URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2010, 13:18

Groza dă replica!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drept la replică

Articolul publicat în numărul 501 al ziarului dvs, din săptămâna 5-11 iulie 2010, intitulat "Jaf la stat", aflat pe prima pagină a ziarului, cu trimitere la pagina a treia a ziarului cu titlul: "Criza, pentru fraieri", semnat de jurnalista Laura Gal, conţine o serie de calomnii la adresa mea şi o serie de informaţii false, care dezinformează opinia publică. În virtutea dreptului la replică, vă rog sa publicaţi următoarele precizări:

1. Am preluat conducerea sucursalei Hidroelectrica Oradea la data de 06.05.2009, când exista un număr de 277 angajaţi. În acest moment sunt 289 de angajaţi ai Hidroelectrica Oradea. Triplarea numărului de angajaţi este o minciună sfruntată, care aduce o atingere gravă a demnităţii mele în condiţiile în care am precizat jurnalistei dumneavoastră că în timpul mandatului meu s-au făcut doar un număr de 14 angajări şi 2 pensionări, de către SC Hidroelectrica SA, sucursala din Oradea neavând personalitate juridică.

2. Pentru a demonta acuzele cu privire la angajări pe pile, relaţii de partid şi de afaceri vreau să precizez că cele 14 persoane care au fost angajate în timpul mandatului meu au ocupat posturile prin concurs şi nu sunt membrii vreunui partid. Pentru a avea o imagine completă despre factorul politic, trebuie să ştiţi că la instalarea mea în funcţia de manager nu am demis nicio persoană din vechea structură de conducere.

3. Afirmaţia că am primit o primă de 80.000 de lei este o minciună. În ceea ce priveşte sumele exorbitante de "40.000 şi 80.000 de lei" menţionate în ultimul paragraf al articolului ca fiind premii primite în parte de unii salariaţi ai sucursalei Hidrocentrale Oradea, vă asigur că nu sunt reale, fiind chiar exagerate în scop evident.

4. Contractul de pază, despre care articolul comentează că ar fi un contract dirijat politic, a fost atribuit firmei SC Group Est Security SRL în urma unei licitaţii care a respectat prevederile legale în vigoare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor confirmând prin decizia nr. 6322/C1/7359/19.11.2009 corectitudinea procedurii de atribuire. De asemenea, Curtea de Apel Oradea, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ şi Fiscal susţine, prin decizia irevocabilă nr. 209/CA/2010-R din 22.03.2010, corectitudinea procedurii de atribuire a contractului de pază.

5. Afirmaţia că amenajările interioare au fost făcute de firma Zalder nu este reală. Vă informez că firma respectivă a avut oferta cea mai avantajoasă (1.790 RON) pentru un obiect de decoraţiune interioară, o perdea de apă, care este montată în hol, la parterul clădirii. Designul amenajării interioare aparţine unui salariat al sucursalei, care a făcut proiectul cu titlu gratuit.

Regret faptul că, deşi jurnalista dvs. a avut toate informaţiile pe care le-a solicitat, atât din partea Serviciului de PR şi Comunicare al Companiei, cât şi în urma unei lungi convorbiri cu mine, a preferat să scrie o serie de lucruri neadevărate. Prin publicarea acestui drept la replică, integral şi în condiţii similare de poziţionare în paginile publicaţiei şi pe site-ul dumneavoastră, se va asigura o corectă informare a opiniei publice şi se va putea evita o acţiune în justiţie împotriva ziarului dumneavoastră şi a jurnalistei care a semnat articolul în cauză.


BIHOREANUL este nevoit să admită că a greşit, în mai multe din informaţiile esenţiale publicate în articolul incriminat, cauzele fiind de mai multe feluri: pe lângă insuficienta documentare a redactorului şi folosirea unor surse de informaţi incerte, proasta comunicare cu reprezentanţii PR din Bucureşti ai companiei, dar şi interdicţia dată directorului sucursalei de a furniza informaţii într-un mod explicit. Prin publicarea replicii domnului Mihai Groza, facem cuvenita reparaţie faţă de acesta.

Redacţia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Despre dovezi relevante (in general).
I. Liste de plata și "fluturași" cu salarii. Cele reale! II. "...cele 14 persoane care au fost angajate în timpul mandatului meu au ocupat posturile prin concurs și nu sunt membrii vreunui partid". Care sunt cele 14 persoane angajate? Pe ce posturi? Cu ce salarii de încadrare? III. "afirmația că am primit o primă de 80.000 de lei este o minciună. În ceea ce privește sumele exorbitante de "40.000 și 80.000 de lei" menționate în ultimul paragraf al articolului ca fiind premii primite în parte de unii salariați ai sucursalei Hidrocentrale Oradea, vă asigur că nu sunt reale, fiind chiar exagerate în scop evident." Cu ce se susțin aceste afirmații? PS Despre noțiunea de concurs pe post, (și) în "Epoca portocalie", sa o lăsăm mai moale dle (cadru didactic universitar) Groza!
Postat 21 Iulie 2010, 18:49 de stefan
s-a dovedit inca o data
dihoreanu' e un ziar mincinos.
Postat 20 Iulie 2010, 08:22 de aurel
cititor, alt, re
Cand o sa semnati si voi cu numele adevarate am sa fac si eu la fel! Interesant este ca atunci cand am postat comentarii acide la adresa lui tarle si carp n-ati observat. e adevarat insa ca am o apetenta sporita pentru "portocale". prietenii stiu de ce!
Postat 20 Iulie 2010, 00:03 de dan oradeanul
@dan oradeanul
bah kaboou, cretin ai fost si asa vei fi, pana in ceasul in care ai sa dai coltu'
Postat 19 Iulie 2010, 23:40 de cititor
zvon press
Respect pt domnul Groza ! Iata un exemplu viu, despre cum presa poate crea imagini false despre un cetatean !
Postat 19 Iulie 2010, 23:36 de alt oradean
atasat cu multumiri...
Din cit inteleg acest Dan Oradeanu poate fi Dan Liberalu. Chiar nu poti face diferenta intre un articol real (poti sa-l accesezi alaturat) si rautatile din urbea locala a presarilor manipulati fie ei si de un alte dan h'o'radeanu. Unde-i jafu din articol ? unde's angajatii de la 100 triplati ( ..."mosteniti...?), unde's premii de sute de mil ROL ? Unde-i energia vanduta la baietii destepti ? Unde's contractele dubioase ? In capu unui alde Dan butoneanu de la PNL care toata ziua denigreza ! Joaca cinstit oradeanu dan, zi cum te cheama si ce comportament ai tu INGER COBORAT sa denigrezi. Ingerii din ceata lu Luciferu....Pana si Bihoreanu isi recunoaste vina, voi NICIODATA !
Postat 19 Iulie 2010, 20:28 de re dan oradeanu
gro(a)za, acelasi comportament
de cand il "observ" eu, are exact acelasi tip de comportament: la vremea aceea nu eram eu, am mostenit situatia, eu nu...., eu de fapt sunt ingerul coborat pe Pamant si asta este ceea ce am gasit. sunt lucruri care in 2008 mi s-au spus "face to face", deci nu inventez. evident atunci vorbea despre Primarie, acum spune aceleasi lucruri la Hidroelectrica
Postat 19 Iulie 2010, 19:34 de dan oradeanul
bihoreanu, v`ati facut de ras. si totusi.
si totusi, la 3-4 zile dupa publicarea articolului de catre doamna Gal in bihoreanul, si in presa centrala a aparut stirea ca la hidroelectrica nepotismul e legalizat (un articol pe care dvs l`ati citat,,,daca sunt note asemanatoare la angajarea cuiva, va avea prioritate cel ce are rude ce lucreaza in hidroelectrica), lucru care groza nu l`a negat in dreptul lui la replica, si nimeni nici in presa centrala. ps. am auzit ca una din electra or energetica, dupa reorganizare va fi vanduta turcilor...?!? de la un directoras hidro...sper ca`i doar un zvon.
Postat 19 Iulie 2010, 18:30 de unu
SCORTEALA
DE ANI BUNI REDACTIA ASTA ESTE CLAR ASERVITA INTERESELOR PNL !!!
Postat 19 Iulie 2010, 13:25 de SCORTOSUL
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON