URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2014, 17:32

Începe vânătoarea de la Balc. Magnatul Ion Ţiriac a aterizat la Oradea

Începe vânătoarea de la Balc. Magnatul Ion Ţiriac a aterizat la Oradea foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Vânătoarea de la Balc se desfăşoară în acest weekend pe domeniul lui Ion Ţiriac, magnaţi din toată lumea fiind aşteptaţi să ajungă în Bihor.

Deşi iniţial avioanele cu oaspeţii omului de afaceri erau programate să ajungă la Debreţin în cursul zilei de vineri, se pare că o parte dintre ele au aterizat la Oradea, inclusiv cel omului de afaceri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit unor surse, Ţiriac ar fi ajuns pe Aeroportul Oradea în jurul orei 15, informaţia nefiind însă confirmată oficial. Cert e că magnatul a ajuns pe domeniul său de la Balc în jurul orei 16.30. Anul acesta, magnatul nu a mai fost la volan, preferând să stătea pe scaunul din dreapta.

Deşi din 2005 vânătoarea de la Balc avea loc totdeauna în luna ianuarie, anul acesta omul de afaceri a devansat evenimentul, o explicaţie putând fi aceea că în 2015 expiră contracul de concesiune dintre Asociaţia Wild Boar, pe care o deţine, şi statul român. Astfel, dacă acest contract nu va fi prelungit, aceasta ar putea fi ultima ediţie a vânătorii.

După cum BIHOREANUL a mai scris, domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare, fiind concedionat de Ion Ţiriac în anul 2002.

Ca de fiecare dată, în ultimii ani, în jurul evenimentului planează misterul. Nici anul acesta nu se ştie exact cine va participa la vânătoare. La precedenta ediţie, din ianuarie 2014, printre invitaţi s-au numărat fiul omului de afaceri, Ion Ion Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, austriacul Franz Rauch, producător de sucuri naturale, şi Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler. Tot atunci au lipsit, în schimb, doi prieteni buni ai gazdei, omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi primarul oraşului Monte Carlo, George Marsan.

De data aceasta, se pare că la eveniment va participa şi acţionarul majoritar al Realitatea TV, Cozmin Guşă.

Conform tradiţiei, sâmbătă, participanţii la vânătoare vor ieşi la două goane, iar apoi vor lua parte la o petrecere cu mâncare tradiţională românească. Duminică, în ultima zi, este programată o singură goană, iar după prânz vor pleca cu toţii spre case.

Prima vânătoare de la Balc s-a desfăşurat în 2005, când au fost impuscaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În ultimii doi ani, vânătarea a fost însoţită de proteste ale militanţilor pentru apărarea drepturilor animalelor, care s-au adunat în faţa porţii de acces pe domeniul de vânătoare, şi au protestat împotriva a ceea ce ei numeau un "masacru cinegetic".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mistreti, doamna, nu URSI !!!
Dna Elena, asociatia care a concesionat terenul se numeste WILD BOAR (mistret) si nu "Asociaţia Bear Willboard" pt ca nu sunt ursi la Balc! Asociaţia Bear Willboard = Asociaţia Ursul Willboard!
Postat 20 Decembrie 2014, 11:01 de boby
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON