URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2011, 11:06

Fuga lui Ţîrle la PDL a avut rost: Aeroportul Oradea primeşte 37 milioane de euro pentru modernizare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spunând din capul locului că informaţia pe care o deţine e neoficială, mai precis că la Consiliul Judeţean n-a ajuns confirmarea în scris, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că a aflat că Bihorul va primi bani de la guvern pentru modernizarea aeroportului orădean.

"Se pare că judeţul Bihor va primi 37 de milioane de euro pentru aeroport", a declarat Voloşeniuc. Proiectul de modernizare a aerogării a trecut de trei comisii de analiză din Ministerul Transporturilor, iar acum se află la cea de-a patra. "Surse din Minister au spus că va trece", a precizat Voloşeniuc.

Dacă banii vor veni într-adevăr, aşa cum vicele CJ a aflat, înseamnă că pedeliştii au acceptat singura condiţie impusă de preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, la trecerea din PNL la PDL.

Ţîrle declara pentru BIHOREANUL în luna octombrie, când s-a aflat că doreşte să se înscrie în PDL, că a impus o singură condiţie partidului de la guvernare: să aloce Bihorului 25 milioane de euro pentru modernizarea pistei aeroportului, deziderat pe care Ţîrle a promis în 2008 că-l duce la bun sfârşit în mandatul său de preşedinte al CJ.

Suma pe care Guvernul PDL e dispus să o aloce acum aeroportului orădean este mai mare decât cea cerută de Ţîrle. De asemenea, e mai mare şi decât ce a cerut senatorul liberal Cornel Popa, printr-un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2012.

Popa pretindea, pentru extinderea şi modernizarea suprafeţelor aeroportuare la Aeroportul Oradea, 30 de milioane de lei, motivând că actuala pistă nu mai corespunde standardelor de siguranţă în traficul aerian, iar astfel aeroportul ar putea deveni nefuncţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
teapa
BUCURATI VA ,DAR CRED CA DEGABA.INTERESATI VA CINE A CASTIGAT LICITATIA (TIBERIU MIHAI VICOL) pe internet,si cred ca o sa fie GATA 20000014.APROPO AM CITIT CA A LUAT 4 ANI DE PUSCARIE PENTRU O LUCRARE BINE FACUTA DIN 2003.
Postat 13 Decembrie 2011, 20:00 de mihai
vinee pasaroiiiuu
NUMA VORBE. MODERNIZATI AEROPORTUL MAI REPEDE, CA IN CURAND VOR ATERIZA PE EL NUMAI KAMIKAZE SI ......METEORITI.
Postat 09 Decembrie 2011, 23:11 de bibanu
TERESTRU?AERIAN?
S-a saturat oare Radu Tarle de comportamentul de extraterestru?Aerian este...Extra,deloc.Terestru ar fi normal,dar nu-i cazul.
Postat 09 Decembrie 2011, 20:13 de gyorgy tozser
.
De bine de rau....Tirle macar o facut ceva. Aeroport- poarta judetului
Postat 09 Decembrie 2011, 20:02 de Dinu
A ,,fugit'' .... Si ? A venit cu banii !
Trebuia sa faca lucrul asta cand a vazut ca dobitocul ala de geoana a pierdut alegerile ! Atunci s-au facut cartile ! Cei destepti au primit asii si popii, noi, cu bolovanul nostru in frunte, am primit septarii ! Sa ne uitam doar la vecini : cate o caruta de bani a primit si Aradul si Clujul, pt, ca s-au ,,orientat'' ! Poa' sa-i bage si pe apostu si pe falca si pe....la inchisoare pe viata, ce s-a facut in judete ramane bun facut ! De la bolovan cu ce ne-am ales ?! Cu jiratiile alea tampite, aia ,,turbo'' a ajuns loc de pedeapsa pt. agentii de la circulatie ! Acum au jeburile pline de bani selina si restul ,,amicilor'' PeNaLi, iar primaria datorii pana-n 2050 ! Astea ne-au adus PeNaLii !
Postat 09 Decembrie 2011, 07:06 de .
..
Nu conteaza, tot curvasareala politica e...
Postat 09 Decembrie 2011, 00:34 de daniel
vreau rute spre uk si franta
ma bucur ca in sfarsit se va dezvolta aeroportul si nu doar rahatul de parc industrial cu care se lauda bolojanu si unde salarul mediu e de 600 ron! cu tirle in frunte, cred ca o sa avem ceva zboruri directe spre america, ruta lui cunoscuta! chiar meritam asta! eu as vrea sa fie curse directe de manchester si lyon, sa pot merge la meciurile din cupe cu toata gasca! sper ca tine cont cineva de dorinta asta a mea! tirle, esti boier, frate!
Postat 08 Decembrie 2011, 22:30 de Cozma
hi hi hi
oleloloeloleoleoeloe
Postat 08 Decembrie 2011, 21:45 de romanul complicat
hi hi hi
GARGARA!!!!!! YABADABADUUUUUUUUU
Postat 08 Decembrie 2011, 21:43 de romanul complicat
FOARTE BINE !
BRAVO LUI ! DACA RAMANEA CU BOLOJAN + KISS & COMP, NU FACEA NIMIC. EVENTUAL FACEA CA SI EI, TRAGEAU IN TOATE DIRECTIILE DE CIOLAN.
Postat 08 Decembrie 2011, 18:57 de safe
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
ANDREEA Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc a declarat „Suntem nişte tâmpiţi, dacă nu tăiem”. (pensiile) iar preşedintele Traian Băsescu a emis una dintre binecunoscutele sale hăhăieli. In schimb Elsa Fornero plange cand anunta taierea pensiilor. ASTA ESTE DIFERENTA dintre Romania si Italia!!!
Postat 08 Decembrie 2011, 18:25 de paul
Run Radule, run !
Se vede inca o data ce intelege Tirle din ceea ce aude: a auzit de "fuga evreilor din Egipt" si s-a hotarat sa fuga si el din partid! Si tot fuge de atunci, cand la PNL cand la PDL si inapoi.
Postat 08 Decembrie 2011, 17:22 de Taica Moises
Cu bacu' pe Cris
Tirle costa mai mult decat Dodel ? A aflat Cruditza si d-aia vine la Oradea ca sa-l "mulga" ! Ce fratii Costea, ce Dodel, ce Pitzurca junior ? Radu Tirle e cel mai scump transfer al sezonului ! Hai sa fim seriosi totusi, ca unii din noi au luat bacul fara sa copieze.
Postat 08 Decembrie 2011, 15:49 de Kati Andronescu
Ptiu' drace!
Pentru un politruc de doi lei (Tirle) plateste PDL 37 mil. ? Chiar ca-s prosti ! S-au nu-i nimic adevarat si Tirle lanseaza zvonuri false pentru a-si explica cumva "tradarea" devenita obisnuinta.
Postat 08 Decembrie 2011, 15:35 de Petru Filip
Pret nejustificat.
Oradea are nevoie de un aeroport modern si de multe alte investitii esentiale pentru viitorul nostru al tuturor, dar nu platind pretul de-al avea inca un mandat la CJ pe nepriceputul Tirle.
Postat 08 Decembrie 2011, 15:12 de safe
Bravo Tarle
Daca ramanea la PDL, poate aveam de multa vreme aeroport adevarat. Oricum, am incredere in Tarle, tot pe el o sa-l votez.
Postat 08 Decembrie 2011, 13:18 de EU
Hop si Popa
Hop si Popa. Dupa razboi multi viteji se arata. Acuma dupa ce a reusit Tarle sa aduca bani la aeroport, sare popa cum ca el i-ar fi rezolvat...dece nu i-a rezolvat pana anu asta daca ii asa de mare mahar la PNL. Poate vrea sa se laude in 2012 ca el a facut aeroportul.
Postat 08 Decembrie 2011, 12:39 de trubadur
Bravo Tirle
Bravo Tirle, chiar nu conteaza din ce partid esti, toate partidele sunt la fel, bine ca avem bani de aeroport. Te votez inca odata meriti sa ne mai conduci inca 4 ani si speram ca in acesti ani PNL sa nu mai puna piedici la dezvolatarea judetului asa cum a reusit sa faca Popa in ultimi 8 ani.
Postat 08 Decembrie 2011, 12:35 de eldoradu
Mega Aeroport
:)))...Se pare ca s-a corectat greseala. Dar daca se primea 37 "miliarde" se putea face fain frumos o baza de lansat rachete in spatiu nu doar avioane.
Postat 08 Decembrie 2011, 11:45 de x
eroare
Se pare că judeţul Bihor va primi 37 de miliarde de euro pentru Aeroport", Miliarde??????????????????/ stiti ce vorbiti?
Postat 08 Decembrie 2011, 11:39 de florin45
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON