URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2015, 16:04

Inimă de mamă: Social-democratele din Bihor organizează un bal caritabil pentru mamele singure

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce timp de 5 ani au ajutat peste 1.200 de de mame singure din Bihor, Asociaţia Pro Valoare şi Lotus Center au predat campania "Mă creşte singură", iniţiată de omul de afaceri Alexandru Mudura, Clubului Femeilor Social-Democrate din Bihor. Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Oradea, de preşedinta CFSD Bihor, Lilla Debelka, deputatul PSD Sonia Drăghici, profesoara Erica Mang şi reprezentanta Lotus Center Beatrice Szuhai.

"Domnul Mudura Alexandru şi-a dorit ca doamna Erica Mang să preia această campanie, a şi discutat cu dumneaei acest lucru, şi am decis să-i respectăm dorinţa", a explicat Beatrice Szuhai schimbarea.

Femeile social-democrate au schimbat numele campaniei în "Inimă de mamă" şi au decis ca în locul licitaţiei care se organiza până acum, să ţină un bal caritabil pentru strângerea banilor care să ajungă la mamele singure. Participanţii la bal vor dona bani prin biletul de intrare pe care îl vor plăti, dar şi cumpărând produsele donate de membrele clubului. Balul va avea şi invitaţi de soi, susţin social-democratele: ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop ori europarlamentarii Viorica Dăncilă, Emilian Pavel şi Claudia Ţapardel.

Balul va avea loc pe 28 februarie la Hotelul Internaţional din Băile Felix, iar un bilet costă 250 de lei. Doritorii pot să-l cumpere de la cabinetul parlamentar al Soniei Drăghici, din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 82, Oradea.

Reprezentantele CFSD susţin că au identificat deja 150 de mame singure care au copii de cel mult 14 ani şi care vor fi ajutate. Mamele care vor să ceară şi ele ajutorul trebuie să se adreseze clubului, prin acelaşi cabinet parlamentar. Toţi banii strânşi la bal vor fi împărţiţi în mod egal între mămicile identificate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
bravo
Foarte frumoasa este ideea! Daca o sa plateasca bilet 60 de oameni atunci vor primii 150 de mame cate 100 Ron?! Poate ar fii un ajutor mai mare sa platiti un abonament pentru copii la bazinul olimpic, sau sa duceti la teatru, chestiuni pe care mamele poate nu pot pt. ca nu au timp, sau sa faceti un proiect de lege care scuteste mamele de niste taxe, etc. etc. Repet, ideea este foarte buna, felicitari organizatorilor! Succes in contiunuare!
Postat 23 Februarie 2015, 15:27 de oradean001
REPLICA
`social democrate ` hai sanchi ! poate profitoare si capitaliste feroce ` orice! orice cu profit maxim ! o fraiereala pentru fraieri !:))=)) Zicea doamna Erica Mang `sa redam zambetul pechipul acestor femei aflate in dificultate finaciara ` de parca ar fi femeile social democrate comendiante!:))=))Stimata doamna Erica Mang `INCREDEREA IN VIATA SI IN FORTELE PROPRII ` trebuie redata acestor doamne aflate in dificultate privin cresterea copiilor singure fara sot si divortate , si NU debitatii capitaliste de femei `social democrate ...capitaliste... taxa 250 lei pe bilet? debitatie a gandiri unei deputate social democrate Sonia Draghici de profit si distractie!NU ai cine sa-ti de-a 250 lei pe bilet decat capitalistii vostri imputziti ca si voi toate celelalte!:))=))Era mai bine daca organizati un bal mai simplu cu taxa de intrare , fie balul si in sediul municipal PSD Oradea mai multa lume-l freecventa, dar aici este si suspiciune de fraudare de fonduri , strangere de bani necuveniti, frauda , s[palare de bani , de bani pt deputata PSD Sonia Draghici si altele !DNA fii treaz si cu ochi pe ele, pe femeile social democrate .....capitaliste!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 22 Februarie 2015, 12:34 de Romanul_Simplu
universitarule autointitulat AUTENTIC,
Ce ai cu doamnele, de ce pui ghilimele şi de ce una şi una??? esti un misogin, nicidecum autentic!!!!!FĂ ŞI TU CEVA, NU TOT CERCETA!!!!!
Postat 19 Februarie 2015, 23:23 de ADINA
Doamna
„Doamne” una și una!
Postat 19 Februarie 2015, 17:14 de Universitarul_autentic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON