URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2014, 15:32

Ghilea, foc şi pară pe Cornel Popa: "PDL va iniţia un referendum de demitere a preşedintelui CJ Bihor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, îl consideră pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, vinovat de faptul că primăriile democrat-liberale din judeţ au primit doar circa 5% din cei 33 de milioane de lei alocaţi de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.

"Popa a îmbătrânit urât"

"Aşa mi-au spus toţi ceilalţi, că domnul Popa nu doreşte să dea bani la PDL", a declarat Ghilea. Întrebat dacă printre "toţi ceilalţi" se află şi vicepreşedinţii CJ Bihor, Ioan Mang şi Alexandru Kiss, PDL-istul a răspuns evaziv: "Mă rog, dacă vreţi şi aşa...".

"Domnul Mang a spus public că doreşte să dea bani mai mulţi şi la PDL şi, din anumite informaţii, ştiu că şi domnul Kiss ar fi dorit să dea primarilor noştri ceva bani. Se pare că preşedintele Popa are o influenţă mai mare decât credeam", a afirmat, joi, preşedintele democrat-liberalilor bihoreni, adăugând că obiceiul ca primăriile PDL să nu primească bani de la CJ există deja de 6 ani.

În conferinţa de presă desfăşurată la sediul din Parcul Traian, Ghilea a afirmat că împărţirea sumelor defalcate în acest fel reprezintă "o ruşine fără precedent în analele administraţiei publice din Bihor". "Cornel Popa şi-a ridicat în cei aproape 2 ani de când conduce destinele judeţului incompetenţa la rang de virtute, arătând că nu ştie, nu vrea şi nici nu poate să fie preşedintele echilibrat al tuturor bihorenilor, preferând să se complacă în postura de prizonier al unei alianţe politice conjucturale - care de altfel nu-i face cinste - doar pentru a-şi masca ipocrizia şi interesele meschine", a declarat senatorul. Remarcile la adresa preşedintelui CJ Bihor au continuat, Ghilea spunând că Popa "a îmbătrânit urât în politică".

Sume cu dedicaţie?

Gavrilă Ghilea spune că decizia CJ Bihor nesocoteşte aportul decisiv al unor unităţi administrativ teritoriale la alimentarea bugetului de stat - Sîntandrei, Sînmartin sau Mădăras sunt doar câteva exemple - şi dezmoşteneşte aproape un sfert din populaţia Bihorului de dreptul de transfer şi administrare în beneficiul localităţilor de domiciliu fiscal a unei cote defalcate din taxele plătite către stat.

"Din cei mai puţin de 2 milioane de lei alocaţi primăriilor PDL, mai bine de un sfert au fost dirijaţi către diverse culte, la intervenţia şi prin lobby-ul - de altfel, lăudabil - unor prelaţi locali şi judeţeni. Nemaivorbind despre faptul că o bună parte din aşa zisele sume defalcate repartizate celor câtorva comune administrate de primari PDL par a fi alocate cu dedicaţie pentru a stinge din datoriile acumulate de firmele ce fac parte din propria sa clientelă politică", a mai afirmat Ghilea. Întrebat la ce firme se referă concret, Ghilea a specificat doar situaţia podului de la Şoimi (realizată de Drumuri Bihor, parte a grupului Selina, acuzat în mai multe rânduri că ar fi apropiat liberalilor, n.r.).

Preşedintele PDL Bihor a continuat cu acuzaţiile la adresa lui Cornel Popa, spunând că acesta este o persoană "fără scrupule şi fără vocaţie în administraţie publică, care parcă ţine morţiş să dovedească faptul că nu recunoaşte pe harta Bihorului decât localităţile în care şi-a construit case de vacanţă sau moteluri cu parcare pentru TIR-uri şi staţii de carburanţi". Din nou, Ghilea a refuzat să explice despre ce localitate este vorba...

PDL vrea referendum

Potrivit lui Ghilea, PDL consideră "imperios şi necesar" un referendum de demitere a preşedintelui CJ Bihor. "Organizaţia este pregătită să iniţieze cât mai curând strângerea de semnături pentru organizarea acestui referendum, probabil pe la jumătatea lunii decembrie", a spus PDL-istul.

De ce atunci? Deoarece, de la sfârşitul acestui an, pragul de pragul de prezenţă la referendumuri va scădea de la jumătate plus unu la numai 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, potrivit Legii nr. 341/2013. Actul normativ introduce şi prevederea conform căreia este nevoie doar de opţiunile valabil exprimate a cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente pentru ca rezultatul unui referendum să poată fi validat.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ghilea a anunţat că PDL iniţiază campania "De la 1 aprilie, Ponta şi Antonescu ne lovesc în plin", legată de acciza pe carburanţi, în cadrul căreia reprezentanţii formaţiunii vor împărţilor orădenilor pliante care-i înfăţişează pe cei doi lideri de partide în postură de puglişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
TEPARUL DE BINS !
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! SEF LA PARCUL PADIS !? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 23:02 de TEPUITI DE PETI
TEPARUL DE BINS !
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! SEF LA PARCUL PADIS !? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 22:39 de TEPUITI DE PETI IOSI
fraieri
ha,ha,ha Asta ne ia de prosti. ha,ha,ha Cand ei de fapt sunt buni prieteni....Prosteala pe fata.
Postat 04 Aprilie 2014, 19:37 de oradean
Peti si Coras
Poftiti, acum semneaza Tovarasu, mai jos Binsean, de fapt e unul si acelasi!Vor mai aparea asemenea postari despre Coras si Peti, produse de acelasi musteriu sub diverse pseudonime.
Postat 04 Aprilie 2014, 16:16 de Ovidiu
FURT DE LEMNE DIN PADIS
FURT DE LEMNE DIN PADIS DE SARBATORI INTERESANT !! Din căte am înțeles şi se zvoneste prin Pietroasa lemnele au fost gasite de politisti de la sectia de politie din Ştei. Bravo lor dar acum astept sa se gaseasca si hotii. Din cate se pare o parte din lemne a fost gasita la gaterul socrului lui Conti pe numele adevarat PETI IOSIF ALIN , din Gurani. Un apropIat al lui Coras Daniel Sef ITRSV –Bihor si a lui Popa Cornel.,Presedinte CJ-Bihor . Concluzia e ca toti sunt mana in mana. DNA ul sa va manance! CRESTI PADURE SI TE-INDEASA ,DARA HOTII NU TE LASA ! postat de: Tovarasu
Postat 04 Aprilie 2014, 13:19 de Tovarasu
@Binsean
Este unul(mai jos se semneaza Binsean) care pe orice stire ,indifferent de subiect, baga refrenul acesta cu Peti si Coras ,care se demonetizeaza pe masura ce insista ca prostul, cu aceasta postare de care cred ca s-au saturat pina si dusmanii celor doi.
Postat 04 Aprilie 2014, 11:40 de Beiusan
frate cu interlopii !
Popa Cornel nu stie alceva decat sa promoveze interlopi in functii publice .De ce oare !? ia pus pe Coras Daniel la paza !! padurilor si pe Peti Alin la licente la transportatoti .?
Postat 04 Aprilie 2014, 07:36 de Binsean
INTELECTUAL
ANAL FABE TULE, ESTI UN HOT ORDINAR
Postat 03 Aprilie 2014, 19:22 de CARP II
REFERENDUM
Acum toti ne bunii o dau cu referendumul.Sugativa de bani publici ne da lectii de morala.
Postat 03 Aprilie 2014, 19:19 de Mihai
ipocritule
S TRUNGARULE ITI PASA TIE DE BANII CELOR DIN SINMARTIN? DAR CAND SUGI MILIARDE DE LA BUGETUL COMUNEI PENTRU FOTBALISTII TAI CUM E? CAND AI LUAT CU JAPCA 5 HA DE TEREN DE LA COMUNA NU TE-AI GANDIT LA BINELE COMUNEI...ESTI UN ORDINAR...ACUM SPUNE-I LA MIRUNA SA TREACA LA POSTAT...
Postat 03 Aprilie 2014, 19:15 de gabi
Ce pod la Soimi? Poate la vila 2 a lui Popa!
Podul e una iar lucrarea care are nevoie de bani pentru parandaratul politic e refacerea pe o bucata care nu trebuia de fapt a drumului judetean ce duce la pod!
Postat 03 Aprilie 2014, 18:07 de Ionel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON