URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2016, 17:26

Frigul din apartamente. Termoficare ţine căldura oprită la cererea asociaţiilor de proprietari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termoficare Oradea va ţine căldura oprită, deşi marţi s-au împlinit condiţiile legale de trei nopţi consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius.

"Miercuri am cerut un punct de vedere de la reprezentanţii celor mai mari asociaţii de proprietari din cartierele Nufărul, Ioşia şi Rogerius şi toţi cei consultaţi, fără excepţie, s-au pronunţat împotriva reluării încălzirii", a declarat Dan Creţu, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari s-au pronunţat împotriva reluării încălzirii invocând prognozele meteo, care anunţă o uşoară creştere a temperaturilor nocturne, lucrările demarate de orădeni în apartamente şi creşterea valorii facturilor.

În ciuda acestui fapt, Dan Creţu a declarat că Termoficare va furniza încălzire la cerere asociaţiilor de proprietari şi agenţilor economici. "Până în prezent am primit solicitări şi furnizăm agent termic pentru încălzire către şase spitale orădene, zece grădiniţe şi creşte şi cartierul Prima", a spus Creţu.

Sezonul de termoficare a fost declarat oficial închis în data de 9 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
New world order
A porni caldura in oras presupune niste operatori care sa mearga in fiecare punct termic ,sa porneasca pompele de recirculare si sa manevreze vanele de amestec.I-au dat afara si pe astia, pe ideea ca vor automatiza punctele termice, oare? Prognoza pe urmatoarele zile arata in jur de 7-8 grade noaptea.Azi noapte minima a fost de 5.
Postat 28 Aprilie 2016, 13:52 de excalibur
Perfect..
Cind ai un moldovan care a falimentat CET Braila adus aici de prietenul de la Primaria Oradea la ce bun sa te astepti!Stanel trimite acasa acum 300 de oameni de la CET,pina si portarii si pompierii au fost inlocuiti cu moldovani braileni!Acesta e primarele care are grije de prieteni!De ce nu are grije de oradeni?Daca se confirma smecheria cu turbina...dupa Baia Mare cine urmeaza?????????DNA nu doarme...primare fii pregatit!In apartamente sunt 17 grade.taranul mai candideaza odata....dar ce nu stie este faptul ca lumea e satula de balivernele si taranismele lui!Oameni buni e simplu-NU MAI ALEGEM ASA OM CARE ISI BATE JOC DE NOI!Pa pa tarane,drum bun cale batuta......!
Postat 28 Aprilie 2016, 13:38 de grigore
Oradea e pe drumul cel bun !!!
Citiți articolul privind Strategia PNL Oradea pe perioada 2016-2020 !!! Apoi, reveniți la articolul cu căldura ... !!!
Postat 27 Aprilie 2016, 20:35 de WinDos
Mai dobitocilor - Completare
In ce baza ati declarat voi inchis sezonul de termoficare in data de 9 aprilie? Pe ce temei legal? Asa au cerut asociatiile de proprietari (desi, repet, asta nu-i temei legal!) sau asa vrea stanel, primarul si mai stie dracu' cine? Rasfoiti istoria CET-ului si veti vedea ca in anul 1981 termoficarea s-a oprit abia in 4 mai, pentru ca asa au fost conditiile meteo atunci. Si nu este singurul exemplu. Nu vedeti, oradeni, ca suntem la cheremul unor iresponsabili care-si bat joc de noi?! Din pacate, in Oradea, soarta termoficarii a ajuns sa fie decisa, culmea, de niste indivizi care nici macar nu depind de termoficarea orasului pentru ca toti locuiesc in vile cu incalzire proprie! Acceptati-i, daca sunteti prosti, si mai puneti o haina pe voi!
Postat 27 Aprilie 2016, 20:31 de User anonimizat
Mai dobitocilor
Voi ce respectati mai dobitocilor? Legea, care spune ca dupa trei nopti consecutive trebuie pornita caldura, sau "cererea asociatiilor de proprietari, bla, bla, bla ?" Sunt indeplinite conditiile legale, deci dati drumul la caldura! Ce n-ati inteles, mai cretinilor? Cui nu-i convine ca sta in bloc termoficat, n-are decat sa se mute la casa si sa puna lemne pe foc cand or fi -20C afara!
Postat 27 Aprilie 2016, 20:17 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON