URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2011, 11:57

Hartă panoramică cu centrul istoric pentru turiştii care vizitează Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul istoric al Oradiei va avea propria hartă panoramică. Municipalitatea orădeană a investit 19.970 lei din fonduri europene pentru realizarea unei hărţi în relief cu clădirile din zona centrală pentru ca acestea să fie recunoscute mai uşor de către turişti.

"Folosind o anchetă fotografică aeriană cu una privitoare la faţade, planuri GIS şi diverse relevee, s-a creat o schiţă cu întreaga tramă stradală şi s-a stabilit o zonă ce va fi trasată în hartă, din ansamblul general al centrului istoric", a declarat managerul de proiect, Dumitru Sim, vineri în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru realizarea hărţii au fost trecute în revistă principalele zone de interes, arterele pietonale, bulevardele şi zonele de acces, formându-se mai multe zone individuale de lucru care au fost ulterior ansamblate şi coagulate într-un tot unitar. Lucrarea a fost atribuită pe bază de licitaţie firmei Studio Samuilă, aparţinând orădeanului Adrian Samuilă.

Harta personalizată a centrului istoric reprezintă zona cuprinsă între Cetate şi străzile Mareşal Averescu, Redutei, Dobrogeanu-Gherea, Griviţei, Sucevei, Ion Vidu, Bacăului şi Armatei Române până la parcul Bălcescu, bulevardele Decebal, Dacia şi străzile Berzei, Republicii, Louis Pasteur, Măcinului şi podul Dacia.

Formatul final va fi tipărit policrom în 15.000 de exemplare la o dimensiune de 50 pe 70 centimetri şi va fi prins într-un buzunar de protecţie. Harta va fi tipărită în următoarele 45 de zile, pentru a putea fi pusă la dispoziţie turiştilor care tranzitează oraşul.

Lucrarea face parte dintr-un proiect mai larg, în valoare de 973.556 lei, intitulat "Pachet Complex de Promovare a Turismului Cultural: Centrul Istoric Oradea - Arhitectură, Cultură, Legendă", cu derulare în perioada martie 2011 - martie 2013.

Printre activităţile finanţate prin proiect, din fonduri europene, se numără organizarea a două ediţii a festivalului Serbările Cetăţii, crearea unui portal turistic al oraşului, editarea şi distribuirea a două spoturi video cu rol de promovare a turismului cultural şi de patrimoniu, crearea unui pachet turistic publicitar reprezentativ pentru municipiu "Oradea - oraşul aminitirilor plăcute" în format tipărit şi multimedia (CD şi DVD) în 70.000 de exemplare, precum şi conceperea, editarea şi promovarea turistică a oraşului şi regiunii prin intermediul a patru numere ale revistei semestriale de profil intitulate "Cetatea Oradea - revistă de patrimoniu şi turism".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ce se face?
ramane asa in paragina? la Vulturu negru pana nu cade ceva din cer nu se sesizeaza nimeni de vechimea si putreziciunea care exista in aer dar cand respiri gazee de alcool si fum uiti ca stai pe un focar de mucegai, ce viata frumoasa o duc clanurile nici sa ma platesti nu as trai , ca focile unul in curul altuia asta nu e calitate e asa sa pierzi timpul , plictiseala nu ati auzit de spatiu , aer au ajuns muntii sa ofere conditii de oras .Nu se respecta distanta , poluarea, acustica inregistreaza altul ce tui vorbesti deci practic teren de spionaj SRI :))
Postat 04 Septembrie 2011, 15:36 de da cu suprafata ZOO
slagare portocalii verzui
@scortosul: ca dupa mine nu va ramane mare lucru(sau chiar nimicul)sunt de acord(desi am o vaga banuiala ca nici dupa tine). care or fi lucrurile bune ce vor ramane dupa \"3 in 1\" nu prea imi dau seama! dar daca zici tu, poate stii ceva...
Postat 03 Septembrie 2011, 22:07 de dante
Samoila=Sim
Felicitari Samoila...inca un contract cu institutiile publice in calitate de abonat. Felicitari Dumitru Sim pt. Caietul de Sarcini si criteriile de calificare impuse ofertantilor.Important e ca a castigat prietenul tau si in final, si tu.Doar sa faca treaba....ca stii cum e treaba.....intre preteni ....
Postat 03 Septembrie 2011, 22:00 de M
slagare portocalii verzui
@loenl: si daca banii "vine" de la U.E. nu sunt tot bani publici? Romania nu contribuie anual cu o suma consistenta? in rest, nu tramvaele "e" problema, tramvaiele sunt super! problema o reprezinta comisionul! pretul lor nu putea fi cel declarat ci mai mic. pseudonimul asa mi l-am ales dar nu are legatura cu personalitatea italiana!
Postat 03 Septembrie 2011, 21:58 de dante
dante aka dinte
@dante: 1. du-te in viena sa vezi tramvaie ca ale noastre. 2. scoate capu pe \"afara\" si vei gasi orase cu pretentii in care sunt locuri mai imputite decat pasajul VN. 3. banii \'vine\' de la CE 4. dante e un pseudonim prea pretentios pentru o mentalitate ca a ta!
Postat 03 Septembrie 2011, 20:53 de Ioenl
Buna idee
Bravo ! Abia astept sa vad harta. O idee excelenta !
Postat 03 Septembrie 2011, 16:25 de Harta
3dante in 1
3 ca DANTE e mult , mult mai putin ca 1 singur \"3 in 1\" Dupa el vor ramanea multe lucruri bune ...... dupa tine nimicul !!
Postat 03 Septembrie 2011, 15:51 de scortosul
Corectează după caz ...
Nefericită exprimare. Corect este astfel: Comunitatea Europeană a investit echivalentul în Euro a 973.000 LEI, în cadrul unui proiect propus, realizat şi implementat, de către municipalitatea orădeană.... Mă surprinde faptul că de fiecare dată când citesc E-BIHOREANUL, constat că nu există ediţie care să nu conţină inexactităţi, atitudini şi opinii contrare realităţii, greşeli de exprimare, impresii neconforme ale celor care se consideră jurnaşişti, etc, etc.
Postat 03 Septembrie 2011, 15:27 de Rece şi limpede
completare
in rest dadeau prin hartoape, pe langa mizerii din Pasajul Vulturul Negru, intrau in Biserica cu Luna si se minunau de picturile de-acolo(deh, proaspete, ca ala vechi, valoroase au fost acoperite cu altele noi!) si priveau tramvaiele filipiene: vai ce dragute tramvaie, nici la viena nu am vazut atat de scumpe!
Postat 03 Septembrie 2011, 14:31 de dante
aha
@a, loenl: aha, aveti dreptate! tocmai ce am trecut azi prin centru si m-am speriat! era o maree de turisti, fiecare dintre ei urla pe limba lui: VREM HARTA LUI MB! Chiar nu te puteai intelege cu ei! Pur si simplu scandau: Nu vrem bani, nu vrem nimica/vrem harta lui marcelica! Cred ca am inteles corect.
Postat 03 Septembrie 2011, 14:28 de dante
bine
Excelenta ideea. Toate orasele turistice au astfel de harti. Abia astept sa-mi cumpar si eu una. Sper sa se suplimenteze tirajul pentru ca fiecare oradean sa aiba una acasa si sa poata s-o prezinte propriilor musafirilor. Avem un oras frumos de care putem sa fim mandri!
Postat 03 Septembrie 2011, 14:19 de Ioenl
a
indiferent a cui a fost, s-a facut un lucru bun.
Postat 03 Septembrie 2011, 14:18 de a
si asta?
te pomenesti ca si asta o fi tot opera personajului " 3 in 1"(inginer, economist, popa)!
Postat 03 Septembrie 2011, 13:41 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON