URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2016, 16:31

Imnul vieţii: 4.000 de oameni vor ieşi în centrul Oradiei la un flash-mob dedicat donării de sânge

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor împreună cu Societatea de Medicină Transfuzională "Karl Landsteiner" şi sprijinit de mai multe instituţii publice organizează, pe 17 decembrie, în Piaţa Unirii un flash-mob pentru promovarea donării de sânge.

Evenimentul va fi unul inedit, cu şanse de a intra în Cartea Recordurilor. "Dorim să promovăm donarea de sânge, căci aceasta duce la salvarea de vieţi", a spus dr. Ligia Olivia Burtă, directorul Centrului de Transfuzie, joi, într-o conferinţă de presă dedicată lansării acestui proiect, la care au participat şi prefectul Claudiu Pop, viceprimarul Florin Birta şi episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Potrivit planurilor făcute de organizatori, pe 17 decembrie în Piaţa Unirii se vor aduna 4.000 de oameni din diverse instituţii publice, firme şi organizaţii, precum şi alţi orădeni dornici să se alăture proiectului, care vor intona "Imnul Vieţii", un cântec compus special pentru acest eveniment de muzicianul orădean Ovidiu Iloc, pe versurile concepute de Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzie din Iaşi, care, în acelaşi timp, scrie poezii.

În urma parteneriatelor stabilite de Centrul de Transfuzie din Oradea, în Piaţa Unirii tonul va fi dat de artişti de la Teatrul Regina Maria, Filarmonica Oradea, precum şi de alţi muzicieni profesionişti, organizaţi în grupuri. De asemenea, cântăreţii vor fi acompaniaţi cu instrumente de suflat şi de percuţie. "Muzica va fi în ritmul în care bate o inimă", a adăugat Ligia Burtă.

Până acum, instituţii precum Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ISU Crişana, Serviciul de Ambulanţă, precum şi Spitalul Judeţean, DSP Bihor, ITM Bihor şi altele şi-au anunţat participarea cu oameni care să se implice în intonarea Imnului Vieţii.

Totodată, organizatorii au obţinut şi sprijinul asociaţiilor studenţeşti şi a unor companii care vor să se implice în flash-mob. "În perioada următoare, vom promova iniţiativa şi pe Facebook, astfel încât cei care doresc să ni se alăture să se anunţe din timp, să ştim pe câtă lume ne putem baza", a spus dr. Ligia Burtă. Întregul eveniment va fi regizat de Carmen Vasile, de la Facultatea de Arte din Oradea.

Dacă evenimentul va fi o reuşită, are şanse de a intra în Cartea Recordurilor. "E prima dată în lume când atâţia oameni vor intona un imn al vieţii în acelaşi timp", a mai precizat directoarea Centrului de Transfuzii din Oradea.

Pe de altă parte, în perioada 5-9 decembrie, la nivel naţional se desfăşoară campania "Donează sânge, fii erou!", adusă la nivel local de Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea, prin intermediul căreia toţi cei care pot dona sânge sunt îndemnaţi să o facă la Centrul de Transfuzie Sanguină situat pe strada Louis Pasteur nr. 30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic. Ep.: Un flash-mob necesar: Carnetul/Dosarul donatorului de sânge nr. 50368 din 2004.
I. "Dorim să promovăm donarea de sânge, căci aceasta duce la salvarea de vieţi", a spus dr. Ligia Olivia Burtă, directorul Centrului de Transfuzie, joi, într-o conferinţă de presă dedicată lansării acestui proiect, la care au participat şi prefectul Claudiu Pop, viceprimarul Florin Birta şi episcopul greco-catolic Virgil Bercea.” 1. Modul cum donatori cu sânge conform, sunt împiedecați să mai doneze, pe motiv de …deranjat ”Sistemul”, reiese şi din rezoluţia pusă de dona Burtă, la sugestia donei Mayer, în Dosarul donatorului de sânge nr. 50368/2004, la începutul lui 2015. Aşa îi trebuie donatorului, dacă a încercat să îşi facă datoria conform şi când a lucrat la Siguranţa alimentelor Bihor, deranjând unii inamovibili (”sub acoperire”?) din Sănătatea publică şi Siguranţa alimentelor Bihor. Să deie comoţia cerebrală în el! II. Un flash-mob necesar: Hippocrate(s), cu cele două discipole ale sale, sus-amintite. III. Un remember pentru cele două done: ”Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul." - Jurământul lui Hippocrate(s). P.S.: Material demn și de atenția lui Janoş ur, de la PSD Bihor.
Postat 25 Noiembrie 2016, 01:35 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON