URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2015, 19:08

Încep lucrările la parcarea subterană de lângă Piaţa Rogerius

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitoarea parcare subterană de lângă Piaţa Rogerius intră în lucru. Administraţia Domeniului Public a predat luni firmei Construcţii Bihor amplasamentul pentru lucrările de construire a parcării subterane din strada Corneliu Coposu.

Parcarea, situată pe amplasamentul actualului parking din faţa Spitalului Municipal Gavril Curteanu, va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, şi se va întinde pe 5.395 metri pătraţi.

Investiţia, în valoare de 14,3 milioane lei, va fi achitată prin credit furnizor, după modelul parcării supraterane din strada Tribunalului. Altfel spus, cheltuielile vor fi suportate de constructor, care-şi va recupera banii ulterior. Lucrarea va trebui finalizată în 11 luni.

Construcţia va fi legată de piaţa Rogerius printr-un pasaj subteran pe sub liniile de tramvai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
HALA sau PIATA ?
Cativa angajati ai primarie, platiti de PMO pentru incompetenta lor fac gargara incercand acopere lipsa de viziune a tehnicienilor din PMO. HALA arata ca o hala ! Da ca o hala industrial din secolul 19. Eu credeam ca se vrea o piata, o piata noua moderna nu o hala idioata .Si arhitectii lui Ceasca o gandeau mai bine , mai functionala, mai prietenoasa, mai primitoare, mai placuta. Mai bine ati fi maturat halele de la INFRATIREA si ar fi fost mai OK decat struto-camila asta de HALA fara forma fara fond. DAVID eu cred ca ti-am mai spus ca esti cam.... slabut la minte, comenteaza articolul si nu ma comenta pe mine.Daac tu ...... la Bolovan eu nu ..... la COPY-paste Mangeala, te las pe tine ca si asa esti invatat sa ..... . Ca o remarca , da Bolovanul face ceva pentru Oradea problema este ca in spate are o armata de incopetenti indolenti pupincuristi ( ca David si/sau singurul anticommunist oradean ca toti ceilati sunt comunisti ) care in loc sa gandeasca posteaza aiureli prostesti.
Postat 08 Septembrie 2015, 23:44 de scortosul
carcotasi
Nu sunt nici PNL-ist si nici PSD-ist. Sunt de acord ca Bolojan a facut si lucruri bune si lucruri mai putin bune. Sunt de acord ca avem multe santiere in oras. Dar ceea ce este mai important e faptul ca lucrurile se misca in Oradea. Am fost in urma mai multe luni la o intalnire cu directorul Ziarului Financiar si atunci el a spus un lucru : "Vad ca aveti multe santiere in oras. E clar ca acestea genereaza nemultumiri dar bucurati-va pt ca se lucreaza. Am fost in multe orase din estul si sudul Romaniei unde nu s-a mai deschis un santier de luni sau chiar ani. Acolo e tragedia nu aici unde lucrurile se misca." @bihoreanoradean - nu inteleg unde stai tu de 2-3 ori mai mult in trafic. Poate detaliezi. Avem doar Piata Unirii care afecteaza traficul, in rest drumul rapid si cele 2 traversari peste centura nu cred ca te afecteaza pt ca eu trec zilnic pe acolo si nu am probleme. Ar trebui sa te muti o luna in Cluj si sa vezi cum se circula acolo din cauza santierelor. Una peste alta, in Oradea se investesc bani europeni. Pentru asta trebuie apreciat Bolojan. Ca proiectele nu sunt pe placul tuturor. Niciodata n-o sa aiba un proiect unanimitate - nici ca apreciere si nici ca respingere. In rest, daca nu va place Bolojan nu-l votati. Din pacate pt voi, in continuare majoritatea oradenilor o sa-l voteze daca decide sa candideze. Iar asta inseamna ca a facut ceva bine, chiar daca voi nu sunteti de acord. Pana una alta votul conteaza si aici sunteti in minoritate.
Postat 08 Septembrie 2015, 15:56 de andy
@anticomunist
Oradenii adevarati muncesc de o viata in Oradea si platesc taxe si utilitati de-i ustura pielea. De cand cu santierele care nu se mai termina oradenii adevarati stau in trafic (autobuz, tramvai, auto, etc.) de doua sau de trei ori mai mult decat de obicei, in loc sa se relaxeze langa familiile lor. Ar fi multe de spus dar va las sa visati la bunastarea adusa de centrul poleit cu pietricele din Italia si orasul transformat intr-o mare parcare cu taxa.
Postat 08 Septembrie 2015, 12:23 de User anonimizat
a
Deci intr-o democratie nu mai ai voie sa comentezi ceva impotriva conducerii ca vin imediat lingaii si sar pe tine. Pacat de cei care au murit in 89 pentru ca astazi sa se spuna ca este democratie dar tot aceias mentalitate a ramas in oameni. Nu este voie sa comentezi impotriva regimului ca te alegi cu injuraturi. Pacat. Cand se vor civiliza oamenii care traiesc in aceasta tara? Sau poate de aceea vrea Merkel sa ne trimita cat mai multi migranti ca sa invatam civilizatie de la ei.
Postat 08 Septembrie 2015, 09:57 de daaaaaaa
Precizare
Si eu sunt de acord cu antevorbitorul meu, pai se poate Bolojan sa faci asa ceva, adica o hala de vanzare a produselor agricole sa semene cu o ... hala? Asa ceva...
Postat 08 Septembrie 2015, 09:21 de User anonimizat
Hahaha
Asta e cea mai tare. Oradenii adevarati, nu astia, viniturile, or sa plece din oras pentru ca ... se lucreaza prea mult! Pai in cazul asta, drum buna, cale batuta!
Postat 08 Septembrie 2015, 09:19 de User anonimizat
se lucreaza incet...
nu vreau sa ma gandesc ce inseamna "repede" pe vremea lui filip si predecesorii..sper ca nu si urmatorii. Cum lucreaza administratia Bolojan acum e diferenta de ani lumina fata de ceilalti. Zic asta pt. ca sunt destui deranjati ca lucrarile se termina toate intr-un an..eu prefer deranjul asta - convins ca de anul viitor orasul va arata altfel, decat sa stau cu picamerele si gropile psd-iste zeci de ani. Asta e parerea mea..
Postat 08 Septembrie 2015, 09:17 de TC
@bihoreanoradean
cum vrei ma sa se faca ceva daca nu faci santier prima data? Se lucreaza incet zici tu. Poate te muti in Dubai ca acolo se lucreaza mai repede, dar din pacate noi nu stam pe petrol ca ei, ci aici e vorba de fonduri europene. Vrei sa iti enumar lucruri concrete? 2 poduri s-au construit, zeci de parcuri s-au amenajat, zeci de fabrici s-au construit, zeci de strazi s-au asfaltat. Dar in loc sa vedeti asta si sa va ganditi cat de bine o sa fie cand si proiectele in derulare o sa fie finalizate, voi incercati sa franati orice. Esti ca si TDS si window aia (desi nu sunt sigur daca nu sunteti toti de fapt aceeasi persoana). In Oradea nivel de trai scazut? Ia mai cauta. Si daca tot nu esti multumit, dute in pace unde vrei tu. Granita e la 10 km
Postat 08 Septembrie 2015, 09:13 de David
@tc
Problema nu e ca se lucreaza mult. Se lucreaza incet iar orasul e paralizat! Nu mai transformati orice nemultumire la dresa actualei conduceri a primariei in campanie electorala ca nu tine. In primul mandat l-am votat pe Bolojan pentru ca nu era nici o alta altetnativa asa cum probabil nu va fi nici la urmatoarele alegeri. Astept sa termine domnii de la DNA cu primaria capitalei, ca sa ia la puricat si primariile de provincie.. nici nu stii de unde sare iepurele :)
Postat 08 Septembrie 2015, 08:42 de User anonimizat
pentru frustrati...
eu va inteleg supararea , face mai putin de 5 la suta la alegeri. Pe de alta parte , ziceti voi, ca se lucreaza prea mult, va doresc un conducator iubit (gen filip) cu care sa traiti fericiti - da nu in Oradea - unde intr-un an s-au bagat bani cat in 30!!! Asa ca cel mai util pt. scortosi si mai mult bihorean decat oradean, alturi de tds-psd, ar fi sa va mutati la tara ; eventual ta Tica - e o enclava bine organizata acolo - sigur ati avea satisfactii nebanuite. Succes!!!
Postat 08 Septembrie 2015, 06:52 de TC
@David
Te rog sa-ti deschizi ochii si sa enumeri care sunt lucrurile pentru care ne invidiaza 'altii': Zecile de santiere atribuite firmelor 'de casa'? Lucrarile care nu se mai termina? Preturile mari la utilitati? Nivelul de trai scazut din Oradea? Si mai termina cu propaganda ca nu suntem in campanie electorala! Dupa cum ai vazut, unii primari nici nu vor apuca alegerile viitoare!
Postat 08 Septembrie 2015, 04:47 de User anonimizat
.
bai pesedisti frustrati bihoreanoradean si scortosul. Vi ciuda ca nu *** de mang face Oradea sa prospere? Postaci de cacat ce sunteti. Altii ne invidiaza orasul si voi sunteti contra a tot ce se face bun. Sfoara si sapun pentru oamenii ca voi. Nu va duce nimeni lipsa
Postat 08 Septembrie 2015, 00:55 de David
santiere fara numar
Pe cand se vor termina lucrarile in oras, Oradea nu o sa mai aiba oradeni! O sa ramana doar 'viniturile', care se bucura de orice 'realizare' mareata marca bolojan ca de targu' care se tine o data pe saptamana in satele de unde au venit.
Postat 07 Septembrie 2015, 23:05 de User anonimizat
asta e !
Pe cand vor termina toatwe lucrarile vor putea inchide piata din lipsa de .... client. Toti s-au reorientat. Piata arata ca o hala idioata fara nici un aspect, parca ai fi in estul salbaticit ,.... o mizerie a iesit piata , hala
Postat 07 Septembrie 2015, 22:25 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON