URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2014, 14:41

Ilie Bolojan: "Marconst va plăti penalizări pentru lucrarea de la pasajul Vulturul Negru!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Compania Marconst e bună de plată! "Marconst va plăti penalizări pentru lucrarea de la pasajul Vulturul Negru", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului sumele plătite de firmă vor fi folosite la refacerea lucrărilor. "Suntem în negocieri avansate pentru ca Marconst să suporte parte din lucrare", a spus Bolojan.

Primarul a recunoscut în premieră faptul că municipalitatea a subevaluat lucrarea de refacere a pasajului, sumele alocate în acest scop acoperind în mod real doar jumătate din costuri.

"Vom reface proiectul tehnic al lucrării deoarece contravine realităţii. Cei 92.000 de euro alocaţi sunt un preţ mult subevaluat, acesta ar trebui să fie cel puţin dublu", a spus edilul.

Bolojan a afirmat că la refacerea proiectului municipalitatea va renunţa la floarea din centrul pasajului pentru că sistemul de iluminat de sub pavaj este nefiabil iar corpurile de iluminat se defectează imediat după montare. La fel vor fi eliminate motivele din mozaic care au vârfuri ascuţite pentru că acestea generează tensiuni care duc în timp la apariţia de crăpături.

"Uitaţi-vă la mozaicul din fostul hotel Vulturul Negru sau cel din Primărie. Veţi vedea că modelele au forme rotunjite pentru că altfel, în timp, vor apărea crăpături", a mai completat Bolojan.

Primarul a spus că lucrările de refacere a mozaicului vor fi precedate de refacerea pereţilor pasajului şi cupolei de sticlă care îl acoperă, întreaga lucrare urmând să fie finalizată undeva în toamna anului viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
daca se muta...
Daca se muta la psd altfel era zambetu ,da poate o fi altadata pnl,,din pacate mai tarziu,,prea tarziu
Postat 14 Octombrie 2014, 19:57 de moshu
Din ce, ca la Marconst nu au dupa ce bea apa !!!
Vrajeala de Bolojan, asa cum a facut si cu cei 300.000 mp de teren recastigat de municipalitate si pentru care s-a promis recuperarea !!! Cand a vazut Bolojan ca s-au furat terenurile de catre col. Sterian ca sa ajunga la judecatori, procurori, Magiar, Micula si altii, brusc s-a razgandit si nu a mai pomenit nimic de milioanele de euro pe care le pierde orasul !!!
Postat 13 Octombrie 2014, 21:03 de WinDos
prea sfanta nascatoare de erori judiciare
Dar IMPact-ul, VA PLATI VREODATA? Nu, ca acolo trebuie sa se pronunte Justitia! Prea cinstita si prea cuvioasa JUSTITIE! Inca o data pun pariu ca PMO si IMPact sunt pe-o mana iar cuvioasa, acu' ce sa faca? Va impaca si varza si capra!
Postat 13 Octombrie 2014, 19:45 de TDS
BOLOJAN E MAI TARE CA UE!
Deci Marconst va plăti... parca era ceva penalizare de 5600 EURO / zi de întârziere... stipulata în contract... noroc cu BOLOJAN care e mai tare ca si contractul!Penalitatile trebuiau aplicate din 17 iunie 2013!!! DAR "Având în vedere că proiectul de reabilitare a pasajului Vulturul Negru este finanţat din bani europeni, penalităţile nu vor constitui venit la bugetul local, ci vor fi rambursaţi finanţatorului." Acum sa vedem cum BOLOJAN ii va "face" pe finantatorii europeni. Mai ales ca "Primarul a spus că lucrările de refacere a mozaicului vor fi precedate de refacerea pereţilor pasajului..."Deci la o lucrare facuta din fonduri europene se poate reface aceeasi lucrare in 1-2-3 ani? DECI EUROPENI DATI VOI BANII CA NOI II REZOLVAM!!!
Postat 13 Octombrie 2014, 19:20 de Adi Oradeanul
aha... bravo !!!!
Aha. Bravo. Dati dovada de prostie continua. Deci se reface pavajul iar dupa asta se vor monta schelele necesare refacerii fatadelor, tocmai peste pavajul proaspat refacut. Bravo, asta da prostie. Si uite asa se va pierde garantia de buna executie . Sau se vor aloca vreo 200 mii euro in plus pe deviz pentru montarea de sisteme de protectie a proaspatului pavaj. BRAVO. Cred ca e o idee marca viceprimar Malan.
Postat 13 Octombrie 2014, 19:10 de zidaru' sef
Si pe Malan il da afara?
Dar pe Malan care a coordonat totul, cu el ce face? Il pupa in frunte si in fund? Sau il da afara ca pe un incapabil ce este? Mor de curiozitate.
Postat 13 Octombrie 2014, 17:18 de oradean
Oradea lucrului bine făcut
Asta doamnelor și domnilor este Oradea lucrului bine făcut. Se începe cu o licitație cu dedicație, se continuă cu lucrări prost efectuate, se adaugă puțină șpagă dată și luată și se încheie cu refacerea lucrărilor pe banii tuturor orădenilor. Oradea lucrului bine făcut.
Postat 13 Octombrie 2014, 17:03 de Călin Vis
Cat platesc cei de la Marconst?
Se pare ca s-a uitat un detaliu important, si anume cat anume trebuie sa plateasca Marconst. Din cate am auzit eu, 10.000 coco e amenda, iar 190.000 coco intra in buzunarul sefului sefilor de la primarie. Rusine
Postat 13 Octombrie 2014, 17:00 de Eugen
eu
Uitati-va la mozaicul din fostul hotel Vulturul Negru?Corect:fostul...un reper al orasului a devenit sediu de televiziune.Multumim.Incorect:Cum sa ne uitam?Ne dai tu cardul sa intram?Multumim din nou.
Postat 13 Octombrie 2014, 16:43 de eu
PSD a inaugurat deja Pasajul prin betiile ;lui Emilian Pavel
Lasa ca a inaugurat demult Pasajul Emilian Pavel cand umbla mort de beat pe acolo!
Postat 13 Octombrie 2014, 16:36 de Da Da
bravo
Sper ca nepotii nepotilor mei sa participe la inaugurarea unui pasaj de calitate. Pana atunci nici o sansa
Postat 13 Octombrie 2014, 16:24 de doc
alin
va plati o p..a,...ei deja lucreaza pe alta firma, plateste romanii
Postat 13 Octombrie 2014, 16:24 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON