URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2015, 18:37

Încă o dată: Se cere aviz pentru urmărirea penală a lui Laszlo Borbely, cercetat de DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Borbely, în legătură cu  săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, există suspiciuni că, în 2011, Laszlo Borbely, atunci ministru al Mediului şi Pădurilor, ar fi primit de la Ioan Ciocan, administrator al SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, foloase necuvenite în valoare de 80.952 de lei, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în vederea determinării acestora să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

Borbely mai este suspectat şi că, în 2011, ar fi primit de la Anton Petru Molnar, administrator de fapt al SC Azimut Com SRL Acăţari, foloase necuvenite în valoare de 112.199 de lei, constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil aparţinând acestuia, pentru a interveni la funcţionari din ANAR să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

De asemenea, tot în 2011, Laszlo Borbely ar fi primit de la administratorul a două firme suma de 50.000 de euro pentru a sprijini firmele administrate de acesta să obţină lucrări în domeniul gospodăririi apelor şi să încaseze contravaloarea lucrărilor executate.

La cererea transmisă Camere Deputaţilor au fost ataşate referatul întocmit de procurorii DNA Oradea şi şapte volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

În 11 septembrie 2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, astfel că procurorii au dispus soluţia de netrimitere în judecată.

Anchetatorii spun că ulterior au apărut noi elemente privind suspiciunea săvârşirii unei alte infracţiuni de trafic de influenţă de către Laszlo Borbely, în perioada exercitării funcţiei de ministru al Mediului şi Pădurilor.

Prin urmare, procurorii DNA Oradea au dispus, în 5 ianuarie 2015, revocarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale, iar judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat soluţia, astfel că dosarul lui Laszlo Borbely, în care este suspectat de trafic de influenţă, a fost redeschis.

În dosarul în care DNA a dispus, în 14 ianuarie 2014, neînceperea urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, fuseseră trimişi în judecată, la acea vreme, Ioan Ciocan şi Anton Petru Molnar, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely în perioada în care acesta era ministrul Mediului, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă. Acel dosar este judecat de Tribunalul Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
La puscarie !
La puscarie cu toti hotii si coruptii ! Hotiile si escrocheriile nu au nici o scuza. Sa plateasca toti vinovatii. Iata ca si lepra udemerista, separatista tremura. Poate de data asta e cu noroc cu toate ca incearca sa se protejeze unii pe altii prin imunitatea parlamentara(indiferent de "coloratura" politica.
Postat 06 Februarie 2015, 00:45 de Valhalla-Asgard
BORBELY A FACUT SI CEL PUTIN UN LUCRU BUN
Modus operandi al celebrei societati Impact se intinde pana la contractele decise la Bucuresti, Cluj-Napoca si Oradea, insa Ministerul Mediului a intemeiat un raport in care arata ca Directia Silvica si alte institutii din spatiu public erau “pe mana” cu societatea condusa de Dan Ioan Popp. “...............” a intrat in posesia raportului Ministerului Mediului, din care va publica cele mai importante amanunte. Laszlo Borbely, ministerul Mediului, taie in carne vie datorita ilegalitatilor comise de catre Impact in constructia cartierului Greenfield de catre Impact. Principalele aspecte sunt neglijarea unor taxe care trebuiau platite de catre dezvoltatorul imobiliar, plangeri penale “plasate” cu dedicatie si “santajarea” unor institutii prin cererea unor daune de 1 milion de euro. Textul reproduce un fragment dintr-un articol de presa! Vi se par aspecte cunoscute? Si mie!
Postat 05 Februarie 2015, 21:36 de TDS
puscariabilu
la puscarie....cu el...dna..curatati tara de gunoaie..si hoti...
Postat 05 Februarie 2015, 21:09 de jon1970
A venit si randul lor, conform prognozei ...
... Borbely, Verestoly, Kiss, Biro ...
Postat 05 Februarie 2015, 20:07 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON