URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2014, 18:05

Întâi încălzirea, apoi apa caldă! Locuitorii de pe malul stâng al Crişului Repede rămân şi fără apă caldă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Vestea bună este că locuitorii de pe malul stâng al Crişului Repede vor primi încălzire cu o zi mai devreme decât data anunţată marţi de primarul Ilie Bolojan. Vestea proastă este că până atunci orădenii din această zonă vor rămâne şi fără apă caldă.

"Lucrările de reîntregire a Magistralei 2 derulate în Şoseaua Borşului au fost finalizate în cursul zilei de miercuri. Suntem pregătiţi să furnizăm încălzire în tot oraşul, încă de vineri, cu o zi mai repede decât era programat, dar pentru asta va trebui să întrerupem furnizarea agentului termic inclusiv pentru prepararea apei calde", a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare.

Sistarea agentului termic va afecta consumatorii din cartierele Ioşia, Cantemir şi Nufărul II dar şi locuitorii din zona centrală. "Sunt afectaţi consumatorii, inclusiv cei cu PT proprii, situaţi pe strada Splaiul Crişanei - parţial, str. Oneştilor, str. T. Vladimirescu, str. Cazaban(capătul dinspre str. Oneştilor), Erofte Grigore - parţial, Lăpuşului - parţial, Piaţa Devei cu străzile adiacente, Aviatorilor, Bolcaş, Buzăului, Calea Aradului, Decebal - parţial(între podul Decebal şi Grădina Zoologică), Simion Bărnuţiu, Roşiorilor, Matei Basarab, Sucevei - parţial, M. Kogălniceanu - parţial, Armatei Române, Horea şi adiacente, Cantemir, Parcul 22 Decembrie, Aleea Salca, Nufărului - parţial (zona Nufărul 2). De asemenea, din cauza faptului că zona care se izolează cuprinde şi pe cea oprită anterior(T. Vladimirecu, Roşiorilor - parţial, Sulyok Istvan, Simion Bărnuţiu - parţial, Piaţa Rahovei, Primăriei - parţial, J. Calvin, Ep. Mihai Pavel - parţial, Iuliu Maniu - parţial, Samuil Micu Klein, Arany Janos şi I.L. Caragiale), repornirea acesteia se amână, făcându-se concomitent pentru întreaga zonă", precizează reprezentanţii Termoficare.

Potrivit directorului Cabai, furnizarea agentului termic către locuitorii de pe malul stâng al Crişului Repede a fost întreruptă, miercuri, în jurul orei 19, urmând ca reluarea alimentării, inclusiv cu agent termic pentru încălzirea apartamentelor, să se facă în cursul zilei de vineri.

Având în vedere faptul că reumplerea instalaţiilor poate dura până la 24 de ore este de aşteptat ca sistemul de termoficare al oraşului să funcţioneze la parametri normali în cursul zilei de sâmbătă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Re: Alo..
Am 15 grade in casa primare incompetent!**** Rusine Bolojane!!
Postat 31 Octombrie 2014, 07:39 de gheorghe
Oradea e impotriva puterii
Voi ati observat ca in afara de perioada iunie 2008 cand a venit bolvan la pmo si pana in noiembrie 2008 cand a plecat tariceanu de la guvernare Oradea a avut primar de alta culoare politica decat guvernul? Din pacate banii se dau pe ochi politici. Bolovan zice ca el nu se pleaca in fata nimanui. Aici nu e vorba de tine si de familia ta stimabile, e vorba de 200.000 de oradeni. Poate ar trebui sa te gandesti si la ei si sa- ti schimbi un pic optica. Oradea a votat tot timpul impotriva puterii si eu m-am cam saturat sa aud ca nu sunt bani pt aia ca nu sunt bani pt cealalta dar avem primar cu cojones care nu pleaca ochii in fata Bucurestiului.
Postat 30 Octombrie 2014, 13:48 de Adrian
Zilele boului sunt numărate !?!
Păcat că trebuie să mă repet ... şi e vorba de DNA, nicidecum de votanţi sau de proiecte, ci strict de prostiile pe care le-a făcut din 2008 încoace, cu tot binele programat pe care îl va face până în 2016 !?! Oradea a dispărut de pe "harta" Europei ... iar asta e suficient !?!
Postat 30 Octombrie 2014, 10:12 de Ca®p III
@andrada
N-am rabadare sa-ti explic pt ca ar fi pierdere de vreme dar ....mi-e mila de tine sincer...sa-ti dea domnul frigul pe care-l mancam d cateva zile...s-apoi sa vi cu povestile astea ti-as spune dar mi-e jena de jena ta de pupincurist/a
Postat 30 Octombrie 2014, 08:02 de dan
@andrada
cum sa/l votez pe boulovan cand n/am cu ce sa ma spal ? cum sa/l votez pe boulovan cand am 15 grade in casa ? cum sa/l votez pe boulovan cand majoritatea lucrarilor de stat se duc la aceeasi firma pe care alte judete au dat/o afara ? pe boulovan il voteaza doar NESPALATII ca tine!
Postat 30 Octombrie 2014, 06:49 de oradean
Ilie Bolojan are proiecte pe 4 ani !
@postacii PSD: PASAREA MALAI VISEAZA! Ilie BOLOJAN ARE PROIECTE PE 4 ANI! Pana in 2016 si termoficarea va fi noua si podurile gata! Asa injutam in 2010 ca tlate drumurile erau sparte! Si in 2012 cand am vazut rezultatul l-am votat 78% din oradeni. E aceeasi situatie. Si lrice om rational o intelege. Cand ai santier ai mizeriem numai urangutanii socialisti din PSD (ex.PCR) nu inteleg. In 2016 cand vom avea finalizats toate santierele vom vota inapoi Bolojan cu ambele maini!! Si PSD va vota Bolojan in 2016 cand veti vedea rezultatele! Va garantez!
Postat 29 Octombrie 2014, 22:51 de andrada
Unde este logica?
....este normal ca la un moment dat sa se schimbe instalatiile de apa calda, canal, caldura, etc prin oras, DAR , care este logica sa incepi aceste lucrari cand incepe iarna?????? Vezi ca vine furtuna si te apuci sa schimbi acoperisul. Tare ma tem ca ceva firme contractate trebuia sa ia aceste lucrari inaite de alegeri, ca nu cumva dupa alegeri sa nu mai aiba sanse, aceasta e singura logica sa te apuci la astfel de lucrari in acest sezon, acolo se invart bani seriosi. Nu ma luati cu explicatii de 2 bani, ca nu tine, se stie bine ca de fiecare data cand se schimba partidul se dau lucrarile la alte firme favorizate, care schimba bordurile din oras indiferent daca trebuie sau nu. Iar faptul ca Bolojan nu mai are multe de miscat dupa alegeri e clar, deci trebuiau demarate lucrarile cat mai repede indiferent de consecinte(frig in apartamente, apa calda BA,haos in oras mai ales daca vine ceva zapada care vesnic ne ia prin surprindere, chiar si in decembrie). Nu va obositi "domnilor" sa spuneti ca bat campii, totul are o logica, dar nu aceea pe care voi o puneti pe tava in fata noastra. Pa Bolojan, vine PSD ... sa continue harababura inceputa. Ce "oameni"...cu asa indivizi e o banalitate sa demonstrezi evolutionismul.
Postat 29 Octombrie 2014, 21:57 de Omul
Zilele boului sunt numărate !?!
Iar nopţile de după, friguroase !?! Cine e boul ştie toată lumea !?!
Postat 29 Octombrie 2014, 21:56 de Ca®p III
pnl
Nici pe vremea lui Ceaușescu nu s-a întâmplat asa ceva la 0 grade sa nu avem caldura de loc. Pui de penelist nu mai votez în viata mea. Dacă vrei sa ieși din sistemul asta nu poți numai dacă pleci de la bloc.Rușine!!!
Postat 29 Octombrie 2014, 20:25 de vali
bravo bolo!! tot asa
Bolovan sta acasa cu noua lui nevasta si micul copilas asteptand primele sarbatori in familie largita..casuta deatfel construita in 2 luni cu bani cinstit castigati..la caldura cu apa calda si mai ales cu paza platita..nu cumva nesimtiti de contribuabili sa le strice tihna...cum adica?? apa calda?? cum adica caldura?? marsssssssssssssssss d-aici ceret de la mama si de la tata ..aici veniti cu bani...
Postat 29 Octombrie 2014, 19:44 de io
Nesimtire
Domnule primar, tocmai ati pierdut un vot!, v-am apreciat pana acuma, dar cu siguranta nu va mai votez. Toata familia e bolnava din cauza prostiei si incompetentei minunatilor conducatori din Oradea.
Postat 29 Octombrie 2014, 19:09 de Andreea
Rusine
Nu va este rusine mai dobitocilor?!?!, va bateti joc de noi cand sunt 0 grade afara?!?! Bolojane imi platesti tu medicamentele la farmacie???!! Sa va ia Dr*cu pe toti de imbecili! Stati voi cu familiile voastre fara caldura si apa calda pe frigul asta. Sa va fie Rusine !
Postat 29 Octombrie 2014, 19:06 de mircea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON