URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2015, 16:16

Fraţii Iova, condamnaţi la închisoare cu executare. Judecătorii le confiscă 1,2 milioane de lei, banii din etnobotanicele vândute

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea s-a pronunţat pe 7 aprilie în procesul fraţilor Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii celebrului magazin de etnobotanice Euphoria şi liderii celei mai ample reţele de traficanţi de etnobotanice din Bihor 

Cei doi sunt judecaţi din 2012 pentru îndemn la consum ilicit de droguri, după o anchetă amplă a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea - Serviciul Antidrog şi coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea.

În timpul anchetei, au fost identificaţi peste 120 de clienţi ai grupării şi s-a stabilit că fraţii Iova au obţinut, doar într-un singur an, un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea ilicită a produselor psihotrope. 

Procesul a început la Judecătoria Oradea, unde primii condamnaţi au fost dealerii celor doi fraţi, Călin Martin-Toma, Lucian Heveşi, Daniel Lingurar şi Cristian Eremia, care şi-au recunoscut faptele şi au cerut judecarea pe procedura simplificată, ce permite stabilirea unui verdict în baza probelor administrate în timpul anchetei penale şi fără o cercetare judecătorească. În cazul lor, judecătorii au decis pedepse cu suspendarea sub supraveghere.

Procesul a continuat însă pentru liderii lor timp de 2 ani, iar în urma dezbaterilor magistraţii au decis condamnarea celor doi la pedepse cu executare: Ciprian Iova a încasat 2 ani şi 9 luni de închisoare în regim de detenţie, în vreme ce fratele său, Ovidiu, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 1 lună de închisoare, tot în regim de detenţie.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la fiecare dintre inculpaţi a sumei de 621.061 lei, profitul obţinut de pe urma vânzării drogurilor.

Cum sentinţa poate fi atacată prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea, magistraţii au menţinut sechestrul aplicat de procurori pe bunurile ridicate de la cei doi: telefoane mobile, ceasuri de lux, aproape 60.000 lei cash, dar şi trei autoturisme de lux marca BMW X5.

Citiţi povestea afacerii de milioane coordonată de fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova în articolul: Patronii Euphoria la judecată: Într-un singur an, fraţii Iova au făcut 1,2 milioane de lei din etnobotanice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON