URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2012, 14:35

În sfârşit: Mihai Groza, anunţat de Vasile Blaga drept candidat al PDL Bihor la Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Blaga a venit, joi, în Oradea, pentru a prezenta candidaţii la cele mai importante funcţii în administraţia locală. "Mă bucur că organizaţia şi-a stabilit doi candidaţi valabili, şi pentru Consiliul Judeţean, şi pentru Primăria Oradea", a declarat fostul secretar general al PDL, sosit atât pentru anunţarea celor doi, cât şi pentru a-i îndruma pe colegi la pregătirea campaniei.

"Pentru orădenii mei"

După câteva săptămâni în care au tot amânat prezentarea candidatului, PDL-iştii bihoreni l-au aruncat în cursă, aşa cum BIHOREANUL a anticipat, pe fostul viceprimar Mihai Groza, care a susţinut că are trei mari "motivaţii precise" pentru decizia de a încerca, încă o dată, să câştige alegerile care să-l propulseze la conducerea Oradiei.

PDL-istul a spus că, de data aceasta, "candidatura mea are trei moviaţii precise": în primul rând că are o restanţă faţă de cei care l-au votat la alegerile parlamentare din toamna lui 2008, când a încercat să devină senator, apoi pentru că "Primăria are nevoie de un lider executiv care să o reabiliteze şi să o redreseze", şi - în fine - "pentru că am un proiect pentru orădenii mei".

Discurs rigid

Groza şi-a expus motivele într-un discurs citit atent de pe hârtie, având grijă să aducă aminte că, la alegerile parlamentare din 2008, deşi a ieşit pe primul loc în Colegiul 4, nu a prins un loc de senator, în urma redistribuirii voturilor, acest loc fiind ocupat de candidatul de pe locul 4, Ioan Mang (PSD). "Este momentul să candidez şi pentru acei orădeni care au fost dezamăgiţi pentru că li s-a nesocotit votul", a zis el.

Legat de cel de-al doilea motiv, Groza a afirmat că vrea să readucă administrarea oraşului "pe un drum corect şi cu perspective de viitor" şi "să readuc în Primărie respectul faţă de cetăţean".

În ce priveşte proiectul pentru orădeni, Groza s-a limitat să spună doar că a pregătit un program "care ţine cont de demnitatea orădenilor şi care va putea asigura armonie şi civilizaţie unei comunităţi de oameni educaţi, cu un înalt standard civic", pe care urmează să-l facă public "în perioada următoare, la momentul potrivit". "Vă asigur că mă voi bate pentru funcţia de primar, cu toată energia mea, conştient că pot face ceva pentru orădeni mai mult decât oricine altcineva. Orădenii trebuie să fie reprezentaţi de un edil şef echilibrat şi destins", a concluzionat acesta.

Am fost prezent

Viitorul candidat s-a arătat extrem de precaut şi la întrebările jurnaliştilor. Chestionat cum îşi evaluează - în procente - şansele de reuşită, Groza a răspuns că, din datorie pentru cei care l-au votat la parlamentare, "vă spun că voi câştiga în procent maxim".

De altfel, PDL-istul a evitat constant să spună lucruri concrete. Întrebat ce nu a făcut bine Ilie Bolojan şi ar vrea el să îndrepte, Groza a evitat răspunsul: "Voi spune la momentul potrivit care sunt lucrurile bune pe care domnul primar le-a preluat de la noi - proiectele noastre - şi le-a continuat. Sigur, vom arăta şi ce se putea face mai bine, dar la vremea potrivită".

La fel s-a eschivat şi când a fost întrebat de BIHOREANUL cum l-au convins colegii din partid să candideze, având în vedere că, încă afectat de eşecul din 2008, nu îşi dorea să mai intre în competiţie. "Din câte ştiu, nu am făcut nicio conferinţă de presă ca să confirm aceste zvonuri (n.r. - privind lipsa sa de apetit pentru o nouă confruntare cu Bolojan). Viaţa merge înainte, eu sunt dator să concurez la Primăria Municipiului Oradea, pentru argumentele enumerate", a spus Groza.

Întrebat şi de ce a absentat în ultimii trei ani din viaţa publică, renunţând chiar şi la postul de consilier local în favoarea celui de director la Hidroelectrica Bihor, unde are un salariu foarte mare, candidatul PDL a lăsat mai mult să se înţeleagă că... funcţia este de vină. "Modul de comunicare cu mass-media al acestei companii naţionale (n.r. - Hidroelectrica) e unul specific şi eu m-am aliniat acestui mod. Funcţii politice în partid nu am avut, dar asta nu înseamnă că nu am fost prezent în viaţa publică, acolo unde dumneavoastră nu aţi fost".

Ţîrle, Aeroportul şi Muzeul

Pe de altă parte, aşa cum se ştia, la şefia Consiliului Judeţean va candida din partea PDL Radu Ţîrle, cel care a câştigat funcţia în 2008 ca membru al PNL.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ţîrle şi-a prezentat realizările la conducerea instituţiei: gestionarea proiectelor Aparegio şi managementul deşeurilor, unde CJ e confinanţator, cele 10 drumuri judeţene aflate în reabilitare, reabilitarea şi modernizarea Aeroportului, dar şi derularea lucrărilor la Muzeul Ţării Crişurilor.

În legătură cu aceste lucrări, Radu Ţîrle a lansat un nou atac la adresa firmei Selina, afirmând că "este trist că această firmă nu înţelege importanţa lucrărilor", afirmând că aşteaptă ca aceasta să le continue deoarece CJ are fondurile necesare pentru a le plăti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
Recunostinta pedelista.
Blaga nu-si risca pielea pentru pedelistii bihoreni. Cu siguranta si Filip va gasi o solutie in afara Bihorului. In concluzie, dragi bihoreni, i-ati facut oameni, iar acum va arata dosul. Sa va fie de bine, iar la alegeri deschideti-va ochii si folositi-va mintea, nu dosul.
Postat 30 Martie 2012, 16:44 de SAFE
pt QQQ
pt QQQ.dute cuu caruta daca nu_ti convin tramvaie moderne.........
Postat 30 Martie 2012, 09:27 de gigi
bravi postacii pedisti!
ioai da jalnici is postacii pedisti! mai diversificati, bai flacai, laudele astea penibile la adresa unui ins care n-a facut chiar nimic. ba, si-a luat leafa supradimensionata de la hidroelectrica!
Postat 30 Martie 2012, 08:50 de mind
QQQ
CEVA TRAMVAIE SCUMPE ???????????????????????????????????????????????
Postat 30 Martie 2012, 07:48 de TOT
@gogu,etc
de ce injuri, bai **** ? du-te tu dracului kakatule. daca, tu esti pupincuristul bolovanului incompetent si al ungurului udemerist, parsiv, nu are nimeni voie sa comenteze sau aiba o alta opinie ?????????????? fir-ai al dracului cu tot neamul tau !
Postat 30 Martie 2012, 02:17 de hehehehehhehehehehe
Alba neagra
Toti care sunteti impotriva lui Groza, repede il ridicati in slavi pe bolo. Aveti rabdare sa vedem ce are omu de zis, ce vrea sa faca, si sa vedem raportul celor 4 ani de bolo,poate nu e chiar asa de lapte si miere...cum ziceti unii.
Postat 30 Martie 2012, 00:53 de Florin
ha
salajeanca, pasadena,cetatean,cristi, iulius de acealsi IP. hihihi funny guy!!!
Postat 30 Martie 2012, 00:29 de mu
ssss
.....meretzi drakului de postaci pdl-sti...nulitatilor.
Postat 29 Martie 2012, 22:25 de gogu.
Jos bolovan -coada de ciocan!
Jos necinstitii udemeristi ! Si eu il voi vota pe Groza !
Postat 29 Martie 2012, 22:00 de altcineva
SUCCES !
Succes dl. Groza ! Bunul simt si competenta trebuie sa invinga incompetenta lui bolojan si nepriceperea plus nesimtirea udemeristilor.
Postat 29 Martie 2012, 21:54 de vot
au aparut postacii...portocalii
ce sunt curios este daca postacii astai sunt mai multi sau e doar care nici el nu crede ceea ce scrie... si inca o chestie, voi vota bolojan pentruc a m-a amendat pentru parcare si a impus disciplina in acest domeniu... pe cei care ii supara asta nu au decat sa se intoarca in pocioveliste sau ca sa le treaca sa faca o excurise cu masina intr-un oras din vest...
Postat 29 Martie 2012, 21:24 de oradean
alegeri
groza primar atunci mai bine vuscan
Postat 29 Martie 2012, 21:06 de nadia
Blaga bla bla bla
Fostul secretar PCR, recte Blaga facoceru, a iesit la razbel, ca e pericol mare, se duce dracu sandramaua portocalie, iar culoarea, dar si situatia, devin cacanii! Nasol neica, ca doar nu prost sa se faca iar injiner, nu de alta, dar fonctia de secretar PCR nu mai e...
Postat 29 Martie 2012, 21:04 de galbenu porcocaliu
felicitari
bafta d-lui Mihai Groza, sper ca oradenii se vor gandi bine cand vor merge la vot si vor trimite la primarie un om cinstit si pregatit !!!! pe dl Groza !!!
Postat 29 Martie 2012, 20:40 de iulius
felicitari
Felicitari si multa bafta la alegeri!! Ar fi timpul sa iasa la suprafata toate magriile lui Bolojan...toata lumea il considera cel mai corect om...dar nu e chiar asa, veti vedea in curand. Cat despre mega proiectele lui...80% sunt continuate ... nimic nou :)
Postat 29 Martie 2012, 20:13 de raluca
speranta
Domnul Groza este un om cinstit si cred ca ar putea face treaba serioasa la primarie. Cat depre domnul Tarle, jos palaria, un profesionist adevarat.
Postat 29 Martie 2012, 20:08 de cristi
Amuzament
Din povestirea asta hazlie se desprinde ideea \"perspective de viitor\" expusa de dl. Groza.La urmatoarea interventie poate ca vom citi despre \"perspective de trecut\" sau \"perspective de prezent\".Eminescu ar opina ca \"se tavaleste de ras\" sau chiar \"lesina de ras\"...Nicolae Prelipceanu ar \"tropai de ras\".
Postat 29 Martie 2012, 19:22 de gyorgy tozser
buldogului exoftalmic
Blaga, marele portocaliu de Bihor, mangalitza portocalie, va ramane in scurt timp cu curul gol, adica lipsa pupatori, incepe marea regrupare! Ceea ce ma mira e ca inca nu l-a belit Base...dar mai e timp. Singura varianta pentru PDL la Primarie ar fi sa intre Bolo la ei, candidat surpriza :-):-):-)
Postat 29 Martie 2012, 19:16 de oradean verde frunza
postaci pdl la datorie!
vad ca postacii pedelisti sunt pe metereze. pacat de groza, oricat de cinstit e, tot va fi tras in jos de renumele mizerabil al pdl. cat timp groza e sub steagul portocaliu, eu NU o sa-l votez si sper ca ceilalti oradeni sa faca la fel. iar pentru postacii pedelisti care si-au dat in petec mai jos, am un singur mesaj: m**e !
Postat 29 Martie 2012, 19:03 de xfiles
cetatean onest
....groza este un om onest si de mare incredere,restul ce spuneti voi de unii pdl-isti,sunt rautati marca invidiosii srl.
Postat 29 Martie 2012, 18:16 de cetatean onest
cetatean onest
mult succes pdl si mihai groza.
Postat 29 Martie 2012, 18:12 de cetatean onest
pdl
Nu spun ca nu ar fi bun d-l Groza dar cine sa mai aiba incredere in pdl. Pacat ca unii oameni respectati ,gen d-l Blaga,fac parte din acest partid care ne-a adus unde suntem.Niciodata nu a fost promovata incompetenta in asemenea hal si nu au fost ocupate toate posturile doar pe criterii politice.Uitati-va in poza de sus in coltul din stanga si vedeti acolo pe unul Bota ,primar de Rieni cum se baga in seama.Cercetati ce facea in urma cu catva ani si vedeti ce oameni promoveaza pdl-ul.Va spun doar o porecla ,,pacaliciul,, lui ,,soricelu,,.Cei din zona intelegeti ce vreti.
Postat 29 Martie 2012, 18:10 de beiusan
P.(ersonalitati) D.(e) L.(ooseri)
Cum de nu au comentat de postacii pdl-isti care-l felicita pe Groza si "succesurile" candidatului reciclat la CJBihor ? Deci PDL-ul recupereaza de la tomberon un fost interimar plus un dezertor de-al lor din 2008 !...Asa candidati, asa procente. Apropos, ce se mai aude de aportul "personalitatilor" bihorene oranj, aflate la Bucuresti, pt. dezvoltarea judetului ? Decat sa lanseze petarde la Oradea, Blaga ar face mai bine (cat e inca pe functie) sa sprijine niste proiecte in Bihor, asa cum (n-)au facut Filip, Matei + altii ca ei !.
Postat 29 Martie 2012, 18:10 de costica.penti
cetatean
felicitari si multa bafta la alegeri,d-nule mihai groza. felicitari pdl-ului pt alegerea facuta.
Postat 29 Martie 2012, 18:10 de cetatean
cetatean
...stimati cetateni,ia ganditi-va de cate ori a-ti fost amendati sau v-au fost ridicate masinile si a-ti platit o gramada de bani sa le recuperati,.......astea sunt proiectele lui bolojan,sa ia banii de pe oameni cu orice pret.d-nul groza nu a facut asa ceva pe vremea cand era interimar,ar fi un bun primar groza
Postat 29 Martie 2012, 18:08 de cetatean
passadena
...d-nul groza este un om cu multe perspective,iar oradea are nevoie de un asemenea om.bolojan a continuat proiectele pdl-ului si a iesit in fata cu ele,dar proiecte proprii nu a avut aproape deloc.
Postat 29 Martie 2012, 18:03 de passadena
passadena
succes d-nule groza,suntem siguri ca o sa castigati primaria,deoarece sunteti un om cu multe perspective.
Postat 29 Martie 2012, 17:40 de passadena
salajeanca
felicitari d-nule groza pentru candidatura,esti un om onest si de omenie.este preferat de multa lume.o sa fie un bun primar....mult succes!
Postat 29 Martie 2012, 17:30 de salajeanca
Pro Groza
Bravo Dl. Groza , un om cu initiativa , corect si hotarat care nu a fost patat cu nici un sandal de coruptie. Merita ca oradenii sa-i dea o sansa !!!!
Postat 29 Martie 2012, 17:19 de claudia s
felicitari
Felicitari PDL! Sa speram va reusi intr-un final sa arate oradenilor ca de fapt multe dintre proiectele lui Bolojan vin din partea fostei conduceri, nici din greseala din intentiile liberalilor!
Postat 29 Martie 2012, 17:10 de oradean
ASUS
CANDIDAT OK ! ASTEPTAM SA VEDEM REZULTATELE SI PROGRAMUL POLITIC !
Postat 29 Martie 2012, 16:57 de ASUS
black
Felicitari PDL! In sfarsit un candidat curat ! un candidat care are sanse reale sa castige!
Postat 29 Martie 2012, 16:46 de exodus
pop
Bolojan e cel mai tare bai Blaga nu vezi?
Postat 29 Martie 2012, 16:43 de puiu
amicu\'
...Domnului Blaga Vasile.Bihorenii, sunt oameni care-si respecta cuvantul.Unii ....vreau sa spun.Cu tot respectul.
Postat 29 Martie 2012, 16:19 de amicu\'
amicu'
...Domnului Blaga Vasile.Cu tot respectul, vreau sa evidentiez cazul d-ului Frunzaverde...cam asa s-a intamplat si in cazul politistilor de frontiera, care la randul lor au fost TRA.DATI, de cei carora le-au fost odata sefi, colegi, si...prieteni?!Dar suntem convinsi ca nu veti intelege aceasta situatie...decat cand vor fi numarate voturile...Bafta?
Postat 29 Martie 2012, 16:17 de amicu'
la revedere, drum bun!
ai fost(și ești)veriga slabă! La revedere, drum bun(inclusiv de la Hidroelectrica, după noiembrie 2012!)! Vezi ușa? Șo pe ea! FRUNZĂVERDE DE MOHOR/ de PNTC-CD(pe care l-am tradat)îmi e dor!
Postat 29 Martie 2012, 15:39 de TDS
5%
pronosticul meu aproximativ bolojan 65%,cheke attila cam 20-25 %, groza 5 %,vuscan cu indulgenta 0.8-1 %,restu e vorbarie doar.Multumim pdl pt cei 12 ani in care au fluidizat raficul,au facut locuri de parcare si au extins iluminatul public,etc.....
Postat 29 Martie 2012, 15:30 de oradea
pdl mik mik mik
Din tot art, cea mai tare e poza chiorului sef plasaat in kolt la lok de cinste,, k pe timpuri.....
Postat 29 Martie 2012, 15:21 de zzz
PDL
\"SUCCESURI\" GAOZARILOR de PDL isti :)))))))))))))))
Postat 29 Martie 2012, 14:58 de PDL
un esec mai mare se poate?
cu dl groza pdl-ul SIGUR pierde alegerile. sunt foarte curios cat de mic va fi scorul pt pdl.
Postat 29 Martie 2012, 14:56 de leaf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON