URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2016, 12:30

În sfârşit s-a deschis! Orădenii au stat la coadă să intre în Aquapark-ul Nymphaea (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de orădeni s-au strâns la coadă, sâmbătă dimineaţă, pregătiţi să facă baie în primul aquapark din oraşul lor. După ce au trecut de turnicheţii de la intrare, orădenii au luat la testat bazinele şi serviciile complexului.

La ora 10, la intrare aşteptau peste 100 de persoane, iar oamenii nu conteneau să vină. Parcarea era aproape plină. "Deschidem larg porţile celui mai modern aquapark din Transilvania şi, sperăm, şi din România! Vreau să îi rog pe cei care au fost primii noştri clienţi să aibă înţelegere vizavi de condiţiile pe care le oferim, pentru că încă mai sunt anumite lucruri de finisat, mai sunt anumite lucruri de reglat. În cel mai scurt timp, aquaparkul Nymphaea, pe lângă faptul că este cel mai modern (din această zonă a ţării n.r), va fi şi aquaparkul care va oferi şi cele mai bune servicii clienţilor", a promis Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public, care gestionează aquaparkul.

Distracţie pe tobogan

Cu mic, cu mare, oamenii au stat la coadă, fără scandal, în timp ce în interior personalul le explica primilor clienţi cum e cu "ceasurile" de acces şi cu vestiarele. La ora 10.20, cei mai harnici se bălăceau deja în bazine. Cei mai bucuroşi au fost copiii, care au bazine dedicate, precum şi adolescenţii care s-au avântat să încerce toboganele aquapark-ului, care au pornit de la ora 11. Unii s-au avântat chiar cu selfie stick-uri, filmându-şi întreaga experienţă prin "tunel".

"Este foarte tare, mai ales cel galben (Kamikaze). Preţul e un pic cam mare, dar cred că vor da lovitura pentru că este cel mai modern din această zonă. Sigur nu mai mergem la Hajduszoboszlo!", a spus un tânăr. "Este foarte frumos. Am aşteptat foarte mult deschiderea acestui aquapark. Preţurile ar fi putut fi mai mici pentru orădeni, dar e bine şi aşa", a remarcat o orădeancă.

1.907 intrări

Restaurantul complexului s-a deschis la ora 12, cu o varietate de preparate. Cei care au ales să mănânce aici au putut alege inclusiv pulpe de raţă cu varză roşie, pentru 16 lei (130/250 gr), medalion de pulpe dezosate (14 lei 180 gr), ciolan de porc dezosat (10 lei 200 gr) sau vrăbioară de vită cu sos de piper verde (15 lei 120/100 gr). 

Până la prânz, de turnicheţii de la intrarea în aquapark trecuseră aproximativ 520 de persoane şi tot mai veneau. Coada s-a risipit abia în jurul orei 14, oră până la care ajunseseră deja la scaldă 1.300 de persoane şi nu mai găseai niciun loc de parcare în zonă. În jurul orei 20, angajaţii aquapark-ului contabilizaseră 1907 intrări. Cea mai frecventată zonă a fost cea a toboganelor, unde zeci de oameni stăteau la coadă să se dea. 

Au fost şi nemulţumiţi

Deşi majoritatea orădenilor s-au arătat mulţumiţi, au fost şi vociferări, în special din cauza cozilor, mai ales că, în jurul orei 11, sistemul informatic s-a blocat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care cei strânşi la intrare au fost nevoiţi să aştepte. Potrivit reprezentanţilor ADP, timpul mediu de aşteptare la cozi a fost de 10 minute, însă au fost situaţii în care unii au stat şi mai mult.

Un orădean a sesizat, de pildă, şi că o parte dintre plante s-au ofilit deja, iar pe podeţele ce fac legătura între bazine copiii se pot accidenta. "Şi eu era să cad, am alunecat, fiind ud pe picioare. Dar trebuie atenţie sporită, deoarece oricând îşi poate rupe careva piciorul", a spus orădeanul. 

Alte nemulţumiri au venit din partea celor care au vrut să intre cu mâncare în aquapark. Deşi reprezentanţii complexului le-au atras atenţia că nu este voie cu mâncare de afară, un tânăr a încercat insistent să intre cu o ladă frigorifică. În final, a fost direcţionat de agenţii de pază spre o încăpere unde a fost nevoit să şi-o lase până la plecare.

Lumea a început să plece de la aquapark în jurul orei 19, pentru ca la ora 20 să fie aproape gol.

Orarul de funcţionare este între orele 10 şi 22, iar toboganele funcţionează între orele 11 şi 20 afară, respectiv între 11 şi 21 în interior.

50 de lei pe zi

După cum BIHOREANUL a mai scris, investiţia în Aquaparkul Nymphaea s-a ridicat la 20 milioane euro, din care jumătate din fonduri UE. Complexul se întinde pe o suprafaţă amenajată de 68.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului.

În exterior sunt şapte bazine: bazinul de acces în interior, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul cu tobogane, unul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi unul de sărituri. Cele şase tobogane au fost numite Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic, acesta din urmă având peste 200 de metri.

În interior au fost amenajate şase bazine, inclusiv unul cu o corabie şi apă mică pentru copii, şi patru tobogane de diverse dimensiuni, denumite Anaconda, Tornada, Vipera şi Familia. Între bazinele din interior există şi unele de tip jacuzzi şi cu diverse jocuri de apă, respectiv unul, numit Nimfa, care iese în exteriorul complexului. De asemenea, este amenajat un restaurant cu bar şi 120 de locuri, care are, însă, şi terasă în exterior.

Preţul de intrare pentru un adult este 25 lei pentru 3 ore de bălăceală, 30 lei pentru 5 ore (între 17 şi 22), respectiv 50 lei pentru 12 ore (orele 10-22). Pentru elevi şi pensionari, preţurile sunt, în aceeaşi ordine, de 20 lei, 25 lei, respectiv 40 lei. Copiii cu vârste între 3 şi 14 ani vor plăti 12 lei/3 ore, 15 lei/5 ore, 25 lei/toată ziua, în timp ce bebeuşii au intrarea gratuită. Un bilet pentru o familie cu doi adulţi şi doi copii (până la 14 ani) beneficiază de un preţ de 125 lei pe toată ziua, în timp ce un adult cu doi copii de un preţ de 85 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@neutryno
Nu faci diferenta intre bunuri si servicii! Eu zic sa inchidem discutia ca nu-si are sens. Eu raman la ale mele, tu la ale tale. Vedem in timp cine are dreptate. Acuma s-a inghesuit lumea ca la moaste. Dupa ce trece impactul de nou, in cateva luni, se va stabiliza un nr mediu de clienti. Poate o sa fie nevoie de un an, vine iarna si nu poti sa stii ce se intampla. In momentul acela ADP -ul va sti cum sta si va decide mentinerea sau modificarea pretului. Cine stie, poate vor mari preturile!!:)))
Postat 11 Septembrie 2016, 19:39 de Kid
Oare de ce
o Dacie ar trebui sa coste 3000 de euro in Ro si 17000 de euro aceeasi masina in Olanda? Pentru ca noi suntem saraci si nu ne place sa muncim?
Postat 11 Septembrie 2016, 17:39 de Neutryno
deja o dam in romante
In Turcia la Adaland cred ca in jur de 25 euro, in Corfu parca 27,preturi de iulie; in Italia langa Gardaland nu stiu ca nu am platit eu, la Mamaia am uitat:) Primele doua la distanta imensa ca si ce ofera de hajdu al tau(unde am fost de vreo 4-5 ori, este aproape), preturile nu asa de departe in schimb. Mie si la Mamaia mi s-a parut mai interesant decat la astia ai tai.
Postat 11 Septembrie 2016, 17:37 de Neutryno
draga neutryno
Poti sa ne spui si noua pretul biletului si tara? Pt fiecare in parte. Salariul mediu sau minim, care varianta o preferi ne zice goagal. De restul ma ocup eu... Carevasazica esti umblat!
Postat 11 Septembrie 2016, 16:57 de Kid
inca ceva
la Hajduszoboslo e aquaparkul cel mai slabut dintre cele la care am fost eu, parere personala
Postat 11 Septembrie 2016, 15:15 de Neutryno
Vezi draga kid
Am mai fost la cateva aquaparcuri prin Europa, mai precis 4, si doar la Hajdu e asa cum spui tu. Inteleg ca acela e modelul care-ti place si pe care-l preferi. Uite ca cine a luat decizia la inceput nu a luat drept model preferatul tau Hajdu. Pt bunicii care-si pot duce nepotii zilnic la strand sigur mai sunt alte variante. Inca ceva: la acelasi aquapqrk e cam greu sa mergi zilnic. De ce? Pur si simplu te plictisesti.
Postat 11 Septembrie 2016, 14:51 de Neutryno
@cristi7
In Hajdu sunt 2 zone, una de strand si una de aquapark, despartite de gard. Daca ai bilet ieftin intri doar in strand. Daca ai bilet mai scump, de aquapark, intri oricum in strand mai intai si undeva lateral spate e intrarea in aquapark. O zona ingradita cu 2-3 bazine din care unul pt copii prevazut cu un tobogan era o treaba inteligenta si multumea pe toata lumea. Nu stiu cati bunici din Oradea isi permit sa-si scoata nepotii la aquapark saptamanal. Sa nu mai vorbim de vacanta de vara cand s-ar putea merge zilnic.
Postat 11 Septembrie 2016, 13:38 de Kid
@neutryno
Suntem in septembrie! Daca spuneai 70 de lei in Hajdu versus 50 de lei in Oradea nu ziceam nimic. Parol! :)
Postat 11 Septembrie 2016, 13:24 de Kid
@Kid
Și cum te-ai gândit să fie și pusă în aplicare propunerea ta? Cum poți sta lângă fiecare bazin să vezi cine intră?
Postat 10 Septembrie 2016, 20:06 de Cristi7
calcule refacute
ai dreptate cu dezinformarea, acu m-am uitat la ei pe sait :) pret iulie-august 81 lei, reducerea pt elevi, studenti etc este de 5(cinci) lei, pret pt mai, iunie si sept 70 lei; reducerea la cei mentionati mai sus e aceeasi: circa 5 lei Am mai vazut ca vara intri la strand, fara aquapark, cu 30-35 lei/capita......dar cel mai tare e biletul pt 2ore doar dupa ora 16 la toboganele mari care costa...4300 ft adica aprox 62 lei(DOAR DOUA ORE!); Deci poftiti la Hajdu!
Postat 10 Septembrie 2016, 20:03 de Neutryno
@Kid
Sunt 100% de acord. Trebuia sa existe si niste bilete mai ieftine, pentru oamenii cu venituri mai mici (care-s foarte numerosi in Oradea din pacate), bilete cu care sa ai acces doar la anumite bazine (in fond, varstnicii nu folosesc toboganele si bazinul cu valuri; lor le ajunge sa faca baie intr-un bazin si sa faca plaja). Daca faceau asta, cred ca nimeni nu mai comenta nimic. Asa, e scump. Hai sa spunem ca exista totusi o solutie de bun-simt, aia cu 30 de lei pe 3 ore. In ce ma priveste, 3 ore e suficient sa stau intr-un strand. Dar nu stiu care e media pentru timpul petrecut intr-un strand/aquapark. De asemenea, 5 ore 15 lei pentru copiii sub 14 ani cred ca iarasi e un pret ok si cred ca ei sunt cei care se vor bucura cel mai mult de valuri si de tobogane. Insa raman la parerea ca 50 de lei/zi intrarea pentru adulti e mult.
Postat 10 Septembrie 2016, 17:16 de Maximus1007
@neutryno
Nu e cazul sa dezinformezi, in hajdu pretul la bilet e 5600 huf in iulie si august, in rest e 4800 huf. Oricum e mai scump ca la noi si sunt pt ramanerea banilor in tara. Problema la care nu s-au gandit dragii nostri conducatori dar s-au gandit ungurii pentru cetatenii lor este ca in Oradea mai sunt si oameni care nu-si permit pretul biletului de aquapark. Daca ai fost, stii ca sunt 2 bilete, unul de strand si celalalt de aquapark. Eu zic ca era bine sa se faca si la noi la fel. Sa fie pt toate buzunarele, ca impozite pe proprietate platesc si saracii si bogatii, fara deosebire, e la metru patrat calculul.
Postat 10 Septembrie 2016, 16:57 de Kid
?
@David: Inteleg ca ma apreciezi?
Postat 10 Septembrie 2016, 15:33 de TDS
@TDS
de mult asteptam comentariul tau. In sfarsit ti-ai dat talentul
Postat 10 Septembrie 2016, 15:23 de David
DA
Doar voiyeur-ist ! Spre satisfactia ta!
Postat 10 Septembrie 2016, 15:14 de TDS
FELICITARI!!!
TDS, te-ai dus, cumva pe-acolo la scalda/inspecție? sau esti din-asta...voyeurist?
Postat 10 Septembrie 2016, 15:08 de ADINA
TRAIASCA PNL IN FRUNTE CUSECRETARUL SAU GENERAL
Uraaaa! B.I.G. is the best! Dar acum este obligatoriu sa scriem romaneste! Deci: B.I.G. este cel mai tare, cel mai mare! Ilie, toti te iubim / Ca ca tine nu gasim!
Postat 10 Septembrie 2016, 12:43 de TDS
Ciudat
Toti zic ca este scump, dar la Hajduszoboszlo costa circa 85 de lei intrarea/persoana iar parcarea masinii inca 15 lei. Daca al nostru e mai modern trebuie sa fie gratis?
Postat 10 Septembrie 2016, 12:41 de Neutryno
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON