URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2011, 13:19

Horea Vuşcan le promite orădenilor că nu va mai încheia contracte cu Primăria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan vrea să câştige încrederea orădenilor, şi cu asta, mai multe voturi. Preşedintele Mişcării Verzilor Bihor a declarat că nu va mai participa la licitaţii organizate de autorităţile locale. "Vreau să anunţ toţi orădenii că nu voi mai face afaceri cu Primăria, cu nicio autoritate a acesteia şi cu nicio instituţie a Consiliului Judeţean", a declarat Horea Vuşcan, marţi într-o conferinţă de presă.

Fără contracte

Liderul filialei judeţene a Mişcării Verzilor şi-a explicat decizia spunând că vrea să pună capăt comentariilor legate de faptul că poziţia lui politică ar fi afectată de contractele pe care le are cu Primăria. "Am văzut că sunt multe comentarii despre unele elemente ascunse pe care le-aş avea faţă de Primărie. Eu consider că fiecare trebuie să poată să spună lucrurilor pe nume şi nu vreau să fiu încorsetat de contractele pe care le am", a afirmat Vuşcan, adăugând că decizia lui va fi valabilă şi în cazul în care va fi ales consilier local în 2012.

Horea Vuşcan a şi dat primul exemplu de licitaţie la care nu va participa chiar dacă este în domeniul firmei sale de activitate. "Chiar acum pe 28 martie va fi o licitaţie la OTL pe e-ticketing, serviciu pe care l-am introdus în peste 20 de judeţe, nu voi participa la aceasta, chiar dacă consider că aş avea şanse mari de a o adjudeca", a precizat liderul Mişcării Verzilor.

Continuă în alte judeţe

La cererea jurnaliştilor, Vuşcan a precizat că în 2005-2006 a încheiat un contract cu Primăria, în valoare de aproximativ 174.000 de euro, pentru introducerea validatoare în tramvaie şi autobuze, precizând că a câştigat deoarece a ofertat la jumătate de preţ faţă de firma concurentă. Vuşcan are acum în derulare un contract pentru 8 automate de bilete plasate în staţiile de tramvai în valoare de peste 20.000 de euro pe an.

Acesta a spus că mai are afaceri cu administraţiile locale din 24 de judeţe pe specializările firmei sale: transport în comun, monitorizare, GPS, e-ticketing cât şi automate de parcare. "90% dintre clienţii mei sunt cu firme legate de stat. Eu voi renunţa la participarea la licitaţii strict pe plan local, nu pot să-mi închid afacerea, e vorba de sursa mea de venit.

Copaci "compensaţi"

În aceeaşi conferinţă de presă, Horea Vuşcan a declarat că îşi doreşte ca Primăria să găsească o soluţie pentru a nu mai tăia copacii aflaţi în anumite zone în care se fac investiţii, precum Silvaş sau Bulevardul Dacia. "Salutăm acţiunile de plantare a pomilor, dar regretăm că nu se găsesc soluţii de amenajare în care să fie incluşi şi copacii existenţi", a spus liderul "verzilor". Acesta a mai precizat că ar trebui impusă o regulă pe compensare a tăierilor de copaci. "Sunt convins că Primăria are specialişti mai buni, dar ar trebui să se stabilească o regulă de tăiere. De exemplu dacă copacul are 50 de ani să fie plantaţi alţi 50 de copaci de un an", a spus Vuşcan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
da da
tu nu faci contract cu ei ,sau ei nu mai fac cu tine nu e tot una :) , iar pe de alta parte asta este o tampenie , daca te consideri om de afaceri trebue sa profiti de toate oportunitatile pt o afacere , ar fi mai simplu si mai corect ca dupa incheierea unui contract cu o institutie publica sa afisezi contractul respectiv pe site-ul societatii tale , si institutia ar trebui sa faca la fel , asa am sti si noi ce anume cat ne costa (pe noi platitori de impozite si taxe)
Postat 23 Martie 2011, 10:39 de zeus
lol
ma mir ca nu tii rusine...probabil acum nu o mai faci prin fata o faci prin spate ....rusine sa iti fie DROGATU NAIBI...mai bine ai mai inceta sa iti faci singur articole de ziar!! DUTE SI MAI DROGHEAZATE UMPIC.
Postat 22 Martie 2011, 22:27 de anonim
Bravo
...esti cel mai tare! Dar nu tre' sa-ti faci griji ca afacerile tale nu le asociaza nimeni cu activitatea de om politic, finca nu esti , ci este mai degraba asociata cu banii lui tac'tu de pe vremea cand uleiul de floare produs in Oradea se numea "Horea".Tu ca "lider" al verzilor cauta sa umbli cat mai mult cu ochii vineti ca iti sta bine!
Postat 22 Martie 2011, 22:01 de q
ne bucuram
nu pierdem nimic, oricum serviciile sale sunt de o calitate jalnica: de ex semafoarele inteligente de pe decebal care au fost apoi demontate, or lcd-urile si reclamele din tramvaie ce s`au defectat in mai putin de o luna. nici automatele de bilete nu pot zice ca functioneaza la parametri...bine face, nu mia dam banii pe prostii. negarantate.
Postat 22 Martie 2011, 19:49 de unu
bv
bravo in spate la selina cine sta?
Postat 22 Martie 2011, 16:36 de bla
asa da
Bine Horica! felicitari pentru atitudine!
Postat 22 Martie 2011, 15:11 de Clembea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON