URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2015, 17:32

Ilie Bolojan îndeamnă orădenii să meargă la referendum: "Duminică, votăm pentru viitorul nostru!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu doar câteva ore înaintea încheierii campaniei electorale, primarul Ilie Bolojan a făcut vineri după amiază un apel prin care le cere orădenilor să se prezinte duminică la urne pentru a vota unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin.

Edilul a arătat că referendumul organizat pe 10 mai în comuna Sînmartin a fost validat, iar fuziunea celor două localităţi stă acum doar în votul orădenilor.

Vezi mai jos apelul făcut de primarul Ilie Bolojan sub denumirea "Duminică, votăm pentru viitorul nostru!":

"Dragi orădeni! Cetăţenii din Sînmartin şi-au exprimat la referendumul din 10 mai dorinţa de a se uni cu Oradea. Au votat pentru fuziune fiindcă au considerat că alături de orădeni le va fi mai bine în viitor.

În 14 iunie, e rândul orădenilor să-şi exprime votul. În calitate de primar al municipiului Oradea, sunt încredinţat că fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile pentru a avea locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite. Doar Oradea poate face din Băile Felix şi 1 Mai staţiuni moderne, atractive şi de nivel internaţional.

Acestea, împreună cu atracţiile oraşului, cetatea şi centrul istoric, vor atrage mai mulţi turişti şi astfel vom avea cu toţii de câştigat.

Vă asigur pe toţi că, mergând la vot pe 14 iunie, o faceţi spre binele Oradiei. Votând pentru un oraş mai mare, votăm pentru noi şi pentru copiii noştri. Vă aştept la vot duminică, 14 iunie!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
un om simplu
trebuia sa scrii idei
Postat 14 Iunie 2015, 15:58 de ADINA
@bihoreanoradean
E destul de simplu de recunoscut un PSD-ist. Astia nu sunt in stare sa creeze bunastare, ci doar sa o imparta daca o creaza altcineva, nu sunt in stare sa construiasca nimic ci doar sa darame ce au cosnstruit altii, nu sunt instare sa faca ceva concret ci doar "master planuri" si nu sunt in stare sa aduca argumente cand vor sa-si sustina puncte de vedere ci doar sa arunce cu insinuari si sa "prevada" viitorul, ceva gen mama Omida. Deci e destul de simplu. Te recunosti in "tipar" ?
Postat 14 Iunie 2015, 13:21 de User anonimizat
@ADINA
Ai niste ideii mare e gradina domnului
Postat 13 Iunie 2015, 20:39 de unomsimplu
am ras
TDS acuma ca l-ai ridicat in slavi pe mang si il votezi, eu zic sa-ti mareasca astia pretul per postare.
Postat 13 Iunie 2015, 15:53 de hehe
Cativa dintre (in)competentii lui nea ilie
@vayion ,,[...]Cine este tampitul de la primarie care raspunde de asta?" Unul care ar trebui sa raspunde e ghitea, seful diqectiei tehnice.Doar ca el a terminat hidro, deci nu-i ,,drumar". Altul e arhitectul sef. Doar ca de 4/5 ani bolovan a blocat concursul pt. postul de arhitect sef, acesta, postul, fiind ocupat de o directoare adj., ,,civilista", lipoveanu adriana. Si pot continua cu ,,competentii" bolovanului, lista e lunga!
Postat 13 Iunie 2015, 12:58 de pinonel
De ce nu vrem unirea....
Primul lor argumet: creste populatia Oradei si cu cei din Sanmartin ajungem peste 200000. Cei din Sanmartin sunt 9500 in actualul ritm de depopulare in 2-3 ani ajungem iar sub 200.000. Cu cine ne mai unim cu Artand? Care este interesul lor? Trecerea a zeci de hectare din extravilan in intravilan si construire de utilitati pe banii primariei si in interesul catorva parveniti. Un singur exemplu: mergeti mai sus de drumul care leaga podul Dragos Voda cu strandul municipal sa vedeti ce se construieste in draci pe banii primariei printre vilele bogatasilor. Asa va fi si in cartierele privilegiate care vor aparea, in timp ce restul orasului va fi abandonat. Inca in Oradea in zonele sarace: Velenta, Iosia mai sunt strazi neasfaltate. La Bogatani pe dealul Ciuperca se asfalteaza de zor. In Iosia dupa ce au reusit sa carpeasca cat de cat gropile, acum sparg tot si monteaza tevi. Cine este tampitul de la primarie care raspunde de asta?
Postat 13 Iunie 2015, 10:25 de vasyion
Te cred...
...ca vrei sa votezi pentru viitorul tau si a grupului tau de parveniti. Noi vom vota pentru interesul si viitorul nostru...prin neprezentare.
Postat 13 Iunie 2015, 10:16 de vasyion
RASPUNS PETCU
@Petcu: La varianta scrisa de tine optiunea mea este MANG!
Postat 13 Iunie 2015, 10:16 de TDS
Demisia?
Încă ceva. Dacă nu se întrunește numărul de voturi? Își dă cineva demisia?
Postat 13 Iunie 2015, 08:12 de anghel
Duminică habar nu avem pentru ce votăm
Viitor? Care viitor? Habar nu avem ce vrem să facem acolo pentru că nu sunt planuri. Dacă nu sunt planuri, despre ce viitor vorbim? Dacă se investea în studii și nu doar în praf în ochi, probabil altfel era rezultatul în 10 Mai. Cum nu s-a investit decât în reclamă, rezultatul din 14 iunie va fi LA FEL!
Postat 13 Iunie 2015, 08:08 de anghel
dar ce ma face sa cred ca nu esti? numa comunistii numeau o un om - jibon
Eu iti doresc sanatate!!!
Postat 13 Iunie 2015, 06:59 de TC
@tc
Ce te face sa crezi ca daca cineva nu e de acord cu ideile jibonului, e psd-ist?!? Pana era base presedinte, daca aveai o alta opinie, erai 'basist'.
Postat 13 Iunie 2015, 06:46 de User anonimizat
pione(r) , da-ti jos cravata de comunist!!!
..esti cam infierbantat sau plin de must.. cei de la psd servesc tarie in perioada asta sa va faca mahmuri. De onoare nu mai discutam, tatucu vostru ponta siluieste toata cloaca din parlanent, cu diploma de megaplagiator si dosare de coruptie...macar amaratul de priministru moldovean s-a simtit si si-a depus demisia. Nu asa sunteti invatati voi..cateii psd aliati cu udmr, boicotisti cu carnet. Fericirea suprema e sa sugrumati orice initiative civica si de dezvoltare, si sa puneti "minerii" sa rupa batele pe cei care mai si gandesc sau doresc binele cetatii. Vei ramane un anomin dupa 14..un frustrat si un mos care bolboroseste in barba ca boicotul lui nu i-a folosit. Sa traiasca Oradea Mare
Postat 13 Iunie 2015, 06:36 de TC
Caldura mare, nea ilie! Pune-ti un clop, ca te bate soarele-n cap si spui ce gandesti!
Gura pacatosului adevar graieste! Asa-i, duminica se voteaza viitorul ,,nostru", adica al tau, nea ilie, al lui kiss, al lui rus, al puzderiei de puscariabili care fura (inca!) acest oras/judet. Al ,,vostru", al oradenilor, mai poate astepta!
Postat 13 Iunie 2015, 05:26 de pinonel
@PLATONA
Stii multe,,,eu si mai multe...... stie ce stiu eu...Bolovan,,nu...Oaare cine stie ce stiu eu??
Postat 13 Iunie 2015, 02:15 de Tinas
Relaxat,domnule Bolojan,fiti mai relaxat ca doar nu vine sfarsitul lumii.De-o fi una,de-o fi alta.... sa fim sanatosi !
Da frica va mai este primare Bolojan .De cine si de ce va este frica ? De viitorul nostru ? De binele oradenilor? Nici poveste !Atatea indemnuri,atatea personalitati puse in miscare pentru a va sustine aceasta unire .Va vrea cineva raul? Sunteti amenintat ? V-ati pierdut credinta ?Fiti relaxat domnule Bolojan asa cum ati fost si cand i-ati expropriat pe atatia si atatia,fara o justa apreciere si ravna in ai despagubi la valoari cat de cat reale. Daca v-as vedea facand cateva matanii in toiul unor rugaciuni aprise,poate , poate v-as mai crede.Deci , lasati-l pe bunul Dumnezeu sa decida si pe noi,oradenii.Stim noi,majoritatea (cei 80 %)cum ne va fi mai bine si ce trebuie facut pentru asta.Noua nu ni se rupe-n 14,ca altora...
Postat 13 Iunie 2015, 00:29 de platona
stai acasă!!!
ORICUM VA TRECE!!!!!!!!!STAI ACASĂ!!! ACASĂ, LA CINE???
Postat 13 Iunie 2015, 00:01 de ADINA
viitorul cui ?
Viitorul vostru , dar nu al nostru , este diferenta . Viitorul vostru nu ma intereseaza ( nici pe voi al meu ), stau acasa la racoare.
Postat 12 Iunie 2015, 23:51 de EmzePerix
ar merge aşa,în paralel, ca impozitele :))))
şi ăsta să fie cel mai mare inconvenient, ca să nu zic bai, pe înţelesul "cu picioarele pe pământ"!!! te sperieun buletin,talon etc.???? dar perspective fericirii nu te sperie, dragă??? :)))
Postat 12 Iunie 2015, 23:45 de ADINA
@adina
Daca Oradea si-ar schimba numele in Felix, automat toate actele oradenilor ar trebui schimbate: buletine, acte masina, acte casa, acte firma, etc... Realizezi ce inseamna asta? Iti recomand sa cobori cu picioarele pe pamant..sau asteapta ziua de luni cand totul va reveni la normal.
Postat 12 Iunie 2015, 23:11 de User anonimizat
şi să vă mai zic de ce nu a ieşit din primul tur!!!!
deoarece multă lume nu a distins/ştiut/apreciat că Felixul aparţine Sânmartinului!!!! asta a fost o eroare pe care au făcut-o organizatorii referendumului: nu s-au centrat pe ...Felix!! p.s.ne vedem la referendum!!!
Postat 12 Iunie 2015, 23:05 de ADINA
FELIX !!!!!!!!
ar fi toată lumea fericită!!!!
Postat 12 Iunie 2015, 22:46 de ADINA
dacă oradea si-ar schimba şi numele, în FELiX???
Ce părere aveţi???
Postat 12 Iunie 2015, 22:41 de ADINA
@ TDS
Daca nu te-ai gandit la un nume, calitatile pe care le-ai enumerat nu prea conteaza, tin mai mult de ideal decat de realitate. De altfel, nu cred ca exista candidati in Romania care sa nu se bata cu caramida in piept ca ei sunt cei mai corecti si cinstiti. Optiunea tipic romaneasca este alegerea raului mai mic. Sa presupunem ca la urmatoarele alegeri ai varianta MANG VS BOLOJAN VS CSEKE ATTILA. Pe cine alegi?
Postat 12 Iunie 2015, 22:19 de Petcu
PCR transpartinic. Ep. Don Ilie: "Duminică, votăm pentru viitorul nostru!"
1. Faptul că în spatele acestei unificări, stau şi tot felul de interese ale mafiei imobiliare bihorene, este un lucru evident; 2. Faptul că şi Municipiul Oradea are nevoie de un primar apropriat de oamenii simpli, așa cum a avut Würselen din Germania, în persoana dlui Martin Schulz, actual Preşedinte al Parlamentului european, este iarăşi o certitudine. Oare nomenclatura PSD Bihor are un social democrat ca el? 3. Dacă şi acest tur II al Referendumului va fi invalidat, de ce trebuie ca din iunie 2016 Oradea să aibă un Primar de la UDMR? Poate ne explică şefii filialelor PSD din Ardeal de ce s-au purtat ca nişte ”pisicuţi” când s-a redactat şi votat Legea 115/2015, care stabileşte că în 2016 primarii vor fi aleşi doar într-un singur tur de scrutin. 4. Mare păcat că nu îl avem pe Mihai Viteazul la Cotroceni. Ce i-ar mai fi fugărit pe unii ca: ”colegul” Zgonea, sau pe don Ilie (…de la Primărie). Ştiu ei de ce! 5. În loc de concluzii. Mare dreptate are don Ilie când zice: "Duminică, votăm pentru viitorul nostru!". Decât bellissima Rozi la Primărie, mai bine ...tot don Ilie! Acesta este un motiv pentru care voi vota pe 14. Szervusztok!
Postat 12 Iunie 2015, 21:07 de stefan
TRECE? NU TRECE?
@Petcu: La nume nu m-am gandit! La ce s-ar putea face? SA NU SE FURE SI CINSTEA SA FIE DE BAZA!(in toate aspectele ei). Dupa 15 iunie 2015, daca nu trece REF iti raspund detaliat! DAR stai linistit, VA TRECE! SE VA FACE ORICE!
Postat 12 Iunie 2015, 20:50 de TDS
CREME BRULEE
@hehe: Oh, da! Ciorbita de mazare, cotlet de porc cu cartofi noi si salata verde si..creme brulee(PARDON, JE SUIS CHARLIE!). Dar stai putin, parca le-am mancat acasa! Mi-au fost servite! Hmm, cred CA_CANICULA e de vina!
Postat 12 Iunie 2015, 20:48 de TDS
Intrebare ?
As fi curios sa aflu din partea celor care se opun unificarii, pe cine ar vedea ca viitor primar al Oradiei si ce ar face pt dezvoltarea pe termen lung a orasului ? Pana acum nu am citit decat indemnuri, dupa modelul (NE)votului de la motiunea de cenzura, adresate prostimii si puturosilor (care oricum nu voteaza decat sub imboldul micului si a berii). Deci, pe cine propuneti si ce ati face ?
Postat 12 Iunie 2015, 20:38 de Petcu
aha
windos si TDS inca nu si-au facut banii de o paine, ii platesc astia destul de naspa :( va ofera macar o masa calda pe zi? fiindca ii destul de greu 10,20 de bani per postare. plus nesimtitii astia de la bihoreanul nu posteaza destule articole cu bolojan ca sa le puteti comenta.
Postat 12 Iunie 2015, 20:17 de hehe
TEVEDES
OOOPS! Am vrut sa pun titlul "VENIM"! Am gresit! Ca statul de drept in cazul RARINCA! N-am vrut, pardon! PS Organizatorii chestiei de duminica au incheiat contract cu OTL-ul? Au platit ceva? Ca aici situatia e inversa! Prestatia OTL-ului exista sigur, nu stiu daca si plata! No, Pityukam, mit szolsz?
Postat 12 Iunie 2015, 20:09 de TDS
V.E.N.I.N.
VENIM! Cum de nu?! Cu autobuzele OTL in care te topesti de caldura CA_CANICULA e la ea acasa! De ce sa functioneze aerul conditionat daca tot s-au dat bani seriosi pentru aceste autobuze noi? In ele, oricum in loc de aer respirabil avem afise cu REFERENDUM-ul! VENIM mancand pamantul ca ne intereseaza tare di tat ce smecherii imobiliare pedelist-peneliste se mai petrec prin Felix sau 1 Mai! VENIM, bre!
Postat 12 Iunie 2015, 20:05 de TDS
@petcu
Ha Ha Ha! Din moment ce inca esti pe aici, inseamna ca si tu esti postac. Hai.. Nu mai pierde vremea.. Esti important pentru viitorul si bunastarea acestui oras...(hihihi)
Postat 12 Iunie 2015, 19:44 de User anonimizat
@bihoreanoradea
Inteleg ca stapanirea MANG&CO ti-a cerut sa stai acasa, sa te exprimi prin absentarea de la vot si sa-ti consumi timpul ca postac. In acest fel, ai reusit sa te imprietenesti cu alti postaci care urmeaza aceeasi stapanire.
Postat 12 Iunie 2015, 19:37 de Petcu
fiecare cu ce poate
uitati-va la turci, ca tocmai au votat superorganizat, nu in haos ca la noi si necilivizat, cu sectii special destinate electorilor cu dizabilitati, cu legislatie simpla si nealambicata ca la noi, cu articole de informare in majoritate si nu de motivare etc.etc. cand urmeaza sa fie si la noi asa ceva ori mai asteptam sa indemne intai tribunul, dupa care vor merge la vot si oile... asta este.
Postat 12 Iunie 2015, 19:34 de vg
@anticomunist
Hai! Fuguta! Du-te cauta-ti prietenii (daca ai) si nu-ti pierde timpul pe aici. Stapanirea are nevoie de voturile tale! (sictir)
Postat 12 Iunie 2015, 19:14 de User anonimizat
Hai postaciiiiiiiiiii!
Ati mai facut de-un corn. Hai, bagati mare, ca pana la o paine intreaga mai e.
Postat 12 Iunie 2015, 18:58 de User anonimizat
Viitorul firmelor care sponsorizeaza PNL
Viitorul cetatenilor nu intereseaza pe nimeni! Chiar sin ceasul al 24-lea ne mintiti cu nerusinare! Rezultatul va fi pe masura sinceritatii voastre.
Postat 12 Iunie 2015, 18:43 de Sabau
Viitorul tău Ilie, nu al nostru !!!
.
Postat 12 Iunie 2015, 17:59 de WinDos
pass
Hai PA(SS) bolojane!
Postat 12 Iunie 2015, 17:58 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON