URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2017, 16:25

Guvernul a mai alocat 11 milioane lei pentru încălzirea centrală în Oradea. Ministrul Florian Bodog spune că a "contribuit la această reuşită"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce iniţial a dat Oradiei doar 4 milioane de lei ca ajutor pentru achiziţia de gaz în vederea asigurării alimentării cu energie termică a oraşului, Guvernul României a suplimentat suma cu încă 11 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Anunţul a fost făcut, vineri, de ministrul orădean al Sănătăţii, Florian Bodog, pe Facebook, unde a postat o fotografie cu Hotărârea de Guvern emisă în acest sens de premierul Mihai Tudose.

"O veste importantă pentru orădeni, mai ales acum la începutul sezonului rece: Guvernul a aprobat alocarea sumei de 11 milioane RON către municipiul Oradea în vederea asigurării încălzirii populaţiei. Este un ajutor important dat oraşului şi locuitorilor săi şi sunt bucuros că am putut contribui şi eu la această reuşită", a scris Bodog.

În HG se  precizează că banii provin din fondul de rezervă al Guvernului: "Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 11.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017 şi alocarea acesteia Municipiului Oradea, judeţul Bihor, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei".

După cum se ştie, Primăria Oradea a solicitat un ajutor de 40 de milioane de lei de la Guvern pentru achiziţia de gaz în această iarnă. Iniţial, a primit doar 4 milioane de lei, în timp ce alte oraşe, precum Arad, Bacău, Buzău şi Galaţi, au primit câte 15 milioane lei.

"A fost publicată Hotărârea în Monitorul Oficial. Din câte am înţeles suma de 15 milioane este nivelul maxim acordat şi altor autorităţi locale. Vom propune rectificarea de buget cu cele 11 milioane lei, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Banii vor fi un ajutor pentru bugetul local. "Ajutorul nu este pentru societatea Termoficare, ci pentru bugetul local. Astfel se acoperă din banii pe care noi i-am fi acordat ca subvenţie la încălzire", a mai precizat Eduard Florea.

Iarna trecută, Guvernul Cioloş a acordat Oradiei un ajutor de 25 milioane lei.

Citeşte aici şi: De 10 ori mai puțin! Guvernul a alocat Primăriei Oradea doar 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți pentru achiziţia de gaz

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
papusa din lemn
Pinochio nu are nevoie nici de caldura nici de medicamente ,asa ca punctul lui de vedere e personal fiindca daca toate medicamentele ar fi aruncate in mare ar fi spre binele omenirii si nefericirea pestilor,asa ca bine te ai gandit Forine,daca avem caldura nu ne imbolnavim si pe cale de consecinta nu avem nevoie nici de medicamente,mai bine un vin fiert cu scortisoara!
Postat 17 Decembrie 2017, 15:39 de User anonimizat
Pinochio.
Ba Bodog,lasa incalzirea centrala si ocupate de medicamentele lipsa din cauza carora mor zilnic romani nevinovati si mai ales nu mai minti ca faci de rusine un judet si rade de tine si noi. Esti penibil.
Postat 17 Decembrie 2017, 08:29 de Ducustrigacucu
Bravos
Daca intradevar Bodog a contribuit la aceasta alocare, jos palaria ! Asa ar trebui sa colaboreze parlamentarii din fiecare judet pt binele oamenilor din colegiul in care au fost alesi, iar gunoaiele din parlament (din toate partidele) ar trebui sa colaboreze pt binele Romaniei intregi si nu pt binele lor sau al partidului lor. Cand vor intelege acest lucru, nu vom mai auzi nici de stat paralel, nici perpendicular si nici de amestecul agenturilor straine sau sorosiste, care sunt niste inventii. Ei, parlamentarii, fac cel mai mult rau acestei tari, prin incompetenta lor, prin interesele lor marunte si prin ura pe care o cultiva, pentru a diviza oamenii, in scopul de a-i controla mai usor.
Postat 16 Decembrie 2017, 23:53 de oradea_mea_si_a_ta
Având în vedere că orădenii iși plătesc integral încălzirea ...
... iar subvenția simbolică a municipalității are doar rol "decorativ electoral", rezultă că din pierderea efectivă de cca. 50.000.000 Euro aflată în curs de amortizare pe seama investiției demente într-un motor de avion care mănâncă gaz de parcă ar vrea chiar să zboare, guvernarea socialistă își recompensează votanții din urmă cu un an ... cu aproape 4.000.000 Euro în acest sezon !?! Pe cale de consecință, votanții cam tembeli ai edilului șef o să mai protesteze în stradă o perioadă, împotriva unor măsuri ale propriilor finanțatori !?!
Postat 16 Decembrie 2017, 21:14 de WinDos
În doi ani, guvernul a plătit 18% din investiţie!
Până când e nevoie de cerşetorie? Ar trebui să ştim şi noi (din studiul de fezabilitate semnat "şi" de bolojan) care este rentabilitatea acestei investiţii!
Postat 16 Decembrie 2017, 17:38 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON