URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2017, 11:55

Imagini din ritualuri masonice desfăşurate la Oradea: Ridicaţi în rang prin... culcarea în sicrie (VIDEO)

Imagini din ritualuri masonice desfăşurate la Oradea: Ridicaţi în rang prin... culcarea în sicrie (VIDEO) sursa: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Publicaţia Câmpia Express a dezvăluit mai multe informaţii despre masonii din Câmpia Turzii, ocazie cu care au fost făcute publice şi fotografii din cadrul ritualurilor masonice, desfăşurate, după câte se pare, la Oradea.

Într-una din aceste fotografii apare un bărbat care este culcat pe spate într-un sicriu. Potrivit jurnalistului Rareş Morar, fotografia respectivă ar fi fost realizată la Oradea, ocazie cu care mai mulţi masoni au fost ridicaţi la rangul de maeştri.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii Esenţial, de la Antena 3. În cadrul aceleiaşi emisiuni a intrat în direct avocatul Florin Ghiulbenghian, un fost mason, care a declarat că a părăsit masoneria, la fel ca alţi "fraţi masoni", după ce a fost făcut public rechzitoriul procurorilor DNA Oradea privind dosarul de implicare în masonerie a chestorului Liviu Popa, fostul şef al IPJ Bihor, dar şi a judecătorului Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor.

În ce priveşte sicriul din imagini, avocatul a spus că se foloseşte în cadrul ritualului în care masonul este avansat în gradul trei, de maestru mason. "Este împins de câţiva fraţi din lojă, şi i se reaminteşte cât de utilă este viaţa, cât de uşor poate trece şi cât de importantă este păstrarea tradiţiilor şi a simbolurilor", a explicat fostul mason.

Potrivit acestuia, funiile servesc în ritualul de gradul întâi, când are loc iniţierea în masonerie.

"Eşti legat cu funiile la gât şi eşti purtat în câteva aşa zise călătorii iniţiatice de către fratele care se ocupă de tine la acea iniţiere. Profanele intră legate la ochi şi după ce trec cele 20-25 de minute de ritual, cu funie legată, cu piciorul stâng dezgolit, li se dă mandoul de la ochi şi primesc lumină în mod simbolic. Ele intră într-o structură de unde vor afla mult mai multe lucruri decât profanele. Acesta este sensul simbolic", a mai afirmat Florin Ghiulbenghian.

Avocatul a confirmat faptul că în România masoneria a început să devină o structură de şuetă.

"După cum arată şi rechizitoriul făcut de DNA Oradea în care s-a dispus trimiterea în judecată a şefului IPJ Bihor (n.r. chestorul Liviu Popa), şi a unui judecător (n.r. Ovidiu Galea), discuţiile din Masonerie, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am plecat şi eu şi pleacă în continuare numeroşi fraţi, discuţiile din aceste loji sunt acaparate de către aranjarea de licitaţii, activităţi care ţin de infracţionalitate economică, protecţia pe care o asigură anumiţi magistraţi şi poliţişti fraţilor infractori din lojile lor sau din lojile asociate", a declarat avocatul Florin Ghiulbenghian.

După cum se ştie, în luna februarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au anunţat trimiterea în judecată pentru "fals în declaraţii privind apartenenţa la Masonerie" a chestorului Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, şi a judecătorului Ovidiu Galea, magistrat la Tribunalul Bihor.

Cei doi funcţionari publici sunt acuzaţi că au omis să scrie în declaraţiile de interese că fac parte din Loja Masonică a Ţării Crişurilor, membră în Marea Lojă Naţională a României (MLNR), aşa cum prevede Legea 161, referitoare la incompatibilităţi. Acest fapt ar fi condus la apariţia unor decizii favorabile unor membri ai societăţii secrete în speţe anchetate la poliţie sau judecate la instanţele locale, cazul cel mai elocvent fiind cel al politicianului Ioan Mintaş, fondatorul firmei CIAC şi liderul unei organizaţii patronale.

Citeşte pe aceeaşi temă: Frăţia penalilor: DNA dezvăluie cum chestorul Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea s-au făcut masoni şi îşi protejau "fraţii" în anchete şi procese

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Caraghioși cu șorțulețe
O adunare care face totul în secret (mai ales activitățile infracționale descrise), nu se poate numi altfel decît cuib de bandiți. Lumina lor e întunericul - doar la gradul 32 li se spune că de fapt ei se închină la Lucifer - satana. După roadele lor îi veți cunoaște.
Postat 03 Mai 2017, 14:14 de Oarecine
Povestea Masonului
Sper ca nu se va renunta la ideea cu Muzeul Masoneriei in Oradea datorita acestei povesti rautacioase. Si cu Dracula nu-i adevarat nimica di n "legendele " alea cu vampirul, da' turismul o avut numa de castigat si de fapt oamenii(cativa, da' de baza ). Si Tara.
Postat 02 Mai 2017, 16:55 de SM
ABERATIO ICTUS :)))))
PSYCHO :)))
Postat 02 Mai 2017, 15:37 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON