URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2017, 14:59

Grevă la CET: Muncitorii din schimbul doi refuză să intre la lucru (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii din schimbul de după-amiază, care trebuiau să preia tura la ora 14 pentru a deservi centrala societăţii Termoficare, s-au adunat joi în parcarea de la intrarea în societate şi refuză să intre la muncă. Protestatarilor li s-au alăturat şi colegii din turele libere.

Cei circa 100 de salariaţi acuză conducerea societăţii de lipsă de dialog.

"De o lună se tot aude că se vor modifica graficele de lucru, că vor reduce turele de la cinci la patru şi jumătate, că vor da afară personal. Noi tot întrebăm ce va fi şi nu ni se spune nimic. Am cerut marţea trecută să avem un dialog cu directorul şi ni s-a spus că e în concediu. Am zis atunci că miercuri şi ni s-a spus că e ocupat şi nu îşi face agenda după noi", a declarat Cornel Fofiu, în numele colegilor.

Revoltaţi, protestatarii îi cer directorului Stănel Necula să vină în faţa lor pentru a discuta planurile administraţiei privind eventuale reduceri de personal şi cer majorarea salariilor, respectiv plata procentului de 30% din salariul neîncasat la intrarea în insolvenţă a societăţii Electrocentrale.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Stănel Necula a declarat că a aflat despre protest de la colegii săi, care de altfel aveau semnale deja de câteva zile că urmează o grevă.

"Greva numai spontană nu este, de vreme ce se ştia de ea. Eu le-am transmis angajaţilor să îşi desemneze cinci reprezentanţi cu care să mă întâlnesc astăzi, după ora 14, când aveam liber în agendă. Cel mai probabil nu vor veni", a spus Necula. De altfel, protestatarii spun clar că nu se duc la director, ci vor ca acesta să vină între ei. 

Necula a afirmat că nu cunoaşte nemulţumirile salariaţilor de vreme ce nu a avut un dialog oficial cu aceştia. "Ce pot să spun este că salariile au crescut cu 20,2% când personalul a fost preluat la Termoficare şi că societatea şi-a respectat toate prevederile din contractul colectiv de muncă", a spus Necula.

În cazul în care angajaţii nu preiau schimbul, personalul din schimbul de dimineaţă este obligat să supravegheze în continuare utilajele vreme de patru ore, după care nu mai răspund pentru buna lor funcţionare.

Cum tura de dimineaţă este cea care va intra şi de noapte, chiar dacă protestul se va încheia, există riscul ca oraşul să rămână fără încălzire pentru că personalul nu va putea reveni la muncă atât de repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Umbla cu Fofilica
Mai schimbati liderii de sindicat, ca pe astia vechi, FOFILATI pe langa administratie, i-a fumat necula de mult...
Postat 17 Februarie 2017, 09:32 de User anonimizat
Inceputul
sfarsitului?
Postat 16 Februarie 2017, 21:32 de User anonimizat
Ce prostie!
Ce treaba aveti cu brailezul?! Voi trebuia sa protestati la stapanul brailezului, la birtinez! Credeti ca asta, ,,directorul", misca ceva fara ok-ul biraului?! Ca sa intelegeti mai bine cum sta treaba: grindeanu are o mai mare independenta fata de dragnea decat are brailezul fata de nea ilie!
Postat 16 Februarie 2017, 17:05 de pinonel
Demisia!
Necula arata ca esti barbat...deci demisia!Tu ai mai nenorocit un oras Braila,stim acest lucru!Cind pleci nu uita sa-l duci cu tine si pe prietrenul care te-a adus aici -Ilie Bolojan!Pleaca moldovene,pleaca!!!!!!!!!
Postat 16 Februarie 2017, 16:25 de grigore
Necula ...
Acest posibil inter-loop pentru hoțoman
Postat 16 Februarie 2017, 15:59 de vocilebihoreanului29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON