URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2010, 15:01

Hadrian Borcea îl va reprezenta pe primar în consiliile de administraţie ale spitalelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Gheorghe Carp nu va mai fi reprezentantul primarului Ilie Bolojan în consiliile de administraţie ale spitalelor preluate de către municipalitate de la Ministerul Sănătăţii. Bolojan a refuzat să mai semneze decizia de numire a acestuia după ce BIHOREANUL a sesizat că potrivit Legii 161/2003, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de membru în CA-ul aparţinând unei entităţi juridice subordonate municipalităţii.

"În locul viceprimarului Carp va fi nominalizat, în cursul zilei de astăzi, doctorul Hadrian Borcea. Am cerut compartimentului juridic să redacteze dispoziţia primarului, să verifice legalitatea ei, pentru a nu ne trezi în alte situaţii de incompatibilitate şi, dacă totul este în regulă, să o aducă la semnat", a declarat marţi primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă.

După cum se ştie, Hadrian Borcea este şeful Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean şi al Serviciului Mobil de Urgenţe şi Reanimare (SMURD) Bihor. El îl va reprezenta pe primar în CA al Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Potrivit unui comunicat remis ulterior redacţiei de Primărie, în cazul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie, reprezentantul lui Bolojan în CA este dr. Szilagyi Adriana, medic primar pediatru la Spitalul Municipal şi cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Oradea.

Doctoriţa Claudia Cladovan va fi membru supleant în toate cele patru consilii de administraţie, în cazul absenţei "titularilor".

Consiliile spitalelor Municipal, de Obstetrică şi Ginecologie, de Psihiatrie şi Pneumoftiziologie vor fi formate din câte doi reprezentanţi ai Consiliului Local, doi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, şi câte un reprezentant al primarului şi al Universităţii. Acestora li se vor alătura alţi doi membri fără drept de vot.

Consiliul Local i-a desemnat în cadrul şedinţei de luni ca reprezentanţi pe doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, şi pe economistul Daniel Foncea, fost director al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@pacient
Si pt un oras mai mare(de 500 000 loc de ex) sunt arhisuficiente 6 paturi(cum le numesti dta) de urgente. Adevarul e ca din cei care se prezinta zilnic la UPU, nici 35% nu sunt urgente adevarate.Toate sunt consultatii ce ar trebui efectuate de medicii de familie sau de medicii specialisti din policlinici.Lumea s-a obisnuit sa vina pt orice la UPU,pt ca acolo nu trebuie asigurare,acolo gaseste medic la orice ora din zi si din noapte,acolo poate face rgr si analize gratuit,etc.Pina intr-o buna zi cand va falimenta si bugetul UPU,pt ca nu este sac fara fund,si nicaieri in lume nu se procedeaza astfel.
Postat 28 Iulie 2010, 13:00 de medi
faceti ceva.
d-le primar va rog frumos sa suplimentati paturile de la unitatea de primire urgente,sunt cateva paturi acolo si cand este f aglomerat pacienti sunt pusi sa stea pe scaune.acolo sunt 6-7 paturi in conditiile in care la urgente cateodata sunt si 30 de persoane.
Postat 28 Iulie 2010, 00:08 de pacient
felicitari
felicitari domnule primar. felicitari hadrian borcea. dupa numiri halicinante gen grebenisan, dupa demiteri ciudate gen antal, si dupa propuneri dubioase gen cladovan, ma bucur ca domnul primar a devenit rational. ganditi singur, iesiti de sub influienta nefasta si diabolica a lui carp si foncea si o sa reusiti. felicitari.
Postat 27 Iulie 2010, 21:20 de medic
in sfarsit o numire cu care e de acord si PNL
Omul acesta,dr-ul Borcea trebuia numit MANAGER al SPITALULUI JUDETEAN si nu sora fratelui Tarle care impreuna cu colaboratorul ei apropiat parte din clan,vor agrava si mai mult situatia financiara a spitalului.Dealtfel, Borcea a fost una dintre propunerile PNL pt un post in conducerea Spit. jud.,de care fratele Tarle n-a tinut cont pt ca trebuia sa-si promoveze sora si prietenul acesteia.Este singura numire rationala a puterii locale , pacat ca nu este la Spit jud, acolo unde activeaza ca medic si acolo unde este cea mai mare nevoie de management profesional,pt ca acesta este de fapt singurul spital important al judetului.
Postat 27 Iulie 2010, 19:12 de Dominique
sfat
D-le primar,stiu ca comentariul meu nu este la subiectul articolului dar doresc sa va dau acest sfat daca vreti binele pacientului: la spitale este indicat sa puneti manageri oameni care nu sunt doctori, cel putin nu in spitalul la care este manager, deoarece numai astfel de managerii pot sa se ocupe de unitate; nu cei care sunt si dr. in acel spital si nu fac bine nici una din functii(meserii), imi pare rau ca multi nu inteleg ca managementul sanitar este altceva decat medicina; nu trbuie sa fii medic ca sa gandesti pentru pacient, medicii multi gandesc doar pentru buzunarul lor; este de ajuns intr-un spital ca directorul medical sa fie medic. Daca veti tine cont de acest sfat veti vedea ca treaba va merge fff bine, am incredere in dumneavoastra. SUCCES!
Postat 27 Iulie 2010, 16:58 de KALLA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON