2048. Lucrez in domeniu de destui ani cat sa pot sa iti spun ca scoti niste ineptii de ma ustura ochii." Vedeti ce confuzii face si cum incearca sa intimideze cu notiuni culese de ici-colo. Cheie de 1024 si 2048, hahaha, cred ca si el s-a speriat de asa cheie "mare". 1024 ar avea treaba cu domeniul IT in sensul de 1kb(kilo byte), 2048 ar fi 2kb, ca si cantitate de informatie nu ca altceva. 1kb=1024x8 biti tot ca si cantitate de informatie, probabil ca in euforia ta vrei sa ne spui ca lungimea unei chei de criptare are un 1kb, dar faci confuzii, pt ca lungimea nu se da in kb, mere cu pere. Mergand mai departe cu confuziile lui @poiu, putem calcula in biti 1kb, si avem 1024x8 biti, un bit poate lua valori 1 si 0, a nu se confunda cu un numar de caractere asa cum insinueaza el, cum ca o cheie de criptare ar avea enspe mii de caractere, astea is fabulatii. Dar, nu are importanta cunoasterea cheii de criptare pt a clona un suport de memorie, la baza lui stau tot bitii, 1 si 0. Daca tu nu poti clona ceva nu inseamna ca altii nu pot. Lucrezi in domeniu si nu stapanesti lucruri de baza, poate faci marketing, asa te inteleg, esti cu reclama nu cu tehnologia. Persevereaza mai mult!
Postat 19 Aprilie 2018, 23:10 de detectiv
@poiu
Iti raspund aici pt ca e mai de actualitate, ca sa fiu sigur ca il vezi, referitor la actele biometrice. Te dai in spectacol ca esti in domeniu dar esti afon la acest capitol. Lucrezi in domeniul forestier probabil, altfel nu ai mai fabula. Ce intelegi prin cheie de 1024??? Prin asta arati ca esti pe langa domeniu, numai din exprimare, ce sunt cei 1024? Picioare sau ce? Esti pe langa nene, vorbim de falsificare, de clonare nu de decriptare, nu ai nevoie sa decriptezi pt a clona ceva, exact cum ai avea un fisier parolat, il poti multiplica fara sa stii parola, nu il poti deschide si nici nu e cazul, asta face politia, continutul conteaza, pe care il clonezi bit cu bit. Nu cred ca ai vazut atatea RFID-uri am programat respectiv clonat eu, iti doresc sa tii pe spinare greutatea dispozitivelor de memorie pe care le-am recuperat pana in prezent, te rog nu iti da aere pt ca nu tine, tu comentezi ce ai auzit, eu spun ce am facut, personal am "clocit" cate ceva, nu pt ca sunt infractor ci pt ca meseria imi cere asa ceva, asa ca... ti-ai gresit tinta, orice persoana din domeniul IT isi poate da seama ca esti pe langa, din moment ce sustii ca o clonare are nevoie decriptare. Ai nevoie de deprintare ca sa vezi ce scrie in document, ai nevoie sa stii germana de ex ca sa stii ce scrie pe o foaie, da o poti copia chiar daca nu stii ce scrie acolo. Copiezi identitatea unei persoane de care ai nevoie pt un scop, ca nu esti tembel sa pui datele tale, altfel ti-ai face un document legal, oficial. Totul e simplu dar nu din informatii luate de pe net ci din munca. Hai pa, ca ma obosesti si nu imi place sa explic ceva unei persoane care nu are cum sa inteleaga. Cine vrea sa puna botu cu cipu e treaba lui, pe mine nu tremura gacile pe motiv ca vin teroristii si ne ataca daca nu schimbam buletinele. Teroristii ataca pe cei care ii provoaca, normal ca daca francezii isi bat joc de diferite grupari religioase extremiste, si-o iau in freza. ROMANIA ARE CELE MAI "VARZA" DOCUMENTE DE IDENTITATE SI NU ARE ATACURI TERORISTE NICI CRIME SI ETC. CA SI CELELALTE TARI "EVOLUATE" CARE NE DAU LECTII!!! ATUNCI DE CE TOT NOI TREBUIE SA SCHIMBAM CEVA??? FRANTA, SUA, ETC. MARI SECURIZATI O IAU IN FREZA CONSTANT, DE CE????? DACA BAGI BOTA IN VIESPI TE MUSCA. NU MAI FITI FRAIERI!!! NU ACCEPTATI SA DEVENITI SLAVI, NUMEROTATI ASEMENI PUSCARIASILOR, FARA SA MAI AVETI NUME, CI DOAR UN NUMAR, UN COD!!! STUDIATI PROBLEME DE IDENTIATE BIOMETRICA SI NU O SA MAI POATA MANEVRA TOTI SMECHERASII!!! @Sandu1201 M-AI INTREBAT DACA AM CEVA DE ASCUNS. Umblu cu chiloti pe mine pt ca asa cred ca e firesc, am ceva de ascuns, cu toate ca poate e mai curat decat gandirea ta, il tin ascuns pt ca asa e normal. Tu poti umbla fara haine, ca doar nu ai nimic de ascuns. SE PLEACA DE LA PREZUMTIA NEVINOVATIEI, ORI IN GANDIREA TA E INVERS, cetateanul este un posibil infractor din start care trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia inghitind toate porcariile securiste. Poti sa de dai si numele tau, adresa si CNP-ul, sau ai de ascuns ceva?
Postat 19 Aprilie 2018, 22:40 de detectiv
Hopaaa
Anastasio, ti-am pregatit un raspuns, l-am sters ca mi-am dat seama ca nu e aici locul pt asa ceva. Apara fata mea pe cine vrei, doar nu ieși pe aici sa prostești lumea ca aici nu e bihon.ro. Okay? Iar cu scolile nu te da rotunda nici cu jobul, ca nu esti, decat daca mai bine sar peate tine decat sa te ocolesc (geografic vorbind). Articolul e despre libertatea de exprimare. Stii ce e aia, sinecuro?
Postat 19 Aprilie 2018, 15:57 de poiu
@Anastasia25
Nu stiu care e "scoala ta", dar n-ar strica sa mai repeti o parte din ea, zic! Poti sa incepi cu clasa V-a , sau cu gramatica clasei a V-a, cum vrei!
Postat 19 Aprilie 2018, 12:58 de User anonimizat
Anastasia 25
Lucrează în construcții?
Postat 19 Aprilie 2018, 08:44 de Sandu1201
Poiu
Dute in fata casei lui si spune-i asta sotie lui ? Sa vedem dupa ce mai ai de spus :)) poate masina e a ei :)) Iar tu inteligentule ai vrea sa ai scoala mea facultatea mea job-ul meu :)) poti sa ma cauti si atunci vei vedea ca esti zero in fata mea . am dreptul sa apar un om!! Pot sa cu fruntea sus in fata oricui ! Nu am teama de nimeni si nici nu voi avea !!!
Postat 19 Aprilie 2018, 08:39 de Anastasia25
Anastasiooo
In locul tau mai bine ti-ai tine gura. Toti is prosti numai tu si acolitii lui nu, asa-i? Ce job are de isi permite mertanul nou? Sa il cautam unde apare inregistrat ca angajat sau angajator (poate e antreprenor) si sa dam bihoreanului? Stai in fata tuturor atunci? Tie ce iti iese la apararea asta? Saracul, cum e el nedreptatit de romani, acuma si de austrieci. Uita-te la el copil sla ut, victima a bullying-ului. Prostutu din curtea scolii. Mai vrei? Vezi-ti fatuco de treaba ta, mergi la munca, fa o scoala. Si nu ma lua cu cate scoli ai tu ca vazand ce debitezi probabil le ai la goldis, cel mult. Sau sa te cautam si pe tine? Stii ca nimeni nu e invizibil, nu? Si job...o sa zici ca in austria, nu? Ce face, intretine (golirea) parcometrelor noaptea? O fi angajat impreuna cu Crapu si Menumorut, nu? Partikip si eu atunci!
Postat 19 Aprilie 2018, 08:29 de poiu
Sandau1201
Este ex de la exemplu in ceea ce priveste comentariul anterior ... iar in ceea ce priveste cuvantul interlop sau ocupatia lui ( poate chiar are un job cinstit si lumea nu stie,inteligentule!! ) nu cred ca esti in masura sa judeci pentru ca nu cunosti ! Sau il cunosti si ii esti un prieten fals ? Iar " Mertanul" vb ta de om dox este model mai nou daca tot stii atat de multe si te intereseaza !! Tu vorbesti dar nu stii prin ce momente trece familia; "bataus" ca si-a aparat sotia cand era gravida a uitat doamna Laura Gal sa mentioneze !!! Vezi nu stii totul Sandule ! Asa ca stai in banca ta!
Postat 19 Aprilie 2018, 05:36 de Anastasia25
Anastasia 25
EX INTERLOP. Da sa nu zici ca so dus la cules de prune in Hausthria. Sau inca mai e activ ca INTERLOP? Eu cred ca tu il iubești ca are Mertan din 96'.
Postat 18 Aprilie 2018, 22:58 de Sandu1201
!!!
Stimata Doamna Laura Gal, Reamintiti in mod constant trecutul lui Razvan neavand nici o relevanta pentru cititorii trustului d-voastra! A fost judecat si a platit pt faptele sale!! Nu dezinformati cititorii in privinta actiunilor sale,iar in ceea ce priveste relatia lui cu Politia nu sunteti in masura sa o comentati nestiind natura faptelor clipului de mai sus! Va rog,ca simplu cititor,sa NU catalogati ( ex. Interlop ) persoanele pentru ca nu sunteti in masura! Va multumesc!!!
Postat 18 Aprilie 2018, 21:46 de Anastasia25
Da
A fost trimis gratis la parnaie. Acu o să-i înjure pe judecătorii austrieci
Postat 18 Aprilie 2018, 19:46 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON