URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2017, 19:38

Greva cu Salvare: Angajaţii CET reţinuţi peste program primesc asistenţă medicală şi alimente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Termoficare a luat joi seară primele măsuri pentru sprijinirea angajaţilor CET reţinuţi la locul de muncă peste program după ce colegii care trebuiau să preia tura la ora 14 au refuzat să intre la lucru. O ambulanță a fost mobilizată, pentru a le acorda asistență medicală.

"Am trimis în CET un echipaj de Salvare. Oamenii au deja patru ore peste program, au o vârstă, nu vreau să aibă probleme de tensiune sau glicemie şi să păţească ceva. La fel, le-am făcut pachete cu alimente ca să aibă ce mânca", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Sistemul rămâne funcţional

Directorul societăţii a afirmat că greva de la CET nu va afecta, cel puţin deocamdată, continuitatea serviciilor prestate de societate către populaţie.

"Nu există riscul să se oprească apa caldă şi căldura. Greu, cu riscuri, dar ţinem în continuare sistemul funcţional", a spus Necula.

Directorul ia în calcul ca, în cazul în care greva se va prelungi, să scoată din funcţiune cazanul şi turbina pe gaz preluate din vechiul CET, pentru ca oamenii să se poată odihni. "Dacă va fi nevoie vom opri cazanul C1, care are nevoie de cel mai mult personal. Astăzi ne putem descurca şi cu două cazane de apă fierbinte din noua centrală", a spus Necula.

"Uşa mea este deschisă"

Şeful Termoficare s-a declarat deschis, în continuare, să discute cu reprezentanţii salariaţilor, dar exclude varianta să meargă în mijlocul lor. "Uşa mea este deschisă oricând pentru dialog. Pot veni să discute cu mine", a spus directorul.

În ceea ce priveşte salariaţii care au refuzat să intre la muncă, Necula spune că vor fi notaţi ca absenţi nemotivaţi. "O să punem în analiza Comisiei de disciplină faptul că într-o formă colectivă au refuzat să intre la lucru. Nu este grevă, pentru că nu sindicatul nu îşi asumă o formă organizată de protest. Este o problemă de absenţă nemotivată", a declarat Necula.

"Demisia lui Necula!"

De celaltă parte, după ce au stat o zi întreagă în faţa CET-ului, cei circa 100 de protestatari s-au radicalizat şi cer demisia directorului Stănel Necula.

"Dacă până acum oamenii cereau să discute cu domnul Necula, acum nu îl mai recunosc de director şi cer demisia lui", a declarat preşedintele sindicatului Energia din Electrocentrale, Cornel Fofiu.

Oamenii au intepretat ajutoarele trimise de conducerea societăţii salariaţilor reţinuţi în centrală la locurile de muncă pentru a ţine sistemul în funcţiune ca pe un refuz al dialogului şi au decis să meargă acasă.

"La ora 19 salariaţii au decis că nu mai are rost să stea în frig pentru că nu va veni nimeni să vorbească cu ei. Se vor întoarce mâine dimineaţă la 7, dar tot fără să intre la lucru", a spus Fofiu.

O zi în frig

Angajaţii centralei din Şoseaua Borşului au intrat joi, la prânz, în grevă spontană. Schimbul doi, format din circa 25 de oameni, a refuzat să intre la muncă la ora 14 pentru a prelua centrala iar protestatarilor li s-au alăturat şi colegii din turele libere.

În jurul orei 16, la faţa locului s-a prezentat câte un echipaj de Poliţie şi Jandarmi. Revoltaţi, dar paşnici, oamenii au discutat ore în şir adunaţi pe grupuri, iar când frigul i-a răzbit s-au mai încălzit în maşinile din parcare.

Iniţial, protestatarii i-au cerut directorul Stănel Necula să vină în faţa lor pentru a discuta planurile administraţiei privind eventuale reduceri de personal şi au cerut majorarea salariilor, respectiv plata procentului de 30% din salariul neîncasat la intrarea în insolvenţă a societăţii Electrocentrale. Acum îi cer doar demisia...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
FILATI, FOFIULATI, FOFILATI ... adaptati
Mai schimbati liderii de sindicat, ca pe astia vechi, FOFILATI pe langa administratie, i-a fumat necula de mult...
Postat 17 Februarie 2017, 09:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON