URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2014, 10:33

Fraţii Micula cer executarea silită a statului, pentru despăgubirile obţinute în arbitrajul internaţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce anul trecut au câştigat la Curtea de Arbitraj Internaţional procesul intentat Statului Român, acesta fiind obligat să le achite despăgubiri de 376,4 milioane lei, plus dobânzi până la stingerea debitului, fraţii Micula cer în instanţă executarea silită a statului.

Dosarul a fost înregistrat de Viorel Micula vineri, 3 octombrie, la Tribunalului Bucureşti, pentru încuviinţarea executării silite a Statului Român, prin Ministerul de Finanţe, iar presa speculează că este vorba de datorii nerecuperate de la stat. Conform Dailybusiness.ro, care citează presa internaţională, suma executată s-ar ridica la 250 milioane dolari.

Iniţial se credea că fraţii Micula şi-au reglat conturile cu statul, după ce, la începutul acestui an, aceştia au făcut public un certificat de atestare fiscală eliberat pe 22 ianuarie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală care atesta faptul că firma European Food are datorii zero faţă de bugetul de stat, în contextul în care, la finele lui 2013, ocupa locul doi în topul celor mai mari datornici faţă de bugetul central. Compania bihoreană a încheiat anul trecut cu restanţe de 276 milioane lei, iar împotriva ei satul demarase deja procedura excutării silite.  

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Statul Român a fost obligat în 2013 la despăgubiri de 376,4 milioane lei, plus dobânzi până la stingerea debitului, către European Drinks and Foods în urma unui proces pierdut la Centrul Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor privind Investiţiile din Washington, pe tema anulării facilităţilor acordate companiilor care au investit în zonele defavorizate, printre care şi Rieni - Sudrigiu, înaintea expirării termenului de 10 ani prevăzut de lege.

Chiar dacă acea compensare s-ar fi făcut, statul tot ar mai fi rămas dator celor doi fraţi, potrivit lui Ioan Micula. "Nu vreau să comentez acest aspect. Mai sunt încă discuţii pe rol. Noi încă avem de recuperat bani de la stat. E regretabil că trebuie să mergem în procese internaţionale ca să ne apărăm drepturile", afirma Ioan Micula, sususţinând că „statul român trebuie să ne dea foarte mulţi bani, peste 800 milioane lei la ora aceasta, dar suma creşte, cu fiecare zi".

Citiţi pe această temă şi articolele:

România a pierdut procesul cu fraţii Micula. Statul trebuie să le dea 250 milioane de dolari

Fraţii Micula, fără datorii: Aflată în executare silită, European Food nu mai are restanţe la fisc

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
????????
2 frati excroci de la Cacaceni care isi bat joc de Romania!Pe banditii astia nu-i cerceteaza niciun procuror????????????
Postat 10 Octombrie 2014, 13:27 de Nea taticu
sant tari secu!!
Bei Wisurf!!! 1 la maina astora li s-a taiat datoria MARE MARE>>>Datorie pe care o platesti si tu!! CINE/ ponta!! 2 acu vin si vor de la stat bani multi!! cine plateste, atotcunoscatorule?? TU...si alti tampiti ca noi...adica nuse poate sa fie tot timpul relaxati..putina plimbare nu strca...Sant d acord cu TREEE DE DOI ANI SPUN CA BANII VOR TRECE IN ALTE BUZUNARE
Postat 10 Octombrie 2014, 01:49 de ioncsi chioru
Re: NELU SOFERU
Incearca omule sa fi mai coerent si spune ce si cum, ca sa inteleaga toti !!!
Postat 09 Octombrie 2014, 22:23 de WinDos
Astept......
Vom ave surprize pacute!!! cine vrea sa-l vada pe Viorica legat..o sa aiba ocazia..parandaradu-i slab...cica ei sant sefii REAL...S-AU CRUCIT TOTI???!!
Postat 09 Octombrie 2014, 21:35 de NELU SOFERU
Vine nationalizarea marilor averi care au facut evaziuni.
Fabrici, uzine, hoteluri, terenuri, cladiri de tot felul.
Postat 09 Octombrie 2014, 19:45 de Tree
Tocmai si-au semnat condamnarea !!!
Iertarea de datorii de catre Fisc s-a facut prin procedura compensatiilor asa ca, dupa ce Statul Roman le-a sters datoriile istorice, ei vin sa ceara suma convenita !!! Si cum fiecare pasare pe limba ei piere, taman ca DNA va incepe curand sa faca valuri in privatizarea din turism !!! Asa ca, nu fac ciocoii Micula la gramada nici jumatate din ceea ce vor trebui sa plateasca !!!
Postat 09 Octombrie 2014, 19:43 de WinDos
HAHA
@ioncsi Explicatia e simpla, de cand bihoreanu ne baga pe gat fatzaul lui Iohannis, nu mai avem chef de comentat, ca ni se face greata. Mai fratilor!!!!!!!!!!!!! chiar asa ma, sa ne conduca nemtii.... vai de mama voastra, sunteti de plans, lingailor!!!!!!!!!!!! Bihoreanu mizerabil!!!!!!!
Postat 09 Octombrie 2014, 19:31 de Zmeu
haha
Nu pot sa cred ca de când a aparut articolul nu este nici un comentariu...eu am postat dar nu l-ati bagat....ce faci bei Chirila ciorba de burta aiiiii???
Postat 09 Octombrie 2014, 14:57 de ioncsi chioru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON