URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2014, 11:48

Fratele directorului ABA Crişuri a fost eliberat. Tribunalul a refuzat să-l aresteze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fratele directorului ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, sub acuza de trafic de influenţă, va fi cercetat în stare de libertate.

Asta deoarece judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalulul Bihor a respins joi seara propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Dragoş Voloşeniuc, apărătorii acestuia punând decizia pe lipsa de probe prezentate împotriva lui. "Nu sunt probe care să justifice cererea de arestare", a axplicat BIHOREANULUI avocatul Mircea Ursuţa.

Soluţia dată la Tribunalul Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Dragoş Voloşeniuc a fost reţinut, miercuri, şi este cercetat pentru trafic de influenţă respectiv delapidare în formă continuată. Potrivit unui comunicat făcut public joi, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, Dragoş Voloşeniuc este acuzat că a pretins şi primit suma de 4500 lei şi 500 euro de la un denunţător pe care l-a lăsat să creadă că, prin intermediul unui avocat, va interveni pe lângă un ofiţer de poliţie şi îi va obţine restituirea permisul de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale.

Unui alt denunţător, Voloşeniuc i-a cerut 1.000 euro lăsându-l să creadă că are influenţă, prin intermediul fratelui său, asupra directorilor de la Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" Oradea şi va obţine angajarea soţiei denunţătorului ca registrator medical.

Dragoş Voloşeniuc a fost denunţat şi pentru că ar fi pretins 1.200 lei de la un orădean pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără vreun curs de specialitate sau examen, dar şi alţi 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său, Dumitru Voloşeniuc, directorul Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, pentru o angajare.

Bărbatul e cercetat nu doar pentru trafic de influenţă ci şi pentru delapidare deoarece, potrivit informării procurorilor, "în perioada aprilie - august 2014, în calitate de angajat al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, şi-a însuşit, în mod repetat, cantităţi de motorină cuprinse între 10-50 litri din utilajele care aparţin instituţiei şi pe care acesta le gestiona".

Chemat să de-a socoteală pentru acuzaţiile care i se aduc, Dragoş Voloşeniuc le-a respins, susţinând că este nevinovat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
pt bucea nicoleta
NICO DRAGA AI MARE GRIJA CE SCRII PE ACI CA POATE INTRA CINEVA PE FIR SI DAI DE DRACU PT TAINUIRE.
Postat 21 Septembrie 2014, 10:18 de unu
Polis
Oare denuntatorii nu ar trebui arestati pentru dare de mita? sau mita nu se mai pedepseste? poate se premiaza si noi nu stim
Postat 19 Septembrie 2014, 22:58 de dd
Liberalii sa stea acasa ca e mai ieftin!
Sa traiasca din banii lor nu din ai nostri!
Postat 19 Septembrie 2014, 18:10 de Bici de Nimurici
Abuz
Ceea ce fac procurori in acest caz se numeste abuz ei incearca sub orice forma sa-l aresteze chiar daca nu au nici un fel de proba clara , toata aceasta actiune de retinere sau ''arestare'' a fost aranjata si pusa la cale pentru a lovi in directoul ABA prin fratele sau ,exact marlanii cum se fac la capitala urat de tot , daca se decide ca nu este vinovat cine va plati ????? ....
Postat 19 Septembrie 2014, 16:24 de havu
ptr. Justitiabil
Ptr. Justitiabil: sa mori tu ca domnu' Voloseniuc este nevinovat! De unde stii tu asa bine? Era angajat la ABA de cateva luni si deja fura motorina. Sa nu mai vorbim de zecile de motocositoare achizitionate de ABA, date lui in gestiune si de care nu mai stie nimeni nimic, sau sunt folosite de echipa de fotbal din Lugas la cosirea ierbii de pe teren. Sau sa iti mai spun ca jucatorii de fotbal de la Lugas folosesc dupa bunul plac masinile de serviciu de la ABA Crisuri?! Cu ce drept?
Postat 19 Septembrie 2014, 15:18 de Gigel
si eu
Si eu i-am dat acestui Voloseniuc 2000 Ron sa ma angajez la ape, dar nu s-a rezolvat nimic.Am ramas si fara bani si fara servici.
Postat 19 Septembrie 2014, 15:17 de bucea nicoleta
Răspundere
Unde este răspunderea magistratului procuror si a militzienilor care au facut un abuz prin retinerea, fara probe, a unui cetățean? Iar se fac dosare pentru statistica? Pe cine trebuie sa promoveze dintre garcea din SIF?
Postat 19 Septembrie 2014, 13:57 de Justitiabil
At
De unde a venit si acest Gabor este inteligent foc iispune fata?????
Postat 19 Septembrie 2014, 12:36 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON