URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2012, 13:36

Groza, la depunerea candidaturii pentru Primărie: Mă susţin şi contracandidaţi din USL şi UDMR (FOTO)

PDL Bihor şi-a depus, marţi, candidaturile pentru funcţiile de primar al municipiului Oradea, preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi listele de consilieri locali şi judeţeni.

Mihai Groza, candidatul PDL la funcţia de primar, a sosit în faţa clădirii municipalităţii, unde e amenajat Biroul Electoral Municipal, încă dinainte de ora 11, ora anunţată de PDL pentru depunerea candidaturilor. Însoţit de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a partidului, Ionel Avrigeanu, dar şi de şeful PDL Oradea, Dorin Corcheş, şi de candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, Groza a intrat zâmbăreţ, după care a făcut o scurtă declaraţie de presă, în care şi-a expus, pe scurt, o parte din program.

Groza vrea industrie grea!

Încă din start, candidatul PDL la Primărie a ţinut să le spună jurnaliştilor că are o "echipă puternică", gata să facă "foarte multe lucruri pentru oraş". Precizând că actuala administraţie "a făcut şi lucruri bune, dar şi mai puţin bune", Groza l-a atacat pe primarul Ilie Bolojan, afirmând, fără să o spună direct, că edilul nu şi-a respectat promisiunile electorale făcute în urmă cu 4 ani.

"Dacă îmi aduc aminte de promisiuni, mă gândesc că în urmă cu 4 ani echipa care a preluat mandatul spunea că în Oradea şi în judeţul Bihor sunt salariile cele mai mici. Iată că după 4 ani tot în aceeaşi stuaţie ne aflăm, deci trebuie dezvoltat sectorul comercial, cu pondere către industria grea, locurile de muncă trebuie în continuare să fie o prioritate pentru noi", a spus Groza.

PDL-istul a adăugat că se va orienta mai mult către cetăţean "în ce priveşte acele amenzi, taxe şi impozite la nesfârşit", care "trebuie reduse în primul rând, funcţie de nivelul de trai al orădeanului". "Trebuie avut în vedere un proces rapid de schimbare a taxării în termoficare şi sistemele competitive moderne alternative pentru municipiul Oradea, vrem o fluidizare a traficului", a mai spus Groza.

În ce priveşte "lucrurile bune" făcute de municipalitate în ultimii ani, Groza a arătat că, de fapt, Bolojan doar a continuat proiectele sale: "Eu îi mulţumesc primarului în exerciţiu că a continuat proiectele mele, ca de pildă Podul Sovata sau amenajarea scuarului de pe bulevardul Dacia", a enumerat el, deşi proiectul ridicării unui nou pod peste Criş în Ioşia datează încă de pe vremea comuniştilor, din anii '80...

Şi eu sunt susţinut

Întrebat de BIHOREANUL cum va gestiona situaţia din interiorul PDL, de vreme ce doctoriţa Carmen Pantiş, fosta manageriţă a Spitalului Judeţean, şi fostul antrenor al naţionalei Emeric Jenei, ambii candidaţi la Consiliul Local, şi-au exprimat public intenţia de a nu-l vota pe propriul lor candidat la Primărie, ci pe UDMR-istul Cseke Attila (la a cărei lansare au şi participat), Mihai Groza a evitat să dea un răspuns concret.

"Doamna Pantiş şi domnul Jenei sunt consilieri pe lista noastră, sunt cu acte în regulă membri ai PDL", a confirmat Groza, după care a schimbat subiectul, susţinând că există şi candidaţi UDMR ori USL care îl sprijină pe el, dar fără a prezenta vreo probă în acest sens. "Eu vreau să vă asigur că am primit şi telefoane şi SMS-uri de sprijin din partea contracandidaţilor de pe listele Consiliului Local şi mă onorează că alţi consilieri de pe listele USL şi UDMR vor să mă voteze", a pretins Groza.

Solicitat să spună şi dacă aceasta înseamnă, aşa cum se vehiculează în mediul politic local, că PDL se aliază cu UDMR, Groza a răspuns: "Nu. Deocamdată nu vorbm de alianţe preelectorale în această perioadă".

Întrebat de jurnalişti cine sunt susţinătorii săi de la UDMR şi de la USL, dar şi care sunt mesajele lor, PDL-istul a evitat din nou un răspuns concret: "Sunt mesaje deocamdată confidenţiale, sunt oameni atât din PSD, cât şi din PNL, pentru care am un respect deosebit, chiar şi din UDMR, deci nu este absolut nici o problemă", a spus Groza, încercând să minimalizeze gravitatea situaţiei din propriul partid.

Nu votez!

Pantis.jpgLa eveniment a fost prezentă şi Carmen Pantiş (foto), care - întrebată de BIHOREANUL cum de şi-a schimbat orientarea politică într-un timp atât de scurt - a lăsat să se înţeleagă că evenimentele de pe plan local prevedeau o asemenea mutare.

Ea a spus că îl va susţine la Primărie pe Cseke, deşi este candidat PDL, deoarece Cseke este singurul om care a ajutat sănătatea bihoreană, în speţă Spitalul Judeţean, cât timp acesta a fost ministru.

Culmea este însă că, după ce săptămâna trecută a declarat că pe 10 iunie îl va vota pe Cseke deşi este candidată PDL, acum Pantiş a susţinut că, de fapt, în ziua alegerilor nu va fi prezentă la vot. "Voi fi la Paris, la Congresul European de Anestezie, este o programare de un an şi nu am cum să renunţ, deoarece este foarte importantă".

Pantiş a mai ţinut să spună că şi-a depus adeziunea nu în urmă cu 2 luni, aşa cum declarase BIHOREANULUI preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, ci "pe 27 aprilie, ora 16, după căderea Guvernului". Ea figurează pe locul 13 la CL Oradea şi pe locul 9 la CJ Bihor.

Potrivit lui Cristian Ile, responsabilul de campanie al PDL, pentru Consiliul Local partidul consideră eligibile 7 locuri, iar pentru CJ - 9.

Pe lista Consiliului Local, primele 9 locuri figurează, în ordine crescătoare: şeful Hidroelectrica Bihor, inginerul Mihai Groza, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, fostul director al RAR Bihor, Cristian Ile, directorul Cancelariei Prefectului, Adelina Coste, fostul selecţioner Emeric Jenei, directorul CS Crişul Ionel Bungău, arhitectul Cristian Puşcaş, inginerul Ioan Bârsan şi inginerul Marcel Dragoş, fostul director de la Oficiul de Cadastru. Pe listă se mai numără şi şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, pe locul 11, sau Bogdan Manafu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor, pe locul 17.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
bolo, de departe!!!
Iata cum stau lucrurile: avem un primar in functie, singurul care a facut ceva concret pentru orasul asta (asfaltari, parcuri, poduri, curatenie, mutarea maidanezilor in adaposturi si mai ales starpirea coruptiei din institutia putreda pana acum 4 ani), si avem contracandidatii, care nu stiu vorbi si nici face altceva decat fura. Cu un amendament, desigur: cseke n-a desfiintat spitalele oradene pentru ca stia ca va candida aici. Deci? Ce-o mai lungim mai frate?
Postat 02 Mai 2012, 09:36 de man
va da-ti seama
ca astia nu se voteaza nici macar ei pe ei,se duce pe rapa pdl cu corchis si marcus,care nu va mai castiga primaria sintandrei
Postat 02 Mai 2012, 07:25 de unul
PANTIS
Ce fata prefacuta are femeia asta, o mincinoasa si o excroaca, cu sechestru pe bunuri si cu afaceri petroliere, halal medic, sunteti praf PDL
Postat 01 Mai 2012, 21:09 de paul
un loc de joaca cu sacrificiul MILIOANELOR de vietii
PISICA se hraneste cu SOARECI :))) POLITICA se harneste cu VIETII UMANE, nu GLUMESC! maine poti fi TU , TU, TU fie soarece fie CRIMINAL :))) e viata !
Postat 01 Mai 2012, 20:30 de asta e POLITICA
un loc de joaca cu sacrificiul MILIOANELOR de vietii
asta e viata in POLITICA stiti de ce fuge PISUICA dupa soarece :)) si nu INVERS pentru ca PISICA isis doreste sa fie soarece dar SOARECELE pisica NICIODATA :)))) ha, ha, ha, ha, ha de ce fuge POLITICA dupa SORICEI :)))) e un JOC care inevitabil dezvolta ceva nociv : CRIMA , PISICA manaca SOARECELE nu invers, cum sa ti DORESTI sa fi UN CRIMINAL ? CUM , ia MEDITATI :)) pamantul aliat cu soarele ne mentine viata si iaca ta ca vine un CRIMINAL si distruge UNIVERSUL :))) ha, ha, ha, ha, ha, ha
Postat 01 Mai 2012, 20:29 de asta e POLITICA
pdl
Esti parte la degringolada din PDL. Ati distrus un partid care pe vremuri castiga mandat dupa mandat. Ati fugarit si hartuit oamenii de valoare din organizatie. Si acum asteptati sa fiti votati. Nici membrii vostri nu va mai voteaza. Va ascundeti dupa fusta UDMR ca sa nu fiti vazuti. S-o credeti voi.
Postat 01 Mai 2012, 20:17 de Oradean
Ce dume
Ce dume. Pe astia chiar nu cred ca ii mai voteaza cineva, poate rudele lor. Cel putin in Oradea. Nu ca altii ar fi mai buni. O sa votez totusi USL ca sa nu mai fie Oradea in contratimp cu Bucurestiul. A vota PDL ar insemna exact acelasi scenariu ca acum 4 ani, cand a castigat PNL ul aici - oradenii fiind scarbiti de PDL care si-a batut joc de el atata si atata timp (nu zic...toti politicienii fac asta odata alesi, dar ei au sarait pareleazu) - iar la bucuresti PDL--> 4 ani in care Bolojan a facut ce a putut - si a facut destul de bine parerea mea - nefiind foarte tare sustinut de Bucurestiul portocaliu. Cine stie cate se mai realizau, daca aveam si Bucurestiul mai de partea noastra. Cine imparte parte isi face. Asa a fost mereu...
Postat 01 Mai 2012, 19:51 de Mihnea
bine asa
Si da...doamne feri de ce va fi cu USL....
Postat 01 Mai 2012, 19:44 de eu
bine asa
Trebuie sa recunoastem ca primii 5 din lista sunt nume foarte bune! Iar daca ar iesi si Groza primar ar fi si mai bine. Toti sunt oameni profesionisti.
Postat 01 Mai 2012, 19:43 de eu
numai tampenii
mizerii,tampenii si multe vorbe in aer.....dar tot mai groaz mi-e de ce urmeaza odata cu venirea USL
Postat 01 Mai 2012, 19:38 de Cititor
Da, da ...
Da felicitari...in ultimii ani ati reusit sa distrugeti o organizatie altada infloritoare. Dar nu e vina voastra. Asa e tot partidul PDL. Auzi la el...Romania inregistreaza cel mai mic nivel de investitii straine din ultimii 8 ani si el imi zice de industrie grea.... . Auzi nene...da tu ai fost prin Cluj sau Timisoara in ultimii ani? Mai bine intreaba-l pe FOSTUL TAU COLEG, TRASEISTUL politic FILIP, de ce e asa situatia in Oradea si apoi sa vi sa ne dai noua lectii si sa vb. aiurea despre Bolojan! Macar el a incercat ceva! LASA-NE! LASA-NE!
Postat 01 Mai 2012, 19:38 de Adi
succes
Succes d-le Groza!!!Felicitari PDL ca a reusit sa o aduca in echipa sa pe d-na Pantis!
Postat 01 Mai 2012, 18:08 de ioana
restructurare urgenta
Pe primele locuri(nu eligibile sigur) se afla numai directori de deconcentrate care ar trebui inlocuiti urgent de guvernul Ponta pentru a nu folosi resursele si logistica statutului in campanie.Este corect,daca a plecat guvernul lor sa plece si ei.
Postat 01 Mai 2012, 16:56 de tero
minciuna
Domnu Groza, ne poti zice si noua, prostilor de romani, care UDMR-ist te sustine? Ca eu nu vad decat cum trageti voi, PDL-istii, pentru unguri. Cea mai mare rusine si tradare din istoria Oradei din ultimii 22 de ani. Rusine, domnu Groza. Rusine doamna Pantis, rusine si la Dl. Ienei, care mai corect era pe lista UDMR, nu a PDL.
Postat 01 Mai 2012, 16:53 de om de omenie
caracter
Ce inseamna oportunismul si lipsa de caracter. Imi pare rau de militantii vechi din partid care nu si-au gasit locul datorita lichelelor. Iar despre resursa umana ce sa mai vorbim. PDL a ajuns nefrecventabil.
Postat 01 Mai 2012, 16:25 de oradean
Penibilul nu poate fi comentat.
Nici Groza nu crede in declaratia pe care a facut-o, iar doamna Pantis nu are nimic in comun cu politica. Sincer, regret penibilul situatiei in care au ajuns doi specialisti, onorabili in profesia lor.
Postat 01 Mai 2012, 15:15 de SAFE
Pacat
Pacat de dr Carmen Pantis ca isi strica numele bun castigat prina atatia ani de munca serioasa pentru o campanie politica de o luna.
Postat 01 Mai 2012, 14:00 de Daniela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON