URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2017, 23:55

Imagini şocante: O elevă din Oradea, lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere (VIDEO)

Imagini şocante: O elevă din Oradea, lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere (VIDEO) captură Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini şocante, surprinse pe o înregistrare video, arătând o adolecentă din Oradea trântită la pământ şi lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere, se "rostogolesc" pe internet, stârnind protestele unor părinţi şi copii care solicită intervenţia autorităţilor, identificarea şi sancţionarea vinovatelor.

"Tocată" mărunt

În filmuleţ se vede cum un grup de fete, cu vârste de circa 15 ani, discută despre felul în care una dintre ele, pe nume Flavia, ar fi fost jignită de o alta, care ar fi înjurat-o.

Deşi "acuzata" neagă şi are o atitudine paşnică, spre umilă, două dintre fete o atacă, o trântesc la pământ şi, în vreme ce una o imobilizează, aparent chiar Flavia cea înjurată, cealaltă îi dă şuturi în fund. Este invitată să o bată pe cea căzută şi o altă adolescentă, care iniţial spune că "îi este milă", dar tot o loveşte cu piciorul.

În schimb, Flavia, blonda care a imobilizat victima, se dezlănţuie şi revine asupra ei, lovind-o în mod repetat cu pumnul în zona ficatului şi a rinichiului drept, până când alte fete prezente la eveniment se apleacă să o ridice pe colega bătută.

După felul în care administrează loviturile, şi cu piciorul şi cu pumnii, agresoarea blondă, uşor de identificat după figură, pare practicantă de arte marţiale.

Sunt eleve de la "Mihai Viteazul"

Potrivit surselor BIHOREANULUI, atât victima cât şi agresoarele sunt eleve de clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, în clase paralele. Întâmplarea s-ar fi petrecut chiar luni, 15 mai, şi a dus la autosesizarea autorităţilor, după apariţia informaţiilor despre ea în spaţiul public.

"Am identificat persoanele implicate, urmând a fi luat toate măsurile legale care se impun în această situaţie. Tinerele sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea. Ţinem legătura cu directorul instituţiei de învăţământ, precum şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor pe această temă", a precizat, luni seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian.

Consilii, comisii, anchete...

Potrivit acestuia, în cursul dimineţii de marţi, consiliile claselor se vor întruni pentru a lua în discuţie acest caz. "Consiliul clasei este format din cei care predau la catedră, cel cel puţin un părinte delegat şi un reprezentant al elevilor, desemnat prin vot secret. Aceştia vor analiza abaterile şi vor propune dirigintelui sancţiunile disciplinare, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a mai precizat Damian.

Totodată, conducerea şcolii urmează să stabilească exact când şi unde anume s-a produs altercaţia şi dacă fetele erau sau nu în timpul orelor de curs. 

"Mâine dimineaţă vom viziona şi înregistrările video de pe camerele unităţii de învăţământ şi, dacă se va constata că fapta s-a petrecut în timpul orelor de program, se va institui comisia de disciplină a şcolii", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Le-au prins! Bătăuşele de pe Facebook au fost „săltate” de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Asta ar fi bună
În cuşcă la K1 ca şi pretenu meu Sandu Lungu!El ştie că nu e bine să te dai mare umilind şi lovind pe cineva cu muuuult mai slab decât tine şi plăpând!Asta ce ştie?Să nu se pună cu cineva mai tare ca ea?Nici măcar egală nu era!Ci muuult mai slabă şi plăpândă!Nu zic mai mult că îmi vin în minte înjurături,sunt cel puţin revoltat
Postat 17 Mai 2017, 11:10 de crisan
Ora 12:00, la statuia lui Mihai Viteazul!
Elevi, profesori, mame și tați, bunici, copii: ieșiți în stradă mîine, cu mic, cu mare, cerând pedepsirea exemplară a agresoarei Flavia Belcea! Astfel, îi faceți un mare bine nu doar ei (căci va învâța că lovind cu pumnii și picioarele nu se poate în viață si poate o vom chiar salva de la o soartă mizerabilă, precum a bietei Dalia Duca), dar veți preveni, atenție, PREVENI, astfel de comportamente criminale îndreptate împotriva copiiilor Dvs. în viitor, prin puterea exemplului. Suntem Orădieni, sau neică nimeni ? Cine se arată mîine la ora 12:00 in fata statuii lui Mihai Viteazul în centru, cel al cărui mare nume îl poartă liceul la care învață atât victima, cât și agresoarele ei ?
Postat 16 Mai 2017, 23:15 de Oarecine
Nici o îngăduință, altfel se repetă!
Comportamentul blondei a fost clar penal. Dacă nu va învăța acum că nu poți trece prin viață agresându-ți semenii, va ajunge și mai rău de ea. Părinții fetei agresate vor face dreptate nu numai fiicei lor, cât și altor victime prin puterea exemplului. Dai cu pumnul, mergi la închisoare. Nota scăzută la purtare nu face absolut nimic într-un caz atât de grav. 6-12 luni pentru asalt agravat, o vor învăța minte pe bestia agresoare, iar colaboratoarele ei nu trebuiesc uitate nici acestea.
Postat 16 Mai 2017, 13:21 de Oarecine
Oradea sunteti voi
BRAVO, Oradencelor, asta da comportament educatie... tot ce va doriti Am vazut mai zilele trecute pe FB, pe o pagina ORADEA SUNTEM NOI, pai se vede, inteligenta va scoate din casa
Postat 16 Mai 2017, 11:01 de Lenny
relativ banal
...cred ca nota scazuta la purtare e suficient in faza asta...nu de alta dar genul asta de scene sunt destul de frecvente in scolile de cartier la varsta asta...Si parintii ar trebui sa faca ceva.
Postat 16 Mai 2017, 08:33 de Cleopard
keep calm
Keep calm, nu se intampla nimic. Daca se fac comisii si apar si "competentii" de inspectori e ok treaba, se ingroapa problema. Un pic de gargara in presa, sa se mimeze harnicia si gata. Si la noi e ca la ei, alta spoiala.
Postat 16 Mai 2017, 08:33 de elev
Incredibil
Ramai mut si stupefiat!Aceste "stoarfe''trebuiesc exmatriculate, fara nici o "ancheta" de mantuiala.Vai de viitorul nostru!Cata cruzime!
Postat 16 Mai 2017, 08:08 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON