URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2015, 16:11

Circ pe bani: Horea Vuşcan şi-a închis platforma de tranzacţionare bitcoin, după ce programatorul a plecat cu parolele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Singura platformă online de tranzacţionare a monedei virtuale bitcoin în România, www.btcxchange.ro, a fost închisă. Orădeanul Horea Vuşcan, proprietarul platformei, a luat această decizie în urma unei dispute avute cu programatorul companiei, Lucian Ivan, care a părăsit firma prin demisie, luând cu el parolele şi codurile sursă ale programelor.

"Am fost nevoit să opresc activitatea pentru că nu mai am acces la servere. Programatorul a plecat luând cu el parolele şi codurile sursă ale programelor pe care nu mai vrea să le predea", a declarat Vuşcan.

Ultimele tranzacţii din monede FIAT (n.r. monedă fiduciară tipărită sub formă de hârtie sau ban de metal având o valoare fictivă, convenţională), de tip leu, euro, dolar şi altele, în monedă virtuală bitcoin au avut loc în prima jumătate a lunii. Pe 16 decembrie, Vuşcan a postat pe www.btcxchange.ro un anunţ prin care cerea clienţilor să înceteze tranzacţiile pe platformă.

"Din motive de siguranţă, rugăm toţi utilizatorii platformei să îşi retragă toate fondurile, atât FIAT cât şi BTC (bitcoin), din contul aferent platformei până la data de 19 decembrie 2014, inclusiv, şi să nu mai tranzacţioneze", se menţionează în anunţ.

"Deocamdată recomandarea mea este ca toţi clienţii să îţi retragă banii pentru că nu mai pot garanta siguranţa exchange-ului. Vom încerca să răspundem cu celeritate tuturor solicitărilor deşi toate operaţiunile se fac manual pentru că nu avem acces la istoricul tranzacţiilor şi trebuie să verificăm în bancă sumele depuse", a spus Vuşcan.

În perioada 20-30 decembrie firma a rambursat clienţilor circa 100.000 lei, iar operaţiunile de retragere continuă. "Am făcut foarte multe plăţi, dar nu este vorba de sume mari de bani pentru că platforma este doar un mijloc de schimb", a declarat proprietarul companiei.

Vuşcan nu poate preciza o dată la care schimburile în monedă virtuală vor fi reluate. "Am depus plângere penală împotriva programatorului Lucian Ivan, prin care îi cer să predea codurile sursă ale programelor, parolele şi userii înscrişi pe server, dar mai repede de sfârşitul lunii ianuarie nu cred să se întâmple ceva", a spus acesta.

De altfel, în ultimele săptămâni, firma şi-a concediat toţi angajaţii şi a predat concurenţei portofoliul de clienţi estimat la circa 500 de magazine e-commerce. "Pagubele provocate firmei sunt foarte mari. Credeţi că F64 (n.r. magazin virtual specializat în comercializarea de tehnică foto) care a fost extrem de mulţumit, va mai reveni la mine după nebunia asta? Eu nu cred", spune Vuşcan.

Deşi criza platformei www.btcxchange.ro a fost declanşată de disputele dintre proprietar şi angajaţi, Horea Vuşcan a refuzat să discute natura acestora. "Divergenţele mele cu programatorul Lucian Ivan nu sunt de interes public", a declarat acesta.

Vuşcan a lăsat să se înţeleagă că, deşi angajat de firma sa să pună în funcţiune platforma virtuală de schimb valutar, Ivan se consideră în continuare proprietar al programelor care stau la baza acesteia.

La rândul său, Ivan a declarat presei locale că softwarele care fac funcţională platforma sunt proprietatea sa intelectuală, pe care Vuşcan ar intenţiona să o înstrăineze, pentru a da curs unei oferte primite în decembrie, după o conferinţă bitcoin desfăşurată în Dubai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
foc de paie
tot degeaba se agita spiritele p'acilea... pana una-alta, multimiliardarul Buffet zicea ca nu trebuie investit in Bitcoin. so...
Postat 05 Ianuarie 2015, 19:39 de vg
@sotocsorin
Subscriu la ce-a zis @vasyion, dai click pe [All] si search in pagina dupa "nophex" (am scris eu gresit Nopex, my bad).
Postat 04 Ianuarie 2015, 20:45 de marius_ro
Nu uita...
..tratamentul Horica,acum sunt compensate fara card!
Postat 04 Ianuarie 2015, 16:05 de grigore
un caz tipic
cred ca marea problema e lipsa de comunicare dintre angajat si angajator. mai precis, ca n-au stabilit exact, cu contract juridic de la inceput, care e treaba si recompensa fiecaruia. cat bani ii revin fiecaruia... cu ce contribuie fiecare, care ii partea lui, ce i se cuvine etc. etc. daca nu s-au clarificat exact aceste aspecte si nu s-au respectat, acum apar probleme si neintelegeri. daca s-au clarificat, s-a semnat contractul, dar nu s-a respectat, inseamna ca toata problema se incadreaza legal altundeva... si, altfel se vor rezolva lucrurile. parerea mea.
Postat 03 Ianuarie 2015, 17:05 de vg
Explicatie pentru sotocsorin
Stimabile sotocsorin pe pagina amintita apare: Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 All deci pentru cei care nu stiu cum functioneaza o astfel de pagina esti pe subpagina 1 unde intamplator nu este nici un comentariu al lui Nopex dar daca dai click pe 2-3-...-10 sau cel mai bine All vor aparea toate comentariile. Daca mai ai astfel de intrebari incearca la Radio Erevan.
Postat 03 Ianuarie 2015, 13:35 de vasyion
Care este explicatia?
Linkul https://bitcointalk.org/index.php?topic=895413.0 conduce catre o pagina unde nu exista nicio postare a utilizatorului Nopex - Lucian Ivan, in schimb apar toate postarile lui Vuscanel din nou soferel, la fel ale altora care-i tin isonul. Sunt curios, totusi, care a fost fondul disputei dintre cei doi?
Postat 03 Ianuarie 2015, 11:33 de sotocsorin
Javra...
Circul nu a inceput cu plecarea lui Ivan ci cu concedierea intregului personal de la Btcxchange. La inceputul verii a plecat tot personalul de la Alien Concept o alta firma a acestui individ. Vuscan vrea sa vanda ceva ce nu ii apartine, codul sursa a fost dezvoltat de programator inainte de existenta btcxchange si nu a fost dezvoltat in cele 2 ore pe zi in care programatorul a fost angajat pentru carte de munca. Ma intreb cum un criminal care a omorat 3 oameni si este condamnat penal (din pacate cu suspendare) are dreptul sa aiba pe mana fondurile atator utilizatori? O fi bitcoinul o moneda care nu se supune nici unei reglementari dar nici chiar asa.
Postat 03 Ianuarie 2015, 09:22 de vasyion
cum se bagă el, VUŞCANU'
Băieţele, tu câte ore ai lucrat în viaţa ta, aşa ca să aszi şi ulei, mă'????? te dai la finess-uri.......DUBAI???? Era o vorbă de-asta nouă, cică DUBAI PREGĂTITĂ:))))))) înţelegi tu că greşeala e intenţionată: lipsă cratimă.......no, LA MULŢI ANI !!!!! în coin :)))
Postat 02 Ianuarie 2015, 23:16 de ADINA
Discutia
Aici https://bitcointalk.org/index.php?topic=895413.0 puteti gasi o explicatie mai in detaliu despre care a fost problema dintre cei doi :) (Nopex e Lucian Ivan si BtxChange.ro e Vuscan). Enjoy :)
Postat 02 Ianuarie 2015, 23:11 de marius_ro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON