URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2012, 21:02

Înalta Curte a refuzat să-l aresteze pe avocatul Sava. I-a interzis, în schimb, să părăsească ţara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-a judecat, vineri, cererea de arestare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea pe numele avocatului Ioan Sava, anchetat pentru trafic de influenţă după ce a fost reclamat de un client că i-a pretins bani pentru a-i obţine o condamnare cu suspendare la Curtea de Apel.

Procesul a ajuns la Înalta Curte după ce, iniţial, solicitarea de arestare pe 29 de zile a avocatului orădean a fost respinsă, pe 1 martie, de Curtea de Apel Oradea, iar procurorii DNA au atacat decizia, prin recurs.

În urma dezbaterilor, judecătorii ÎCCJ au decis să admită, în parte, recursul procurorilor. Magistraţii au înlăturat motivarea dată de instanţa orădeană, care a considerat că procurorii DNA nu au probe pentru a susţine acuzaţiile aduse avocatului Ioan Sava iar fapta imputată acestuia, de trafic de influenţă, nu există.

Pe de altă parte, însă, instanţa a respins cererea de arestare a avocatului, luând considerare, cel mai probabil, starea de sănătate precară a acestuia, invocată de Gheorghiţă Mateuţ, avocatul care l-a reprezentat pe Sava în procesul de la Bucureşti.

Astfel, măsura solicitată de DNA Oradea a fost înlocuită cu o alta, mai puţin restrictivă, şi anume obligarea lui Ioan Sava de a nu părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

Avocatul, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi din Oradea, membru al Baroului Bihor din 1975, este acuzat că a pretins 7.000 de euro de la un client căruia i-a promis că-i va obţine o condamnare cu suspendarea executării, la Curtea de Apel Oradea.

Denunţătorul, Ioan Morar Romocsa, fusese condamnat deTribunalul Bihor la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat de furt calificat.

După ce i-a plătit cei 7.000 de euro avocatului, soluţia a fost schimbată în favoarea inculpatului la Curtea de Apel, unde Romocsa a obţinut o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere.

Detalii, în articolul "Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
vasile
Zic si io..ce se intampla acum cu clientii lui Sava??????
Postat 20 Martie 2012, 19:16 de miron
Ruga
AIA! Asociatia Infractorilor Anonimi cere cu disperare maestrului Sava sa nu cedeze! AIA ca si Curtea de Apel Oradea sunt solidari, dupa cum se vede si le multumim, nu dam nume. Este deosebit de periculos sa fie taiata legatura AIA cu CA, prin maestro Sava, mai nou prin VISA, AMERICAN EXPRESS si alte carduri sau numerar, tocmai inainte de pasti! Sa nu uitam ca si judecatorii sunt oameni, au nevoi, mai ales de bani cash, sa puna un cozonac pe masa vilei cu 10 camere, langa plasma de 150 cm aflata spre terasa cu piscina de langa garajul cu Volvo XC 90...sau altele
Postat 19 Martie 2012, 08:57 de membru AIA
PT GHITA
SPUNE DREPT, GHITA, AI CE AI CU PROCURORUL,CU FAPTUL CA ARE AMANTA SAU AI CU AMANTA? FEMEIA CE VINA ARE?
Postat 18 Martie 2012, 12:31 de LICA
jus
na
Postat 18 Martie 2012, 06:29 de adi
Onorarii de succes - rectificare
Art. 129 ,Statutul prof.av.: \"(7) In cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decat in legatura cu latura civila a cauzei.\"
Postat 17 Martie 2012, 22:36 de CEDO
Onorarii de succes
Art. 134 , L.51/1995: "(7) In cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decat in legatura cu latura civila a cauzei."
Postat 17 Martie 2012, 22:19 de CEDO
eu
in penal NU EXISTA ONORARII DE SUCCES TANTALAILOR . MINTE SAVA CA LA BALAMUC,DA BINE FACE DACA ARE PE CINE
Postat 17 Martie 2012, 21:47 de PROSTEALA
toto
Domnule SAVA DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA VA LUMINEZE MINTEA sa puteti infrange putrefactia de procurori care nu stiu decat sa acuze traficand inocenta si slabiciunea unor infractori.
Postat 17 Martie 2012, 21:15 de dna
procuror
procurorii din acdrul DNA Oradea au mai pierdut o potentiala prima de 5000 lei in cazul de la satu mare. intrebarea se pune in felul urmator: daca un procuror primeste o prima de 5000 lei pentru o posibila trimitere in judecat , politistul cu care lucreaza cu ce se alege? sa va spun eu CU O P..........ULA mare cat el
Postat 17 Martie 2012, 21:12 de dna
corupti
doamna Gal un mare scriitor roman pe numele sau Tudor Arghezi scria intr-una din poeziile sale intitulate Multe Stihuri urmatoarele : “In lumea asta prost facuta Cacaţii scriu in loc sa putîă Şi sciitorii consacraţi, Nu pot sa scrie de cacaţi” Cred ca este cea mai buna caracterizare pentru persoana dumneavoastra avand in vedere articolele scrise pana in prezent. A mai existat odata un anumit domn LELE care scria la fel , niste aberatii, dar cunostea cat de cat codul penal si nu facea confuzii asa mari cum faceti dumneavoastra. mai bine atin scrie adevarul si nu intocsicarile pe care le scrieti dupa ce ati lins blidele pe la colturi
Postat 17 Martie 2012, 20:59 de PUTOI
corupti
doamna Gal un mare scriitor roman pe numele sau Tudor Arghezi scria intr-una din poeziile sale intitulate Multe Stihuri urmatoarele : “In lumea asta prost facuta Cacaţii scriu in loc sa putîă Şi sciitorii consacraţi, Nu pot sa scrie de cacaţi” Cred ca este cea mai buna caracterizare pentru persoana dumneavoastra avand in vedere articolele scrise pana in prezent. DACA NICI ICCJ , UNDE VORBA AIA SUNT CEI MAI DESTEPTI SI CURATI JUDECATORI, NU A PROCEDAT CORECT CINE A PROCEDAT? UN PUTOI DE PROCUROR CARE SI-A PERMIS SA PIARDA NISTE BANI DIN FONDURILE DNA-ULUI SI NU VA RASPUNDE NICIODATA PENTRU EI? ROMOCSA ERA TAMPIT SA FACA DENUNT CAND A PRIMIT O SENTINTA MAI BUNA? FRAIERILOR A FOST FORTAT SI OBLIGAT SA FACA ACEST LUCRU PENTRU CA TRAIM IN VREMURI CAND TOTI SUNTEM SUPRAVEGHEATI SI OBLIGATI SA FACA CE VOR ALTII. DACA TE-AI BESIT IN CASA LA TINE STIE SI DNA-UL DACA TE-AI BESIT IN CASA LA ALTUL IAR STIE DNA-UL PENTRU CA NU AVEM NICI UN PIC DE INTIMITATE SECURISTII SUNT MAI MULTI CA SI PE VREMEA COMUNISTILOR. UN JEGOS CA SI ROMOCSA MERITA SA FIE ARUNCAT IN FUNDUL PUSCARIEI DACA NU SPUNE ADEVARUL .DUMNEZEU SA-L TRAZNEASCA SI PE EL I PE TOATA FAMILIA LUI.
Postat 17 Martie 2012, 20:54 de judecator
Cine umbla dupa premii de minimum 5000 lei?
interesant de citit articolul urmator, al carui adresa de net desi precizata (Lumea justittiei), nu este postata: "DNA a ajuns sa lege bolnavi? Zeci de avocati vor participa la recursul de la ICCJ in care se cere eliberarea lui Cristian Stoicescu, arestat pentru un asa-zis trafic de influenta, in urma unei provocari puse la cale chiar in arest "
Postat 17 Martie 2012, 20:34 de CEDO
Cine umbla dupa premii de minimum 5000 lei?
"prime de minimum 5000 lei care s-ar da procurorilor DNA care reusesc sa finalizeze o trimitere in judecata a unui avocat":
Postat 17 Martie 2012, 20:26 de CEDO
Asteptati motivarea
Va recomand dna. Gal sa va cumparati un curs de procesual penal, sa-l studiati si abia apoi sa mai scrieti articole care intra in sfera procesualului penal. Pana nu se va da motivarea nu aveti de unde sa stiti daca sentinta CA Oradea a fost desfiintata (nu inlaturata) iar mai apoi sub nici forma nu a fost admis recursul procurorilor. Recursul lor viza luarea masurii de arest preventiv ceea ce nu s-a intamplat, deci recursul lor a fost respins in totalitate. Acest fapt ne conduce la concluzia ca sentinta CA Oradea a fost mentinuta dupa parerea mea in totalitate. Imprejurarea ca, Instanta a dispus obligarea inculpatului de a nu parasi tara nu inseamna neaparat ca s-a retinut existenta infractiunii, mai poate insemna potrivit art. 136 alin 1 Cpp asigurarea bunei desfasurari a procesului penal, impiedicarea inculpatului de a se sustrage urmaririi penale. Iar motivarea potrivit careia nu a fost arestat din cauza starii de sanatate nu subzista; avem suficiente cazuri in care nu s-a tinut cont de acest fapt chiar si la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu stiu daca e vinovat sau nu, dar haideti sa asteptam motivarea si atunci se vor rezolva toate necunoscutele din acesta ecuatie.
Postat 17 Martie 2012, 20:08 de Liviano
ICCJ nu la facut nevinovat
ci a hotarat ca nu se justifica tinerea in arest din motive de sanatate si ca indeplineste motivele mentinerii in arest: nu prezinta pericol social, ca nu influenteaza ancheta si martorii (desi aici e discutabil). Dar ICCJ nu tine in arest fara un motiv clar, asa ca nu este semnificativ pentru vinovatia sau nevinivatiea lui.
Postat 17 Martie 2012, 20:07 de gigel
somn usor
Dupa cateva zile nedormite Curtea de Apel Oradea rasufla usurata...Sava nu a vorbit. Sava tace. Dar Sava stie...si DNA stie...de fapt stie irice justitiabil care era circuitul spagii la CA Oradea, dar. ..totul e tacere, e bine deci, somn usor Munteanu, Soane...
Postat 17 Martie 2012, 19:30 de dr. justice
TRADARE
Oricine din Oradea care a auzit de av. Sava stie ca acesta are anumite abilitati in sfera influentei (insa trebuie dovedite in instanta). Si iata ca apare un denunt. Curtea de Apel din Oradea respinge acuzatia, ICCJ respinge acuzatia, amele institutii in acelasi ton - INSUFICIENTA PROBELOR. E frustrant sa traiesti intr-un sistem in care nici Justitia nu functioneaza. TRAIM INTR-UN STAT MAFIOT. TREZITI-VA
Postat 17 Martie 2012, 18:56 de TRADARE
TRADARE
\"Noi, românii, nu ne-am aşezat niciodată cu arma în mână în faţa ei; de aceea a prins rădăcini, de aceea trădători s-au înmulţit pe toate cărările, de aceea toată viaţa noastră de stat nu e decât o trădare permanentă de neam\" A FOST SAU N-A FOST ? Se face denuntul. Se achita \"onorariul\" din fondul DNA catre avocatul descurcaret; Sentinta se schimba ca prin minune din executare in suspendare (cum asa ? ar fi de interes baza juridica a acestei schimbari) S-au facut inregistrari telefonice, relevante in sensul arestarii. Dupa cateva zile in urma perchezitiilor se gasesc 600 euro din cei 7000, banii marcati ai fondul DNA. Adica astea nu sunt probe concludente ?! Ceea ce ma nelamureste si poate ma ajutati voi sa inteleg ; de ce n-au fost urmariti judecatorii? de ce n-au fost perchezitionati ? E de-a dreptul strigator la cer ceea ce se intampla cu justitie in momentul de fata iar DNA-ul ce face? ce rol are ? Are rol de a \"finanta\" astfel de proceduri intrucat banutii (cei 6400 euro) nu au fost gasiti nici pana astazi... Unde-s banii ??
Postat 17 Martie 2012, 18:47 de TRADARE
prescrierea ajuta politicul
:))))) urmeaza prescrierea faptei :)
Postat 17 Martie 2012, 17:12 de prescrierea
BA
SI DUMNEATA, MA, ALA, DE SCRII DE AMANTA ALUILALT, SA STII CA DE CAND TOT SCRII, I-O FI SCHIMBAT ALEIA DOMICILIUL, MA, CA SA NU MAI STII TU ATATEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 17 Martie 2012, 16:13 de LICA
Cerveni
AXIOME: Romocsa -> talhar josnic cu un potential de ucigas Traian Munteanu -> inca magistrat dupa ce a fost achitat in urma cu sase ani pentru un caz similar si cine stie cate altele neanchetate Laura Soane -> inca magistrat al carui sot este este judecat pentru trafic de persoane(un fel de Sile Camataru) Ioan Sava -> avocat mai sec dacat murfatlarul, multumita oamenilor ca el rata de absorbtie a fondurilor europene este cea mai scazuta in EUROPA si strazile sunt pline de delicventi...etc. Deznodamant: Curtea de Apel schimba sentinta data de Tribunal in una favorabila suspectilor de mita si in urma flagrantului DNA aceeasi Curte de Apel nu il gaseste vinovat pe avocat!?!?!!??! Daca la Curtea de Apel se pronunta o forma de acuzare atunci judecatorii acestei tentative nereusite de Curti de Apel trebuiau sa se cerceteze pe ei????? La vama Bors propun urmatoarele modificari: montarea unui banner urias care sa scrie Bun venit in Romania, acest loc hidos Va rugam sa va setati ceasurile cu 50 de ani in urma. Ceausescu a murit demult, insa comunistii stau camuflati in umbra. Dar poate e mai bine, pentru ca primul lucru ce il vor face daca ar ajunge la putere este sa impuste avocatii..
Postat 17 Martie 2012, 15:03 de Niculae
BA,
ALO, DE CE POSTEZI DE ATATEA ORI? NU TE PRICEPI LA MOUSE??????????? TE FACI DE MINUNE!!!!!!!!!
Postat 17 Martie 2012, 14:45 de LICA
samadau
prima data ar trebui facuta curatenie in randul domnilor procurori,deoarece se practica traficul de influenta si aici.procurorul cu amanta de la santandrei.prietenii stiu de ce
Postat 17 Martie 2012, 13:35 de ghita
x
Nu am aflat nici acum unde sunt cei 7000 de euro,poate sa ne lumineze cineva care ,poate,stie,pentru ca fara ei nu prea exista nimica nimicuta.....
Postat 17 Martie 2012, 13:00 de x
Delfi
Cunoaste-te pe tine insuti-si vei cunoaste Universul si Zeii,inscriptie din templul de la DelfiDespre asta scriu CEDO si vw ,mai jos...Daca-i informare,sa fie pe-ntelesul tuturor si ,pe cat posibil,sa fie exhaustiva! Nu cred ca Sava este omul care sa plece urechea la lectii de morala.Si nu-i singurul care nu se-mpiedica de \"maruntisuri\" de-astea.Nici macar nu-i cazul bombastic al falsei Justitii.Doar confirma putreziciunea sistemului,oferind posibilitatea de a surpinde tipuri de relatii,afinitati intre elemente.E un caz-scoala care ilustreaza o parte din hibele care-s incetatenite in Justitia noastra.Trebuie sa observam ca proportiile cunosc o oarecare dinamica.
Postat 17 Martie 2012, 09:47 de gyorgy tozser
plin de idioti
Acuma sa vad lumea care cica Sava e mare Spagar, ce mai comenteaza. Bineinteles ca ratati de romani vor spune ca acest avocat este foarte foarte foarte influen si ICCJ...:))))) e vai de capu vostru mai
Postat 17 Martie 2012, 09:28 de idioti
Incalcari CEDO
http://jurisprudentacedo.com/Creanga-c.-Romaniei-Politist-privat-ilegal-de-libertate.html
Postat 17 Martie 2012, 01:00 de CEDO
lasa-ne CEDO
Nosce te ipsum et nosces universum et deos. Macar scrie corect, daca tot ne dai lectii de morala. Trebuia sa i le dai lui Sava, poate n-ar fi ajuns aici...
Postat 17 Martie 2012, 00:11 de vvv
Nosce te ipsum
E usor sa distrugi. Mai greu este sa construiesti. Regretabil este faptul ca, acum precum pe vremea lui Eminescu, \"minciuna sta cu regele la masa\". Ceea ce nu stie sau nu poate sti opinia publica, este faptul ca: la ora actuala dezvoltarea tehnica permite \"constructia\" de probe ce te poate transforma intr-o fractiune de secunda din om \"cinstit\" in \"infractor periculos\"! Pentru aceasta nu e nevoie sa fii neaparat o persoana publica, e suficient sa fii \"concurentul\", \"cunoscutul\", \"prietenul\", \"vecinul\" sau chiar \"ruda\" cuiva care nu poate dormi de grija ta. Ce moral josnic putem avea, cand facem matanii si pozam in evlaviosi in fata multimii, aratand cat suntem de buni, modesti si iubitori de semeni, iar in realitate suntem sclavii urii, geloziei, invidiei, rautatii si prostiei. Sa nu uitam ca, urmatoarea victima nevinovata putem fi oricare din noi!...si abia atunci ne vom ridica ochii la cer intreband: \"De ce, Doamne, tocmai eu?\"
Postat 16 Martie 2012, 23:56 de CEDO
CORUPTII LA PARNAIE !
JOS MAFIA DIN JUSTITIE !
Postat 16 Martie 2012, 22:38 de xyz
NU
UNDE SE VREA , SE POATE , UNDE NU SE VREA , NU SE VREA SI GATA.
Postat 16 Martie 2012, 21:19 de DA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON