URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2013, 18:16

Ilie Bolojan: "Tot la două săptămâni dau declaraţii la Parchet"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan nici nu mai ştie în câte dosare este cercetat penal. "Tot la două săptămâni dau declaraţii pe la parchete în urma unor plângeri penale care au fost depuse pe numele meu. Nici nu ştiu de câte poate fi vorba, pentru că în unele cauze nici măcar nu sunt citat, ci primesc prin poştă documentul care mă anunţă de neînceperea urmăririi penale", a mărturisit edilul, miercuri, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliştii organizată cu ocazia sfârşitului de an. La discuţii au mai participat viceprimarii Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan.

Deşi a dat până acum "cu subsemnatul" în faţa unor procurori din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, edilul nu este foarte îngrijorat de acest fapt. "Sunt lucruri inerente, de care te loveşti în calitate de coordonator al diferitelor activităţi, începând de la aplicarea legii funciare până la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau acordarea de autorizaţii de construcţie", a spus Bolojan.

Fără a intra în amănunte, edilul a amintit doar două cauze în care pe numele său au fost depuse plângeri penale. "O doamnă avocat mi-a depus plângere penală pentru că Serviciul Parcări i-a ridicat maşina, ca şi cum primarul personal ar fi ordonat acest lucru. Un cetăţean mi-a cerut despăgubiri de un milion de euro, mie şi doamnei Lipoveanu (n.r. directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef) pentru că nu i-am dat autorizaţie de construire în giraţia din Calea Aradului, acolo unde urmează să facem anul viitor pasajul suprateran", a spus primarul.

Ilie Bolojan a spus că în condiţiile în care autorii unor plângeri penale calomnioase nu riscă nimic, aceştia având de suportat doar deranjul de a se prezenta la Parchet pentru a da la rândul lor declaraţii, nu se aşteaptă ca numărul reclamaţiilor să scadă în viitorul apropiat. "Sunt lucruri la care trebuie să te aştepţi atunci când lucrezi cu oameni"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
rasuceala
@U din O: si eu credeam la fel! NU MAI CRED! Daca Domnia sa s-a rasucit cu mare IMPACT, m-am rasucit si eu!
Postat 20 Decembrie 2013, 11:19 de TDS
apreciere
LA MUTI ANI,si SARBATORI FERICITE Domnule Primar.
Postat 20 Decembrie 2013, 10:56 de U din O
apreciere
Domnule Primar,noi cei multi din Oradea Va vom vota ,nu Va face-ti griji.Aveti insa o problema: SUNTE-TI INCORUPTIBIL si asta deranjeaza pe ticalosi.Cei multi din Oradea care V-au votat Va doresc SARBATORI FERICITE si LA MULTI SI FERICITI ANI.
Postat 20 Decembrie 2013, 10:53 de U din O
Re: modestul
Se vede ca nu-l cunosti domnule pe Bolojan. Il stiu de 17-18 ani si pot sa-ti spun ca individul are atata rautate in el, incat i-a cazut pana si parul de ciuda pe cei multi care sunt mai destepti ca el. La varsta lui de adolescent intarziat inca, isi arata rautatea si prin faptul ca e imbatranit peste masura. Este cea mai mare **** din cati mi-a fost dat sa cunosc iar acest lucru se vede din ce in ce mai des. Nimic din ceea ce face nu e pentru oameni ci, parca cu intentie, impotriva lor. Cred ca, modestule, vei fi curand si trist, dupa ce o sa iasa la iveala smecheriile ieftine ale primarului. Ia citeste spre exemplu declaratiile de avere ale primarului tau iubit, calculeaza si o sa vezi ca nu poti sa-ti faci vila cu piscina cu apa termala, din ce se aduna dupa un salariu de primar al unui oras ca Oradea. Poate vrei sa mergi sa vezi Beverly Hills de la Sinmartin, ca sa te convingi cum se face politica in ziua de azi alaturi de proprietatile ridicate in ultimii ani.
Postat 19 Decembrie 2013, 19:04 de Tree
si baietii plang cateodata
Cei mai recenti prieteni ai Primarului mai si pierd! La Bucuresti! Unde s-au combinat tot cu Primaria(respectiv Consiliul General). Daca acolo n-o au avocata pe celebra de Oradea! Acesta a fost pe civil. Probabil va urma si pe penal! Nr. unic (nr. format vechi) : 5415/3/2009* Data inregistrarii 30.04.2012 Data ultimei modificari: 19.12.2013 Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: anulare act administrativ Stadiu procesual: Recurs Părţi Nume Calitate parte FUNDAŢIA ECO CIVICA Intervenient IONIŢĂ FLORIAN - CU DOMICILIUL ALES Recurent Reclamant CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Intimat Pârât SC IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA Intimat Pârât PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Intimat Pârât Şedinţe 19.12.2013 Ora estimata: 12:00 Complet: S8 Completul 9 recurs Tip solutie: Modifică sentinţa Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată în sensul admiterii în parte a cererilor conexate, după cum urmează: Anulează HCGMB nr. 263/29.05.2008 privind aprobarea PUZ ”modificare PUZ” - aleea Teişani, pădurea Pustnicul – pădurea Băneasa, sector 1 Bucureşti, precum şi avizul de urbanism nr. 6/1/10 din 20.02.2008 emis de PMB / Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. Obligă fiecare dintre pârâţi să achite reclamantului câte 3335 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge restul pretenţiilor reclamantului, ca neîntemeiate. Admite cererea de intervenţie în interesul reclamantului, formulată de Fundaţia Eco Civica. Menţine dispoziţia sentinţei privind respingerea excepţiei lipsei de interes. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 19 decembrie 2013. Document: Hotarâre 19.12.2013
Postat 19 Decembrie 2013, 18:09 de TDS
denuntul nu este obligatoriu calomnios
@modestul: nu tot ce inseamna NUP echivaleaza automat cu denunt calomnios! pentru ca sa fie denunt calomnios acesta trebuie sa fie facut cu rea credinta sau denuntatorul sa fabrice probe, stiind evident ca ele nu sunt adevarate! spre exemplu daca eu denunt primarul X ca a comis " abuz in serviciu" prin incheierea unei Tranzactii dubioase cu o persoana juridica(sa spunem un dezvoltator), chiar aprobate de Consiliul Local dar initiate de Primarul X si vin cu argumente solide(nefabricate)iar Parchetul solutioneaza denuntul cu NUP nu inseamna ca s-a facut denunt calomnios! Procurorul poate considera ca probele nu sunt suficiente sau considera ca a lipsit intentia sau pot fi multe situatii! Daca spre exemplu as face un denunt cum ca functionarul X a luat spaga dar eu stiu ca nu-i asa si mai aduc ca proba un document falsificat, da, atunci este un denunt calomnios!
Postat 19 Decembrie 2013, 16:55 de TDS
pt Tree
luati in considerare si o alta varianta, pt motivul ca Primarul nu face plangere impotriva denuntatorilor calomniosi, sa zicem ca-i un om intelept si nu raspunde rautatii pe masura rautatii, v-ati gandit la asta? Dupa dvs toti sunt penali mai putin calomniosii. Ati auzit de zicala ,, cainii latra, ursu trece,, , domnilor, este alt nivel, ursu nu se coboara la nivelul cainelui, el are o treaba si o face. Domnule primar, ma bucur ca nu dati importanta acestor aspecte merunte. La multi ani domnule Primar!!!
Postat 19 Decembrie 2013, 15:01 de modestul
Oare de ce Filip ajungea doar ocazional la Parchet?
Nu cumva facea mult mai putine prostii decat Bolojan? Nu de altceva dar cei care ajung sa faca plangeri penale impotriva unui primar inseamna ca au ajuns cu cutitul la os. Nimeni nu e atat de nebun sa faca plangeri numai de dragul scrisului, mai ales ca nu se deschid dosare daca e vorba de niste asa zise fapte, inexistente si in mod evident neadevarate. Asa ca e vorba de fapte penale comise de Bolojan, chiar daca este iertat de anchetatori pana e inca primar.
Postat 19 Decembrie 2013, 12:55 de Palm
Penalii parchetului
Nu este legal ca persoana impotriva caruia se face plangere, sa primeasca NUP fara va anterior sa i se fi luat declaratia olografa. Militienii si procurorii sunt penali in aceste cazuri pentru ca incalca codul de procedura. Pe de alta parte, in cazul NUP-urilor se poate indrepta impotrica reclamantilor de rea credinta, pentru denunt calomnios si sa le ia despagubiri, ca doar ar avea avocati destui sa-i satisfaca interesele. Asa ca, daca nu se indreapta, inseamna ca nu sunt de rea credinte acele plangeri si ceva dreptate au oamenii, daca nu cumva au dreptate in totalitate iar primarul e absolvit de procurori doar pentru ca e ceea ce e.
Postat 19 Decembrie 2013, 12:50 de Tree
Stai sa vezi cand o sa ramai acolo si peste noapte ...
.
Postat 19 Decembrie 2013, 12:44 de Lamp
Urări de Sărbatori pentru BIG !?!
De la anul care vine, săptămânal se ţine !?! Aho! Aho!
Postat 19 Decembrie 2013, 12:42 de Carp III
Nu te mai votam, Relax.
Oricum nu il mai votam .
Postat 19 Decembrie 2013, 08:44 de Pop
raspuns
@yes men: pentru ca nu beau niciodata exagerat astfel incat sa se impuna culcatul!
Postat 19 Decembrie 2013, 08:18 de TDS
TDS.de ce nu te culci cand bei///
Du-te si te culca>> maine o sa te simti mai bine....
Postat 19 Decembrie 2013, 01:03 de yes men
gunoi
Sa-i plingem de mila!!!!!!!!!! TREBUIA SA DA I CU SUBSMNATU LA 5 minute dupa de te-au pu s in scaun.....
Postat 19 Decembrie 2013, 00:56 de 2/15
bravo
sunteti cel mai tare primar din toata lumea tineti o tot asa bv cei multi va apreciem la mai mult si la multi ani
Postat 19 Decembrie 2013, 00:33 de cipri
Colinde, colinde, e vremea colindelor...
Sau poate vom afla(in acest mod)de ce in februarie 2013 niste contracte ale unor angajati si rude din cadrul aceleeasi persoane juridice erau fictive(existand Plangere penala promovata de...penala Borbei, vezi Bihoreanul din februarie 2013)iar in septembrie 2013 totul era OK, Florile-s dalbe/Leru-i ler! Poate vedem daca in Blume a fost vorba despre 5 case sau, zic, 5+1, Mos Craciun cu plete dalbe/A sosit de prin nameti/Si aduce daruri multe/Mai ales, la baieti! Sau de ce a fost retrasa(se spune prin Targ)acea Plangere penala, Iata vin colindatori/Florile-s dalbe/Si ei tot pun intrebari/Florile, florile dalbe! Sau de ce s-a practicat non-combat (si)in Dosarul 9297/111/2010? O..., ce ti-as plati/Vita verde iadara/La mine de n-ai veni!/Vita verde iadara/Da-ti-as aur si argint/Vita verde iadara/Sa nu ma bagi in...teren/Vita verde iadara! Mai bine: Scoala gazda din patut/Florile dalbe/Si ne da un raspunsut/Florile dalbe...Trei pastori se intalnira/Trei pastori se intalnira(I.G.B.+L.C.M.+M.I.B.)/Si asa se sfatuira, si asa se sfatuira/Hai sa facem o tranzactie, hai sa facem o tranzactie/Sa ne fie de folos/Noua si la neamul nost'/Raza soarelui, floarea soarelui..
Postat 19 Decembrie 2013, 00:28 de TDS
2014
S-ar putea ca si in anul 2014 sa fie la fel! Chiar de la debutul anului! Spre exemplu nu inteleg(si pace)de ce trebuia vandut un teren, bine situat, unei persoane juridice, pe ochi frumosi, cu 25 E/mp, care l-a si revandut cam a doua zi cu 35 E/mp ca cica ii facuse nu stiu ce viabilizari! Viabilizari care trebuia sa le faca pe cheltuiala sa, CA ASA SCRIA INTR-UN CONTRACT DE ASOCIERE dintre persoana juridica respectiva si Consiliul Local! Deci de ce nu se putea face o LICITATIE? Ma rog, LICITATIILE sunt facute la Primaria Oradea pentru a putea fi incalcate dar macar de ochii lumii! Ca tot asa a castigat si o firma de audit contract cu Primaria(absolut intamplator prin acea firma de "universitari" a trecut la un moment dat si eminenta cenusie a orasului, un anume doctor inginer economist conferentiar diacon celib/pai, cum?/director in Primarie secretar de stat director in minister si, cu voia Dvs., director prin Nord Vest! Pam Pam! )
Postat 18 Decembrie 2013, 23:50 de TDS
Au patit-o si altii mai mari. Mai tarziu.
Sigur ca intr-un anumit fel vezi lucrurile cand esti pe cai si partidul tau la guvernare si altfel peste cativa ani. In locul d.lui primar mi-as face probleme si m-as astepta la surprize pt. impozitul pe terenuri (cel putin) din 2013 iar in locul d.lui prefect in mod sigur pentru gazele de sist. Sansa prefectului este sa scape repede din functie si sa nu apuce prea mult postul de "mana dreapta" a guvernului. Riscurile meseriei.
Postat 18 Decembrie 2013, 19:52 de Bihorean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON