URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2016, 14:29

În premieră, preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare au fost traşi la sorţi de calculator (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acuzele şi insinuările că prefecţii aranjează, în folosul partidelor din care provin şi în detrimentul celorlalte, desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor preşedinţilor secţiilor de votare rămân, odată cu alegerile locale din 5 iunie, simplă amintire. Motivul? Persoanele care vor conduce secţiile de votare au fost desemnate, în premieră, prin tragere la sorţi electronică.

În sala mare a Prefecturii, directorul Autorităţii Electorale Permanente din zona de Nord-Vest, Oana Tuluc, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Florina Crişan, şi prefectul de Bihor, Claudiu Pop, au asistat luni la tragerea la sorţi a celor 1.302 persoane care vor îndeplini una din cele două responsabilităţi în cele 652 secţii de votare din Bihor.

Operaţiunea a fost condusă de reprezentanta AEP, Oana Tuluc, care – practic – după ce a introdus în sistemul electronic special ce conţine datele celor 1.465 persoane membre în Bihor în Corpul Experţilor Electorali, a apăsat pe tasta "Enter" întâi pentru desemnarea preşedinţilor, iar apoi încă o dată, pentru desemnarea locţiitorilor.

Fiecare tragere la sorţi a durat mai puţin de un minut, sistemul electronic făcând selecţia numelor din baza de date ţinând cont de cele două criterii legale, şi anume domiciliul şi pregătirea profesională a experţilor electorali, altfel spus ca pentru fiecare secţie să existe un preşedinte şi un locţiitor cât mai aproape geografic şi cu studii superioare (doar doi fiind în Bihor cu studii medii).

În trecut, preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare erau desemnaţi de pe o listă aprobată de prefecturi şi alcătuită pe baza propunerilor făcute de primari.

Lista celor 652 preşedinţi şi celor tot atâţi locţiitori ai preşedinţilor secţiilor de votare din Bihor, aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi electronică, poate fi consultată pe site-ul Prefecturii, la secţiunea rezervată alegerilor locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON