URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2016, 14:20

Încă un om de-al lui Szabo Odon în conducerea CJ: fostul consilier local UDMR Szabo Jozsef a devenit administrator public al judeţului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 36 de ani, UDMR-istul Szabo Jozsef, absolvent al Universităţii din Oradea, a devenit de două săptămâni administratorul public al judeţului Bihor, cea de-a doua funcţie ca importanţă după cea deţinută de preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor.

Conform purtătorului de cuvânt al CJ, Zoltan Hizo, Szabo Jozsef a câştigat un concurs organizat de CJ în urmă cu o lună, la care a fost singurul candidat, iar potrivit legii va ocupa această poziţie pe durata mandatului lui Pasztor.

El o înlocuieşte pe Anca Dodescu, profesor universitar, care a exercitat atribuţiile de administrator public pe durata mandatului precedentului preşedinte al CJ, Cornel Popa.

Szabo Jozsef a deţinut deja două mandate de consilier municipal în Oradea din partea UDMR, al cărui membru este. Potrivit ultimei sale declaraţii de interese, depusă la Consiliul Local Oradea, ultima funcţie pe care a avut-o în administraţie a fost cea de şef al Serviciului de Editare a Monitorului Oficial din cadrul CJ, concomitent fiind membru AGA la OTL, dar şi la Drumuri Bihor, precum şi expert tehnic în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoland, din care face parte tot ca reprezentant al CJ.

Până cu un an în urmă, Szabo Jozsef a făcut parte şi din echipa fostului şef al CJ şi al UDMR Bihor, Alexandru Kiss, fiind însă îndepărtat de acesta imediat ce disensiunile sale cu preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, au devenit ireconciliabile. La acea dată, de altfel, BIHOREANUL a dezvăluit că Alexandru Kiss l-a umilit pe Szabo Jozsef nu doar exliându-l din cabinet în biroul său de şef de serviciu, ci şi luându-i maşina de serviciu.

Potrivit ultimei declaraţii de interese, Szabo Jozsef a fost administrator la SC Badland şi la SC Werlon, ultima firmă fiind în curs de dizolvare, preşedinte la două ONG-uri ale UDMR, The Different, din Oradea, şi Pro Petreu, din Abrămuţ, precum şi membru într-un al treilea ONG afiliat Uniunii, şi anume Fundaţia Partium.

Conform declaraţiei de avere, în ciuda faptului că poziţiile de angajat al CJ şi de membru în AGA la OTL şi la Drumuri Bihor i-au adus doar în ultimul an 35.000 lei, fără a pune la socoteală şi veniturile obţinute din cele două firme, Szabo Jozsef este un cetăţean mai degrabă sărac, deţinând pe numele său doar un apartament în Oradea şi neavând nicio maşină şi niciun cont bancar pe numele propriu.

Potrivit propriilor colegi din UDMR, Szabo Jozsef este "omul de casă" al preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, iar la alegerile locale din iunie fostul viceprimar Huszar Istvan l-a "sărit" de pe lista pentru un nou mandat de consilier municipal.

Szabo Jozsef întregeşte o echipă despre care preşedintele CJ Pasztor Sandor susţine că ar fi formată din "tehnocraţi", din care mai fac parte Kralik Lorand, Isabella Wagner, Borsi Lorant, Adrian Simon şi Zoltan Hizo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@ FVG
Esti de pe alta planeta,probaiil... Ce sItudii iti traba ,domnule/doamna?! Are destule (diplome ) ,fii sigur , de care vrei si nu vrei ... Iti gararentez! asta! Ce,nu ma crezi ?!
Postat 24 Septembrie 2016, 21:01 de Iness
Tehnocrat?
Ce studii o fi avand domnul Szabo Jozsef ca sa intre in aceasta categorie?
Postat 24 Septembrie 2016, 17:38 de FVG
ANCA, GO !
Dodeasco, tu ai sange de vipera / Dodeasco, iti zic adio si te las...
Postat 24 Septembrie 2016, 09:34 de TDS
E Tânăr !
Doamne Ajută , să vedem acuma
Postat 23 Septembrie 2016, 16:05 de vocilebihoreanului29
asa, si ?
Care-i "stirea" ? Poate ar trebui sa scrieti despre tineretul liberal, de care e plina primaria si consiliul judetean... Ia vedeti ce face (sau mai bine zis ce NU face) Ligia Oala prin primarie, sau Bogdan Pater pe la centrul de informare (?) turistica, o alta sinecura pentru el si alti handralai buni de munca dar putori ! Asa ca mai lasati vrajeala ;)
Postat 23 Septembrie 2016, 15:48 de AgentulTermic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON