URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2016, 13:19

Horea Vuşcan şi-a depus hoţeşte candidatura la Primăria Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marele "suspans" întreţinut în jurul candidaturii PMP la postul de primar al Oradiei s-a evaporat. Partidul fostului preşedinte Traian Băsescu l-a aruncat în lupta lipsită de orice şanse pe controversatul afacerist Horea Vuşcan, fiul fostului patron al fabricii Interoil, Coriolan Vuşcan.

Vuşcan fusese prima opţiune a PMP pentru această candidatură, dar ea a fost contestată chiar la vârful partidului după ce Traian Băsescu a aflat, din BIHOREANUL, că orădeanul are la activ o condamnare definitivă pentru uciderea din culpă a trei oameni, într-un accident de circulaţie, şi a fost retrasă, fără ca o alta să fi fost anunţată între timp.

"Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizaţie. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, dar trebuie să ştim despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mişcarea Populară", afirma Băsescu la şedinţa Colegiului Naţional al MP, la care a participat şi Horea Vuşcan.

La distanţă de trei luni, după ce între timp însuşi Băsescu s-a trezit pus sub învinuire într-un nou dosar penal, pentru spălare de bani, criteriile morale s-au "înmuiat" în cadrul Mişcării Populare, astfel că tot vocalul afacerist orădean - care a mai candidat în trecut şi ca independent, şi ca ecologist, dar cu rezultate modeste - este cel propulsat în lupta pentru postul de primar al Oradiei.

Horea Vuşcan, precum şi pretendenţii PMP la un post de consilier local, şi-au depus pe nevăzute candidatura sâmbătă, la Biroul Electoral Municipal Oradea, fără a face din asta un eveniment public, la fel ca restul partidelor.

Altminteri ahtiaţi după publicitate, PMP-iştii au profitat de absenţa presei şi de zilele de weekend pentru a evita o eventuală contestaţie a candidaturilor. Potrivit legii, acestea se afişează la sediul BEM şi pot fi contestate în termen de 48 de ore, de cei interesaţi, la Judecătoria locală. Hotărârile BEM privind candidatura lui Vuşcan şi cea a PMP-iştilor dornici să ajungă în Consiliul Local au fost afişate sâmbătă, la ora 13, astfel că termenul de 48 de ore s-a scurs.

Contactat luni de BIHOREANUL, liderul PMP Bihor, Daniel Meze, a recunoscut că organizaţia n-a considerat necesar să depună candidaturile la CL şi CJ în prezenţa presei deoarece "am vrut să păstrăm discreţia" şi a declarat că acestea vor fi anunţate oficial abia în cursul zilei de miercuri.

Meze ocupă poziţia a doua pe lista PMP pentru Consiliul Local, o listă ce cuprinde personaje cu totul necunoscute. În schimb, este de precizat faptul că Horea Vuşcan şi-a trecut şi soţia drept candidată la un loc în Consiliul Local Oradea, de pe poziţia a şasea.

La Consiliul Judeţean Bihor, ex-ziaristul Daniel Meze este primul pe lista propunerilor PMP Bihor, urmat de acelaşi Vuşcan.


Lista candidaţilor PMP Bihor la Consiliul Local Oradea:

1. Horea Vuşcan
2. Daniel Meze
3. Alexandra Radu
4. Lucian Ghiţă
5. Simion Gavril Calamar
6. Andreea Vuşcan
7. Gabriela Eler
8. Cosztin Ildiko-Ilona 
9. Andreea Tăutu
10. Andrei-Crăciun Marta
11. Kenderesi Gergo-Tamas 
12. Andrei Norbert Farnaş
13. Nagy Janos
14. Lenuţa Benea
15. Florian Mateaş
16. Gheorghe Bârna
17. Kozma Erzsebet-Katalin
18. Dorin Ionuţ Matei
19. Marcel Băliban
20. Marius Ionuţ Puian
21. Ramona Loredana Ghiţă
22. Elena Vaida
23. Gheorghe-Mircea Igna
24. Diana-Ioana Condrat
25. Diana-Marinela Halacu
26. Ioan Vasile Todica
27. Remus Octavian Ţimbului
28. Janos-Istvan Novak
29. Mihaela Carmen Ţimbuli
30. Grigoraş-Viorel Edu
31. Ileana Dana Dan 
32. Szilagyi Bela
33. Larisa Ofelia Igna
34. Maria Radu 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Băsescu ?
Îl așeptăm pe Băsescu să-și lanseze candidatul la primărie ! Dacă nu vine Băsescu, să vină Tomac să ne spună că Băsescu l-ar vota pe Hororică Vușcănel, oloiul cu codiță de fetiță !
Postat 27 Aprilie 2016, 13:19 de caragiale
Auleuuuuuu
Iar a uitat sa-si inghita tratamentul!Probabil medicul sau de famelion este plecat cu ...udatul!Tratamentul baiete,nu uita tratamentul!
Postat 27 Aprilie 2016, 06:49 de grigore
??
Mie asta-mi face impresia ca-i cam ""relaxat""...hmmm..
Postat 26 Aprilie 2016, 10:03 de Tinas
:)))))))
...auzi la asta...""controversatul afacerist''...ce gluma de prost gust...(afacerea cu bitcoin???)...nu papusico, asta e copilul lui tata, adica o nulitate, fara tata e un neica-nimeni...pe de alta parte nu ma mira ca partidul lui chioru l-a desemnat candidat...ca si la ''mitici'' candidat e gunoiul public ''subacoperitul'' robert turcescu...poate si olita-cu-codita (vuscan) o fi vreun 'subacoperit'...:))))....34 in lista, deci olita cu codita are garantat 34 de voturi (oare?)...plus neamurile....ajunge la 100...:))))
Postat 25 Aprilie 2016, 21:08 de ironi-k
:))))))))))))))))))))
Cica au vrut sa pastreze discretia :)))))))))))))))) De asta au chemat reporterii la vuscan acasa ca sa vada toata lumea ce instarit este el? :))))))))))))))) De asta au sarit cu acuzatii in stanga si in dreapta de atatea ori? :)))))) Incredibil cat de penibili pot fi!
Postat 25 Aprilie 2016, 14:03 de hateretards
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON