URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2010, 17:22

Grand Palace, localul afaceristului Radu Pentie, a fost suspendat de Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Restaurantul Grand Palace din Piaţa 1 Decembrie, unul dintre cele mai luxoase din Oradea, va trebui să îşi suspende activitatea pentru un termen de 30 de zile. "Zilele trecute am semnat o decizie privind suspendarea activităţii, ca urmare a unui control făcut la faţa locului, în cadrul căruia s-a constatat depăşirea nivelului de zgomot", a declarat primarul Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL.

Şeful executivului a spus că municipalitatea a pus la dispoziţia Poliţiei Comunitare un aparat pentru măsurarea decibelilor pentru a face controale fără să mai fie nevoie de intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică. Măsura a fost luată pentru un plus de eficienţă. "Nu ştiu cum se făcea, dar de câte ori mergea Sanepidul în control în urma unor reclamaţii privind gălăgia din localuri se făcea linişte şi nu se înregistra nicio depăşire", a mai spus primarul cu subînţeles.

Contactat de BIHOREANUL, Radu Pentie, patronul localului Grand Palace, a declarat că a atacat procesul verbal în instanţă şi aşteaptă o sentinţă favorabilă. "Eu sunt 100% convins că am dreptate, aşa că am contestat procesul verbal. Au măsurat nivelul de zgomot, dar nu ştiu unde şi nici în ce fel", a spus patronul.

Omul de afaceri susţine că înainte de deschiderea localului a obţinut acordul vecinilor, cărora le-a plătit înlocuirea instalaţiilor sanitare din apartamente şi le-a cumpărat materiale pentru izolarea apartamentelor. Pentie a mai declarat că localul va continua să funcţioneze până la pronunţarea instanţei, pentru că a încheiat deja contracte cu clienţii pentru închirierea acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
grand palace
Cine este acest Pentie?In anii 89 era soferul tiganilor badogosi,acum mare patron..cotizeaza la partidul de la putere ca fratii Micula,toti niste fosti linge blide..De ce nu i s-ar aplica si lui Pentie aceiasi amenda sau controale ca fiecarui muritor de rind.Mie nu-mi place terasa lui din plin centru arata ca un grajd din Texas.Cine a dat aviz pt construirea ei nu stiu ,Sint curioasa cita chirie plateste Pentie pe terasa.Cine stie? Eu platesc pt 1,5 mp 70 lei /luna in Pta Obor...
Postat 13 Decembrie 2010, 19:24 de vali
nivel de zgomot
Va rugam sa masurati si nivelul de zgomot al catedralei din Centrul Civic, care ne innebuneste de/a dreptul pe locatarii din zona ! Sigur ati ajunge la concluzia ca trebuie inchisa !!!
Postat 03 August 2010, 13:13 de Carmen
nu sunt barbat pacat.....
daca eram barbat ma simteam flatat dar asa prea traziu schimbare de sex nu mai pot face...sorry...stai in banca ta...e sfatul meu
Postat 28 Iulie 2010, 15:17 de @dan oradeanul
oh, nu
@anca: ei, cum sa te strang de gat? asa, poate o mangaiere pe crestet!
Postat 28 Iulie 2010, 10:38 de dan oradeanul
stai in banca ta
nu vezi ce pericol public esti ? sa ma mai si intalnesc cu tine ? ... tu strangi de gat pe toti care gresesc gramatical ai o fobie privind limba romana........trateaza o daca poti!
Postat 28 Iulie 2010, 09:29 de @dan oradeanul
suspendare
SI CE DACA L-AU SUSPENDAT CA NE DISTRUGE LINISTEA SI SANATATEA????PATRONUL E PRIETENUL LUI CARP SI IL REDESCHIDE .EL E DOCTOR SI STIE MAI BINE CAT DAUNEAZA SANATATII NOASTRE ZGOMOTUL....
Postat 27 Iulie 2010, 12:29 de gheorghe
lectii gratuite
@anca: ma ofer sa-ti predau lectii gratuite de gramatica limbii romane pentru ca efectiv nu mai suport sa vad cum o macelaresti!!!!!
Postat 27 Iulie 2010, 09:59 de dan oradeanul
INVESTITI VALOROASE1 si celelete ce sunt?
"Pentru cultura ta generala, investitiile valoroase sunt in industrie, in fabrici, in special in acelea care produc ceva pentru export, deci acelea care aduc valuta in tara"..wow cata ura extraordinar daca fiscalitatea se aplica doar pentru investitiilke VALOROASE..taticule spalati creierul caci sincer orice investitie indiferent de suma se recupereaza de undeva....cei care au restaurante nu se comapra vrei sa spui cu cei care faca afaceri industriale ca sa mentina ce? forta de munca stabila, SPAGA, MITA, am invatat sa privim de sus fara sa ne pese de cei micii si uite ca cei mari se prabusesc si cei mici raman...spre socccul lui DAN ORADEANUL...care vrea sa viziteze cedo la PRAGA! sa ne anuti si pe noi dar sa nu inebunesti intre timp.....ha, ha, ha, barbatii au mania sa ia decizii gresite si si dau raul pe nas .....
Postat 26 Iulie 2010, 20:37 de anca
solutie
Pentie, sacagiul dragostei...sa ne spuna individu cam ce suma a inghitit gushatu Blaga pentru numirea lu fi-su acolo unde e! Sa ne spuna...daaaa...ar avea multe de spus...despre Merce, despre muuuulti altii! Pretenii stiu de ce! Pretenii portocalii adica!link
Postat 26 Iulie 2010, 20:19 de solutionistu
:)
Bine ca esti tu frumos . Taran mandru.
Postat 22 Iulie 2010, 23:41 de wolf
wolf nu stie nici sa scrie...
wolf in postul tau anterior ai scris "a-ti primi".Pentru cultura ta generala se scrie corect "ati primi", fara liniuta. In ultimul post scrii "i-mi raspunzi"... Iar liniuta aia unde nu trebuie. Eu zic sa inveti un pic sa scrii corect romaneste, apoi sa incepi sa debitezi pe pagini publice. Iar despre "atentii" tu ai pomenit primul! Semn clar ca ai reflexul format. Asa ai trecut clasa si cand la gramatica s-a studiat cand se pune liniuta si cand nu? Dar imi pierd prea mult timp cu tine si nu are rost! bye bye!
Postat 22 Iulie 2010, 22:31 de Gogu
da gogule
faptul ca tu i-mi raspunzi mie , dar aduci in discutie parintii mei , spune mai multe despre educatia ta primita probabil la sorbonica cu examene trecute cu mici atentii (ma gandesc aici la gaini , purcei etc) ce aveau parintii tai prin ograda in satucul undeva ascuns bine unde intradevar nu avea cum sa va deranjeze tramvaiul , dar nici macar masinile , ce sa mai povestim de unitati de alimentatie publica.
Postat 22 Iulie 2010, 21:26 de wolf
wolf are pureci
wolf faptul ca tu crezi ca "micile atentii" rezolva totul spune mult despre nivelul tau, si despre nivelul parintilor tai care ti-au dat educatia asta...Din fericire nu toti sunt flamanzi dupa bani ca tine. Cat despre mutatul sinelor...Cred ca trebuie sa discuti cu primarul. Poate cu o "atentie" rezolvi...hahaha
Postat 22 Iulie 2010, 20:57 de Gogu
atentii
probabil daca a-ti primi mici atentii nici nu v-ar deranja asa de tare , astept cand propuneti sa se mute sinele de tramvai pe centura sa nu mai faca atita galagie in centrul orasului , ups poate si pe centura ar deranja :)))
Postat 22 Iulie 2010, 20:35 de wolf
bravos
@erte: bravos, bine i-ai zis-o. nu uita insa cine e anca. draga de ea,crede ca CEDO are sediul la Praga!
Postat 22 Iulie 2010, 19:46 de dan oradeanul
Noisy Palace
Draga anca daca tu vrei sa saruti pamantul unde calca pentie, n-ai decat....Numai vezi sa nu faci diaree...Pentru cultura ta generala, investitiile valoroase sunt in industrie, in fabrici, in special in acelea care produc ceva pentru export, deci acelea care aduc valuta in tara. Localurile sunt minunate, doar ca deocamdata turisti ioc! Iar cei care au depus plangere sunt vecinii in curtea vecina - visavi de Gojdu. Daca si pe noi ne deranjeaza va puteti imagina ce zgomot e.
Postat 22 Iulie 2010, 16:11 de erte
tare de tot
da PINTIE e renumit in a si face dreptate.... e cel mai sever patron dar in privinta localurilor...asa i vita te lasa garda in pace nu te lasa primarul, ok te lasa primarul nu te lasa vecinii...si uite asa sunt haituiti inteprinzatorii si ironie traiesc pe spinarea ta toti...daca nu platesti taxe cine le plateste: garda, vecini, primarul...sincer ar trebui sa sarute pamantul unde un inteprinzator investeste....dar explica i la un pocait sa vezi ce intelege...ha, ha, ha, ha.... cad are alte preferinte culinare si locale: C. A, etc...urmariti l filmati l unde manaca primarul nostru? acasa....nu cred? enormal sa si protejeze slugile de aceea il servesc....
Postat 22 Iulie 2010, 15:53 de anca
ba da
ba da , toate localurile deranjeaza , mai ales care is si frumoase si daca mai si au clienti atunci deranjeaza cu adevarat , in toate partile orasului stau ba fosti securisti care probabil de prostiile pe care le-au facut au cosmaruri si nu pot dormi , sau cucoane la menopauza care urmaresc din geam cine cu cine sta de vorba , sau poate directorul sau patronul nu vrea sa decarteze la asociatie , si a-si mai putea enumera motive de ce "deranjeaza" cateva localuri , voi reveni ca ma intereseaza subiectul.
Postat 22 Iulie 2010, 14:41 de wolf
VANDANA
vandana nu deranjeaza pe nimeni?
Postat 22 Iulie 2010, 12:53 de JK.BB
@tero
o cafea si un dus rece, ca delirezi! ce localuri a inchis bolojan? ce biserici pocaite a ridicat?
Postat 22 Iulie 2010, 12:37 de zuzu
Calul troian al lui Bolo
Lui Carp i s-a dat mana libera la spitale.Ce va face din spitale un obscur chirurg infantil ce n-a avut de-a face niciodata cu adevarata medicina dintr-un spital judetean,ramane de vazut.Oricum Pentie este prietenul sau,dar Bolojan nu-l asculta chiar intotdeauna.
Postat 22 Iulie 2010, 11:53 de Petre
la noi la braila/la tani elvira...
@hy: iti recomand nu braila, ci slobozia. e un oras plin de c...ve
Postat 22 Iulie 2010, 11:19 de dan oradeanul
hy
si noi ce mai f...?
Postat 22 Iulie 2010, 10:25 de hy
pacat
Pacat de investitiile din acest oras, care in 2 ani cu actualul primar v-a inchide orice fel de initiativa privata..O sa mergem sa mancam in Felix,1 Mai sau in Ungaria, sau la Palazzo care nu face zgomot fiind liberal.In rest cat mai multe biserici pocaite cu parcari facute cu bani din taxele platite de cei care au restaurante,cafenele si cluburi sau supermarcheturi ca alta industri nu avem.Astept ca primarul sa taxeze cu impozi pe cladiri,terenuri ,venituri si taxe de parcare toate cultele religioase din oras.Atunci o sa avem un buget corect si sanatos pentru reparatii de strazi,scoli si spitale.
Postat 22 Iulie 2010, 10:14 de tero
Carp
Grand Palace este restaurantul lui Pentie, foarte bun prieten cu Carp, interesanta treaba cum Bolojan a facut asta cu sau fara consilierea lui Carp.
Postat 22 Iulie 2010, 08:58 de RPD
vai de noi!
Oare domn' primar bolojan si-a pus vreodat' problema daca " aparatul" cu care a masurat zgomotul e din aceiasi "clasa" de precizie cu cel al sanepidului? Se poate masura zgomotul si cu aparat care il gasesti la Trioda sau chiar cu urechea, daca te-ai spalat bine pe urechi! Deci cine are dreptate?
Postat 21 Iulie 2010, 21:34 de eu
ma mir
Ma mir ca nu a zis ca ar fi o "razbunare politica", cunoscute fiind orientarile sale politice. oricum, tot ce a facut(a se vedea si modul in care a obtinut partea din fosta Cofetarie Japort)a fost posibil cu complicitatea PD(si mai apoi PDL). ei, si uite ca tot la "portocale" ajungem. si iar ma vor "confunda" unii cu kaboom sau imi vor sugera sa semnez "dan liberalul".
Postat 21 Iulie 2010, 19:53 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON