URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2018, 19:41

În premieră, autorităţile admit că operatorul Ryanair nu era obligat să continue zborurile de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Paşc, a dezvăluit, miercuri, în premieră, că operatorul aerian Ryanair nu era obligat să opereze pe o perioadă anume de la Oradea, conform contractului încheiat între cele două părţi.

După cum se ştie, Ryanair a decis să renunţe toate cele cinci rute pe care le operează de la Oradea, două dintre ele urmând să fie suspendate încă din luna iunie.

Confidenţial!

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Aeroport de directorul Gheorghe Paşc, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, alături de reprezentanţi ai Blue Air, pentru a anunţa intenţiile companiei de a opera, din toamnă, curse externe de la Oradea.

Discuţiile legate de termenii contractului încheiat între Aeroportul Internaţional Oradea şi compania aeriană Ryanair au început în contextul în care BIHOREANUL a cerut explicaţii referitoare la faptul că acel contract este - potrivit unui răspuns primit în scris de la CJ Bihor - confidenţial.

Pe această temă, directorul Gheorghe Paşc a admis că a acceptat această condiţie de confidenţialitate la solicitarea expresă a celor de la Ryanair, întrucât "noi aveam nevoie de ei".

Fără obligaţii

În acelaşi context, la insistenţele jurnaliştilor, pe tema duratei contractului şi suspendării curselor, directorul Gheorghe Paşc (foto) a dezvăluit că documentul nu includea obligativitatea operării unor curse de către Ryanair pe o anumită perioadă de timp.

"Contractele cu o companie aeriană se semnează pentru operare, urmând ca compania aeriană să anunţe când mai bagă o cursă sau scoate o cursă. În contract te angajezi că pe o perioadă de doi ani sau trei ani nu schimbi tarifele, care sunt publice", a afirmat şeful Aeroportului.

Acesta a subliniat că aceste contracte permit, astfel, companiilor aeriene operarea unor curse pe Aeroportul Internaţional Oradea, însă nu includ condiţii legate de perioada în care acestea trebuie să rămână operaţionale. "Contractul nu va zice, de exemplu, niciodată că Blue Air va zbura de la Oradea la Chicago timp de trei ani de zile. Nu aşa se fac", a precizat Paşc.

Afirmaţiile lui au fost întărite de directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu: "Nici un contract de operare nu va conţine obligativitatea unui operator să efectueze un număr de frecvenţe. Nici un operator nu-şi va asuma riscul comercial pentru că nu ai niciodată siguranţa a ceea ce se întâmplă".

Măcar un an?

Din afirmaţiile lui Paşc se înţelege, astfel, că Ryanair nu ar fi încălcat prevederile contractului încheiat cu Aeroportul Oradea în privinţa duratei de operare a zborurilor pentru că nici nu au existat astfel de prevederi.

Chiar şi aşa, anul trecut, în conferinţele de presă prin care anunţau diferite rute ale Ryanair, autorităţile judeţene afirmau că operatorul s-a angajat să le ţină funcţionale cel puţin un an pe fiecare în parte.

Or, cel puţin în cazul zborurile spre Dusseldorf, acest lucru nu se întâmplă, întrucât acestea au fost inaugurate la finalul lunii octombrie a anului trecute şi vor fi suspendate începând din luna iunie.

Contractul de operare cu Ryanair a fost semnat pe o perioadă de 5 ani şi este în continuare valabil întrucât compania irlandeză mai operează - până la finalul lunii octombrie, potrivit site-ul Ryanair - zboruri spre Memmingen, Barcelona Girona şi Milano Bergamo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CE chestie
Asta e nivelul unor politicieni , le plac doar laudele si panglicile. Si apoi ce ceva ȚI-AM DAT , TACI DIN FURA, si unii se bucură prea mult MRECI ȘEFU.
Postat 24 Mai 2018, 11:54 de Sandu1201
pierde judetul
pierde orasul pentru incompetenta unora platiti de noi sa ne fie bine. nu am putea sa ii dam in judecata pe toti cei care jura cu mana pe Biblie ca lupta pentru bunastarea noastra, a celor care isi platesc taxe si impozite si care nu se tin de cuvant? motive ar fi mult prea multe.
Postat 24 Mai 2018, 08:52 de User anonimizat
deci,
NOI o sa fim morti, de moarte naturala iar DINOZAURII astia o sa fie tot in functii!!! ASA-S DE BUNI ... CA-S DE NEINLOCUIT ....BRONTOZAURI....Pasc asta de la Aeroport ... mai are mult pana la pensie? ... nu ca urmatorul ar fi mai bun....sau mme aia de la Statistica, alt loc bun, cu verdeata....
Postat 24 Mai 2018, 01:34 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON