URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2016, 19:43

Pedepse cu închisoarea pentru membrii clanului Neguş în dosarul răfuielii din parcarea Lotus: Remus Balog, alias Nano junior, a încasat 13 ani!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a pronunţat soluţia în dosarul celebrei răfuieli mafiote derulate în primăvara lui 2014 în parcarea Lotus Center şi soldată cu rănirea gravă a interlopului Marius Lazăr, alias Ciobanu', cunoscut recuperator şi bătăuş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, atacul s-a produs pe 4 martie, în plină zi. Patru indivizi mascaţi au tăbărât peste victimă, izbind-o violent cu bâtele până când a căzut la pământ, după care au luat-o la goană, dispărând de la locul faptei cu o maşină.

În urma anchetei declanşate, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reuşit să găsească probe directe doar împotriva a două persoane, Remus Balog (alias Nano junior) şi Cristian Corodi, şoferul maşinii cu care bătăuşii au fugit de la locul incidentului, ambii trimişi în judecată pentru tentativă de omor.

Victima s-a ales cu craniul fracturat în două locuri, hemoragie intracraniană plus o mână şi un picior rupt, leziuni pentru care a stat internată mai bine de două săptămâni în spital, iar ulterior a avut nevoie de peste 100 zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

Trimişi în judecată în noiembrie 2014, Balog şi Corodi au fost condamnaţi abia acum, după aproape doi ani de dezbateri. Astfel, Tribunalul a dispus condamnarea lui Balog la 13 ani de detenţie şi interdicţia de a mai comunica vreodată cu victima sa, ca pedeapsă complementară. La rândul său, Corodi s-a ales cu 7 ani de închisoare şi intedicţia să mai comunice vreodată cu Lazăr.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi să plătească  5.513 lei în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale primate de victimă pe perioada spitalizării, alţi 2.000 lei daune materiale constând în cheltuieli cu regim alimentar şi medicamente, plus daune morale în valoare totală de 50.000 lei.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Bihor nu este definitivă, cei doi inculpaţi având posibilitatea să o atace, cu apel, la Curtea de Apel Oradea.

Până la finalizarea procesului, instanţa a dispus menţinerea măsurilor preventive faţă de cele două persoane încă din perioada anchetei penale, şi anume arestul preventiv în cazul lui Balog şi controlul judiciar faţă de Corodi. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON