URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2014, 18:41

Hoţii de lemne au dat iama în Padiş: 10 camioane cu brad furate între Sărbători, dar poliţiştii n-au văzut nimic! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hoţii de lemne au dat iama în pădurile de pe platoul Padiş în perioada Sărbătorilor, de unde au plecat cu aproape 100 metri cubi de buşteni de brad dintr-o pădure situată la o aruncătură de băţ de sediul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, aflată în proprietatea Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş, a omului de afaceri Viorel Popa.

Jaful a fost descoperit pe 2 ianuarie, de angajaţii afaceristului închis în prezent pentru fraudă. Văzând efectele, oamenii au anunţat imediat Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Bihor.

"Am fost la Poliţia Pietroasa, unde nu era nimeni. Şeful de post era plecat în vacanţă, iar ceilalţi doi poliţişti mi-au transmis prin telefon că vor veni. Au venit abia luni, poliţiştii din Bunteşti", a explicat BIHOREANULUI unul dintre angajaţii societăţii, revoltat de impasibilitatea oamenilor legii.

"Bine că îi prind pe cei care aduc surcele cu căruţele, iar pe ăştia care au furat cu TIR-ul nu i-a văzut nimeni. Cum e posibil să nu vezi camioanele încărcate cu lemne coborând chiar sub nasul tău?", se întreabă sursa citată, cu trimitere la faptul că şoseaua care coboară din Padiş trece prin comuna Pietroasa chiar pe lângă sediul Postului de Poliţie.

Cert e că luni, împreună cu poliţiştii din Bunteşti, pe platoul Padiş au urcat doar inspectorii ITRSV Bihor, pentru evaluarea pagubei. Potrivit inspectorului şef Daniel Coraş, echipajul trimis la faţa locului a găsit 33 de cioate ale unor arbori nemarcaţi, toţi cu un diametru de peste 50 cm. "Furtul s-a comis chiar lângă şosea, din zona denumită Şesul Padişului. În total, e vorba de peste 100 metri cubi de lemn în valoare de peste 10.000 lei. Cine sunt autorii, vor stabili cei de la Poliţie", a explicat şeful ITRSV Bihor.

Coraş susţine că hoţii cunoşteau bine zona şi au profitat de faptul că pădurea respectivă nu este păzită. "În aceste condiţii, nu ai cui să-i impuţi lemnele. Nu este pădurar, paznic, nimic. Vor plăti hoţii, în cazul în care vor fi prinşi", a mai spus şeful ITRSV.

Solicitat să prezinte constatările făcute de poliţiştii care s-au deplasat la locul incidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a comunicat că şefii instituţiei îşi vor spune punctul de vedere legat de caz doar în baza primirii unei adrese scrise din partea publicaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
HIENA
HIENA = CORAS ---s-a stiti ca i se potriveste ,chiar sugestiv!
Postat 18 Ianuarie 2014, 06:15 de paduraru
Nu numai la Dobresti se fura PADUREA
FURTUL DE LEMNE NE PEDEPSIT DE LA DORESTI RECIDIVEAZA SI INCURAJEAZA SI PE ALTII LA FURT !! DACA SE POATE TRAII SI DIN FURAT FIID PROTEJAT COTRA SPAGII PLATITE DE HOTI (TAXA DE PROTECTIE LA FURT ) IN COMPLICITATE CU REPREZENTANTII ORGANELOR ABILITATE ALE STATULUI INCET DAR SIGUR SOCIETATEA TINDE SPRE ANARHIE SI PIERDERE TOTALA DE AUTORITATE .SI ASTA INTR-UN STAT AL UNIUNII EUROPENE NU IN NIGERIA SAU SUDANUL DE SUD !!
Postat 09 Ianuarie 2014, 11:19 de PADURAR din DOBRESTI
HOTII SI SPAGARII DE LA ITRSV SI ARR
POPA PROSTU botez de BOT ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !! Dar minciuni stii sa spui , despre piste de aeroport si alte OZN-uri investitionale in Bihor !! Popa Cornel si hotii lui de paduri si luat spaga de la transportatori sunt la putere , incepand cu hotul sef de la ITRSV,CORAS (cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare) si acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si de la padis nu a ...stiut nimeni nimic bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 09 Ianuarie 2014, 09:55 de bot
HIENA FARA NR ,SI POPA NELIMITAT
bai luati probe de pipii,poate a ros HIENA (CORAS DANIEL) copaci,si cineva a facut un lucru bun si la dus acasa,la foc ca a fost frig...:-)
Postat 08 Ianuarie 2014, 17:46 de ghita
LUPUL CORAS PAZNIC LA OI !!!
D-le Popa Cornel ! D-na promovata ministreasa la paduri si sefa peste ITRSV - urile din tara nu vede in atatea poze ce face CORAS al tau ! Ca doar dvs.la-ti promovat sef la ITRSV-Bihor chiar stiind ca a fost condamnat pentru ,,furt de lemne '' pai asta ar fi ca ,,lupul paznic la oi'' D-le Popa Cornel ,cei drept nu la oile dvs. ci ale noastre ale tuturor . Demisia D-le Popa Cornel dar inainte da-l afara pe Coras CA A FURAT DESTUL !!!!
Postat 07 Ianuarie 2014, 18:42 de Sfetnic
mitre lu bodroanea
MITRE LU BODROANEA SI CU NEATA STIE
Postat 07 Ianuarie 2014, 15:51 de mitre
POPA CORNEL PROTECTOR DE PENALI
P.e.N.a..L.i protectori de PENALI !! Pe d-l P0PA CORNEL il omoara chefurile ,betiile ,curvele si noptile pierdute la jocul de poker in diverse locatii ,fie la NOJORID fie la CHISCAU cu libidinosii din jurul sau precum CORAS , MARELE CONTY ZDREANTA DE PETI si lista ar putea continua...... Acest individ si-a facut campanie si a castigat in total trei mandate pe acest D.N.76 ,CU PROMISIUNI DE CAMPANIE ,RAMASE BINENTELES LA STADIUL DE MINCIUNI.L-AM VOTAT CONSTANT DIN 2000 INCOACE DAR NU O SA-L MAI VOTEZ NICIODATA ,DEJA IL REGRET PE RADU TARLE ,ASTA MACAR A FACUT CEVA PENTRU BIHOR.MA-M SATURAT DE MINCIUNILE Pe.Na.L-istilor si de POPA CU CACATII DIN JURUL LUI! 1 postat de: viitor votant P.D.L.
Postat 07 Ianuarie 2014, 15:03 de corcitura
Pfui ce pute iar la Bins !
De la Clanul Sicilenilor la Clanul Binsenilor .! Hoti ,pungasi ,betivi si c....... notorii ! Numele !? se stiu ,imi e scarba sa le spui . Pfui ce pute iar la Bins !!
Postat 07 Ianuarie 2014, 14:58 de ZORBA GRECUL
In 1 si 2 ianuarie zburdau utilajele prin tot Bihorul
.
Postat 07 Ianuarie 2014, 11:23 de Hall
de care militieni vorbim????
In primul rand ex afaceristul viorel popa nu are proprietate acolo ci este un tertip de a fura padurile neadministrate si mai marii itrsv-ului cunosc bine asta da se scarpina ca fac treaba. de ce nu este audiat cel care a taiat respectiv pruncu lui bodroanea???? de ce nu e audiat transportatorul respectiv neata si piri????de ce nu e audiat politistul anului din pietroasa ....mai marele george????ce cauta astfel de scursuri ca oameni a legi????sa stea sa tina spatele in pietroasa sa vada daca urca parcu in sus????
Postat 07 Ianuarie 2014, 11:09 de neata si cristi boga
de unde stiu "baietii destepti"amanunte...
De unde naiba sa stie hotii aia ordinari ce suprafete de paduri sunt pazite sau nu...? De la nenorocitii aia de la ITRSV,care cunosc 100% situatia padurilor administrate/pazite...ei dai pontul..ei supervizeaza taierile abuzive si rase pe suprafetele neadministrate...Ei,de la ITRSV..cu cei de la Romsilva si cu Ocoalele silvice...iar nenorocitii de militieni sunt partasi la toate astea..Militienii,inspectorii silvici,inginerii silvici de control..toti se impart pe transportatori si padurari..iau taxa de protector de la ei..da,taxa de protectie...fortandui pe protejati sa fure pt toti...Nenorociti multi in tara asta...Noi ne amaram de ce se petrece si pe ei...ii doare la basca
Postat 07 Ianuarie 2014, 09:38 de simplu
Hotiii !!!
Politai sunt la Pungesti sa ii apere pe hotii americano-romani de amarastenii aflati in greva foamei !!!!
Postat 06 Ianuarie 2014, 23:26 de razatorul
ghici unde sunt lemnele :))))
daca vrei sa gaseste lemnele dute si cauta in depozit la petrugan la campani toatalumea stie cael taie in padis a mai fost implicat si in alte scandaluri cu furt lemnos din padis
Postat 06 Ianuarie 2014, 22:08 de campeni
jaf?
Jaf? Deloc! Asta se numeste ca faci afaceri! jaf se numeste in Noul Dictionar(al baietilor smecheri) cei care fura o surcea, o gaina, o trotineta, etc! Restul in acceptiunea unui bussinessman, se numeste afacere!!! Desigur ca s-a stiut de acesta grosolanie.S-a facut sub atenta privire a paznicilor, asa cu s-a facut si la Dobresti! S-a gasit vre-un vinovat? nu!Sau poate ca da vina pe un biet neica-n-drum!
Postat 06 Ianuarie 2014, 21:32 de citizen
Politia e Militie
Echipajele stau la Sudrigiu si opresc doar fraieri care transporta surcele, la aia care transporta cu camioanele busteni nu le fac nimic ca dau SPAGA de rigoare, dar Dumnezeu nu va iarta (...) militieni si padurari burtosi puturosi si infecti ....ha ha ha
Postat 06 Ianuarie 2014, 20:21 de John
Iarasi Viorel Popa!
Sa intelegem ca sediul Administratiei Parcului Natural Apuseni se afla in proprietatea firmei dlui Popa Viorel?Indiferent daca aceasta afirmatie e adevarata, ce legatura are Popa Viorel sau firma sa cu furtul de lemne?Popa viorel are destule pacate(pe care acum le regreta) si nu e cazul sa-i inventati altele noi.Popa Viorel nu are nimic cu acest furt de lemne, v-o garantez!
Postat 06 Ianuarie 2014, 19:05 de Botronea
butas mondialu
bai coras analfabetule pe cine ai trimis sa verifice cioatele respective pe prietenul tau rampa mai bine era sa trimiti pe frateto mare silvicultor si el ca tine dar cel mai bine era totusi sa trimiti pe fostul tau coleg de facultate domnul butas care impreuna cu tine erau marii favoriti ai tuturor profesorilor de la mediu din oradea doi analfabeti actuali mari sefi in silvicultura
Postat 06 Ianuarie 2014, 18:58 de gura casca
Ori nu-ti faci treaba, ori esi corupt.
Daca n-au vazut pt. ce-i platim ? Seful lor ar trebui sa-i dea afara.Sau au vazut ? Stie si sefu ?
Postat 06 Ianuarie 2014, 18:52 de Garcea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON