URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2013, 21:18

Gavrilă Ghilea a devenit preşedintele PDL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bihor s-a reunit, vineri după amiază, în sala Filarmonicii de Stat pentru a alege noua conducere a filialei judeţene, în prezenţa preşedintelui PDL Vasile Blaga şi a altor reprezentanţi ai conducerii centrale. Din cei 450 de delegaţi convocaţi, la alegeri s-au prezentat 394.

Dintre aceştia, 384 l-au votat pe Gavrilă Ghilea, până atunci interimar, pentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor, acesta fiind, de altfel, singurul candidat înscris în cursă. "Sper ca, după finalizarea alegerilor de astăzi, problemele cu care PDL Bihor s-a confruntat în ultimii cinci ani să ia sfârşit. Să nu uităm că în această perioadă am avut doi preşedinţi şi doi preşedinţi interimari. În plus, nu am avut de luptat doar cu adversarii politici tradiţionali, ci uneori am avut de făcut faţă atacurilor unor grupări ostile chiar în propriul partid", le-a spus Ghilea delegaţilor bihoreni înainte de vot.

Preşedintele PDL a vorbit şi despre oamenii care n-au rămas lângă partid în momentele dificile. "Tot în ajunul campaniei electorale un senator PDL (n.r. făcând referire la Petru Filip), fost preşedinte de filială, şi-a anunţat trecerea în barca adversarilor noştri politici tradiţionali. Astfel de trădări au continuat să ne afecteze inclusiv după debutul campaniei electorale. Sper ca atunci când vom reveni la putere să nu mai repetăm greşelile din trecut prin promovarea şi susţinerea necondiţionată a unor profitori de carieră", a mai spus PDL-istul.

Ghilea şi-a propus abordarea "unei politici mai agresive de atragere a unor noi membri şi simpatizanţi, oameni de calitate, cu notorietate profesională, potenţial financiar şi electoral" şi le-a spus delegaţilor să se pregătească pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale de anul viitor.

Prim-vicepreşedinţi au fost realeşi primarii Ioan Gheorghe Bota (296 voturi) şi Ioan Mărcuş (348 voturi), iar secretar general a devenit Teodor Suciu, ales cu 390 de voturi. Vicepreşedinţii PDL Bihor sunt începând de vineri Lucian Popuş (393), Adelina Coste (262), Radu Ţîrle (228), Ionela Bruchental Pop (389), Ionel Avrigeanu (303), Dumitru Bărnău (392), Mişu Jan Manolescu (393) şi Florin Bocşe (394).

După alegeri, funcţiile de secretari generali adjuncţi le revin Georgianei Filip (330) şi lui Lucian Călin Hebriştean (306), în timp ce secretari executivi ai filialei judeţene vor fi Marcel Dragoş (390), Mihai Toderici (388), Călin Morar (388), Florin Liviu Marinău (387), Dorel Dume (249), Mircea Bradu (391), Carmen Pantiş (392) şi Vasile Banc (381).

În fine, PDL-iştii au ales vineri şi preşedintele Comisiei Judeţene pentru Integritate, Statut şi Litigii, Gabriela-Maria Gavrilaş (380), preşedintele Comisiei Judeţene de Revizie şi Control, Adriana Florina Stanciu (312), şi noul trezorier al filialei, Patricia Popa (393).

Citeşte pe această temă şi: Kiss a făcut show la alegerile PDL Bihor (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Celalalt eretic?
Dar celalalt matzafoi care a dezertat impreuna cu tirlea de la PNL la PDL, Joita pare-mi-se ca-l cheama, unde e?
Postat 25 Noiembrie 2013, 07:25 de Apostol
vai mama lor
in ce hal au ajuns.... sa fie condusi de un semianalfabet fomist (fie el si parvenit, dar tot ala e).
Postat 25 Noiembrie 2013, 04:10 de tic
PD
Dupa plecare lui Filip, PD-ul Bihor pare mai curatel.Cu exceptia popii penticostal si a inca 1-2 persoane, PD Bihor poate merge cu fruntea sus in alegeri.Iar daca Blaga se va delimita transant de Basescu, ma tem ca vor avea succes.
Postat 24 Noiembrie 2013, 18:39 de Alex
floarea pdl-ista
rotirea cadrelor!! le-a rămas meteahna asta de la partidul in care au fost membri inainte de 89! De ce il mai ţin oare pe pastorul Ţîrle in funcţii?? A demonstrat cât de nemernic este de n ori! Marele absent: pădurarul Silaghi de la Cultură!!! Doar Ghilea şi Kiss l+au cadorisit cu funcţia de director! Acum se ascunde , să nu se afle că e pedelist, doar e ocupat să-şi aplece coloana in faţa lui Mang şi a lui Popa C., să -i fie lăsată funcţia. După cât de \"activ\" e in presă ar fi meritat să-i dea şi partidul o funcţie!!
Postat 24 Noiembrie 2013, 10:05 de adisor
De retinut!
Succes, Gabi! Nu uita, Gabi, daca informatiile care ajung la tine, indiferent de sursa, te intereseaza, verifica-le! Ia aminte, Gabi, un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!
Postat 23 Noiembrie 2013, 17:39 de Un prieten.
........
Cei sub 250-300 voturi nu trebuiau alesi!Cele mai putine voturi(228) le are popa penticostal.
Postat 23 Noiembrie 2013, 14:01 de Abel
Aceeasi complotisti ca inainte
Este acelasi birou judetean (cei care decid adica) ca cel precedent. Astia de la PDL, dupa ce nu au nici o opozitie pe care s-o remarci, se duc pe apa sambetei ca pasarea care tot pe limba ei piere si sunt cam mercenari cand au putere, nu au fost in stare sa schimbe nimic pentru partidul lor, de frica sa nu cumva sa piarda ceva din viitor. Viitorul lor e unul ... varsta de pensionare creste asa ca ... la munca!
Postat 23 Noiembrie 2013, 09:53 de Link
A devenit sau a fost reconfirmat?
Dar de la plecarea ultimului presedinte oficial recunoscut nu a avut nici un conducator iubit si stimat de toti si abia acum a incasat unul? Asa se explica slaba prestatie din 2008 incoace a epigonilor lui Filip!
Postat 23 Noiembrie 2013, 09:48 de Bean
Atentie PD!
Din pacate, PD-ul mai poate promova loaza care l-a tradat in 2008, pocaitul de care s-au saturat si pocaitii cinstiti, numitul Tirle Radu, individ care n-are nimic comun cu Pd sau PNL, ci doar cu interesele familiei sale.Daca nu va reusi la europarlamentarele viitoare, va trada din nou!
Postat 22 Noiembrie 2013, 22:08 de Botezatu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON