URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2013, 16:00

Ghilea: E ruşinos că parlamentarii PNL Bihor trebuie să roage în genunchi Guvernul Ponta să dea bani pentru Aeroport şi Autostradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un comunicat de presă, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, atacă modul în care "Guvernul socialist Ponta" a alcătuit proiectul Legii Bugetului de stat pe 2013, afirmând că acesta "demonstrează că USL nu are nicio soluţie pentru creşterea economică a României", deoarece este bazat pe "impozite mai mari pentru mai multă risipă".

"Proiectul de buget pentru 2013 are o singură idee majoră: suprataxarea cetăţenilor şi a companiilor. Impozitele mai mari reduc însă investiţiile şi distrug orice speranţă privind crearea de noi locuri de muncă. USL supraimpozitează contribuabilii pentru a finanţa o birocraţie umflată şi ineficientă", spune Ghilea în comunicatul dat publicităţii miercuri.

Şeful interimar al pedeliştilor bihoreni afirmă că "bugetul pentru 2013 şi noul cod fiscal sunt creaţii exclusive ale stângii", iar "PNL girează în tăcere creşterea poverii fiscale în economie, demonstrând subordonarea totală faţă de agenda de stânga a guvernului Ponta".

În legătură cu faptul că proiectul Legii Bugetului de stat nu prevede sume semnificative pentru investiţiile din Bihor, Ghilea îi învinuieşte pe liberali, arătând că aceştia sunt nevoiţi "să se roage în genunchi", dar degeaba, pentru suplimentarea acestor sume. "Este ruşinos faptul că parlamentarii bihoreni ai PNL trebuie să roage în genunchi Guvernul Ponta să-şi respecte promisiunile electorale şi să finanţeze investiţiile la Aeroportul Oradea şi Autostrada Transilvania. Dar este îngrijorător faptul că demersul lor a eşuat lamentabil", spune Ghilea.

În concluzie, preşedintele interimar al PDL transmite actualei puteri un mesaj ultimativ: "Faceţi ceea ce aţi promis sau recunoaşteţi că aţi minţit pentru a obţine voturi!".

Amintim că singurii parlamentari din Bihor care, alături de cei ai UDMR, au depus amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2013, pentru a solicita sumele necesare finalizării Autostrăzii pe tronsonul 3C Borş-Suplacu de Barcău şi modernizării Aeroportului din Oradea, au fost cei doi senatori şi trei deputaţi PNL, în ciuda interdicţiei fixate de către conducerea USL în acest sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
decat ca voi.......
Decat sa o su-ga la tot guvernul, ca voi, mai bine se roaga.
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:59 de pesemist
comentariu
tu vorbesti de minciuni??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 12:35 de minciuna
Vai de bihor
Tirle a fost singurul care a facut ceva pentru aeroport. Toata incinta aeroportului a fost amenajata in timpul mandatului lui. Tot in timpul mandatului lui s a facut proiectul pt obtinere de bani europeni care vin prin bucuresti pt amenajarea pistei. Problema e ca acum ponta finanteaza in continuare aeroporturile din moldova. Bolojan si cornel popa nu sunt agreati nici macar de crin antonescu acum, decum de ponta caruia i se falfaie de ei. Vai de bihoreni!
Postat 30 Ianuarie 2013, 23:13 de Bihorean
Rade ciob..
...de oala sparta.Astfel de comunicate de presa dovedesc lipsa de fantezie,vadind ca-s ejusdem farinae si criticii,si criticatii. E tocmai vorba despre "elevii" clasei politice care au cazut examenele.Precum fotbalistii perdanti: dau vina pe arbitru,pe crampoane,pe galerie,pe conditiile meteo,pe minge,pe diferenta de fus orar...Ei sunt mai ceva decat Pele!
Postat 30 Ianuarie 2013, 19:54 de gyorgy tozser
Vorbe....
Nu doar parlamentarii penali sau uslamisti, TOTI parlamentarii de Bihor daca stau nu in genunchi, in cap sa stea in frunte cu luciana varga sau cheresoaia si tot nu primesc nimic ! Gata, au trecut alegerile locale sau parlamentare si promisiunile s-au uitat... doar prostii, aia peste 60%, mai spera ! Da' aia-s prosti si asa vor fi si la europarlamentarele si la prezidentialele din 2014. O stie pontone, o stie ,,viitorul" presedinte căcărău... sa vedeti anul viitor cum apare gibonul si (ne) umple orasul cu promisiuni si mai grav, cu mecla lui de gibon... si multi il vor crede iar !
Postat 30 Ianuarie 2013, 19:47 de pinonel
@oradea
In asentiment.Ghilea ,esti de o obraznicie rara intilnita,mai bine taceai, dar asa zici tu ca ai activitate local..oradean a fost elegant, se spune maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaars bei gunoi,...ca ma ia cu draci ..
Postat 30 Ianuarie 2013, 18:02 de soso
@florin&oradean
Este o mica MARE DIFERENTA intre mesajul pdl-ului si cel al uslamistilor in campania pt. locale si mai recent pt. parlamentare ! Pedelii n-au zbierat zi si noapte, precum gibonul, ciordel popa sau mang_litorul, sa fie votati ei, consilieriilor si apoi parlamentarii pt. ca pontone si guvernul uslamist vor arunca banii cu lopata in Oradea/ Bihor ! Asta-i dierenta, ca uslamistii locali au mintit, mint si vor minte precum respira ! Sau precum copy-lotul !
Postat 30 Ianuarie 2013, 17:48 de Oradean
Chair ne crezi prosti?
Chiar ne credeti prosti? Bine ca atat timp cat a fost Boc si PDL la guverare tu sau Tarle sau Groza tare multe ati facut pt aeroport sau pentru mediul economic din judet. Toti sunteti la fel, asa ca mars acasa! Macar tinere de minte avem!
Postat 30 Ianuarie 2013, 17:19 de oradean
ipocrit
Gabisor mama,te-ai gasit tu sa vorbesti cu13% la alegerile parlamentare? Dar cand ati fost voi la putere atatia ani de ce nu ati facut aeroportul si autostrada?S-au ati fost foarte ocupati sa capusati banii publici cu firmele voastre care s-au hranit din bugetul public? Gabisor,"ciocul mic ca nu mai sunteti la putere",ignorand blatul pe care il are prefectul cu voi.
Postat 30 Ianuarie 2013, 16:53 de florin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON