URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 13:20

Ghilea la vot: "Drumurile din judeţ sunt impracticabile, va fi greu de venit la vot" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, şi Ionela Pop Bruchental, candidaţii Alianţei România Dreaptă în Colegiul 3 Senat Oradea Sud - Salonta, respectiv în Colegiul 7 Oradea Centru-Est-Sud la Camera Deputaţilor, au votat, duminică dimineaţă, la Liceul Onisifor Ghibu.

Cei doi şi-au făcut apariţia la ora 10, însoţiţi de membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor, dar şi de alţi PDL-işti precum Radu Pentie Jr, fost candidat la preşedinţia filialei, secretarul general interimar Cristian Ile ori fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Marius Pîrcioagă.

"Acum, că aţi venit, avem 37 de votanţi", a raportat zâmbind o doamnă din biroul secţiei de votare, desemnată cel mai probabil din partea ARD.

În declaraţiile făcute jurnaliştilor după vot, atât Bruchental, cât şi Ghilea au spus că au votat pentru bunăstare şi pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a ţării.

"Votul meu de astăzi a fost pentru acei oameni pe care i-a recomandat activitatea ce au desfăşurat-o până acum. E important ca cetăţenii să ştie exact pentru cine votează, cu atât mai mult cu cât, din păcate, nu puţine au fost cazurile în care parlamentari care ar fi trebuit să-i reprezinte au fost inexistenţi pe colegiile unde au deţinut mandatul. Prin urmare, tot acest vot de astăzi ar trebui să se îndrepte spre oamenii care îşi asumă cu responsabilitate activitatea pe care doresc să o desfăşoare", a spus Ionela Pop Bruchental.

La rândul său, Gavrilă Ghilea a spus că a votat "pentru a putea impune un program de guvernare care să schimbe situaţia actuală economică a României". "Noi avem în programul de guvernare măsuri importante, care pot influenţa pozitiv viitorul României şi al românilor. Măsuri importante, pe care vi le-am spus în campania electorală, le ştiţi, şi sperăm să ajungem să le putem implementa după această zi", a spus candidatul.

PDL-iştii au criticat, ce-i drept, la modul evaziv, şi administraţia liberală a oraşului şi judeţului, spunând că, din cauza vremii, probabil oamenii nu se vor prezenta în număr mare la vot.

"Vremea nu e prea bună şi se pare că nu se prea mişcă lucrurile în sensul acesta. Sperăm să nu fie un motiv de absenteism la vot", a spus Bruchental, în vreme ce Ghilea a fost mai direct: "La modul cum se prezintă lumea acum, eu am impresia că vor veni mai puţini decât la referendum. Situaţia în judeţ este foarte grea, drumurile sunt impracticabile, va fi greu de venit la vot".

Întrebaţi de jurnalişti ce vor face în cursul zilei de duminică, ambii candidaţi au spus că vor merge prin judeţ pentru a monitoriza bunul mers al alegerilor şi şi-au exprimat speranţa că oamenii se vor prezenta, totuşi, în număr semnificativ la vot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
voi habar aveti ce se voteza !
habar aveti ce VOTATI se voteaza deputatii si senatori in Pralament ce latrati ca prosti, vrem majoritate si programe in urmatoarele 4 ani nu mai vrem circ PDL ist+UDMR ist ca in regimul lui BOC, votam linistea si armonia nu scandal si scandal pe ban public ! Nu votati cu curul ca nu ajuta pe nimeni !Votam majoritatea si in prezent majoritatea este alianta .... nu TRAIAN BASESCU cu PREMIER Elena Udrea , nuuu !
Postat 09 Decembrie 2012, 17:58 de nu votati cu kurul
BLAGA a recunoscut ca nu e dorit de BIHOR tu ce vrei ?
am votat , am sansa sa dorm asa cum trebuie sa doarma un OM linistit, Blaga a reusit sa voteze ?
Postat 09 Decembrie 2012, 17:55 de ce om didit ?
nea prins
ghilotina Sunt de acord cu tine de 20 de ani ne-am saturat de minciuna si vad ca si acum ne mint ca in 90 alta marie cu alta palarie .....asteptam de la generatia mai tanara din politica sa nu comita aceleasi greseli....promit mai multe.....
Postat 09 Decembrie 2012, 16:47 de gigi
dansand pe greatza
e greu sa te deplasezi daca esti obez si atrofiat de la prea multa masina. dar multe se pot intampla in 4 ani, cine stie, poate iti revii...
Postat 09 Decembrie 2012, 16:35 de ghilotina
nea prins nepregatitzi
acum vedeti adevarata valoare a USL incapabili sa gestioneze curatirea soselelor....la ora 13.30 spre salonta mergeau 2 masini de la drumuri cu lama pe sus ca doar zapada era de 10 cm si banii iau folosit in campanieiar acum se plimba .......FELICITARI USL tineti-o tot asa ca nu va mai prinde pastile vine iar revolutia....89
Postat 09 Decembrie 2012, 16:30 de gigi
drumuri
Circulam exact pe drumurile pe care le-ai construit tu in ultimii 4 ani. Nici mai bune, nici mai rele.
Postat 09 Decembrie 2012, 15:21 de Mihai
asta a luptat pentru banul public
VOTUL inseamna RESPONSABILITE, implicare social culturala si un viitor 100%ROMANESC nu MOZAIC :))) LUPTA pentru TARA, trebuie sa simti ca esti CETATEAN prin incurajarea celor APTI sa lupte, nu sa DOARMA in PARLAMENT pentru ROMANI.
Postat 09 Decembrie 2012, 14:02 de familia lui au supt
mizerie, rusinea Bihorului !
s a indus o lupta falsa prin promovarea LASITATII romanilor ," nu va bateti capul cu POLITICA ca oricum iese cum vrem NOI "gasca lui TRAIAN BASESCU ' :)))! MERGETI la VOT si VOTATI SCHIMBAREA . Faceti familie NUMEROASA si luptati pentru ea prin promovarea MORALITATII nu pentru TRAIAN BASESCU TIRANUL< tradatorul de TARA.
Postat 09 Decembrie 2012, 13:41 de marss javra PDL ista
de ce nu este tusiera in cabina?
este suberba vremea , ninge si bate un vant calm , am fost la vot dar la al doilea nu am pus toata stampila ca nu a ramas TUS , sper sa nu fie anulat buletinul pentru functia de SENATOR ! IAR facem tam-tam din nimic !
Postat 09 Decembrie 2012, 13:32 de iar facem tam-tam d
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON