URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2015, 16:21

Găvrilă Ghilea: “Prima Maşină a dat cu oiştea în gard”

Senatorul liberal Găvrilă Ghilea a condamnat, miercuri, în Parlament, prin intermediul unei declaraţii politice, viciile ascunse ale Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi "Prima Maşină", lansat de premierul Victor Ponta, în toamna anului trecut, în plină campanie prezidenţială.

"Pe când ambala la maximum prin Piaţa Victoriei motoarele electorale ale programului "Prima Maşină", primul copilot al ţării declara că, prin facilităţile fiscale astfel introduse şi promovate, cât mai multe familii de tineri îşi vor putea permite achiziţionarea unui autoturism", susţine senatorul liberal.

Cu toate acestea, a constatat Ghilea, deşi împrumuturile acordate puteau acoperi până la 95% din preţul de achiziţie al maşinii cu TVA, doar câteva zeci de români s-au adresat până în prezent Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri în vederea accesării acestui program.

"Există riscul ca, până la finele anului, nici 1% din cei 350 milioane lei, alocaţi în 2015 în vederea emiterii de garanţii pentru achiziţionarea de autoturisme noi, să nu fie accesaţi, ceea ar pune sub semnul întrebării oportunitatea bugetării acestui program în exerciţiile financiare viitoare".

În concluzie, parlamentarul liberal solicită identificarea principalelor motive pentru care potenţialii beneficiari ai programului "nu se grăbesc să dea Rabla din mână pe Prima Maşină de pe gard", lipsa atractivităţii condiţiilor de creditare şi hăţişurilor birocratice fiind doar câteva dintre acestea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
pregatire "inalta"
La facultatea de la Vadu Crisului pe care-a facut-o Gavrila, urmata de masteratul la Marghita, ce sa ceri ? Asta n-a avut niciodata un contract privat, numa' cu statul ! Normal ca-l doare in qur de "prostime" !
Postat 23 Septembrie 2015, 21:42 de AgentulTermic
PCR transpartinic. Ep.: Boss al noului PDL Bihor reloaded! Sa ne facem ca lucram. Din nou.
1. Faptul că tov. Ghilea, împreună cu noul său PDL, a avut timp suficient să contribuie, împreună cu Guvernul Ponta Viorel, la eliminarea unora din obstacolele care au întârziat demararea în forță a Programului de stimulare ”Prima Maşină” este un lucru cert. Parca pentru asa ceva l-a trimis electoratul bihorean în Parlamentul României și nu sa o facă pe bodyguardul lui MRU. 2. Cu ce se ocupă noua gaşcă portocalie vede toată România, adică grija de a ajunge din nou la ”Ciolan”, respectiv de a construi alte telegondole, terenuri de sport în pantă ş.a. 3. Tov. Ghilea în loc să zică sărut-mâna unor pseudo-amazoane PSD (”acoperite”?) ca: Claudia, T., Sonia, D., Gelu Mircea B., Ovidiu, M., milițian Leo şi altele ca ”ele”, care au trimis în 2012 şi 2014 tot felul de ”călugărite” în BSV-uri, o tot dă cu oiștea în gard. 4. Apropo, tov. Ghilea: 4.1. Un tva de 19% începând cu 1 ianuarie 2016, cu ce v-a deranjat? Se prăbușeau afacerile firmelor dvoastră? 4.2. Cu ce v-aţi implicat, la concret, în realizarea igienizării conforme a întregii reţele şcolare din Colegiul dvoastră electoral? Dar din România? Poate vă ajută cu ceva idei şi naşu lui băiatu, cel care în 2010 fugărea agenţii economici (ne-”portocalii”) din I.A. şi A.P. cu băieţii de la ”Interne” şi de la Gardă, sau tanti 2xdottore Zoe de la DSP. 4.3. In contextul unui număr record de cazuri de înec printre tinerii României, de ce nu vă implicați ca și în România toţi tinerii valizi să înveţe bine înotul la orele de sport, până la sfârşitul clasei a VII-a? Acest aspect presupune şi promovarea unui program de construire de bazine de înot didactice/şcolare, unde este cazul. Nu ar mai rămâne bani de …ciordit? Sau este o idee comunista/social-democrata? P.S. M-aş bucura ca (măcar) pct. 4.2 şi 4.3. din prezentul comentariu, să fie citite şi de către: Domnul Prim Ministru Victor Ponta, Primul Domn şi Prima Doamnă a României (dascăli de meserie), actualul ministru MECS: Radu M. Câmpeanu, cât şi de către Președintele PSD Bihor: Ioan Mang. Prea multă ”coabitare politică”/”Ciolaniadă”, dăunează grav electoratului român de bună credință. Sok szerencsét!
Postat 23 Septembrie 2015, 18:53 de stefan
TUPEU PORTOCALIU
Este clar ca TUPEU-l pedelist poate atinge cote nebanuite!!! VOI, pedelistii AR TREBUI SA TACETI! DEFINITIV! Nu va e rusine? Pai, NU! Ghilea mai are si un grad de " cultura " ...VOMIT!
Postat 23 Septembrie 2015, 17:28 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON