URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2015, 17:07

Ilie Bolojan: "Facem un apel către orădeni să ne dea o mână de ajutor ca acest referendum să treacă!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă referendumul din 14 iunie nu va fi validat, fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin se amână pe termen nederminat. "Un alt referendum pe această temă nu se va mai organiza", a spus primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul s-a prezentat în faţa jurnaliştilor însoţit de echipa de campanie de la referendumul din 10 mai, din care au făcut parte, printre alţii viceprimarul Mircea Mălan şi city managerul Eduard Florea.

Om cu om

În declaraţia sa, Bolojan a arătat că în condiţiile în care locuitorii din Sînmartin au votat deja fuziunea cu Oradea, unificarea celor două localităţi stă în exclusiv în puterea orădenilor. Edilul le-a mulţumit celor 37.000 de alegători care s-au prezentat în urmă cu trei săptămâni la urne, din care 36.000 de votanţi s-au pronunţat în favoarea unificării, şi a spus că pentru validarea referendumului este nevoie de cel puţin 57.000 de orădeni pentru a putea fi atins pragul minim legal de 30% din totalul alegătorilor.

"Miza este ca în 14 iunie să avem în plus la vot cel puţin 20.000 de orădeni", a declarat Bolojan, adăugând că pragul este greu, dar nu imposibil de atins. Bolojan le-a cerut orădenilor, în numele echipei sale de campanie, să sprijine eforturile municipalităţii de promovare a referendumului. "Facem un apel către orădeni să se implice şi să ne dea o mână de ajutor ca acest referendum să treacă", a cerut edilul.

Primii invitaţi să se implice în campanie au fost cei care s-au prezentat la urne pe 10 mai. "Dacă fiecare dintre cei 36.000 de orădeni care votat "Da" va convinge măcar un orădean să se prezinte la urne acest referendum, poate să treacă", a spus Bolojan. Edilul le-a cerut acestora să le explice vecinilor, prietenilor şi aparţinătorilor avantajele unificării.

"Vom pune la punct Băile Felix"

Primarul a spus că unificarea va avea doar avantaje şi că "Oradea nu pierde nimic". Potrivit acestuia, prin fuziune, oraşul îşi va mări importanţa zonală, va atrage mai mulţi investitori care vor înfiinţa mai multe locuri de muncă, va apărea concurenţa între companii pentru atragerea forţei de muncă, iar salariile vor creşte. "Prin creşterea numărului de locuri de muncă, vom avea mai multe venituri, încasările oraşului din impozitele pe salarii vor fi mai mari şi vom putea să rezolvăm mai repede problemele oraşului", a spus edilul.

Primarul a spus că prin fuziune cele două localităţi vor putea să îşi apere mult mai uşor resursa geotermală şi să se dezvolte ca un oraş turistic. "Vom pune la punct Băile Felix. Împreună, vom putea proteja mai bine resursa geotermală şi vom avea o putere mai mare să protejăm staţiunea de exploatarea gazelor de şist", a spus Bolojan.

Primarul a afirmat că prin alipirea staţiunii Oradea se va dezvolta ca un oraş turistic, cu implicaţii imediate în dezvoltarea companiilor de profil şi apariţia de locuri de muncă. În acest context, edilul a făcut un apel la toate firmele care trăiesc din turism, de la hoteluri şi pensiuni la restaurante, cafenele şi firmele de taxi, să se implice în mobilizarea orădenilor la vot, având în vedere vor fi principalele beneficiare ale unificării. "Astăzi, avem 270.000 de turişti pe an, oficial. În următorii 5 ani putem depăşi cel puţin cifra de un milion de turişti, iar mai mulţi clienţi înseamnă mai multe încasări", a spus edilul.

Cu degetul spre politruci

Ilie Bolojan a avut câte un mesaj către toate categoriile sociale care au refuzat, din diferite motive, să se prezinte la referendumul de acum trei săptămâni: activişti de partid, membri ai comunităţii maghiare, pensionarii şi nemulţumiţii de administraţia Bolojan.

În ceea ce priveşte partidele, edilul a spus că acestea ar trebui să vadă dincolo de jocurile politice interesul oraşului. "Într-o ţară normală, partidele politice susţin proiectele majore ale comunităţii. Bunăstarea oraşului este mai presus decât orice calcul politic", a arătat Bolojan.

Edilul a ţinut să le transmită politicienilor, cu ţintă clară la PSD şi UDMR, că sabotarea referendumului se va întoarce împotriva lor. "Dacă referendumul va cădea pentru că a fost sabotat, liderii partidelor politice trebuie să fie conştienţi că îşi asumă ruşinea de a nu fi pus umărul la dezvoltarea acestui oraş şi judeţ", a spus edilul, care le-a reamintit acestora că "pe o funcţie, sau alta, au depus un jurământ că vor face tot ce le stă în putiinţă pentru binele locuitorilor".

Prosperitatea nu ţine cont de etnie

În ceea ce priveşte mesajul adresat comunităţii maghiare, Bolojan a arătat că fuziunea nu se face în detrimentul minorităţii maghiare, iar bunăstarea nu se împarte pe criterii etnice. "Membrii comunităţii maghiare nu s-au prezentat la vot pentru că li s-a spus că prin fuziune ponderea comunităţii maghiare ca scădea foarte mult şi se va ajunge sub pragul de 20% prevăzut de lege pentru inscripţionarea bilingvă a denimirilor de străzi. E adevărat că va scădea cu un procent, de la 24,9% la 23,9% dar fuziunea nu se face pentru a diminua ponderea populaţiei maghiare, ci pentru dezvoltarea oraşului. Dacă mâine comuna Borş ar dori să fuzioneze cu Oradea, exact acelaşi lucru l-aş face ca şi în cazul comunei Sînmartin", a spus Bolojan.

Primarul a arătat că oraşul are nevoie mai mult ca oricând de implicarea tuturor locuitorilor săi. "Dacă românii şi maghiarii pot vedea trecutul în mod diferit, eu cred că în ceea ce priveşte construcţia viitorului nu se poate face decât împreună. O stradă neasfaltată şi un parc mai puţin afectează în mod egal şi românii şi maghiarii, iar prosperitatea se distribuie către toţi membrii comunităţii indiferent de etnie sau confesiune".

Edilul a atras atenţia că bunăstarea poate fi construită doar pe relaţii bazate pe încredere şi respect reciproc, iar minoritatea maghiară nu va reuşi să obţină drepturi suplimentare decât cu sprijinul românilor. "Eu cred că în aceşti ani Primăria a dovedit că respectul pentru etniile şi confesiunile din Oradea este un drept câştigat", a spus Bolojan.

Apel către pensionari

Edilul a făcut apel inclusiv la pensionarii orădeni care în ciuda mesajului din campania precedentă privind gratuitatea pe transportul în comun extinsă până în Sînmartin nu s-au prezentat la urne pe 10 mai.

"Persoanele de vârsta a treia ar trebui să fie conştiente că, dacă copiii lor au plecat la facultate în alt oraş şi poate s-au stabilit acolo, sau chiar au plecat în străinătate, au făcut-o pentru că nu se puteau realiza aşa cum ar fi dorit în oraşul lor. Din acest motiv cred că fiecare orădean în vârstă are un interes direct ca fiul sau nepotul său să fie cât mai aproape de el ca să îl poată sprijini atunci când va avea nevoie", a spus Bolojan.

Edilul a făcut un apel la venerabilii oraşului să sprijine ideea fiziunii localităţilor Oradea şi Sînmartin nu pentru gratuităţi pe mijloacele de transport în comun sau intrarea la ştrand, ci pentru bunăstarea lor şi a urmaşilor lor. "Viitorul copiilor şi nepoţilor lor merită o prezenţă la urne".

"A nu te duce la vot este o mare eroare!"

Primarul nu a scăpat din vedere nici categoria orădenilor nemulţumiţi de măsurile pe care le-a luat de-a lungul celor două mandate, de la persoane expropriate pentru a putea face lor unor investiţii ale oraşului până la orădeni amendaţi pentru parcare sau pur şi simplu iritaţi de deranjul provocat de şantierele din municipiu. "Aceste mici nemulţumiri, justificate sau nu, sunt mult prea mici faţă de miza dezvoltării oraşului. Orădenii vor avea posibilitatea să ne taxeze atunci când va veni vremea", a spus edilul cu trimitere la alegerile locale din  vara anului viitor.

Primarul a spus că absenteimul se va întoarce împotriva celor care refuză să se prezinte la vot. "A nu te duce la vot este o mare eroare! Pe 14 iunie orădenii nu se duc să voteze pentru un candidat politic sau altul ci pentru ei şi viitorul lor şi al familiilor lor".

În încheierea declaraţiei sale, Bolojan a spus că orădenii care doresc să se implice în promovarea referendumului din 14 iunie o pot face alăturându-se echipei de campanie. "Avem nevoie de oameni care să îi convingă pe alţii, să distribuie pliante, să împărtăşească cu ceilalţi orădeni informaţii despre avantajele fuziunii", a spus edilul.

Primarul a mai anunţat că referendumul din iunie va fi organizat cu costuri minime, aşa că municipalitatea se bazează pe implicarea voluntară a unei mase cât mai mari de orădeni. Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face apelând echipa de campanie pe adresa de email referendum@oradea.ro sau la numărul de telefon 0259.409.458.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
104 Comentarii
IMP
@OradeaCivitas 1. Bravo, dacă ați câștigat, FELICITĂRI! Mă întreb cum ați strămutat procesele dar dacă ați reușit foarte bine!Ei, mai îmi scapă și mie câte ceva! 2. Drumuri la Voluntari nu am făcut pentru că, ce să vezi, s-a inventat votul prin corespondență așa că la Adunările IMP nu am participat nemijlocit!! 3. Prejudiciul evident a fost creat de FILIP! Atât pentru municipiu cât și pentru persoanele fizice. Dar să închei o TRANZACȚIE întemeiată pe falsuri ȘTIIND CĂ SUNT FALSURI(că tu singur le-ai calificat așa)MIE MI SE PARE EXTREM DE GRAV! PMO a fost prima care a zis de contractele fictive, PMO a făcut Plângerea penală(am și numărul Dosarului dar din discreție nu îl scriu!)și PMO este cea care pare să facă blat în Dosarul de la TB pentru penalități! 4. Urda este o marionetă DORALY-istă, MATEESCU este cel care trage acum sforile(evident tot la comanda lui Iaciu) 5. Situația mea juridică? NU ÎNȚELEG! nu am nici o situație juridică sau nu pricep ce vreți să spuneți!
Postat 28 Mai 2015, 10:21 de TDS
@TDS2
@TDS: Nu va grabiti sa sapati. Procesele nu au fost la Oradea tinute ..stiu eu de ce..., si a existat si o rezolvare pe cale amiabila, suf de avantajoasa pt mine. HCL respective oricum nu au nici o sansa, si a fost un efort disperat din partea PMO si Bolojan de a diminua un prejudiciu creat de Petru Filip si de evolutia ulterioara a pietei imobiliare, care, pe buna drepate, ne asteptam amandoi sa distruga irevocabil Impact-ul (care a supravietuit totusi pana la urma). De asemenea, nu cred ca trebuie sa va explic eu ce a facut Impact in alte orase, care au iesit si mai tepuite.
Postat 28 Mai 2015, 09:43 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: Despre ce vb? Numai costurile drumurilor la intalnirile AGA pana in Volutari si timpul pierdut cuantificat in bani fac o suma frumusica. Defapt, cand toata ziua o ardem pe la CAOR normal ca e si timp si de unde. Ca fapt divers d-le TDS, eu am castigat atat ca parte vatamata persoana fizica un proce cu Impact, defapt chiar 2, ca unul eram asociat cu cineva, si am sanse mari sa il castig si pe al 3-lea, ca persoana juridica, pe chestiuni de ..ati ghicit TVA. De la Popp la Urda, cu informatiile necesare obtinute prin diverse cai (ca doar ati vazut ca iti tre anumite parghii sa aflii ce conteaza cu adevarat, parghii pe care Dvs, degeaba sunteti actionar impact ca nu le aveti), toti au scheleti in dulap. Am crezut ca dialogand cu Dvs. poate fac quatrick-ul (sau un hattrick + 1 daca vrei Dvs :D) dar se pare ca risc mai mult, mai ales din cauza situatia Dvs juridice.
Postat 28 Mai 2015, 09:36 de OradeaCivitas
BLABLABLA
...si din nou se monopolizeaza discutia. Cartierul Impact si paraul Paris, cele doua mari probleme, de fapt singurele probleme ale acestui oras, toate eforturile ar trebui canalizate acolo. Oare atunci cei doi latrai s-ar linisti?
Postat 28 Mai 2015, 09:36 de Neutryno
OK
@OradeaCivitas:1. Pe Pufuleț Ponta l-a pus! Dar Ponta l-a și dat jos(nu intru în detalii de ce și cum și ce contribuție a avut sau nu cineva). Însă pe Pufuleț nu-l acuz foarte tare de atitudinea din procesul cu mine. El era avocatul adversarului și ca orice avocat își apără clientul prin orice mijloace! Chiar spunând minciuni! 2. Cheltuielile de judecată au fost consistente dar nicidecum 20% din valoarea imobilului!(nu știu unde v-ați putut interesa??!!). Evident că acei bani nu-i voi recupera niciodată! Dar se compensează cu satisfacțiile de alt gen! 3. Deși multă lume îmi cunoaște identitatea nu cred că este FAIR PLAY să-mi scrieți ÎN CLAR numele într-un comentariu! În definitiv NU SUNT PERSOANĂ PUBLICĂ. Dar dacă vă face plăcere, e OK! Și dacă redacția \bihoreanul acceptă, iar e OK!
Postat 28 Mai 2015, 09:15 de TDS
Unificarea o punem in discutie anul viitor,cu un alt primar la carma.
Punct si de la capat.@OradeaCivitas -Sunteti in eroare, dar inteleg ca sunteti "de serviciu" .Daca am dreptul la argumente(atat de cerute de Propaganda PRO Bolojan, PRO unire),atunci am sa continuu:Este grav ce afirmati -"nu cred ca ar fi o chestie buna pt un spital care credeti-ma, sigur are ce face cu banii aia (adica sa ii bage in ingrijirea oamenilor)".Este PENAL.Un spital fara o statie de PREEPURARE este in afara Legii. Sanatatea cetatenilor este un scop,un deziderat in sine propus de corpul medicilor care activeaza in cadrul Spitalului sau un mijloc de a produce bani? Nu cred ca se doreste imbolnavirea cetatenilor pentru a-si propune apoi vindecarea acestora ,cu atat mai mult cu cat exista Legi care reglementeaza statutul de functionare ale spitalelor. Spuneti ca "Bolojan nu are nici o treaba"cu Spitalul sau cu paraul Paris? Am stiut ca se va spala pe maini de aceasta "afacere Paris "! Garda de mediu, APM Oradea si Pasztor Sandor sunt de vina ?I-am avertizat pe fiecare ce-i asteapta.Cine semneaza , plateste !Bolojan se pare ca nu a prea semnat,numai ca a facut trafic de influenta.Documentele din mass media,din 2011 incoace vorbesc de la sine.Mare CARACTER acest BOLOJAN.Deci,eu nu am nimic de impartit si de reprosat omului Bolojan .Eu am o problema cu PRIMARUL Oradiei: care sfideaza orice opinie venita din public, care expropriaza fara o justa despagubire ,care praduieste banul public fara a da socoteala( vezi raportul Curtea de Conturi),care foloseste Consiliul Local ca pe o masina (de VOT),care nu a participat la nici o sedinta de audienta planificata cu publicul oradean,care nu respecta Legea,care demoleaza Oradea prin proiecte intocmite pe genunchi,fara autorizatii de constructii,fara acord de mediu ,care vrea sa indexeze 25 proiecte realizate intr-un an,proiecte fuserite in graba pentru a fi terminate la timp,in detrimentul calitatii,imobile zona de impozitare fara conectare la reteaua de canalizare a orasului(str.Salvarii, str.Branului,blocuri zona Spitalul Judetean -deversare apa menajera direct in paraul Paris) .Deci,unificarea o punem in discutie anul viitor,cu un alt primar la carma.
Postat 28 Mai 2015, 00:05 de platona
@TDS
ERATA: PE Lucian Dan Vladescu cine l-a protejat si sprijinit la Bucuresti. TOCMAI PONTA?
Postat 27 Mai 2015, 22:08 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: M-ati dezamagit CRUNT: Citat din Dvs: "@OradeaCivitas Oh, nu! URA mea este vis-a-vis de PDL! Evident transferată acum asupra întregului PNL! PNL-ul m-a dezamăgit profund! Față de PSD am doar o simpatie!" Simpatie???????? Sunteti asa credul sa aveti simpatie fata de PSD? HAHAHAHA! L Anaf in voluntari cine era. Un PSDist. La Anaf la minister, cu plangera 2... cine era, tot un PSDist. Pe Lucian Dan Vladescu. TOCMAI PONTA!!!!! DESPRE CE VB??????????? Am crezut ca poate voi ajuta in lamurirea situatiei Dvs., macar de dragul, meu, mai ales datorita problematicii TVA ului invocate de DVS, dar acum imi dau seama ca sunteti doar o marioneta politica... Imi pare tare rau ca m-am straduit sa vad cat mai calr pct. Dvs de vedere. Totul a fost in VAN!!!!!!!!
Postat 27 Mai 2015, 22:07 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: Pe Vladescu cum l-ati "rezolvat"? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cand ai vazut ca nu puteti sa ii faceti nimic v-ati inlocuit vecehea fantasma obsesiva cu Bolojan?
Postat 27 Mai 2015, 21:42 de OradeaCivitas
@TDS
@De ce va bucurati d-le? Pe mine m-a amarat modul incare Dvs. puneti problema in cazul tranportului. De ce sa fie probleme cu apa?, mai ales acum cand e vara? Ce vina are Bolojan ca conductele sunt vechi. Sa stiti ca unii dintre noi lucram si nu avem banii Dvs. de spart pe proprietati si procese ulterioare (care, din cate m-am interesat, au ajuns in cazul Dvs. la circa 20% din valoare finala si totala a imobilului (incluzand si cheltuieli auxiliare ma gandesc) De ce v-ar bucura raul altuia? Spre exemplu eu stau intr-o zona cu gaz, dar daca am pe cineva bolnav, care depinde de CET, si de apa furnizata de acesta, de ce va comportati asa? De ce va coborati la un astfel de nivel. Probabil ca nu va veti recupera niciodata acei bani. La modul in care ati actionat pana acum, impulsiv si deloc inspirat, ce asteptari ar mai putea avea cineva? Va dati arama pe fata. Sunteti un rechin imobiliar mai mic care a fost mancat de altii mai mari, un fel de victima a la FNI din anul 2000.
Postat 27 Mai 2015, 21:37 de OradeaCivitas
E.J.
S-a apucat si Jenei sa sustina REFERENDUM-ul! Nu stiu, parca el era cu PDL-ul(bleaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh).Si tot are dubla cetatenie! Dar poate ar fi fost mai bine sa sustina echipa FC Bihor! Zic!
Postat 27 Mai 2015, 18:42 de TDS
CONTINUAM
@OradeaCivitas: OK, nu ne oprim! 1. Cauza D-nei cu sotul fost Presedinte de Tribunal este cu IMPACT-ul dar difera de a mea! Acolo pe langa IMPACT mai era implicat si MTS Leasing(alta poveste)! Eu am spus clar: singura persoana fizica din Oradea care a castigat un proces cu IMPACT-ul este madam avocat! Nu am spus ca era o cauza identica cu a mea! IMPACT-ul a mai avut multe procese cu diferite persoane fizice(acelea identice cu madama) dar le-a castigat pe toate!Cred ca aici a fost nesansa mea! Daca eu castigam cu DOL-ul reticent se crea intr-adevar un precedent! De aceea a si fost adus avocatul Pufuletz! Intre timp am purtat discutii cu fosti angajati IMPACT care desi nu o spun cu toata gura, subtil, imi dau dreptate! Cu CEDO nu gresesc dar sa fie cum ziceti Dvs(ca intre timp am remarcat ca vorbiti la persoana a II-a, deci procedez si eu in consecinta). In rest daca povestea cu autobuzul "v-a amarat" nu pot fi decat bucuros! Poate i-a amarat si pe altii! Punct ochit punct lovit! Sa de Domnul sa nu fie apa calda in tot orasul in zilele premergatoare Referendum-ului si problema e rezolvata. Daca ar fi sa nu treaca acest REFERENDUM mi-ar place sa fie invalidat pentru o prezenta LA LIMITA! Asa, un 29,88%! Wow!
Postat 27 Mai 2015, 18:23 de TDS
@TDS
@TDS: 1. Gresiti. Aveti deja indiciul in paranteza. Pentru mai multe informatii cititi si: elefant.ro/carti/carti-de-specialitate/drept-legislatie/dreptul-de-proprietate-in-jurisprudenta-cedo-dreptul-la-un-proces-echitabil-dreptul-la-un-recurs-efectiv-172627.html. 2. Totodata, presupunand ca Dvs, ca si acea partea care a primit compensarea erati in situatii litigioase identice sau FFF asemanatoare, puteati ulterior marsa pe un precendent (sotia fostului presedinte de la Curte care a avut castig de cauza), in cazul recursului la CEDO. 3. Sfida este gresala mea. E un cuvant in italiana, intrucat intre timp ce dialogam cu Dvs. analizam o documentatie in acea limba si se pare ca mi-a ramas cuvantul pe creier. 4. Nu stiu exact ce impact au parerile noastre asupra celor din jur. Stiu doar ca ce ati facut azi in autobus e nepotrivit. Cred ca asta m- amarat putin ca sa zic asa. Rezonez cu nemultumirea oamenilor, si chiar si eu, care incerc sa folosesc la maxim bicileta, resimt santierele din oras. Dar aleg totusi sa consider ca asteptarea va fi meritat cand diversele proiecte vor fi implementate.
Postat 27 Mai 2015, 14:44 de OradeaCivitas
OBLIGAT
@OradeaCivitas Chiar m-aș opri dar văd că nu se poate! Instanța a pronunțat O DECIZIE pe o anumită speță! DOL DOL DOL DOL DOL! Pe care am acceptat-o. PUNCT! Care CEDO? La CEDO te poți adresa DOAR pe anumite chestiuni! Cum demonstram eu că nu am avut parte de un proces corect? Că aparent am avut! Dacă asta a fost convingerea intimă a lui C.M. că nu a fost DOL, asta e! Dar IMPACT-ul în cârdășie cu Primăria NU A PRACTICAT PREȚUL CORECT în contractele de v/c! Cel rezultat în urma unei LICITAȚII PUBLICE! Primăria trebuia să se asigure că ceea ce s-a LICITAT se aplică! NU A FĂCUT-O!Asta e altă speță! Care nu a făcut obiectul vreunei acțiuni! Din nou PUNCT! Sigur că este o țară liberă! Asta tot spun și eu! Fiecare are dreptul să se exprime(chestia cu bănuiala era mai mult o picanterie!). Nu înțeleg ce înseamnă SFIDA?! Dar pe ceilalți de ce îi interesează părerea mea și încearcă să o modifice? Aici venim fiecare cu argumente proprii, ne contrazicem, dăm răspunsuri! Cine citește analizează ambele păreri și își formează propria lui părere. DUPĂ CARE FACE CUM CREDE DE CUVIINȚĂ! Se duce la vot și votează DA sau NU sau NU SE DUCE!
Postat 27 Mai 2015, 13:36 de TDS
@TDS
TDS: 1. Poti sa ai ce banieli vrei. E o tara libera. Te asigur ca deja ma declaram exapserat de aceste comentarii cu Impact, si am zis sa incerc sa vad daca persoana respectiva merge pana in panzele albe ca are motiv SAU a ramas doar o himera din toata treaba. Din moment ce nu instanta RO ti-a dat o hotarare definitiva si irevocabila trebuia sa accepti. Cat despre "puterea" acelui domn, stim noi la care ne referim, stati linistit. ;)). De asemenea, prin neacceptarea demersurilor ulterioare la ICCJ, v-ati anulat si sansa unor eventuale demersurilor la un CEDO (dreptul la un recurs efectiv), ceea ce arata ca, cel putin la acel moment, nici macar Dvs. nu mai credeati intr-o solutionare macar amiabila, daca nu chiar si cu castigul Dvs. de cauza. 2. Daca DVS aveti o parere, bazata pe sfida Dvs cu PMO, de ce va intereseaza si parerea altora pe care incercati sa o modificati?
Postat 27 Mai 2015, 13:08 de OradeaCivitas
NU CRED
@OradeaCivitas 1. Nu am mers la IICJ pentru ca pe vremea aceea POPP era și mai puternic la București! Deci nici o șansă! zi situația ar fi stat altfel decât în 2009! 2. Nu știu, doar avocata știe 3. Nu, acțiunile nu-mi acoperă pierderea! Nu sunt multe, am vrut doar să ajung în interiorul IMPACT-ului 4. Da, a fost un tun cu complicitatea cuplului Filip&Boloș! 5. Dacă până în 2013 Bolojan a avut o poziție corectă, și-a schimbat-o BRUSC! Aici fac legătura cu REFERENDUM-ul în sensul că și Bolojan MINTE cât poate în toate domeniile! Așa cum a făcut-o cu IMPACT-ul, așa face cu REFERENDUM-ul(promisiuni mincinoase!). 6. Sunt de acord că ultimele comentarii chiar au fost la detaliu dar am vrut să răspund întrebărilor! În rest, cu IMPACT sau fără tot nu sunt de acord cu FUZIUNEA ȘI PERSONAL MĂ OPUN EI! SĂ VEDEM PE CÂȚI VOI CONVINGE ÎN ACEST SENS! ÎNCĂ O DATĂ, NU CRED ÎN FUZIUNE ȘI DACĂ EA NU VA TRCE VA FI ȘI(ȘI)O RĂZBUNARE FAȚĂ DE BOLOJAN! PS Încep să am bănuieli în privința identității lui OradeaCivitas
Postat 27 Mai 2015, 11:57 de TDS
@TDS
@TDS: 1. Asa presupuneam si eu: "Pentru că am preferat să nu promovez recurs la ICCJ sentinta a devenit definitivă și irevocabilă." De ce nu ati preferat sa mergem mai departe? 2. Compensare in cazul avocatei care e sotia fostului presedinte de la tribunal cum s-a realizat? 3. Ati luat actiunile la un pret bun. Azi ele si-au crescut valoarea cam de 4x. Daca ati luat mai multe nu va puteti acoperii macar pierderea personala? Daca tot sunteti deja mult in pierdere? 4. Imi dau seama deja dupa ceilalti proprietari ce tun s-a dat acolo. Probabil Dvs. ati cazut la mijloc SAU defapt nu exista o cauza de fond in actiunea Dvs. Daca va rog frumos, sunteti de acord sa separam odata pentru totdeauna subiectul impact de referendum? Imi e clara parerea Dvs., si Dvs va e clara a mea, dar cred ca e mai ordonat sa separam subiectele si sa mai lasam oamenii sa respire. Sunteti de acord? Inteleg parerea Dvs despre referendum, Dvs o intelegeti pe a mea, haideti sa lasam oamenii sa respire o perioada. Si daca e sa vb sa ne referim strict la Impact cand situatia o permite.
Postat 27 Mai 2015, 11:42 de OradeaCivitas
TABLOU
@OradeaCivitas În cartier mai dețin proprietăți 3(TREI)judecători + avocata cu pricina + o fostă juristă din PMO + Inspectorul șef de la ISC Bihor din perioada când afacerea IMPACT mergea strună! Evident, nimeni nu interzice nimănui să dețină proprietăți unde dorește! Eu doar am descris tabloul!
Postat 27 Mai 2015, 11:25 de TDS
RĂSPUNSURI
@OradeaCivitas La Oradea IMPACT a avut numeroase procese! Singura persoană din Oradea care a câștigat este o avocată din Oradea care/ABSOLUT ÎNTÂMPLĂTOR, SIMPLĂ COINCIDENȚĂ!/este soția fostului Președinte al Tribunalului Bihor! Acum este avocata IMPACT la Oradea și este cea care i-a apărat și pe cei aprox. 20 de angajați IMPACT(sau rude ale acestira)în procesele cu PMO(de fapt CLO)pentru teren, adică exact CONTRACTELE FICTIVE invocate de Primărie! Evident, ceea ce am scris eu este o relatare, o descriere și atât. Eu m-am luptat cu avocatul Vlădescu(zis și Pufuleț)ajuns în 2013 Președintele ANRMAP! O scurtă perioadă și chiar nu vreau să scriu aici de ce nu mai e(sau despre cei care au pus umărul să nu mai fie!)
Postat 27 Mai 2015, 11:21 de TDS
1,2,3,4,...
@OradeaCivitas: 1. Nu știu numărul(Primăria a depus Plângerea/scrie în articol)dar măine pot să-l spun(pentru că îl am și eu notat undeva). 2. Procesul meu cu IMPACT a fost întemeiat pe DOL(reticent)și a fost pierdut(apel) la CAO! Pentru că am preferat să nu promovez recurs la ICCJ sentinta a devenit definitivă și irevocabilă. Atâta timp cât partea care câștigă pretinde cheltuieli de judecată iar partea care pierde le acceptă așa cum au fost pretinse, evident că am achitat cheltuieli de judecată 3. Alte acțiuni în justiție nu am avut. A promovat PMO o acțiune în obligarea IMPACT-ului să-mi mai vândă o casă(de data aceasta la prețul stipulat în contractul de asociere în participațiune)în care am avut calitatea de intervenient! Acțiunea nu s-a finalizat la cererea mea adresată PMO de a o retrage! Nu am mai vrut încă o casă! 4. Acțiuni administrative au mai fost(în special la AFF/CNVM), soldate cu avertismente sau amenzi(Poliția Locală)! 5. Alte acțiuni administrative sunt în curs de desfășurare 6. Dan Ioan POPP a dispărut de pe scenă, la fel Carmen Săndulescu, Dimitrios Sophocleous, Milicin iar acum te asigur că nici Iaciu sau Mateescu nu se simt foarte bine!7. La data achiziției prețul unei acțiuni era de aprox. 0,40 lei!
Postat 27 Mai 2015, 11:14 de TDS
@TDS
Apropo, cat era o actiune la Impact SA cand ai cumparat tu?
Postat 27 Mai 2015, 10:55 de OradeaCivitas
@TDS
Ce plangere penala? D-mi un numar de intrare te rog. Apropo, ca sa tie lumea, SPUNE-NE TE ROG CLAR (cu da sau nu) DACA AI PIERDUT DEFINITV SI IREVOCABIL PROCESUL cu Impact, si daca orice alta actiune juridic-aministrativa s-a soldat cu zero rezultate. Si de ce te-au pus sa PLATESTI TU, inclusiv cheltuielile de judecata.
Postat 27 Mai 2015, 10:53 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: Ai explicat total incorect persoanelor, las-o ca macane cu obiectivismul tau. In primul rand T1 e O LINIE SPECIALA INFIINTATA strict datorita si pe perioada lucrarilor din centru. Si oricum, 99% din orasele din orasele din RO nu au fost gandite pentru fluxurile actuale de trafic. Trecand peste acest atrgument de bun simt, de care ar trebui sa fi constient (poti observa in Cluj sau TM sau Arad aceleasi probleme). Le-ai indus faptul ca dincolo de sigur, o oarecare incompetenta a OTL, problemele sunt defapt lucrairle, si primarul care se ocupa de ele, care e acelasi primar care organizeaza un referendum. Prin umrare omul trebuie pedepsit. Da in masa' ce va fi in viitor in Oradea si cum va arata. In fine, repet. DACA EI TE-AU CREZUT, fara sa verifice informatiile si sa faca comparatiile necesare, atunci ORADEA va dormi cum isi asterne.
Postat 27 Mai 2015, 10:49 de OradeaCivitas
JENI, JENI...
@OradeaCivitas: Păi au fost prezentate! Chiar de către Jeni Borbei! Doar că înainte de MAREA ÎMPĂCARE BOLOJAN/MATEESCU(IMPACT)! Deci în 2013 BOLOJAN a făcut un mare pas înapoi! Să vedem dacă organele se vor lăsa păcălite! Că dacă da Plângerea penală a PMO poate fi interpretată drept "denunț calomnios"!(Deși NU E, sigur, sigur!)
Postat 27 Mai 2015, 10:48 de TDS
@TDS
OMULE..iar DELIREZI!!!!!!!!!!!! Eu nu am avut problema cu citatele in sine ci cu faptul ca acele citate trebuie prezentate persoanelor compeente nu pe Ebihoreanul!!! Intelegi! ????????????
Postat 27 Mai 2015, 10:37 de OradeaCivitas
INTERESUL
@OradeaCivitas Observ că atunci când e în favoarea ta CITATELE sunt bune!(DIGIq24) Când eu am dat citate din Bihoreanul ai zis că Bihoreanul nu e Tribunal(deși am citat din Bihoreanul o relatare tocmai a Primăriei!).
Postat 27 Mai 2015, 10:09 de TDS
ASTA E, AM ȘI EU OBSESIILE MELE
@OradeaCivitas: 1. N-ai citit cu atenție! Am explicat că întârzierea autobuzului nici măcar nu se datora aglomerației! Pur și simplu așa lucrează OTL-ul(aflat în subordinea CLO). În schimb propagandă REFERENDUM-ului se face prin OTL! 2. Nu am manipulat pe nimeni! Le-am sugerat o atitudine! Se părea că au îmbrățișat ideea! Mai departe ei vor proceda cum vor dori!
Postat 27 Mai 2015, 10:05 de TDS
@TDS
@TDS: Daca oamenii din acel autobus nu au inteles ca orice proiect mai mare creaza un dernaj inevitabil, si care merita, datorita urmarilor ulterioare, atunci Oradea merit sa fie un oras de cacat, as cum iti doresti si tu. STII CE SPUI TU DEFAPT?: Daca eu si tu locuim pe aceeasi strada, si tu vrei sa se schimbe niste conducte, astfel incat sa nu mai fie pierderi pe retea, eu vin si zic ca mie nu imi trebuie un astfel de deranj, pentru ca eu vreau sa imi parchez masina in fiecare zi in fata blocului si nu vreau vreau sa fie sparta strada si sa NU pot intra cu masina. TU AI VIZIUNE dar acesta viziune iti e intunecata de obsesia ta impotriva lui Bolojan. Daca acei oameni au totusi cat de cat creier, nu se vor lasa influentati de un necunoscut. Sau oricum, se vor informa inainte de a lua o decizie. Daca in schimb se lasa manipulati fara sa isi bata si ei capul, atunci, dupa cum am spus, ORadea merita sa stangneze, si, SA REGRESEZE, indiferent cine si cand va fi primar.
Postat 27 Mai 2015, 09:53 de OradeaCivitas
@PLATONA
@Platona. 1. Acele institutii la care va referiti Dvs., sunt defapt AR si Garda de Mediu. Ele AU COMPETENTE nu exista de ieri sau de azi, asa cum nici situatia paraului Paris nu exista de ieri si de azi. 2. Initial CA SI AZI, discutiile vizau oricum facerea (si refacerea) retelei de canalizare. In aceste conditii este aiurea sa se investeasca si intr-o statie de epurare. Plus ca, in mod normal, reactivii si substantele folosite in mod curent de catre spital nici nu se deverseaza in reteua publica, ci se proceseaza in conditii speciale, de catre persoane juridice avizate. 3. In calitate de reprezentat, la acel moment al ABA, Pastor Sandor a trebuit sa se implice. 4. DESII EU NU SUBESTIMEZ problema poluarii (ci doar modul tendentios in care Dvs. o tot ardeti cu Bolojan e de vina pt tot, inclusiv pentru faptul ca delfinii sunt mamifere) dar si Dvs. trebuie sa fiti la curent cu reaalitatile sistemului sanitar romanesc. Daca vi si arunci o amenda enorma spitalului si/sau impui achizitia de statie de epurare - care nu e ieftina (exemplu concret: o statie simpla, pentru circa 15 persoane, cu 2 decantoare, costa in jur de 6000 RON...ATENTIE AM SPUS 15 persoane, nu 1000+ cat ar fi nevoie), nu cred ca ar fi o chestie buna pt un spital care credeti-ma, sigur are ce face cu banii aia (adica sa ii bage in ingrijirea oamenilor). Daca Dvs. doriti acest lucru, atunci imi pare rau. 5. Ce proiect pe POS Mediu? Ce tot vb acolo? Pe POS Mediu s-a incercat deoarece la acel MOMENT NU MAI ERAU BANI LA MINISTER. Si v-am explicat si anterior de ce e nevoie de fonduri de la minister. Pentru ca lucrarea tine de competenta unor autoritati nationale. 6. SI, CA SA INCETATI ODATA PENTRU TOTDEAUNA cu obsesia Dvs. anti Bolojan (desii articolul are un total alt subiect iar postarea Dvs. nu are legatura, nici de facto si nici de jure nici cu primaria nici cu referendum-ul): "Anul trecut, inspectorii de mediu au fost sesizaţi că soluţii de curăţenie şi dezinfecţie folosite de spital au fost deversate în pârâul Paris, care curge prin zonă. Autorităţile au făcut controale riguroase la sistemul de canalizare al unităţii medicale. Cu ajutorul unor coloranţi introduşi în instalaţia sanitară au fost descoperite mai multe fisuri în conductele de deversare. Spitalul a primit un termen în care să remedieze problemele; în caz contrar risca o amendă de 100 de mii de lei. Unitatea a scăpat de aceasta după ce a demonstrat că a făcut reparaţiile cerute. "Probele care s-au efectuat în cursul dimineţii au ieşit toate bune. Spitalul Judeţean şi-a făcut datoria şi-şi cere scuze dacă, neştiind ce se întâmplă, a poluat acest pârâu", a declarat dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea." (sursa digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Spitalul+Judetean+din+Oradea+a+scapat+de+o+amenda+de+100+000+de+). Ati fi preferat ca acesti 100 000 sa fie folositi pt amenda sau pt pacienti? Intrebarea e retorica pentru ca orice om de buna credinta ar raspunde doar intr-un anume fel.
Postat 27 Mai 2015, 09:40 de OradeaCivitas
T1
Azi zeci de oameni am așteptat autobuzul T1 la Emanuel aprox. 25 minute! Nu era problema aglomerației(auotbuzul 19 a venit). Urcați în sfârșit și dispuși precum sardelele toți vociferau. IN ACESTE CONDIȚII CRED CĂ AM CONVINS UN AUTOBUZ ÎNTREG SĂ BOICOTEZE REFERENDUM-ul!
Postat 27 Mai 2015, 09:16 de TDS
EXPLICATII
@OradeaCivitas: e cam greu să scriu aici(în sensul de detalii). Dacă totuși vrei amănunte contactează-mă pe FB sau pisoiull2006@y.com! Foarte pe scurt acțiunea mea s-a întemeiat pe DOL(PMO și IMPACT au ținut ascuns contractul de asociere 14.519/2004 prin care prețul de vânzare prescris era 335 E/mp, eu necunoscând acest preț)iar Instanța a decis că nu a fost DOL pentru că aș fi știut ce semnez. PMO prin Filip a luat atunci apărarea IMPACT-ului. Ulterior Bolojan a susținut cauza mea, am depus în Instanță adresă de la PMO prin care se recunoștea că acel contract nu a fost public și nu aveam cum să-l cunosc dar nu s-a ținut cont! Una peste alta INSTANȚA nu s-a pronunțat asupra corectitudinii prețului din contractul meu(care evident nu era cel din contractul de asociere)ci asupra existenței/inexistenței DOL-ului! Deci după cum vezi Bolojan în rpima fază care a durat 5 ani a fost pe aceeași lungime de undă! S-A RĂSUCIT în 2013!
Postat 27 Mai 2015, 09:13 de TDS
comentariu
Pensionarii fie ca sunt de stanga, fie ca sunt de centru sau fie ca sunt de dreapta voteaza atat pentru transport gratuit si intrare gratuita la strand cat si pentru bunastarea copiilor si nepotilor lor daca voteaza. Aceste lucruri nu se exclud unul pe altul.
Postat 27 Mai 2015, 07:00 de nelu
Unificarea o punem in discutie anul viitor,cu un alt primar la carma.
@OradeaCivitas- te rog sa nu abordezi probleme pe care nu le stapanesti,doar din "obligatia" de al apara pe Bolojan.Din 2011 ai sa observi in toate publicatiile locale,mai cu seama Bihoreanul interesul manifestat de Bolojan in tandem cu Pasztor Szandor(pe aceea vreme dir. la ABA Crisuri)pentru intubarea paraului Paris. Motivul era construirea unei bretele de acces auto la Drumul Rapid,nicidecum nu au avut ca motiv poluarea – ca dovadă că spitalul Judeţean nu este obligat să aibă o staţie de preepurare. Nu mie trebuia sa mi se aprinda becul ci institutiilor abilitatea si a caror menire este sa vegheze la respectarea Legii,indiferent cine o incalca;in cazul de fata Primaria Oradea ,care are in subordinea sa Spitalul Judetean. Proiectul de Amenajare valea Pasteur ,repet : initiat de Bolojan in tandem cu Paszor Sandor ,avand ca titular ABA Crisuri a fost reclamat atat catre forurile abilitate din Romania cat si celor din UE.deoarece sunt cu accesare frauduloasa, mincinoasa,cu tentativa de a induce in eroare buna credinta a institutiilor europene ,pe axa5POS Mediu (adica paraias cu risc major de inundatii si viituri!!! ???).Ce spun hartile de hazard,evidentele ISU Crisana despre aceste "riscuri de inundatii si viituri" - nimic.Vazand ca sunt reclamati,au modificat proiectul, cu concursul APM Oradea, introducand un nou studiu "NO REGRETS".Acest nou studiu deci, neavand nici acesta acoperirea si motivatia legala a fost de asemenea reclamat,fapt ce a determinat Ministerul Fondurilor Europene sa-l blocheze.Din partea UE,am primit asigurari ca se vor face verificari legat de accesarea acestor fonduri.Proiectul trebuia sa demareze in luna martiesi avea ca termen finele anului 2015.Problema este ca nu s-a vrut efectuarea retelei de canalizare, ceea ce era imperios necesar pentru rezolvarea surselor poluante,ci s-a dorit realizarea INTUBARII,cu orice pret.Proiecte fara a se respecta Legea mediului sau a constructiilor,Primaria Oradea are o gramada,nu e cazul sa le reamintesc. "Bolojan nu face ce vrea el ca nu ii da voie legea."Ai ca asta a fost tare.@OradeaCivitas, mai lasa pe altul,tu ti-ai facut "datoria" cu prisosinta. Bravo.
Postat 27 Mai 2015, 02:18 de platona
@PLATONA: te rog nu mai dezinforma si arunca cu noroi
@Platona: Induci lumea in eroare. 1. Paraul PARIS va fi intubat. Primaria Oradea are doar competente si responsabilitati asupra zonei acoperite, deci post intubare. PARAUL PARIS NU TINE DE primaria Oradea ci de Administratia Bazinala de Apa Crisuri, care la randul ei tine de AR (Apele Romane) care este o Autoritatea Nationala!!!!!!!!! Deci nu locala. Bolojan nu face ce vrea el ca nu ii da voie legea. Cel cruia trebuie sa i te plangi AZI e PSDistul Dorel Dume (atentie, la momentul scandalului cu paraul Paris, sef la ABA era Dumitru Voloșeniuc). L-ai amintit si pe Pastor Sandor. El a fost implicat in aceest proiect pt ca pe vremea aia era secretar de stat la Departamentul de Ape, care ghici ce? si acest departament are competente nationale, nu doar locale. A plecat de mult de acolo cand a iesit UDMR din alianta cu PSD. 2. E interesant cum DOAR acum, dupa atatia ani de deversare ti s-a aprins si tie becul. Si doar de cand e Bolojan primar. Daca tu pui in contrabalanta ce s-a facut in oras cu neintubarea unui parau CARE NICI MACAR NU TINE DE PRIMARIA ORadea, eu cred ca tu esti cel care trebuie sa reevaueze situatia. Nu folosesc aceeasi exprimare ca tine ca e mai ok asa. 3. Ce spune raportul Curtii de conturi din 2013? Ca "s-au inregistrat la Primăria Oradea abateri, in valoare de 211.227 mii lei (din care, ATENTIE, 2.873 mii lei – prejudiciu). Cea mai mare parte din suma evidențiată ca abateri – 162.189 mii lei– a rezultat ca urmare a faptului că nu s-a respectat “prevederile legale privind modul de evidenţiere a bunurilor din domeniul public al U.A.T.M. Oradea date în administrare." O sa imi spui ca da' domne uite, 211 000 mii lei, ca bani publici ca nustiu ce ce. Ok, ai si tu oarecum dreptate. Dar inainte sa dai cu tunul, uita-te te rog cum se prezinta si alte primarii din tara la acest capitol (o primarie mica ca si Marghita a avut 46.955 mii lei abateri, din care 132 mii lei fiind prejudiciu.), SI verifica te rog si proportia abaterilor din bugetul consolidat amice. Sa vezi ca nu e asa cum spui tu la Oradea.3. Ce proiect a fost blocat? Ca nu spui nimic concret desii spui ca scrii negru pe alb. Cel al intubarii? Care repet, NU tine de Primaria Oradea (si deci nici de Bolojan). Daca a fost blocat e vina Ministerului dragul meu: "Ministerul poartă discuții pentru ca proiectul să fie finanţat cu fonduri europene în valoare de aproape 5 milioane de euro. Lucrările sunt complexe, pentru că implică și rezolvarea canalizării din zonă. "Consolidare de mal, după aia intubare, și deasupra, deci apa practic care vine va veni printr-un tub care nu se vede. Deasupra va veni canalizare apă și probabil, în unele locuri, va veni șosea deasupra sau drum", susţine Dumitru Voloșeniuc, directorul Administrației Bazinale de Apă Crișuri. Amenajarea suprafeței acoperite îi va reveni Primăriei locale. Dacă vor fi obţinuţi banii europeni, lucrările la pârâu ar trebui să se termine până la sfârșitul anului viitor. Oficialii ministerului Mediului vor încerca să mai obţină si fonduri europene pentru amenajarea a 17 kilometri din cursul pârâului Cosmo, în zona Paleului."
Postat 27 Mai 2015, 00:23 de OradeaCivitas
Unificarea o punem in discutie anul viitor,cu un alt primar la carma.
Neutryno - Si nu este corect sa vezi lucrurile asa ? Alb sau negru.Ma repet: problema poluarii paraului Paris, implicit a Crisului Repede nu este a mea ,personala. Spitalul poluator nu este al meu,paraul Paris si Crisul Repede nu sunt proprietatea mea. Problema ridicata de mine este una civica, de bun simt, de atitudine.care ar fi trebuit sa-i sensibilizeze pe edilii nostri in a lua masuri imediate,in favoarea protejarii mediului ,a sanatatii si veitii cetatenilor acestei urbi.Problema sesizata este foarte grava,chiar PENALA."Dereglarile grave" de care amintesti,sunt ale acestei administratii publice,conduse de un primar paranoic,care si-a pierdut simtul realitatii,insensibil la problemele si nevoile oradeanului,care se considera deasupra Legilor si pe care le ignora cu desavarsire. Cititi raportul Curtii de Conturi intocmit cu ocazia verificarii activitatii Primariei Oradea pe anul 2013 si veti ramane consternati de modul fraudulos in care sunt gestionati banii publici de catre aceasta administratie.In ceea ce ma priveste,urmare a sesizarilor facute "orbit de ura si de problemele, personale" un proiect initiat de Bolojan impreuna cu Pasztor Sandor de la ABA Crisuri a fost BLOCAT de Ministerul Fondurilor Europene,urmand controale de la forurile europene -Curtea de Conturi Europene Luxembourg, OLAF si de la Curtea Europeana de la Bruxelles.Alb sau negru,tovarase activist @Neutryno. Asta-i opinia mea,daca ai ceva impotriva,fa o sesizare la Partid.Unificarea o punem in discutie anul viitor,cu un alt primar la carma.
Postat 26 Mai 2015, 23:38 de platona
@Unomsimplu
@unomsimplu. Nu e vb de nici un basm si nici un viitor ipotetic. Eu ma refer la ce se poate realiza in viitorul apropiat-mediu, cu ce exista la indemana, inclusiv azi. 1. Parerea Dvs. ca Baile Felix nu vor reinvia o consider gresita, pt ca acolo potential exista. Nici chiar cand era si mai varza staatiunea nu ducea lipsa de turisti. Asa cum exista o serie de exemple pozitive si functionale in zona (Hajdu,Berettyoujfalu, etc) asa se pot aplica si aici. 2. Cei de acolo au demonstrat ca, si cand le era mai bine, dpdv al resurselor, nu au gestionat cum trebuie situatia. Se puteau face mai multe anii astia. 3. Dvs. suntei indreptatit sa va intereseze doar de Oradea ACUM, dar trebuie sa va puneti problema modului in care concurenta altor orase vecine, care deja au un avans decent fata de noi, ne va ingropa mai tare. Si asta in contextul unei regionalizari care, asa cum a fost prezentata acum ceva vreme, va arunca Oradea intr-un esalon pe care eu il consider nepotrivit pt un oras cu asa potential. Credeti ca eu traiesc intr-un glob de cristal? Nu. Si eu vad ce se intampla, cu bune cu rele, dar aleg ca in aceasta privinta sa am optica pe care v-am prezentat-o.
Postat 26 Mai 2015, 23:28 de OradeaCivitas
@OradeaCivitas
Ce treaba am eu cu Sabau si Mang ? In Oradea psd nu exista. Sunt doar o adunatura care umbla dupa posturi in deconcentrate cand psd ajunge la putere.Ma intereseza cum arata Oradea nu Felix.Tu mai crezi in basmele cu investitori?Cred ca turismul in Felix nu va renvia , de ce sa dau eu bani sa profite pensiunile din comuna? Sa plateascca ei daca vor modernizare
Postat 26 Mai 2015, 22:12 de unomsimplu
@TDS2
@TDS 2: Ma refer in instanta.
Postat 26 Mai 2015, 19:18 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: De ce nu ai avut castig de cauza impotriva Impact?
Postat 26 Mai 2015, 19:15 de OradeaCivitas
RAMANE CUM AM STABILIT
@Neutryno: Voua va da mai mult pe o postare? Sa ma reorientez! OK! Asta a fost o gluma amara! Exact tot ce am mai spus! Cine este "PRO" are VIZIUNE, vrea binele orasului, vrea dezvoltare, cine e "CONTRA" vrea de fapt sa-si rezolve problemele proprii(????!!!!!)sau are nevoie de medic specializat sau e taliban! Ma mir ca n-a zis nimeni ca as fi unul si acelasi cu AgentulTermic! Ei, iaca, suntem doi! Si am mai spus-o! Intrebati-l pe Bolojan ca ma stie! Sau daca nu vreti sa-l deranjati be Birtinas(ca poate se gandeste la alte nazbatii!)intrebati pe oricine din PMO! Va spune exact ce si cum! Deci ramane cum am stabilit(pentru oponentii fuziunii): BOICOT! Ceilalti mergeti mancand pamantul! NU VA OPRESTE NIMENI!
Postat 26 Mai 2015, 18:58 de TDS
@Unomsimplu
Cand ai fost ultima oara in Felix? Te rog nu-mi zi ca ti-a placut. Oricate ti-ar dicta Mang si Sabau, nu cred ca iti place... .
Postat 26 Mai 2015, 18:18 de OradeaCivitas
@Unomsimplu
Vom baga bani in Sinmartin, asa e, in idee in care, civilizand si imbunatatind statiune, acesti bani se vor intoarce aducand cu sine nu doar capitalul investit cat si plus valoare. Omleta fara spargi oua nu este, iar ca sa faci bani tre sa cheltui bani. Eu mi-am spus parerea de om caruia i-a fost crescut impozitul, i-a fost aplicata amenda ca am parcat aiurea, si nici nu sunt bugetar. Acum hai, scuipa pe parerea mea (se vede ca deja le stii pe toate, sic!) ca stiu ca de abia astepti.
Postat 26 Mai 2015, 18:16 de OradeaCivitas
DEZAVANTAJE
De ce nici unul din functionarii publici care posteaza aici nu vorbesc de faptul ca, oradenii vor plati impozite mult mai mari decat cei din comuna , iar investitiile vor merge prioritar spe comuna? Noi platim pt luxul altora?
Postat 26 Mai 2015, 18:09 de unomsimplu
altul
Cel care semneaza Platona, altul cu dereglari grave. Orbit de ura, vede o singura problema in lume. A lui! Ingusta lume ai d-le! Pentru d-ta totul e negru sau alb.Vezi ca altii pe-aici primesc 30 bani/post , deci mergi de-ti cere tainul!
Postat 26 Mai 2015, 16:09 de Neutryno
Cei cativa talibani
@OradeaCivitas Nu ai cu cine sa discuti aici, talibanii astia(putini dealtfel, dar cu id-uri multiple pe internet) sunt in timpul serviciului de fapt. Ei nu au solutii sunt doar asmutiti de stapanii lor sa latre si sa improaste cu noroi. Cine are ochi vede ca Oradea progreseaza. Cei care viziteaza acest oras dupa cativa ani sunt stupefiati de-a dreptulde schimbarile in bine petrecute. Asa ca nu merita polemica asta. Tds asta isi cauta rezolvarea problemelor pe forumul Bihoreanul, in loc sa caute ajutor la niste medici specializati.
Postat 26 Mai 2015, 16:04 de Neutryno
Primarului Bolojan putin ii pasa desanatatea si viata oradenilor
Problema deversarilor ilegale a ape menajere uzate direct in paraul Pari,ale Spitalului Clinic de Urgenta Oradea nu este a mea,personala.Este a tuturor cetatenilor oradeni care sunt expusi unui risc major de a se imbolnavi datorita agentilor patogeni deversati de spital de la toti bolnavii tratati.După intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern ,managementul a 373 de spitale din întreaga ţară şi din Capitală va fi asigurat de către autorităţile administraţiei publice locale şi Primăria Municipiului Bucureşti.Pe cale de consecinta,primarului Bolojan putin ii pasa de sanatatea si viata oradenilor.Boicot pana la ora 22,dupa care mai vedem daca este cazul.
Postat 26 Mai 2015, 16:03 de platona
@AgentulTermic
@ Daca tot faci radiografia politicii de Bihor, ia scrie ceva de PSD. A da, am uitat, aia nu au facut nimic, iar cine nu face nimic nu greseste? E misto si usor sa critici si sa nu oferi alternative.
Postat 26 Mai 2015, 15:52 de OradeaCivitas
disperare mare la primaria Oradea
Disperare mare se citeste pe fetzele celor cativa adunati langa cel care a facut praf acest oras ! Arina Mos, ajunsa din bagatoare de seama pe la cabinetul lui balbajan - directoare de institutie, desi nabar n-avea cu ce se mananca ASCO; Edy Florea, angajat datorita pilelor cu Bolos (el singur a recunoscut, la ziar, de parca primaria Oradea era tarlaua ma-sii si-a lui tac' su lu' Bolos), Malan, care s-a luptat ani de zile sa dea afara din casa niste oameni ca sa puna el mana pe ea, si acum, daca indraznesti sa-ti spui parerea pe Fakebook, te sterge !?; Anca Sas - ne abtinem de la comentarii :D sau Florin Birta, al carui singur merit a fost ca taica'su a fost dat afara din politie pentru ca a mintit pentru primarul de attunci din Sanmartin, Dorel (ce nume predestinat :D) Craciun, cand acesta s-a rasturnat cu masina primariei, beat rupt in gura, apoi a disparut - iar ca rasplata pentru marturia mincinoasa, dovedita si "rasplatita" de politie cu datul afara al "organului" Birta, Craciunea l-a facut pe ala micu' ceva pe la PNL. Asa ca... decat cu astfel de specimene, mai bine nu ma duc la vot ! Oradea este praf datorita incompetentei fara limite a lui Balbajan, care in loc sa se preocupe de cultura, arta, sport, educatie (aceste lucruri au facut din Oradea orasul care este astazi, nu prostia crasa de Birtin !), e ocupat cu unirea cu Pociovelistea din Dos. Mai bine ati vedea, dragi concitadini, ca giga caloria e cea mai scumpa din Romania, locurile de munca lipsesc cu desavarsire iar salariile sunt, iarasi, cele mai mici din tara, in oras se circula infernal (din cauza inventiilor aceluias primar, "turbogiratiile" cele mai cretine din lume). Daca ati luat vreodata fie si macar o singura amenda de parcare, atunci ma si mir cum sa te duci la vot ! In Constanta (oras de trei ori mai mare ca Oradea) nu este nici un loc de parcare cu plata, si toata lumea are unde sa parcheze si nu se cearta nimeni, la Bacau nu este nici un loc de parcare cu plata si iarasi, totul e in regula. Asta cu Sanmartinul e deja veche vrajeala: si-or fi luat niste terenuri pe-acolo (ca doara bani au avut) si acum ce s-au gandit, ia sa-i prostim noi pe astia sa voteze, ca sa vindem terenurile si sa ne facem milionari in euro. No, fatu mieu, mai bine oi zice pas (si) de data asta !
Postat 26 Mai 2015, 15:31 de AgentulTermic
100 m.g.
@RaulFoica: Și ție la alergat 100 metri/garduri spre secția de vot! AFERIM!
Postat 26 Mai 2015, 14:13 de TDS
TDS
Esti obositor pentru ca numai melodia asta o canti.....spor la boicot
Postat 26 Mai 2015, 14:03 de RaulFoica
PSD? NU
Și ca să nu avem vorbe aceeași lipsă de caracter(dacă nu și mai și)am întalnit-o și la Filip! Ca să nu fiu acuzat că sunt omul PSD-ului!
Postat 26 Mai 2015, 12:47 de TDS
O POZIȚIE
@OradeaCivitas: Nu știu de câte ori trebuie să explic că ceea ce descriu nu este nici pentru a mă lamenta, nici pentru a cere sprijinul cuiva! O fac pentru a stabili un context, pentru a sublinia totala lipsă de caracter a lui Bolojan, pentru a sublinia complicitatea autorității locale în afaceri total ILEGALE. Culmea, în primă fază recunoscute ca atare chiar de subiecții respectivi. Ori un Primar mincinos, un primar care face TRANZACȚII dubioase cu unii(nu se știe de ce!), o autoritate locală cu numeroase lacune în Oradea mică VA ACȚIONA la fel(dacă nu cumva mai rău)în așa numita Oradea Mare! Ceea ce se va răsfrânge clar asupra orădenilor! De aceea tot povestesc ce și cum! De aceea mă opun FUZIUNII!
Postat 26 Mai 2015, 12:45 de TDS
@TDS
Pt ca aici nu e tribunal si tu o dai inainte cu prolemele tale care nu intereseaza pe nimeni, SI CARE ORICUM NU SUNT de competente FORUMULUI de pe Ebihoreanul. De 10 ani de cand tot faci emersuri s-ar fi rezolvat ceva nu? La cate drumuri/petitii/proteste ai facut? De aia esti obositor. Pt ca ne expui obsesiv probleme pe care NIMENI DE AICI nu ti le poate rezolva, si care nici nu prea intereseaza pe nimeni. Si Petrom s-a vandut pe nimic, si? S-a reolvat ceva, nu? Si vb de petrom nu de nu stiu ce casa in Oradea.
Postat 26 Mai 2015, 12:35 de OradeaCivitas
OBOSEALA, BAT-O VINA
@RaulFoica: Chiar așa să fie cum spui(însă repet, PROBLEMA PERSONALĂ mă face doar să fiu VOCAL, VEHEMENT!), care e problema? Nu contează de ce NE OPUNEM! Voi, cei PRO mergeți liniștiți! NU VĂ OPREȘTE NIMENI! Ceilalți, cu BOICOT-ul. Ca să nu se valdeze REFERENDUM-ul! PS De ce eu sunt OBOSITOR iar voi NU?
Postat 26 Mai 2015, 12:25 de TDS
TDS
Omule, iti accept parerea, dar deja devii extrem de obositor. Problema este ca toti cei care sunt contra, la fel ca dumneata, au o problema personala sau politica cu Bolojan.
Postat 26 Mai 2015, 12:17 de RaulFoica
Usain Bolt
@RaulFoica Nu m-ai făcut direct, ne-ai făcut pe toți cei care suntem contra! Și n-am nimic împotrivă, susține-l pe birtenaș cât vrei! dar nu e corect să se accepte doar părerile PRO! Mai sunt și păreri CONTRA! Repet! Cine vrea FUZIUNEA să meargă la vot alergând mai ceva decat Usain! Să-și convingă și vecinii! Pentru OPONENȚI recomandarea mea este BOICOT-ul! Despre asta este vorba!
Postat 26 Mai 2015, 12:08 de TDS
MINCIUNI
@OradeaCivitsa Nu mă învăța tu pe mine ce să fac! Tu ai început cu citatele, ți-am dat și eu! Iar eu ți le-am scris ca să vadă TOATĂ LUMEA multiplele fețe și hidoșenia lui Bolojan. O dată a zis într-un fel, apoi altfel. Asta e legătura cu REFERENDUM-ul! Bolojan MINTE când promite celor din Sânmartin marea cu sarea(nu are cum sâ-și țină promisiunile), MINTE când afirmă că prin FUZIUNE Oradea se va dezvolta! Așa cum a mințit în cazul IMPACT, exact așa minte și în cazul FUZIUNII!
Postat 26 Mai 2015, 12:04 de TDS
@TDS
EBIHOREANUL NU E TRIBUNAL iar noi nu suntem jurati!!! Plange-te unde trebuie nu fa circ aici!!! Poti sa stirigi cat vrei, ai pierdut procesul? DA SAU NU? Daca da, asta este Welcom to Romania. Dar te rog, lasa formul asta in pace!!!! Nu avem o problema cu ce spui tu ci cu UNDE SPUI!!! Te rugam frumos sa te linistesti! Si nu nuami eu te rog!!!
Postat 26 Mai 2015, 12:00 de OradeaCivitas
TDS
Domnule, dumneata esti contra dintr-o problema personala! Eu nu te-am facut nici "uscătură", "prost", "țăran" sau "puturos" cu dumneata. Parerea lui Bolojan cred ca este dorinta de dezvoltare a orasului, iar in acest caz coincide cu a mea! Cand Bolojan isi va construi Blocuri ANL in Alesd(este doar un exemplu) pentru tot neamu lui, cu firma din familia lui, pe banii Oradenilor, atunci nu-l mai sprijin. Dar pana face ceva bun pentru oras, cu IMPACT pozitiv pentru oradeni, il sprijin!
Postat 26 Mai 2015, 11:56 de RaulFoica
ÎN INCHEIERE...
Iar Sarca a pierdut un proces cu IMPACT-ul nu pe tema corectitudinii prețului ci pentru cu totul altceva!
Postat 26 Mai 2015, 11:51 de TDS
RĂSUCIREA
@OradeaCivitas: "Luna trecută, municipalitatea a mers mai departe. Directoarea juridică a Primăriei, Eugenia Borbei, a înaintat Parchetului Bihor o plângere penală împotriva Impact, solicitând stabilirea persoanelor de la care Primăria să recupereze un prejudiciu de aproximativ 100 milioane lei, adică 22 milioane euro, provocat în principal prin vânzarea fictivă a locuinţelor. Cercetările sunt deocamdată la început, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor solicitând de la Primărie atât lămuriri suplimentare, cât şi actele ce atestă înşelăciunile. În ceea ce-i priveşte, reprezentanţii Impact evită, fireşte, orice declaraţie. "Deocamdată nu comentăm nimic!", a spus Loredana Roşu, brandmanagerul societăţii, la solicitarea BIHOREANULUI. Oricare ar fi rezultatul anchetei, un lucru e deja cât se poate de clar: cartierul Europa nu a fost decât o afacere privată pe bani publici. Una de Impact şi din care au câştigat doar unii, în timp ce naivii care voiau case la preţuri decente s-au trezit pur şi simplu jefuiţi. Cu acordul tacit al foştilor edili..."(Țeapă de IMPACT/Bihoreanul/februarie 2013) PS Între timp BOLOJAN S-A RĂSUCIT!
Postat 26 Mai 2015, 11:49 de TDS
NU-MI PASĂ
@OradeaCivitas: Ba da, Curtea de Conturi a dispus înregistrarea sumei de 1.500.000 E în contabilitatea PMO! Că altfel nu o vedea nimeni! "În scurt timp, însă, Primăria s-a trezit cu procese intentate de locatarii din cartier, care cereau egalitate de drepturi cu vecinii, şi anume să li se vândă şi lor terenul aferent construcţiilor la preţul vechi, de 16 euro. Printre aceştia - surpriză - se numărau nu doar cumpărători de bună credinţă, ci şi angajaţi ai Impact şi apropiaţi ai acestora, ca de pildă Lidia Vărzaru (contabila şefă a companiei), Vlad Andrei Pop (fiul fostului preşedinte al Impact, Ioan Dan Pop), Cristina Dimir (verişoara directoarei executive Carmen Săndulescu), Maria Poroşnicu (mama acesteia din urmă), Doina Ştef şi Gabriela Neda (asociate ale directoarei în alte firme) ori Florin Hoşca Filip (administratorul Millenium 2002, firmă deţinută tot de Impact). Aşa s-a observat că unele locuinţe fuseseră vândute fictiv, fără ca tranzacţiile să fie înregistrate în cărţile funciare, tocmai pentru ca firma să poată eluda prin interpuşi obligaţia de a vinde casele la preţul impus în 2004. Suspectând că sunt traşi pe sfoară de oamenii Impact, juriştii Primăriei au aprofundat verificările, descoperind şi că firma cu care se asociase municipalitatea în 2004 predase proiectul unei alteia: Impact Developer & Contractor SA, care, e drept, era aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: firma Impact care îşi schimbase între timp denumirea". (Țeapă de Impact/Bihoreanul/Februarie 2013 PS Poți să scrii CE VREI, nu mă atingi!
Postat 26 Mai 2015, 11:47 de TDS
@TDS: Opreste-te te rugam!!!
Reporter: Teodor Sarca spune că a cumpaărat locuinţa sa din cartierul Europa, la un preţ mai mare de 335 euro/mp, preţul maxim prevăzut în contract. Cum comentaţi? Lucian Claudiu Mateescu: Pe acest subiect, domnul Sarca Dan Teodor a acţionat Impact SA în instanţă, domnia sa pierzând definitiv şi irevocabil, la final fiind obligat să plătească şi cheltuieli de judecată. Orice alt comentariu este de prisos. SURSA: bursa.ro/un-actionar-minoritar-acuza-impact-de-evaziune-compania-se-apara-224854&s=print&sr=articol&id_articol=224854.html
Postat 26 Mai 2015, 11:32 de OradeaCivitas
@TDS: Sursa
SURSA: www.bursa.ro/un-actionar-minoritar-acuza-impact-de-evaziune-compania-se-apara-224854&s=print&sr=articol&id_articol=224854.html
Postat 26 Mai 2015, 11:27 de OradeaCivitas
@TDS
Curte de conturi nu a descoperit nici ea nimic cand a controlat PMO. Prefectura idem. Despre ce tot scrii??? Acum ma vei acuza ca sunt o marioneta impact? Hahahah!
Postat 26 Mai 2015, 11:24 de OradeaCivitas
Sa fim prieteni
TDS, eu vreau sa fim prieteni nu imi place sa ma cert cu lumea. Iti dau un sfat: iti asumi un mare risc "jucand" la boicot. Eu nu stiu care e parerea tuturor Oradenilor, dar hai sa votam, eu cred ca e bine, tu crezi ca e rau, noi suntem doar 2...daca votam toti vedem ce spune majoritatea. Dupa cum ziceam daca se indeplinesc toate conditiile si se aproba ori ba si urmarile o sa fie dezastruoase nu ne va place niciunuia dar asa macar stim ca majoritatea a votat si suntem toti in aceeasi oala, nu doar 30%. La acest referendum riscam toti, si cei cu DA si cei cu NU.De aceea e bine sa votam cat mai multi ca sa nu mai putem da vina ca ala a votat asa ala nu a votat si sa presupunem ca daca am fi fost toti la vot ar fi fost altceva... Si inca ceva, avand in vedere ca Timisoara se gandeste sa faca la fel un referendum asta inseamna ca un avantaj puternic exista pt Oradea daca ne vom uni.
Postat 26 Mai 2015, 11:24 de A-Z
@ TDS : ANAF Ilfov nu Bolojan..pricepi !!!!
“Firma a fost supusă, de curând, unei proceduri de inspecţie fiscală de fond, unde au fost analizate şi acuzaţiile domnului Sarca. În acest raport de inspecţie fiscală nu au fost semnalate, în final, niciun fel de nereguli referitoare la sesizările domnului Sarca. Bănuiala transformată în certitudine doar de domnul Sarca, şi anume că Impact S.A. a transferat parte din casele cartierului Europa pe numele unor persoane fizice cu scopul de a plăti un impozit mai mic, este neîntemeiată. O astfel de operaţiune nu a avut loc! Niciodată! Nici măcar într-un singur caz! La acuzaţia cum că Impact a vândut case cu TVA de 5%, raportul ANAF Ilfov clarifică, fără echivoc, că domnul Sarca acuză eronat şi se înşeală din nou! Totuşi explicăm că, pe acest subiect, domnul Sarca a fost dus în eroare de un afiş publicitar eronat, corectat de Impact înainte de a produce efecte”, explică directorul Impact într-un interviu acordat pentru bursa.ro. De asemenea, el mai precizează că “Impact a vândut terenurile din cartierul Europa la valoarea de achiziţie. Niciodată la o valoare mai mare. Excepţie o face o bucată de teren de 3.611 mp, din cartierul Europa, fără case, achiziţionată de la Primărie cu 25 euro/mp şi vândută de Impact cu 35 euro/mp după investiţia în utilităţi (gaz, electricitate, canalizare). Facem precizarea că cheltuiala cu lucrările pentru dotarea cu utilităţi a respectivei suprafeţe de teren este mai mare de 10 euro/mp”.
Postat 26 Mai 2015, 11:22 de OradeaCivitas
sunt niste greseli de imagine
Imaginea conteaza,mai ales daca faceti astfel de proiecte de promovare.Deci,Citymanagerul nu trebie sa stea in spate,are rol major la fel sau mai mult decat primarul.Oamenii sunt asezati haotic si mai mult n-au nimic de a face cu rwferendumul.de ce i-ati adus? Nu este intrunirea pnl.aveti grija de aspectele astea. Votez DA pt Oradea.
Postat 26 Mai 2015, 11:20 de Reka
TDS si manipulare
@TDS: MINCIUNI SFRUNTATE..toate comentariile tale mai mult sau mai putin obsesive de pe Facebook sunt la vedere, PE PAGINA PRIMARIEI, inclusiv pe ultima postare legata de referendum: oradea.ro/stiri-oradea/14-iunie-ocazie-unica-pentru-a-extinde-si-dezvolta-orasul . Imi pare rau ca aveti o astfel de atutudine manupulanta! Va credeam mai sincer. Probabil aveti cine stie ce interese obscure si cu acel Impact de care tot pomeniti. Ati vrut Dvs sa dati un tun acolo dar v-au mancat alti rechini mai mari, incepand cu Petru Filip...
Postat 26 Mai 2015, 11:19 de OradeaCivitas
NOI USCATURILE!
@RaulFoica: Aveți același mod de a gândi în continuare! Cine este contra e "uscătură", "prost", "țăran", "puturos" etc! Cine are o altă părere decât Bolojan, Mălan, Primărie SUNT BLOCAȚI pe paginile respective de FB! Manifestare mai comunistă decât asta nu cred că poate exista!
Postat 26 Mai 2015, 11:14 de TDS
...
Din pacate Oradenii sunt inca incuiati in gandire si efectul de turma da roade si de o parte si de cealalta. Vrem sa se faca dar nu vrem sa facem nimic. Sa mearga toata lumea la vot si sa voteze fiecare cum crede ca e bine, nu sa boicotam sau urlam ca nu e corect referendumul. TDS nu stiu cati ani ai,specializari-scoli, profesie etc, dar imi pare rau ca nu ai o privire de ansamblu si lasi problemele tale cu Bolojan sa te influenteze pt o decizie cu privire la oras/zona. Vorba domnului/doamnei OradeaCivitas, nici un partid nu e mai bun sau mai rau,toate sunt la fel, nici unul nu are prioritar nevoile oamnenilor.
Postat 26 Mai 2015, 11:13 de A-Z
PROCEDURA
@OradeaCivitas: Se hotăra DEMITEREA(nu demisia)lui Băsescu! Iar exemplul îl dau în sensul a ce se poate face la un REFERENDUM, indiferent dacă e național sau local. Obiectul celor două REFERENDUM-uri este(a fost) diferit dar PROCEDURA de urmat poate fi aceeași! Încă o dată: Cine dorește FUZIUNEA să se ducă la vot! Cine se opune SĂ BOICOTEZE REFERENDUM-ul! Este calea cea mai sigură de a spune "NU"!
Postat 26 Mai 2015, 11:03 de TDS
pt nenea TDS si altii impotriva
Stimabililor, in orice padure exista uscaturi. Depinde de dvs ce doriti sa fiti: uscaturi sau ramuri verzi care se dezvolta.
Postat 26 Mai 2015, 10:58 de RaulFoica
Politizam exceisv totul!
@TDS: In 2012, a fost un referendum NATIONAL si 100% politic. Atunci se hotara demisia lui Basescu care nu avea nici o treaba cu ce se intampla in Oradea. Oamenilor li s-a cerut sa boicoteze ramanearea unui OM. Aceste e un referendum LOCAL, care are efecte dincolo de un om sau altul aflat pe un scaunul primariei, si care afecteaza direct comunitatea locala. Tot dai acest exemplu nepotrivit du un referendum national in care era implicat un om, care uite ce a ajuns azi, aka Basescu. Da-o incolo de politica si vb in teremni comparabili, asa, vb aia ce legatura are presedentia cu primaria. Chiar crezi ca partidele sunt mai bune unele decat altele pentru ca iti spun sa boicotezi ceva sau nu? Referendumul asta are implicatii locale, nu vb de Bucuresti de unde toti scuipa Oradea si uita de ea.
Postat 26 Mai 2015, 10:57 de OradeaCivitas
primar de ....impact!
@A-Z: Există clar posibilitatea ca REFERENDUM-ul să fie validat! Și fuziunea să fie acceptată! SURPRIZĂ! Nu-mi voi tăia venele, nu mă voi arunca de pe bloc, pur și simplu voi accepta situația! Nu, furturile și afacerile ilegale NU SE VOR OPRI! Nici dacă "DA", nici dacă "NU"! Poate dacă "DA" vor înflori! Asta pentru că BOLOJAN este un primar de...impact!
Postat 26 Mai 2015, 10:55 de TDS
Dar daca...
TDS...ce o sa spui daca o sa fie atins pragul de 30 % iar majoritatea o sa spuna DA, de la 20 la 30 % nu e o diferenta mare si sunt sanse mari sa se realizeze...o sa spui ca nu ar trebui sa fie valid pt ca 30% nu inseamna majoritate...TDS imi place gandirea ta si a celor care sustin boicotarea. Nu mergem la vot dar daca se valideaza strigam ca nu ar trebui sa fie valid pt ca "noi" am boicotat si nu am fost...Sa nu uiti sa raspunzi la intrebarea mea:"furtul si afacerile ilegale se vor opri daca referendumul nu va fi valid sau aprobat?" Multumesc!
Postat 26 Mai 2015, 10:44 de A-Z
BOICOT
@A-Z Cine este pentru FUZIUNE să meargă, cine se împotrivește SĂ STEA ACASĂ! Ca să nu se realizeze CVORUM-ul! Ca în 2012! Atunci nu s-a dat nimeni cu fundul de pământ! Simplu! BOICOT = ABȚINERE!
Postat 26 Mai 2015, 10:37 de TDS
De ce idioate
De ce crezi ca sunt idioate? Pentru ca a fost lasata populatia sa voteze iar ei nu au putut sa sacrifice 10 minute din timpul lor liber ca sa voteze DA sau NU ca sa fie totul clar? Lasand la o parte furturile si celelalte derivate, daca Bolojan sau cine vrei tu TDS vroia neaparat unirea indiferent de pozitia localnicilor cred ca putea frauda voturile avand in vedere ca sub 20% s-au prezentat la vot. Avand in vedere ca rata de crestere a orasului este cand negativa cand pozitiva cresterea naturala ar dura foarte mult. Dar bineinteles de aici o sa vina comentariile ca "salariile sunt mici, locuri de munca putine s.a.m.d." si de aceea oamenii nu isi mai doresc copii, nu se muta populatie de la sate la oras si tot asa cercul se invarte si stam pe loc... intradevar TDS e rau sa lasi populatia sa aleaga, iar daca 20 % a fost prezenta la vot din care majoritatea au votat DA restul care nu au fost e bine sa deducem ca au spus NU...asa gandeste romanul...O ultima intrebare TDS,WinDos si altii care vorbesc doar de furturi, daca Oradea ramane la fel furturile se vor opri?oamenii politici vor deveni cinstiti?
Postat 26 Mai 2015, 10:18 de A-Z
Primaria Oradea a comandat deja 20 de autocisterne noi!!!
Dragi concetateni, trezitiva la realitate!!! Referendumul din 14 iunie are o miza extraordinara. Primaria a comandat deja 20 de autospecciale, tip cisterna, cu dotari speciale. Aceste autospeciale vor ajunge in Oradea inainte de 14 iunie si ar urma sa fie puse in circulatie in data de 15 iunie 2015, numai in cazul in care Referendumul va trece!!! Autocisternele ar urma sa circule intre orele 07:30 - 08:30, pe strazile comunei Sinmartin. In centrul de comuna si in cele doua statiuni ar urma sa circule cate 5 autospeciale, iar in celelalte sate apartinatoare cate o aurospeciala. Autocisternele ar urma sa inunde strazile comunei Sinmarrtin, zilnic, cu LAPTE SI MIERE, dupa o reteta primita din occident, unde acesst lucru face parte din viata cotidiana. Autospecialele vor avea un echipaj similar cu cel al hingherilor auto, respectiv un sofer, un "meserias" si un politist local. Astfel se va reduce impactul hotararii nedrepte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care se interzice reglementarea ridicarilor auto parcate neregulamentar, blocand astfel aceste operatiuni. Locuitorii comunei Sinmartin vor avea acces pe strazi, intre orele 07:30 - 08:30, doar daca vor avea asupra lor actul de identitate care va avea autocolantul "Votat" primit la referenddum, in caz contrar vor fi amendati pentru uzurparea de beneficii necuvenite, conform cu HCL cunoscut sub denumirea "Laptele si mierea". Turistii aflati in Sinmartin si cele doua statiuni, Baile Felix si Baile 1 Mai, vor putea sa se scalde in laptele si mierea pusa la dispozitie de municipalitate, doar daca dispun de "Oradea City Card", pe durata valabilitatii acestora. In caz contrar, turistii in cauza, sunt pasibili de amenzi! In cazul in care referendumul din Oradea va fi validat si va consfinti unirea, vor fi introduse curse speciale din cartierele orasului catre Sinmartin pentru ca si oradenii bastinasi sa vada cu proprii lor ochi pe ce se vor cheltui banii care in mod normal ar fi trebuit sa solutioneze problemele lor, vechi sau mai noi. Cursele speciale vor circula cel putin 10 ani, cu posibilitate de prelungire, dar nu mai putin decat perioada in care investitiile vor fi sistate total in Oradea anterioara datei de 14 iunie 2015. Transportul va fi GRATUIT doar pentru cei care vor avea pe CI autocolantul "votat" de la referendumul din 14 iunie. Abonamentele OTL NU vor fi valabile pentru aceste curse speciale. O stire de ultima ora, nepreluata inca de masmedia din Romania, se refera la intentia magnatului, proprietar al Formula 1, care a anuntat intentia de a introduce in calendarul competitional din 2017 si circuitul care ar urma sa se construiasca in imediata vecinatate a statiunii Baile Felix, in 2016. Acest anunt surprinzator vine in contextul in care Oradea are posibilitatea sa devina un oras cu adevarat mare! Magnatul formulei 1 subliniaza faptul ca acest proiect va deveni realitate doar daca oradenii vor iesi masiv la referendumul din 14 iunie si vor vota pentru unirea comunei Sinmartin la municipiul Oradea!!!
Postat 26 Mai 2015, 10:09 de Sabau
NU
@A-Z Orașele care au devenit mari pe cale naturală!Nu prin FUZIUNI IDIOATE!
Postat 26 Mai 2015, 09:56 de TDS
Ori da, ori ba
Dragi concetateni, nu inteleg de ce toata lumea isi bate capul cu cat vor fura "dragii" nostri conducatori din PMO si altii...motivul pt a vota unirea e simplu: toate orasele mari se dezvolta mai repede si usor iar nivelul de trai este mai ridicat, la fel si salariile. Credeti ca daca o sa ne unim ori ba ii va influenta cumva pe oamenii politici in alegerea de a face afaceri benefice doar lor ( ca sa nu spunem ca fura )? Ei vor fura si daca orasul ar ajunge la un numar de 100 de locuitori cu 1 km patrat suprafata...si daca ar ajunge la 10 milioane si "n" zeci de mii de km patrati.
Postat 26 Mai 2015, 09:46 de A-Z
De ce e Oradea ASA CUM E ea azi?
De ce e Oradea ASA CUM E ea azi? + DE CE NU AU VENIT PANA ACUM CATIVA ANI FIRME MARI SA INVESTEASCA IN ORADEA? INAINTE sa citesti raspunsul, afla ca nu vreau sa ii cant o oda de lauda lui Bolojan, ci prezint, argumentat, situatia asa cum o vad eu. Daca totusi nu ai chef, poftim raspunsul pe scurt la intrebarea de mai sus: pt ca nu au existat cat de cat CONCOMITENT cei 4 factori necesari dezvoltarii orasului (cuvantul concomitent e destul de important aici): AEROPORT International adevarat + o UNIVERSITATE si INVATAMANT PROFESIONAL adaptate vremurilor + marimea orasului Oradea + lipsa facilitatilor locale si a unei administratii. Astfel:_____1. Oradea, fata de Cluj si Timisoara (ca doar nu o sa ne comparam cu orase mai mici), de abia acum isi reabiliteaza aeroportul, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca INCA licitatia pt curse nu e lansata. Mai nou, vad ca cei de la Aeroportul Debrecen, lanseaza destinatii noi si ne-o iau inainte. Normal ca o firma mare are nevoie ca forta ei de munca sa se miste repede si la costuri cat mai reduse intre diversele locatii din Europa. Ar fi cazul ca EBIHOREANUL sa faca un articol despre somnul dulce de la CJ in problema aeroportului. "Multumim" Ioan Mang si Cornel Popa, principalii "arhitecti" de la Cons Jud. Ca sa nu mai vorbesc de diversii incapabili care s-au perindat pe acolo in ultimii 15 ani. De atunci incepe defapt problema_____2. Legat de pregatirea absolventilor, aici e mai complicata treaba. E clar ca nici o firma nu vrea sa angajeze habarnisti... desii, prin lipsa de experienta cam APROAPE toti stundetii sunt asa . UO in sine nu e chiar slaba si are potential. Un student, mai ales in epoca digitala de azi cand informatia e usor accesibila, poate sa faca scoala cam oriunde, si TOTUL depinde de capacitatile si interesele acelui student. Si de la UO, ca si de la UBB sau UdV pot iesii si prosti si destepti, depinde cat de ambitios a fost studentul ala (atentie, nu vorbesc de UMF). Peste tot exista profesori expirati sau nu, care stiu sau nu stiu preda, asa cum exista fel de fel de studenti. DIFERENTA este ca, daca esti in CJ sau TM, chiar daca termini faculta anul asta sa zicem, si esti varza, sunt totusi sanse mai mari sa iti gasesti ceva (cat de cat) in domeniul tau, si sa iti incepi drumul real spre a devenii un profesionist si/sau un meserias. Se vad si la Oradea intr-adevar ceva semne bune in ceea ce priveste relatiile UO cu mediul de afaceri local si cu firmele din EBPO, vad ca a aparut si scoala profesionala Eurobusiness care e un proiect foarte ok, si deci trebuie mai mult insistat pe asta. Nu trebuie ignorate nici ariile de viitor precum robotica, mecatronica, si evident IT-ul. Ca sa nu mai zic ca oricum, problemele ADEVARATE incep defapt din licee, si, mai exact, AU INCEPUT de cand s-au scos examenele de admitere (la licee si facultati). In ziua de azi toata lumea isi baga picioarele in educatie si civilizatie, ca..deh.. toti avem treburi mai importante pe cap, toti vrem sa iasa banu repede si sa isi ia BMW, plus ca, se continua si ineptia ca toata lumea trebuie MUSAI sa mearga la facultate sa isi ia o diploma: in marketing, istorie, geografie, resurse umane si alte prostii de care e plina piata locala si/sau care nu au rost, ajungand astfel sa fie somer cu diploma, care apoi se plange ca in Oradea e greu frate iar acasa, maica-sa, zice ca e vina primarului ca nu vine o firma special pt puiul ei sa il puna team leader la departamentul de HR, cand copilu' ei nici cu engleza nu e chiar asa avansat precum ar trebui, ci stie doar sa o arda pe Facebook si sa iasa in mall-uri sa isi ia toale'_____3. marimea orasului. Aici e simplu. O firma vrea sa aibe la dispozitie cat mai multi candidati din care sa selecteze. Cu cat e mai mare orasul cu atat numarul acela de candidati potentiali va fi mai mare. Simplu si logic. In anii 2007 cand cam toata RO era praf, firmele care au venit in RO, au ales, din toata varza ce era atunci, tot orasele mai mari. Exceptie fac Sibiu, Timisoara si Alba, su pe alocuri Brasov care au avut si avantajul fostei prezente sasesti si svabesti. DAR, sa speram ca vom da si noi o mana de ajutor in ceea ce priveste o oarecare corectura a acestui dezavantaj la referndumul din 14 iunie si sa nu ajungem din oras mediu-mare un oras mediu-mic... Stiu ca nu e cea mai buna exprimare, dar intelegi tu la ce ma refer._____4. Daca te-ai mutat in Oradea in ultimii 5 ani NU o sa intelegi la ce ma refer. Ideea e ca acum 10 ani Oradea era destul de in galeata. Fostele administratii si-au batut in mare parte joc de oras astfel incat, prin anii 2005, Oradea era cam decazuta. Nu zic ca acum e ca in tara Canaanului, insa schimbarile se vad. Si daca nu facea Bolojan EBPO nu ar fi fost nici MACAR ce este azi (iti recomand filmuletul asta scurt despre economia Oradei din ultimii ani: biziday.ro/2015/05/06/clubul-celor-care-muncesc-in-romania-episodul-20-cand-linistea-inseamna-somaj/). !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Odata pentru totdeauna, DEGEABA vrea primaria Oradea sa vina BMW sa isi faca o uzina in Oradea si sa dea salarii de la 1000 DE EUR in sus, ca BMW o sa ii rada in nas. Aia de la BMW o sa ii intrebe ce curse de avion au inspre si dinspre Germania, ce traditie si cat de bun este invatamantul tehnic din Oradea, cum stau oradenii la lb. germana (nu totul se rezolva DOAR cu engleza cand e vb de nemti), daca are parte de ceva facilitati fiscale si altele importante de genul acesta. Intr-adevar ar trebui ca si tanti asta.. DELIA UNGUR... sa isi mai miste fundul si sa ALERGE dupa investitori, ca nu o sa iti cada din nori, tanti draga. De asemenea, articolul e un pic inexact. Emerson a cautat si acum ceva vreme si va mai cauta personal calificat la Oradea, nu doar pt productie. Problema e ca vor cauta, si ei ca si altii din zona INGINERI..nu absolventi de resurse umane si economia comertului si turismului sau geografie!!!! _____MULTUMESC ca ai avut rabdare DACA ai citit pana aici si o sa te rog sa nu faci Oradea de rusine raspunzand-mi cu injuraturi. Argumentele sunt cele binevenite :). Spor Oradea si sper sa te trezesti macar in al 12 lea ceas. Doamne ajuta!!
Postat 26 Mai 2015, 09:44 de OradeaCivitas
Si mai e un fapt...
Un mic amnunt, poate neremarcat de multi...suntem experti in a ne vinde si omara valorile, cat putem distruge si indeparta pe cei care cu adevarat se lupta pt. binele nostru. De distrus industria din oras..am avut binevoitori, nimeni nu comenteaza...primari care au lasat orasul in paragina. E momentul sa "dati" de pamant si cu cel care a schimbat orasul asta din temelii... oradeni nu va lasati pacaliti - mergeti la referendum - Felixul e un brend de care toti vom beneficia... e sansa unica...oricum ve-ti scrie istorie..e rusinos ca oradenii sa ramana cu o asemenea pata - Nu vreau sa fac parte din acea categorie!!!
Postat 26 Mai 2015, 09:17 de TC
@platona
ABA nu tine de Primarie, nici Garda de mediu, nici Directia Sanitara. Ei ce ti-au raspuns? Da in judecata Spitalul Judetean, asa se procedeaza in democratie, folosim sistemul judiciar pentru a ni se face dreptate. Boicotarea unui interes general din cauza unei nedreptati e la fel de stupida ca nedreptatea clamata in sine. Votul asta nu e pentru Bolojan sau pentru altcineva, e pentru noi toti.
Postat 26 Mai 2015, 08:50 de CristiOradea
@TDS
TDS are o problema personala cu Bolojan, orice propune primarul nu e bine pentru ca vine din partea lui. Orice argument il respinge doar din razbunare personala. Nu are rost sa ii dati atentie.
Postat 26 Mai 2015, 08:43 de CristiOradea
S-a asfaltat cat in 100 de ani
Daca nici cat asfalt s-a turnat in oras, nu vi se pare mult (nu total)...e semnul ca ni s-a urcat la cap.. Cand cei din administratie (fillip..etc) te scoteau cu piciore in fund din primarie (deja s-a uitat), nu era problema... acum ca esti cetatean bagat in seama - va dati mari europeni. Cat despre impozite, tre sa recunosti ca ele trebuiau de mult puse la punct - defapt asta va deranjeaza - ordinea!!!
Postat 26 Mai 2015, 08:40 de TC
@David
Dezavantaj va fi orientarea investitiilor in infrastructura cu prioritate spre comuna in detrimentul orasului
Postat 26 Mai 2015, 08:21 de unomsimplu
daca
Daca toate strazile din Oradea aveau infrastructura normala pentru un municipiu resedinta de judet, mergeam dar eu am numai impozitul pe teren marit, iar de pe acel impozit vor beneficia cei din comuna , ii las pe cei care au ajuns functionari publici datorita lui Bolojan sa mearga
Postat 26 Mai 2015, 08:17 de unomsimplu
Greu de incalzit
Fyi: asazisul si bihorean si oradean, mai trebuie sa te hotararesti cu cine votezi.. Acum ca nu te incazeste nimic..asta e si mai rau, sunt aparate care verifica pulsul.. dar sa stii ca fara cele enumerate de tine si care te lasa tot rece..( dupa idea lui filip si a depanatorului kiss), astazi am fi avut a sosea pe 2 bezi si ne legam masinile cu lant pana in centru...dar nu are rost sa intram in polemici, atata poti tu si eu respect asta. O zi buna
Postat 26 Mai 2015, 07:57 de TC
ha ha: 'oras pus la punct'
@TC: care oras pus la punct? Oradea? Cu ce ma incalzeste ca o sa avem un un centru 'pus la punct' pe bani grei doar de dragul de a da de lucru firmelor de casa? Cu ce ma incalzeste ca am poduri suspendate pe centura (tin de CNADR) cand traficul de pe centura se gatuieste de cativa ani tocmai la podul din Iosia de care nimeni nu se atinge pt. ca e al CNADR? Mai avem preturi 'puse la punct' la termuabdebla cet, la transportul in comun, la parcari, adica preturi mult pestw medua nationala. Mai avem cateii de paza ai primarului, adica politia locala, care abia asteapta sa parchezi pe cate o bucatica de asfalt unde nu e parcare cu taxa doar ca sa te amendeze, ca doar trebuie sa-i 'civilizam' pe oradeni, mama lor de tarani!
Postat 26 Mai 2015, 07:26 de User anonimizat
Ai tupeu, nea ilie... mai rar asa!
Dupa ce ieri ICCJ ti-a tras un bocanc in gura, in loc sa vii si sa-ti ceri iertare ca ne-ai furat banii ani si ani, tu ai tupeul sa vii si sa ne ceri sa-ti sustinem alta magarie, ,,unirea" cu Sanmarinul! Avem o multime de strazi in Oradea cu care i-ar fi rusine si unui sat mai rasarit, dar tu vrei sa arunci banii pe ulitele Sanmartinului.Zic cei ce stiu ca tu si gasca ta de hoti v-ati fi achizitionat terenuri in Sanmartin si acum, prin unire, ati putea investi in a inzeci valoarea acestor terenuri.Ca Oradea n-are gaz introdus decat unde au vrut muschii tai, ca apa curenta si canalizarea sunt introduse pe jumatate din suprafata Oradiei, nu te priveste, tu vrei sa arunci banii pe Sanmartin. Ok, arunca-i (somn usor, domnule procuror man ciprian adrian!), dar pe mine nu te baza!
Postat 26 Mai 2015, 07:21 de pinonel
Catei de curte pe la Cluj
Opozantii astia arprigi, vor merge cu mana intinsa in Cluj, Sibiu..etc, pt, ca nu apartin orasului. Sunteti oameni de nimic si e nasol sa traiesti in asemenea context...dar asa e viata - mana pe care o hranesti, aia te musca. Oameni de nimic, pt. ca sunteti in slujba celor cu interese de moment - fara gand pt. viitor si probabil nici prunci nu va trebuiesc..dar va place sa va dati smecheri cu orasul asta pus la punct. Daca referendumul nu va trece din cauza urii voastre, sa stiti ca si Oradea se va duce pe pluta tot de aceea.. dar oricum primar psd si udmr - NU VA AVEA NICIODATA!!
Postat 26 Mai 2015, 07:03 de TC
@TDS
nu mi-ai dat nici un dezavantaj al fuziunii si cred ca toate pornirile tale sunt date doar de anumite suparari personale la adresa lui Bolojan. Orice greseli ar fi fost si oricat de multa ora ai avea la adresa lui Bolojan, crezi ca neprezentarea la referendum le rezolva? Adica daca acest oras are anumite probleme, crezi ca daca pica referendumul din nou, acele probleme o sa se rezolve? De ce nu gandesti limpede? NU cred ca nu esti in stare sa gandesti limpede dar probabil supararile sunt mai adanci decat vointa ta. Lasa trecutul in urma, si concentreaza-te pe viitor
Postat 26 Mai 2015, 01:41 de David
09.09.2013
@David: Ce avem de pierdut? Pai asta urmareste DICTATORUL! Validarea referendum-ului prin covrum de 30% atuns! In acest caz chiar daca vor fi si persoane care vor spune "NU" este de presupus ca majoritari vor fi cei cu "DA". Deci ideea este ca aceia care se opun SA NU MEARGA! Simplu! Evident ca cei pe care i-a pleznit entuziasmul FUZIUNII se vor duce fara nici o problema! Nu las nici o POLITICA la o parte pentru ca totul este POLITIC. Chiar daca DICTATORUL o da la intors! PS Intre mine si Bolojan(evident dinspre mine catre el si nu invers)a fost o mare IUBIRE! De la IUBIRE la URA e doar un pas! "Primul pas" si apoi "Pas cu pas"! Pas cu pas el a facut GRESELI URIASE! MULTE! Una dintre ele M-A VIZAT DIRECT! Si are si o data: 09.09.2013!
Postat 26 Mai 2015, 01:29 de TDS
@TDS
ok, hai sa fiu odata si eu de-acord cu tine. Nu avem nimic de castigat daca mergem la vot. Dar intrebarea e: CE AVEM DE PIERDUT? Hai sa dam o sansa sa vedem ce o sa fie... Decat sa stagnam asa cum suntem, de ce sa nu incercam sa fim mai puternici daca avem sansa? Dupa cum spui tu, nu vezi nici un avantaj al acestei fuziuni... in schimb nu expui nici dezavantaje. Eu inteleg ca tie nu iti pasa, dar macar da-ne noua sansa, celor care vrem sa fie bine in Oradea. Tu esti mereu impotriva lui Bolojan si poate ai un motiv anume dar lasa si tu din orgoliu si fi realist. Acum e vorba de Oradea, si nu de vre-un interes politic. Hai sa lasam politica la o parte si sa fim uniti pentru orasul nostru
Postat 26 Mai 2015, 01:16 de David
NU MERGETI!
ORADENI CARE VA IMPOTRIVITI FUZIUNII NU MERGETI LA VOT! Numai asa(din lipsa de cvorum)REFERENDUM-ul nu va trece!
Postat 26 Mai 2015, 01:14 de TDS
SMETIE
Iar din punct de vedere personal(deci strict personal)sper sa ii trag inca o SMETIE lui Bolojan pentru tot ceea ce mi-a facut incepand cu data de 09.09.2013! Nu-l voi ierta NICIODATA(acuma mai mult ca sigur ca face ceva pe "iertarea" mea dar asa e expresia!). Daca totusi trece(ca ma astept la orice)NU JUBILATI! Nici nu-mi voi taia venele, nici nu ma voi arunca de pe vreun bloc!
Postat 26 Mai 2015, 01:11 de TDS
Propaganda pro Bolojan....pe locuri,fiti gata,START !
Mai CristiOradea,tu vrei sa ne pacalesti !Uite ca nu vreau sa fiu manipulat de acest primar ,care nu mai reprezinta interesele si nevoile oradeanului "de rand", ci pe acelea ale Baronilor locali.Auzi,apel catre oradeni.....AJUTOR,AJUTOR.Si eu am strigat AJUTOR,AJUTOR : Spitalul Clinic Judetean de Urgenta deverseaza apa menajera incarcata cu agenti patogeni de la toti pacientii bolnavi , direct in paraul Paris - catrea toate institutiile locale:Primaria Oradea, Bolojan Ilie primar,CAO ,ABA Crisuri,APM Ordaea,Garda de Mediu,Directia Sanitara....si nimic.Doi ani de zile !Rezolvarea Primariei Oradea impreuna cu ABA Crisuri - un proiect cu accesare de fonduri europene frauduloasa pe Axa 5 POS Mediu,avand ca scop INTUBAREA acestui parau naravas(risc major de inundatii si viituri!!???), deci mascarea surselor poluante.Acest proiect in momentul de fata este Blocat,devedindu-se netemeinicia lui.Interesele cui le-ati reprezentat in acest caz ?Al cetatenilor oradeni,care s-au opus acestei asa-zise "depoluari"? Cat priveste legalitatea,ati ignorat toate Legile,Normativele si Directivele europene de protecti a mediului sub obladuirea intitutiilor a caror menire este sa vegheze la respectarea lor.Ajutor!!!!....ce cuminti,pasnici si blanzi sunteti, la poza ! La nevoie ....nu iertati pe nimeni.
Postat 26 Mai 2015, 01:07 de platona
RASPUNS
@David: Cu ce poate deveni Oradea mai puternica prin FUZIUNE? De ce FUZIUNEA ar fi un lucru pozitiv?Ii va creste populatia cu cateva mii de oameni? Ei, si ce? Nici macar nu va trece de 200.000! Ii va creste suprafata? Ei, si ce? Unii iubitori de IMOBILIARE/chiar dintre cei din poza/poate vor obtine niste avantaje! Si,ce-i cu asta? Cum va spori numarul de locuri de munca atata timp cat capacitatea Felix-ului ramane aceeasi? Nu ferii s-au dus naibii si nu i-a salvat nici un Popus sau PDL! O sa-i salvam acum? Mai avem ce?Spune BOLOJAN ca " A nu te duce la vot e o mare eroare"! Asta e! Asa ne-au invatat Blaga, Boc, Falca, Igas, Oltean, Boagiu, Anastase, marii PNL-isti de azi! Ei, o sa ne tinem de nas(!!!!!!!!!!!!!!!)SI NU NE VOM DUCE! La asa zisul prim tur am convins destui oameni sa nu mearga! Sper sa-mi iasa si la asa zisul tur 2(asta e o inventie Bolojan-ista cu Referendum in tururi!). Sper sa nu indrazneasca cineva sa-mi mai puna materiale propagandistice in cutia postala(din punct de vedere juridic proprietate privata).
Postat 26 Mai 2015, 01:07 de TDS
@TDS
TDS, tu de fapt esti convins ca aceasta fuziune dintre Oradea si Sanmartin e spre binele tuturor si implicit spre binele tau si al urmasilor tai. Si totusi esti atat de convins ca ceea ce faci tu e cel mai bine :)). Cum poti sa existi intr-o asemenea dilema? Daca esti sustinator a lui Mang, cum poti sa te minti in halul acesta? Spune-mi si mie care e rostul sa fi impotriva a tot ce se intampla bun in acest oras? De ce promovezi neseriozitatea si ignoranta? Oradea e a tuturor oradenilor... orice lucru pozitiv ce se intampla in Oradea e spre binele nostru. Nu pot intelege comportamentul aberant al unora ca tine, poate imi explici tu
Postat 26 Mai 2015, 00:18 de David
BLEAAAHHHH!
Pe cine recunoastem in fotografie? Mirciulica avocatul super democrat care ii blocheaza pe FB pe cei care au alte pareri decat are el, Eduard Augustin Florea, cel care conform PROPRIILOR DECLARATII a ajuns in Primarie pentru ca prea cuviosul diacon celib BOLOS I-A OFERIT UN LOC DE MUNCA!(ca la PMO asa ajungi, iti ofera cineva un loc de munca de parca PMO ar fi MOSIA MAMICUTEI SI TATICUTULUI PROPRIU!)si Arina Patricia Mos! Cea care le-a pus in pachet veteranilor de razboi... DROPSURI! Pe ceilalti nu-i stiu dar evident EU FIIND UN PROST GRAMADA, FARA NICI O VIZIUNE, e normal sa fie asa! PS Oradeni, ati observat ca pana si panourile OTL din statii fac propaganda REFERENMDUM-ului, ba si in autobuze(benzile electronice care anunta traseul)putem vedea o astfel de propaganda! Bolojane, mai bine te-ai preocupa sa-ti intre cei 1.500.000 E pe care IMPACT-ul ii datoreaza la propriu Primariei cu titlu de penalitati SI PE CARE NU TE STRADUIESTI SUB NICI O FORMA SA-I CASTIGI IN INSTANTA(Stie, ma, dar asa e mersul facut!)! Ma opresc pentru ca intre timp MI-A VENIT SA VOMIT!
Postat 26 Mai 2015, 00:17 de TDS
Crist(i), ai uitat un "i"!
@CristiOradea: Te crezi destept(desi nu stapanesti gramatica limbii romane!)! Dar nici noi nu suntem PROSTI! Adica mergeti la vot chiar daca doriti "NU". Cu alte cuvinte sa se realizeze cvorum-ul! Ei bine, nu! EU(si banuiesc ca inca foarte multi)NU DORIM VALIDAREA REFERENDUM-ului!
Postat 26 Mai 2015, 00:08 de TDS
Spuneti NU!
Cine nu se duce la vot, inseamna ca e de acord cu orice ar decide ceilalti. Iar primul referendum a aratat ca majoritatea celor care voteaza spun DA. Cei care sunteti impotriva unificari, mergeti cu totii si puneti stampila pe NU! Nu ratati momentul sa va spuneti parerea despre aceasta unificare! Nu-i lasati pe altii sa decida in locul vostru!
Postat 25 Mai 2015, 23:24 de CristiOradea
NU MERG LA VOT !
Nu va duceti la vot ! Orasul nu se dezvolta din cauza incompetentei din administratie, primarul "unificator" fiind direct responsabil ! Incompetenta initiatorilor proiectului unificarii se reflecta in pretul giga-caloriei (suntem campioni in tara) , in lipsa locurilor de munca, in veniturile obtinurte de oradeni, in bataia de joc pe care o incasam cu CET-ul, mirosul insuportabil din Rogerius, sufocarea traficului, amenzile pe care le luam in fiecare zi. Sa nu uitam de amenzile uriase incasate de municipalitate, pe care tot noi, oradenii, va trebui sa le platim ! Un oras mai mare nu ne rezolva problemele, dimpotriva, orasul va fi impovarat si cu problemele comunelor invecinate. In afara MIZEI IMOBILIARE urisase cu terenurile din Sanmartin si ambitiile unui primar paranoic, alte motive pentru unificare NU EXISTA !
Postat 25 Mai 2015, 22:55 de Contra
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON