URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2013, 12:21

Hingherizare în Zona Metropolitană: Primarul Ilie Bolojan vrea să castreze toţi maidanezii din comunele limitrofe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria şi-a făcut mâna pe maidanezii din Oradea, acum se pregăteşte să castreze câinii comunitari din toată Zona Metropolinată. Primarul Ilie Bolojan a propus miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Director al Zonei Metropolitane, implementarea în toate cele 11 localităţi a unei politici comune în problema câinilor comunitari, după modelul reşedinţei de judeţ.

"Adoptarea unei politici comune în acest sens este deosebit de importantă, deoarece eforturile municipiului de a rezolva problema câinilor comunitari trebuie dublate de eforturi similare ale localităţilor din jurul Oradiei", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În acest sens, reprezentanţii celor 11 localităţi au primit din partea Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea un set de Hotărâri de Consiliu Local, care reglementează problema câinilor comunitari, precum HCL 588 din 2011, HCL 502 din 2006 şi HCL 347 din 2013, normative care ar putea servi drept model Consiliilor Locale din localităţile limitrofe.

Pentru a încuraja administraţiile locale din cele 11 comune să ia măsuri pentru colectarea câinilor comunitari de pe domeniul public municipalitatea le-a oferit posibilitatea de a duce maidanezii prinşi în afara oraşului la adăpostul de câini "Grivei" aflat în administrarea Administraţiei Domeniului Public.

Modalitatea de abordare în comun a problemei câinilor comunitari, precum şi etapele implementării unui plan la nivelul întregii Zone Metropolitane vor fi discutate ulterior, după dezbaterea temei în cadrul Consiliilor Locale ale celor 11 comune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
www. maidanezii. blogspot. ro
Maidanezii ne omoara copii nostril si nimeni nu e tras la raspunde !! Pina cind ?? Dati drumu la vinzarea de furadan .
Postat 28 Iulie 2013, 00:35 de Hingher Pe Viata
► Maidanezii sa fie eutanasiati in masa
Maidanezii trebuie eutanasiati in masa , eliberati Romania de haitele de maidanezi , nu mai vrem copii omoriti de maidanezii . Duce-ti cutomanii fanatici la psihiatrie legati in camasi de forta .
Postat 28 Iulie 2013, 00:33 de Hingher Pe Viata
Siruri de catei
De-i impuscati pe toti va fi mai bine, de glont cainele sigur nu-si da seama, dar de-i castrati, o, le va fi mai rau, caci toti vor sti ca omul face rau, din caine bland, va fi dulau, de glont nu stie, dar de foame, da ! deci, si castrat, si-nfometat in chinuri, catei turbati, veti fabrica in siruri.
Postat 28 Iulie 2013, 00:14 de versuri
pt celalalt consatean
In conditiile in care pana acum cativa ani era un pericol sa-ti duci gunoiul la container sau sa lasi un copil afara la joaca, din cauza mult iubitelor tale surate de specie - potaile maidaneze, cred ca asta este un lucru suficient de important de facut pentru a fi un pic mai civilizati. Behaiti pe aici despre inferioritatea lui Bolojan ca fiind nascut la sat, in fata sangelui vostru albastru, de progenituri nereusite a unor tarani stramutati la oras acum o generatie, dar dati dovada de prostie si lipsa de educatie si bun simt infinit mai mari decat a celui pe care-l desconsiderati. Acum e Bolojan de vina ca nu au taranii riverani "metropolei" canalizare, dar cand iesira cei din Biharia din afacerea cu canalizarea tot pe Bolojan il aratati cu degetul, si-i laudati pe primitivi, angajandu-va sa le vidanjati buzile, doar de dragul de a-l mai injura odata. Niste jigodii, asta sunteti!
Postat 27 Iulie 2013, 21:54 de alt oradean
Propun sa inceapa cu tine Bipedule
Daca asta e prioritate zero sa castram caini in 20-30 de sate din jurul Oradei, ce sa zic stralucesti de inteligenta Bipedule, nu vb aici de cea facut ci de cate sa mai pot face cu acesti bani fan- castrare ... chiar crezi a nu mai e nimic de facut in Oradea totul este minunat si perfect ... ?
Postat 27 Iulie 2013, 07:17 de pt alt Oradean
Geniul Bolojan si ruralismul din capul sau
Dar un plan comun pentru transportul public nu ar fi prioritar fata de cel care ar reglementa migratia maidanezilor de la Cetariu la Giris sau de la Ineu la Santandrei ??? Sau un plan privind retelele de canalizare care nici macar nu exista in zona rurala cu pricina ??? Sau a altor servicii publice "metropolitane" ???
Postat 26 Iulie 2013, 16:49 de Juji
ziua ...
Nu cu potaile trebuia sa inceapa campania de castrare, ci cu bipede cu mintea-n noapte! Poate asa crestea coeficientul de inteligenta al orasului si al planetei. Daca stau cate unii cu ochii inchisi si nu vad cate a facut Bolojan li se intuneca si creierul, dupa cate se pare!
Postat 26 Iulie 2013, 16:43 de alt oradean
Noaptea mintii
Doamne ce PREOCUPARI IMPORTANTE poate sa aiba primarul Bolo, castrarea cainilor de pretutindeni, auzi Lică primarică nu ai alta treaba pe planeta Oradea decat 2 chestii cu C adica CET si CAINI ca nu avem cum sa remarcam ca in scumpul nostru oras astea au devenit prioritatile 1 si 2 altceva nu mai conteaza aici se canalizeaza resursele din alta parte doar se taie, fara parcuri, fara Centru reabilitat, fara strand modernizat, fara un festival toata vara chiar si cu ala anemic Zilele Cetatii sa ales praful, (se lauda umflatul Muresan ca a economisit 100.000 lei ca sa gabati 10 mil dintr-un sut in CET) deci fara fara ..., noi oradenii nu mai meritam decat caini castrati chiar si in curtea proprie si CET - ul pe post de piatra legata de gat ..... multumim primar genial - vizionar dea dreptul si ne miram ca ajungem anexa Clujului ...
Postat 26 Iulie 2013, 16:34 de ORADEAN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON