URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2012, 19:30

În prima confruntare electorală, candidaţii la şefia judeţului s-au ferit să se atace (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La întâlnirea organizată cu candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean de către Federaţia Patronilor, Camera de Comerţ şi Industrie, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Confindustria, cu participarea Asociaţiei Firmelor Bihorene şi Patronatului din Industrie Servicii şi Comerţ, au luat parte, joi, doar şapte din cei zece reprezentanţi ai partidelor înscrişi în cursa electorală.

Întâlnirea i-a adus la aceeaşi masă pe fostul deţinător al funcţiei, PDL-istul Radu Ţîrle, pe senatorul liberal Cornel Popa (candidat din partea USL), şeful Administraţiei de Ape Crişuri, Pasztor Sandor (UDMR), fostul consilier judeţean Vasile Gârba (PRM), Gheorghe Pintea (UNPR), Ioan Hulea (PPDD) şi Raul Derecichei (PUER). De la au lipsit, însă, reprezentanţii PPMT (Szilagyi Ferenc), Partidului Socialist Român (Gheorghe Ardelean) şi Partidului Verde (Florin Bârsan).

Cum dezvoltaţi economia Bihorului?

Prima întrebare adresată candidaţilor a fost formulată de preşedintele Camerei de Comerţ, Ioan Micula, care a vrut să ştie cum au de gând candidaţii să determine dezvoltarea economiei judeţului.

În timp ce Pasztor Sandor (UDMR) a afirmat că în opinia sa crearea şi impunerea unor branduri locale "care să circule în întreaga Europă" ar fi o modalitate propice pentru stimularea economiei, deoarece "degeaba vine Consiliul Judeţean, care poate fi o umbrelă, căci motorul tot dumneavoastră (n.r. - adică firmele) trebuie să fiţi", un răspuns mai elaborat l-a furnizat candidatul PDL, Radu Ţîrle, care a spus că "înainte de orice trebuie să existe o infrastructură", detaliind că trebuie legate drumurile judeţene de cele naţionale, Aeroportul trebuie modernizat, iar în ce priveşte investitorii trebuie atraşi nu cei care "aduc mulţi bani", ci cei care fac "să rămână în judeţ mulţi bani".

Candidatul USL, Cornel Popa, a afirmat şi el că îşi propune să crească atractivitatea judeţului faţă de mediul de afaceri prin dezvoltarea infrastructurii de transport, adăugând la acest capitol şi Autostrada Transilvania, la al cărei proiect a amintit că a contribuit în mod esenţial în 2004, chiar dacă în ultimii patru ani lucrările au stagnat.

Conflict PPDD-Micula

În timp ce reprezentantul UNPR, Gheorghe Pintea, a dat un răspuns vag, astfel încât i-au rămas încă două minute din timpul pe care îl avusese la dispoziţie, cel al PPDD, Ioan Hulea, a reuşit să intre în conflict cu Ioan Micula, căruia i-a reproşat că împiedică dezvoltarea firmelor mici, prin faptul că firmele pe care le patronează cu fratele său Viorel Micula nu-şi plătesc datoriile la stat.

Iritat, Micula a replicat printr-o întrebare, şi anume dacă Hulea consideră sau nu că România ar trebui să respecte tratatele internaţionale pe care le-a semnat, aluzie la faptul că firmele fraţilor Micula şi-au pierdut facilităţile fiscale de care beneficiau în zona defavorizată din jurul comunei Rieni.

Declarându-se nepopulist, PRM-istul Vasile Gârba a arătat că "nu Consiliul Judeţean creează locuri de muncă, decât eventual dacă îşi măreşte organigrama şi schema de personal", astfel încât tot dezvoltarea infrastructurii de transport şi a reţelelor de apă, canalizare şi gaz pot determina dezvoltarea firmelor şi, implicit, a economiei judeţului.

Nu-i aşa că?...

În cursul dezbaterii au fost formulate şi întrebări cu răspuns inevitabil acelaşi. De pildă, Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor, i-a întrebat pe candidaţi dacă, după modelul Primăriei Oradea, unde aceste lucruri au fost de mult făcute de Ilie Bolojan, viitorul preşedinte al CJ va crea o comisie de achiziţii publice în care să fie reprezentate şi organizaţiile patronale, precum şi dacă va constitui o comisie consultativă pe probleme economice. Evident, toţi candidaţii au răspuns, monosilabic, că da, vor face aceste comisii.

Mai concret, Florian Pantea i-a întrebat pe candidaţi care sunt cauzele pentru care "prea puţini investitori s-au aşezat în Bihor", răspunsul cel mai sincer dându-l chiar Radu Ţîrle: "Pentru că, spre deosebire de Arad sau Timiş, judeţele vecine cu care ne comparăm, la noi n-a existat multă vreme deschidere, ci aproape ostilitate, investitorilor li s-au cerut tot felul de avize şi aprobări".

Avem nevoie de un preşedinte care să...

Constantin Jurcă, fost viceprimar al Oradiei între 1996-2000, de câţiva ani reprezentant al unei firme specializată în energie regenerabilă, a vrut să afle de la candidaţii la şefia CJ dacă vor stimula proiecte de dezvoltare a facilităţilor de producţie a electricităţii din surse eoliene, fotovoltaice sau hidrologice. La acest capitol a punctat din nou Ţîrle, care a spus că la nivelul judeţului a fost depus spre finanţare cu fonduri europene un proiect pentru un parc fotovoltaic, iar "în Bihor avem peste 100 de proiecte de microhidrocentrale".

Candidatul UDMR, Pasztor Sandor, l-a corectat indirect, afirmând că "avem circa 20 de proiecte viabile de microhidrocentrale", după care a remarcat că din strategia de dezvoltare a judeţului elaborată în 2007 mai mult de jumătate nu a fost aplicată, motiv pentru care a cerut oamenilor de afaceri să-l oblige la un altfel de comportament pe viitorul preşedinte al CJ. "Prindeţi-l pe viitorul preşedinte şi obligaţi-l să se ţină de program", a spus Pasztor, adăugând că "avem nevoie de un preşedinte care să bată cu pumnul în masă şi la Bucureşti" pentru ca strategia de dezvoltare să prindă viaţă şi să nu rămână pe hârtie.

Pentru privatizarea FC Bihor

O altă temă la care cei şapte candidaţi la şefia judeţului prezenţi au răspuns aproape unanim s-a referit la FC Bihor, fostul preşedinte al clubului de fotbal, acelaşi Lucian, întrebându-i pe politicieni dacă vor mai "băga" bani publici în club sau vor încerca să-l privatizeze.

Din nou previzibil, Ţîrle a spus că "soluţia este un investitor serios" (nu ca italianul Criniti, apărut cu trei ani în urmă ca "salvator" dornic să cumpere echipa, dar ucis la Roma pentru că ar fi dat ţepe unor mafioţi), Gheorghe Pintea (UNPR) a spus "trebuie privatizat", la fel ca Raul Derecichei (PUER), Vasile Gârba (PRM) că "fotbalul, ca orice afacere, trebuie lăsat oamenilor de afaceri", iar Cornel Popa (USL) şi Pasztor Sandor (UDMR) au adoptat o cale de mijloc, afirmând fiecare că în calitate de şef al CJ ar susţine financiar, dar cu sume mai mici, un club care să fie privatizat şi, deci, ale cărui cheltuieli majore să fie suportate de proprietarul privat.

Ţîrle, luat la tir

Cea mai animată parte a reuniunii moderate de jurnaliştii Veronica Bursaşiu şi Octavian Haragoş a fost cea în care fiecare candidat a putut pune o întrebare altuia, cinci dintre ei luându-l în cătare pe Ţîrle şi doar doi (Ţîrle şi Pasztor) preferând să îşi adreseze întrebarea lui Cornel Popa.

Proaspătul fost şef al CJ a fost întrebat de Vasile Gârba (PRM) dacă are cunoştinţă despre faptul că în 2007 CJ a înfiinţat o firmă, Bihor Gaz, care trebuia să dezvolte reţelele de gaz în judeţ şi de ce această firmă nu a făcut nici măcar o lucrare. "Firma a fost făcută, dar nu a putut lua lucrări, pentru că în acest domeniu, ca să te prezinţi la licitaţii, trebuie să demonstrezi că ai experienţă similară la alte lucrări", a răspuns Ţîrle.

Ioan Hulea (PPDD) l-a chestionat pe Ţîrle de ce a semnat contractul cu Selina pentru viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, iar acesta a amintit că licitaţia a fost câştigată de firmă pe mandatul predecesorului său, Alexandru Kiss, el nefăcând decât să semneze contractul astfel încât să fixeze Selinei cât mai multe obligaţii.

Liberalul Cornel Popa (USL) l-a întrebat pe Ţîrle ce sumă a prevăzut în 2011 pentru investiţii, iar PDL-istul i-a răspuns că doar 35 de miliarde de lei vechi, deoarece din 2009 veniturile judeţului au scăzut constant.

La rându-i, întrebat de Ţîrle câţi bani a adus pentru judeţ în ultimii patru ani, Popa a trebuit să admită că în această perioadă "a fost singurul mandat în care nu am putut aduce niciun leu, pentru că toţi banii au fost la PDL", dar a amintit că în perioada cât PNL s-a aflat la guvernare a "adus" anual circa 2.500 miliarde de lei, concretizate în modernizări de şcoli, grădiniţe, spitale, achiziţii de ambulanţe şi microbuze şcolare, "ca să nu mai vorbesc de biserici".

Bisericile, sămânţa de scandal

Partea cu bisericile a provocat şi singura controversă a dezbaterii, după ce Horea Vuşcan i-a întrebat atât pe Ţîrle cât şi pe Popa dacă li se pare normal ca mediul de afaceri să achite taxe şi impozite în timp ce cultele sunt scutite, şi cum vor asigura tratament egal între firme şi biserici dacă vor fi aleşi la conducerea judeţului.

"Oricât de mult v-ar irita, n-o să abandonez crezul meu de a ajuta bisericile", a spus liberalul, în timp ce Ţîrle a spus că "peste tot în lume statul ajută bisericile, pentru că acestea sunt implicate în multe proiecte sociale, şi de aceea cred că bisericile trebuie ajutate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
VOT
votati-l pe Tirle e om bun,SI-A BATUT POPA JOC DE EL DE AIA A TRECUT LA PDL.
Postat 23 Mai 2012, 21:11 de bihor
vot
vot tirle e tare si corect,conteaza omul nu partidul
Postat 23 Mai 2012, 21:06 de buci
VOT Ghilea?
sau era vot Ghilea?
Postat 18 Mai 2012, 16:42 de BIHOR
VOT BOLOJAN
ce tot faci ma? Bolojan si gata am zis! Nu te mai baga in seama!
Postat 18 Mai 2012, 16:41 de BIHOR
VOT TIRLE
ce prost esti ba papagalule, am scris VOT TIRLE la titlu asa ca nush dupa ce te bagi in seama
Postat 18 Mai 2012, 15:49 de BIHOR
mai lasa-ne cu Tarle
Hahaha..bai postacule BIHOR, cat da PDL si tarle pt propaganda? Tu ai locuit in alt judet in ultimii ani? Poftim, ia si TE CACA pe tarle - SPARGATORUL DE MONOPOLURI: Dacă Primăria Oradea a omis doar anul acesta să-şi pună programul de achiziţii publice pe site, instituţiile judeţene n-au făcut-o niciodată până acum, deşi legea care le obligă la transparenţa online datează din 2006. Prefectura a postat anul acesta pe site-ul propriu doar câteva anunţuri de licitaţie, în vreme ce Consiliul Judeţean ţine şi acum pe portal anunţuri vechi de doi sau chiar trei ani. Despre postarea programelor de achiziţii ale celor două instituţii, nici pomeneală! La fel, serviciile deconcentrate parcă ar fi servicii secrete. Cu excepţia Direcţiei de Sănătate Publică, care şi-a postat pe site programul de achiziţii publice, majoritatea instituţiilor, de la ITM până la Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Silvică, nici măcar nu şi-au bătut capul cu aşa ceva. Probabil pe considerentul că oricum nu le verifică nimeni, de vreme ce însăşi Prefectura nu a dat un exemplu în acest sens...
Postat 18 Mai 2012, 11:43 de Raven
Tirle
Tirle e cel mai bun!!!!
Postat 18 Mai 2012, 11:38 de BIHOR
TARLE = POPA = RESTU p3
O sa se faca AUTOSTRADA SUDULUI desteptilor ca din aia exista mult mai multe segmente facute decat din asta a TRANSILVANIEI, si deci nu ar costa atat. DIn Autostrada TRANSILVANIEI exista o singura bucatica facuta, intre Cluj si nicaieri....si niste lucrari la suplacu de barcau! SI SA NU VA MAI AUD CU GLUME GEN PARTENERIAT PRIVAT. Poate..daca deschideti piata pt firmele chineze. Ca numa aia nu au ce face cu banii acum! DECI SI TARLE SI POPA IS OBSEDATI CU VISELE ASTEA UMEDE!
Postat 18 Mai 2012, 11:01 de BIHOR
TARLE = POPA = RESTU p2
Despre tarle ---------- Atragerea fondurilor pentru modernizarea Aeroportului Oradea este una dintre promisiunile pe care Radu Ţârle a ţinut să spună că le-a onorat. Fără a intra în detalii, fostul preşedinte al CJ Bihor a arătat reprezentanţilor mediului de afaceri că se află în posesia unui studiu din care reies oportunităţile de dezvoltare ale localităţilor aflate pe tronsonul Autostrăzii Transilvania. HAI SERIOS? S-a organizat cumva vre-o licitatie pt prelngirea pistei sau au inceput lucrarile? CE AI ONORAT TU? Aeroportul e tot la fel, aceleasi curse. L-ai cometizat un pic dar asta nu ne ajuta tare mult? AUZI LA EL, AUTOSTRADA? Nu vezi ca nu se va continua POIECTUL, ca fac aia autostrada SUDULUI TM-BUCURESTI? Tu si POPA SUNTETI NISTE VISATORI!
Postat 18 Mai 2012, 10:59 de BIHOR
TARLE = POPA = RESTU p1
Despre tarle ---------- Radu Ţîrle, candidatul PDL a scos în evidenţă cei 280 de kilometri de drumuri asfaltate în judeţ în mandatul lui de patru ani, dar şi faptul că firmele locale pot fi susţinute să se dezvolte executând lucrările licitate de CJ Bihor. „Am spart monopolul pe lucrările CJ, în prezent toate lucrările au fost atribuite firmelor bihorene, respectând condiţiile legale, şi doar una unei firme din Sălaj”, a afirmat Radu Ţîrle. -------- ADICA A INLOCUIT Selina cu firma lui Ghilea, constructii BIHOR !!!!!!!!!!!!!!! Hahaha..ce fraieri ne crede!
Postat 18 Mai 2012, 10:56 de BIHOR
VOT TIRLE
Am vrut sa scriu INcompetent
Postat 18 Mai 2012, 10:54 de BIHOR
VOT TIRLE
Tirle mi s-a parut cel mai competent din tre toti.
Postat 18 Mai 2012, 10:45 de BIHOR
Nu TARLE, Nu Popa! 2 (Cu cine sa votez?)
Si inca ceva, daca va uitati pe site ul lui Popa, cornelpopa.info, o sa vedeti platforma lui de campanie. Sustine exact aceleasi chestii ca si tarle. Asa ca ce mi unu ce mi altul? Deci, cu cine oare sa votez. Eu nu ma prea interesez de politica decat inainte de alegeri. Repet: IN AFARA de ce 2, cine CHIAR MERITA VOTAT. Cu astia 2 m-am lamurit de atatia ani!
Postat 18 Mai 2012, 10:37 de ORADEA
Nu TARLE, Nu Popa!
LASI FI VOTAT PE TARLE DACA: A) chiar facea aeroportul - PISTA, nu din gura doar. Promisiunile din articolele trecute despre finantare, vor ramane doar atat din pacate, data fiind situatia economica actuala. Si lasati-ma cu terminalul ca vb de pista!. Asa ca nu mai spuneti de aeroport NIMIC, pana nu vin banii. B) De asemenea, s-a opus reabilitarii centrului atacand in instanta proiectul, proiect care apoi a constituit bazele unei legi a colegii lui de partid, ELENA UDREA. DAR ATENTIE, NICI TARLE NICI POPA NU MERITA Votati!!!!!!!!!!!!!! C) Asa ca VA/MA intreb, cine merita votat in afara de ei 2. PASZTOR SANDOR ALA si atat?
Postat 18 Mai 2012, 10:33 de ORADEA
anti Popa
S-a vazut ieri la confruntare ca Popa nu stie pe ce lume traieste!! Tirle a dominat batalie atat cu mediul de afaceri cat si cu \"adeversarii\" politici! BRAVO Tirle, evident viitorul presedinte al Consiliului Judetean!!!
Postat 18 Mai 2012, 08:36 de brutus
Bine
Drumuri- Mai multe drumuri decat orice predecesor al sau (in timp de criza economica 2008-09). Aeroport -modernizare terminal...proiect pentru modernizarea pistei. Drumuri si aeroport...astea 2 sunt cele mai importante! Bine Tirle!
Postat 18 Mai 2012, 08:19 de cetatean
jos popa
Dintre cei trei favoriti de departe Tarle are sansele cele mai mari pt. ca el ii singurul care a facut ceva pt judetul asta. Asa ca va recomand sa ii dati un vot de incredere si pe sondajul facut de ebihoreanul,aici la ei pe site Tarle are 39% bravo tarle ai si votul meu.
Postat 18 Mai 2012, 07:57 de eldoradu
noi stim pe cine votam
cei care vor binele judetului, stiu clar ca trebuie sa i aleaga pe domnul Tirle, este cel mai capabil dintre cei care s-au prezentat acolo. Va multumim pentru tot ce ati facut pana acum pentru noi si va spunem sinceri ca avem incredere in dumneavoastra, de asta votul nostru o sa il aveti.
Postat 18 Mai 2012, 00:08 de pentru Tirle
asa da!
pe mine unu nu ma interesent defel promisiunile politicielinilor ani de zile la rand pana intr-o zi cand am citit cateva articole depre promisiunile domnului Tarle de acus 2 ani iar acum am constat ca toate promisiunile dansilui au fost finalizate! felicitari in special pentru munca depusa pentru modernizarea aeroportului si mai ales pentru proiectele facutea delungul celor 4 ani !
Postat 17 Mai 2012, 22:54 de mihai
Felicitari domnului Tarle
felicitari domnului Tarle pentru munca depusa pentru modernizarea aeroportului
Postat 17 Mai 2012, 22:40 de ionela
dgs
PPDD nu vi rusine sa candidati ce istorie politica,ce oameni incompetenti aveti stati si ajutatil pe dan diaconescu sa isi mai cumpere un maybach si sa * de la tata lui.jos ppdd jos usl.jos comunistilor
Postat 17 Mai 2012, 22:03 de mau
Pro
Pentru a reusi sa se faca toate Drumurile din judetul Bihor Tarle mai are nevoie de cel putin 1 mandat , eu cred in el deci Il votez!!
Postat 17 Mai 2012, 22:01 de pUTERE
ce tot atata
Da nu va mai tot certati atata...o sa aleaga populatia judetului ce ii mai bun pentru noi.daca considera ca s-a facut ceva pana acuma o sa aleaga pe tarle daca nu o sa vrea schimbare. umbland mult prin tara am vazut multe si ca o parere personala jud Bihor ii un jud fruntas din toatele punctele de vedere.decizia ii a voastra...
Postat 17 Mai 2012, 22:01 de gigi the best
numai gura e de usl
SUNT CURIOASA CE AU FACUT RESTUL CANDIDATILOR CA SUNT CAM TARI IN GURA....LUATI EXEMPLU DE LA UN ADEVARAT DOMN Tirle
Postat 17 Mai 2012, 22:01 de MELANIA
Pro
Jos USL .............................
Postat 17 Mai 2012, 22:00 de pUTERE
A8A
nu vi rusine sa comentati de domnul Tarle, uitativa de ce CV are si de ceea ce a facut pentru orasul asta. Contracandidatilor uitativa de ce fata aveti si dosarul vostru. Luati exemplu diploma de clasa a 8a a domnului Tarle ca la nivelul asta sunteti voi acuma si de acolo aveti de invatat.
Postat 17 Mai 2012, 21:59 de bau
mare
Bravo Tarle ............
Postat 17 Mai 2012, 21:59 de MIsto
hai la Cj TIRLE
rusine celor care spun numai minciuni despre tir...sus tirlele...verificati inainte sa spuneti minciuni
Postat 17 Mai 2012, 21:59 de cristina
mare
Nu s-au atacat pentru ca nu au putut sa il atace pe Tarle ..... in sfarsit un om integru. Felicitari noi va votam si nu suntem putin, si suntem suficienti sa castigam
Postat 17 Mai 2012, 21:58 de MIsto
cetatean
E greu sa crezi ca Bihoreni ar lasa judetul pe mana oamaenilor de genu Popa si Bolojan .............. vrem sa avem un judet curat deci .............fara USL
Postat 17 Mai 2012, 21:56 de bum
felicitari
Ba nu stiu ce sa zic dar cel putin in mandatu lu Tarle sa vazut ca se lucreaza la drumurile din Bihor indiferent e categoria lor.deci din partea mea respect pentru ceeeaq ce s-a facut pana acuma si cred ca ar trebui sa continue ceea ce a ineput.pe mine drumurile ma intereseaza cel mai mult asa ca daca am vazut ca se lucreaza peste tot inseamna ca suntem pe drumul cel bun.DOMNU TARLE MAI HAIDETI ODATA......
Postat 17 Mai 2012, 21:53 de stelistu nr.!
ganditiva
din cate stiu Tarle a fost inpartial fata de cultele religioase.mi se pare o prostie sa gasesti o vina in biserici.Tarle a demonstrat ca religia fiecaruia nu are legatura cu buna conducere a judetului nostru.felicitari Radu Tarle.
Postat 17 Mai 2012, 21:47 de aliii
hai inca o data
Parerea mea ii ca continuitatea ii cea mai buna.Tarle ar trebui sa continue ce a incepu.ganditiva ca ii foarte greu sa poti sa faci tot ce vrei...sunt piedici peste tot.
Postat 17 Mai 2012, 21:41 de oradeanu14
Domnilor
Ce are tirle cu reabilitarea cladirilor din oras? De unde ati mai scos o si pe asta ma? Voi il confundati pe tirle cu bolojan? Cat despre licitatia de la aeroport, oradeanul minte cand spune ca a castigat o o firma de casa a lui tirle deoarece licitatia a fost castigata de o firma din bucuresti care a fost pe primul loc. Sunteti niste mincinosi si sa va fie rusine!
Postat 17 Mai 2012, 21:32 de Functionar cj
kjdgsf
uitativa bihorenilor la cv-ul lui tarle si a celorlalti candidati si apoi veti sti ce sa votati
Postat 17 Mai 2012, 21:19 de nici
Hai Tarle
Tarle cel mai tare. Toti ceilalti au spus numai prosti.
Postat 17 Mai 2012, 21:17 de ana
bataie de joc...
d le bolojan de unde ati primit fondurile pentru cea ce va tot laudati , nu cumva de la guvernul PDL, si tot voi va laudati cu ele? proiecte pe care sunt in desfasurare de ce nu le ati finalizat? ati venit la guevernare alinta voastra de 2 BANI primu lucru pe care la ti facut a fost sa cereti bani de la primarii, nu ati gasit o solutie proprie...si mai vreti putere pentru ce? sa va bateti joc le populatie?
Postat 17 Mai 2012, 21:14 de ionel
TARLE = POPA = RESTU
Multumim Tarle ca ai blocat proiectele cu reabilitarea fatadelor din centru. Iar cad fatadele peste oameni ba desteptule!!!!!!!!!!! In rest, esti la fel ca restu..un doritor la ciolan. Si tu si popa si restu. EU VOTEZ CU ALA DE LA PRM. ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-41/cladire-pericol-public-fatada-unui-imobil-de-pe-republicii-a-fost-data-jos-ca-sa-nu-cada-in-capul-oradenilor-101503.html
Postat 17 Mai 2012, 21:12 de @ oradenii creduli
da...
actuala conducere a primariei ase lauda cu amenajarea malurilor,? ati bagat pe gura oradenilor numai beton si asfalt, ati facut din oras un sac de beton "BRAVO"
Postat 17 Mai 2012, 21:07 de ilie
Dezbaterea
1)))))))Ce aeroport? Nu s-a semnat nici un contract de finantare propriu zis! Nu exista inca banii! Nu va mai lasati pacaliti. Proiectul s-a aprobat teoretic, ca practic 14 mil Euro nu sunt de gasit! Pt aia iar trebuie aprobari si discutii! De unde atatia bani, acum? 2))))) \"În cursul dezbaterii au fost formulate şi întrebări cu răspuns inevitabil acelaşi. De pildă, Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor, i-a întrebat pe candidaţi dacă, după modelul Primăriei Oradea, unde aceste lucruri au fost de mult făcute de Ilie Bolojan, viitorul preşedinte al CJ va crea o comisie de achiziţii publice în care să fie reprezentate şi organizaţiile patronale, precum şi dacă va constitui o comisie consultativă pe probleme economice. Evident, toţi candidaţii au răspuns, monosilabic, că da, vor face aceste comisii.\" BRAVO D-le BOLOJAN 3))))) \"La rându-i, întrebat de Ţîrle câţi bani a adus pentru judeţ în ultimii patru ani, Popa a trebuit să admită că în această perioadă \"a fost singurul mandat în care nu am putut aduce niciun leu, pentru că toţi banii au fost la PDL\"..da..\"MULTUMIM\" PDL pt nimic!
Postat 17 Mai 2012, 20:56 de ORADEA
i-a facut praf
De departe cel mai bun a fost Tirle!!!! data trecuta nu v-am votat, dar acum sa stiti ca merg pe mana dumneavostra!
Postat 17 Mai 2012, 20:48 de andrei
inca un madat pt Tirle
E clar, cel mai capabil e Tirle, s-a vazut azi! ai fost cel mai pregatit
Postat 17 Mai 2012, 20:47 de maia
BRAVO
Tirle ne uimeste pe zi ce trece! Bravo ai votul meu
Postat 17 Mai 2012, 20:46 de nelu
dezbatere
Avand in vedere ca doar 3 candidati au sanse reale sa castige presedentia CJ - Tirle, Popa si Pasztor.... cel mai bine pregatit mi s-a parut Radu Tirle. A raspuns cel mai prompt si a avut cele mai elaborate si adecvate raspunsuri...si a fost pus la incercare nu gluma. Toata lumea i-a adresat intrebari! Cred ca a urcat in procentaj mult dupa aceasta dezbatere!
Postat 17 Mai 2012, 20:42 de obiectiv
hai sa fin seriosi!
La aeroport Tirle a dat unei firme "de casa" lucrarile de "spoit" aerogara..lucrari facute, evident, de mantuiala, la fel ca si lucrarile atribuite firmei sotului fostei lui consiliere Camelia, care a "amenajat" sediul cj. In 4 ani Tirle nu a facut nimic pt judet...a deschis in urma cu 2-3 ani niste lucrari pe drumuri judetene, dar nu a fost capabil sa le termine nici pe cele incepute in mandatul lui Kiss. Proiectul drumului de Padis s-a scris si s-a castigat pe vremea lui Kiss, in proiectul cu fonduri europene pentru modernizarea aeroportului nu are nici un merit. La acel proiect au muncit oameni care, datorita unui management jalnic prestat la nivelul institutiei, mergeau acasa cu salarii de mizerie, dar care au stat si s-au zbatut zile si chiar nopti sa intocmeasca documentatia necesara. In afara de plimbari in strainatate, targuri, festivaluri si concerte bisericesti acest om nu a facut NIMIC trainic pentru judetul asta...si, cu toate acestea, a tocat an de an bugetul consiliului....Cu toate acestea, ma intreb si ma mir,...cat de josnici si mizerabili pot sa fie postacii pdl-isti sa stea mereu pe forumuri si sa il laude?!
Postat 17 Mai 2012, 20:31 de un oradean
bravo Tarle
toti vorbesc de aducerea investitorilor dar singurul care incearca sa modernizeze aeroportul a fost si ii domnul Tarle!
Postat 17 Mai 2012, 20:07 de claudiu p
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON